Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Podczas zamieszczania postów w tym temacie prosimy o skorzystanie z następującego szablonu:

Nazwa lotniska (miasta) lub kod: ....

Nazwa saloniku: ....

Który terminal: ....

Jak wejście (karta, status, gotówka): ....

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat saloniku. Czy polecił(a)byś ten salonik innym?: ....

Inne uwagi: ....

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1282 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 65  Następna
Autor Wiadomość
#221 PostWysłany: 04 Gru 2021 11:54 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@marek2011, nie wiem, jakie rozbudowy trwaly wczesniej, ale zwrocilem uwage, ze jestem na nowoczesnym lotnisku.

(ciach OT)

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off
marek2011 lubi ten post.

Słynny Babilon otwiera bramy dla turystów. Czy to będzie nowy hit dla podróżników? Słynny Babilon otwiera bramy dla turystów. Czy to będzie nowy hit dla podróżników?
TOP❗ Bezpośrednie loty na Kanary od 124 PLN (w jedną stronę) TOP❗ Bezpośrednie loty na Kanary od 124 PLN (w jedną stronę)
#222 PostWysłany: 06 Gru 2021 17:55 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 569
Kilometry: 1 186 630
Nazwa lotniska (miasta) lub kod: FCO

Nazwa saloniku: Star Alliance Lounge

Który terminal: Niby 3 ale wszedłem z 1 po schodach przy gate A05

Jak wejście (karta, status, gotówka): PP

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat saloniku. Czy polecił(a)byś ten salonik innym?: Mamma Mia.. Jeden z najładniejszych wizualnie saloników w jakich byłem, bardzo przestrzenny i nawet duża liczba pasazerów nie wchodzi sobie w paradę. Woda mineralna dostępna w lodówkach, softy,alko,kawa podawane na barze. Spory wybór jedzenia 3 rodzaje pasty, 3 rodzaje pizzy i jakieś tramzeini z chipsami plus słodkości. Wszystko przygotowane na świeżo albo wydawane z kuchni(kanapki,owoce). Czas oczekiwania do 10 minut. Nawet przy ograniczonych wejściach warto w porównaniu z cenami w knajpkach lotniskowych to pizza,pasta i 3 x Martini ze sprite i dwie butelki wody wyjdą taniej z wejściówką PP niż kupione na dole za gotówkę.

Inne uwagi: Gdyby tam jeszcze były lody to dopiero było.

Edit: foto + zapomniałem,że lody daja pietro nizej 3€ picollo i 5€ grande

Image

Ostatnio edytowany przez oskiboski, 06 Gru 2021 18:53, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#223 PostWysłany: 06 Gru 2021 18:18 

srebrny
No to w porównaniu do września na FCO się poprawiło. Wtedy lodówki wyglądały jak w hurtowni wody mineralnej - bo nic więcej w nich nie było. Bufetu żadnego a w barze można było zamówić kawałek pizzy albo kanapkę. Ta druga niestety była niejadalna. Jak widać jest spory postęp :-)
 Profil Relacje PM off  

#224 PostWysłany: 07 Gru 2021 23:41 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Panama Tocumen Airport. PTY.

W VIP Lounge bylo za duzo klientow i akurat nie wpuszczali, musialem skorzystac z „The Lounge Panama by Global Lounge Network“. 28.11.2021.

Taki spartanski salonik, z wyboru alkoholu nie korzystalem bo byla Niedziela, a na drugie byl kurczak to nie jadlem, ze wzgledu na alergie, zupa byla OK, najwazniejsze, ze goraca, do tego salatka i w sumie bylem zadowolony, bo wiele nie potrzebuje. Poza tym mila obsluga. :)

Załącznik:
Panama_Lounge_1.JPG
Panama_Lounge_1.JPG [ 120.8 KiB | Obejrzany 4111 razy ]

Załącznik:
Panama_Lounge_2.JPG
Panama_Lounge_2.JPG [ 103.62 KiB | Obejrzany 4111 razy ]

Cala szczescie, ze tylko taki wybor alkoholu. :D

Załącznik:
Panama_Lounge_3.JPG
Panama_Lounge_3.JPG [ 95.38 KiB | Obejrzany 4111 razy ]

Taki studencki deser.

Załącznik:
Panama_Lounge_4.JPG
Panama_Lounge_4.JPG [ 77.32 KiB | Obejrzany 4111 razy ]

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#225 PostWysłany: 09 Gru 2021 21:22 

niebieski
Sofia SOF, salonik Pliska, zwany też Orange choć w rzeczywistości jest Purple. Piętro niżej znajduje się brat Preslav zwany słusznie Green.
Oba obsługują tę samą grupę uprawnionych. Jeśli w którymś nie ma miejsca, to odsyłają do drugiego. Obsługa na wejściu kilkakrotnie informuje, że maksymalna długość pobytu wynosi dwie godziny.
Salonik nic specjalnego, zwłaszcza pomiędzy pobytami w czasie jednej podróży w najlepiej zaopatrzonym obecnie saloniku Lufy czyli w Atenach i w naszym Polonezie.
Tragedii też nie ma, kanapeczki są, piwko jest, jakiś lokalny Traminer (sprawdziłem cenę: 2,60 EUR za butelkę 0,75) i na zagrychę kaszkawał.
Image
Image
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#226 PostWysłany: 09 Gru 2021 22:26 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Air France Lounge Paris CDG Terminal 2F.

29.11.2021, wejscie na karte pokladowa Business Class i ten salonik na pewno polecam. :)

Załącznik:
Air France lounge_1.JPG
Air France lounge_1.JPG [ 125.56 KiB | Obejrzany 3936 razy ]

A wiec ze wzgledu na kulinarny charakter tego forum, wrzuce, co konsumowalem.

Salatka i smaczny nalesnik serwowany na cieplo.

Załącznik:
Air France lounge_2.JPG
Air France lounge_2.JPG [ 118.88 KiB | Obejrzany 3936 razy ]

Kacik alkoholowy i wysmienite wino. :)

Załącznik:
Air France lounge_3.JPG
Air France lounge_3.JPG [ 140.5 KiB | Obejrzany 3936 razy ]

Załącznik:
Air France lounge_4.JPG
Air France lounge_4.JPG [ 96.83 KiB | Obejrzany 3936 razy ]

Panie z obslugi podchodza do stolikow i serwuja szampana.

Załącznik:
Air France lounge_5.JPG
Air France lounge_5.JPG [ 58.56 KiB | Obejrzany 3936 razy ]

Pyszna wolowina z ryzem.

Załącznik:
Air France lounge_6.JPG
Air France lounge_6.JPG [ 101.34 KiB | Obejrzany 3936 razy ]

Pozdrawiam.

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
malawita uważa post za pomocny.

#227 PostWysłany: 23 Gru 2021 20:33 

Loty: 510
Kilometry: 1 112 648
srebrny
Nazwa lotniska (miasta) lub kod: POP Puerto Plata, Dominikana

Jak wejście (karta, status, gotówka): PP

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat saloniku. Czy polecił(a)byś ten salonik innym?: bieda, nic na ciepło, same snaki, słabe kanapki, nachosy, jakas salsa i ciastka. Leją alkohol do woli. Szybki net.

Inne uwagi: jak ktoś ma wejścia bez limitu to ok, za gotówkę nie polecam

#228 PostWysłany: 31 Gru 2021 17:48 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 564
Kilometry: 859 408
Nazwa lotniska (miasta) lub kod: Rzym Fiumicino (FCO)

Nazwa saloniku: Star Alliance Lounge (dopisuję Prima Vista, poniżej dlaczego)

Który terminal: T3, na piętrze

Jak wejście (karta, status, gotówka): wchodziłem na Priority Pass

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat saloniku. Czy polecił(a)byś ten salonik innym?: średnio na plus.
Na plus oczywiście, że w ogóle działał (wizyta pod koniec listopada 2021). Wybór gastronomiczny: rogaliki, jakieś płatki, miód, owoce. Na ciepło zupa warzywna (minestrone), 2 rodzaje pizzy (Margharita i z cukinią), makarony. Wszystko przygotowywane na zamówienie i trzeba chwilę poczekać - na ladzie wyłożone jedynie zafoliowane talerze z daniami, żeby można było obejrzeć. Zupa bez smaku, za to świeżo wypieczone pizze zaskakująco dobre, zwłaszcza ta z cukinią. Lodówki pełne, ale w środku tylko butelki z wodą. Alkohole i kawę zamawiamy w barze - wino, martini, campari, z mocniejszych widziałem gin, rum i whisky. Zamówiliśmy Campari spritz - bardzo dobre.

Inne uwagi: Na Fiumicino obecnie chyba tylko ten salonik czynny, bo w teorii dla PP dostępny powinien być Prima Vista i byłem skołowany nie mogąc takowego znaleźć, ale teraz na www piszą już o odsyłaniu ("please proceed to the Star Alliance Lounge"). W niedzielę przy wejściu zapowiedzieli nam, że czynne do 19:40, ale nie wyganiali - ludzie zbierali się do wyjścia przez kilka dobrych minut. Jeśli ktoś jeszcze coś dojadał, to nie patrzyli krzywo.

Załączniki:
IMG_20211128_195229479.jpg
IMG_20211128_195229479.jpg [ 100.18 KiB | Obejrzany 3571 razy ]
IMG_20211128_195224224.jpg
IMG_20211128_195224224.jpg [ 92.38 KiB | Obejrzany 3571 razy ]
IMG_20211128_193225374.jpg
IMG_20211128_193225374.jpg [ 114.84 KiB | Obejrzany 3571 razy ]
IMG_20211128_193055508.jpg
IMG_20211128_193055508.jpg [ 127.11 KiB | Obejrzany 3571 razy ]
IMG_20211128_193050332.jpg
IMG_20211128_193050332.jpg [ 132.17 KiB | Obejrzany 3571 razy ]
IMG_20211128_192532464.jpg
IMG_20211128_192532464.jpg [ 133.44 KiB | Obejrzany 3571 razy ]
IMG_20211128_192507993.jpg
IMG_20211128_192507993.jpg [ 137.6 KiB | Obejrzany 3571 razy ]
IMG_20211128_192459795.jpg
IMG_20211128_192459795.jpg [ 116.67 KiB | Obejrzany 3571 razy ]
3 ludzi lubi ten post.
Zeus uważa post za pomocny.

#229 PostWysłany: 02 Sty 2022 15:47 
Awatar użytkownika

srebrny
Nazwa lotniska (miasta) lub kod: Frankfurt Main (FRA)

Nazwa saloniku: Air France Lounge

Który terminal: T2

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat saloniku. Czy polecił(a)byś ten salonik innym?:
Salonik z kategorii "można wejść przy nielimitowanych wejściach" (odnoszę wrażenie, że ta kategoria się mocno rozrosła po wybuchu pandemii).
Sam salonik dość spory, niestety nie ma toalety.

Załącznik:
salon1.jpg
salon1.jpg [ 205.76 KiB | Obejrzany 3450 razy ]

Załącznik:
salon2.jpg
salon2.jpg [ 150.16 KiB | Obejrzany 3450 razy ]

Z jedzeniem słabiutko (byłem przed południem, ale jakoś nie sądzę, żeby później było lepiej).
Jakiś chleb, dżem, płatki, jogurty, owoce.

Załącznik:
jedzenie.jpg
jedzenie.jpg [ 144.15 KiB | Obejrzany 3450 razy ]

Co do alkoholi to tutaj trochę lepiej, jak na zdjęciu poniżej:

Załącznik:
alko.jpg
alko.jpg [ 123.47 KiB | Obejrzany 3450 razy ]
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
malawita uważa post za pomocny.

#230 PostWysłany: 02 Sty 2022 22:54 
Król Ż
Awatar użytkownika

Nazwa lotniska (miasta) lub kod: IST

Nazwa saloniku: Turkish airlines domestic

Jak wejście (karta, status, gotówka): *gold

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat saloniku. Czy polecił(a)byś ten salonik innym?: Jak ktoś ma ochotę na wodę,kawę i jabłko to polecam. Salonik dla gold więc "za darmo" i lepsze to niż siedzenie na ławce ale jak ktoś ma PP to piętro wyżej w tym samym miejscu jest IGA lounge, nie jest wybitny ale mają alko i ciepłą michę

Inne uwagi: Boarding na final call prosto z salonu wiozą do samolotu

Nazwa lotniska (miasta) lub kod: ADB

Nazwa saloniku: Turkish Airlines domestic lounge

Który terminal: domestic

Jak wejście (karta, status, gotówka): *A gold

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat saloniku. Czy polecił(a)byś ten salonik innym?: Podobnie jak wyżej ale do tego soczek cappy wiśniowy i palarnia w saloniku

Inne uwagi: Boarding z salonu do samolotu co jest trochę bez sensu jak jest na rękawie bo trzeba biegać po schodach a na final call przy pełnym samolocie ciężko upchnąć bagaż w schowku

Nazwa lotniska (miasta) lub kod: IST

Nazwa saloniku: W sumie to nie wiem. Kierowałem się do saloniku Turkish lounge za znakami. Zaprowadziło mnie to do zamkniętego saloniku Miles and smiles (blisko wejścia do tego na PP/ Skyteam), szedłem dalej i przy gate E1 znalazłem inny salon który jest tylko dla TK business, odesłali do Star Gold przy gate C1 i tam już bez problemu z wejściem

Który terminal: Intl

Jak wejście (karta, status, gotówka): *A Gold

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat saloniku. Czy polecił(a)byś ten salonik innym?: Oh wow. Naprawdę wypasiony salon. Do picia tylko wino i piwo do nalania samemu podobnie softy wszelkiej maści.
Bardzo dużo miejsc siedzących, czy ktoś chce tylko zjeść i wyjść czy mieć długą przesiadkę znajdzie coś dla siebie. W salonie jest cicho mimo,że wychodzi na terminal bez izolacji. Dużo tablic informacyjnych. Najwazniejsze czyli jedzenie uff 10 godzina przesiadka by się przydała, żeby wszystkiego spróbować(tylko kto przy takiej przesiadce w IST siedzi na lotnisku) Jest 5 stacji jedzeniowych w których nakładają różne dania.
- tureckie obiadki (kofty,ryż,zupy,grilowane warzywa)
- piekarnia pide i smiit
- makarony (były dwie opcje robione na świeżo (w sensie zalanie sosem na patelni ugotowanego wcześniej makaronu ;)
-różne dania jak manty,musaka
- stacja zimnych tapasów i jabłek i jedna dalej przy "kawiarni" z baklawą

Inne uwagi: ciężko znaleźć wifi pass point
7 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#231 PostWysłany: 03 Sty 2022 00:00 
Awatar użytkownika

platynowy
@oskiboski: czy w tym TK Domestic w IST da się gdzieś położyć? W marcu mam lot TK WAW-IST-GNY z przesiadką w IST w nocy (kilka godzin). Chętnie bym jakoś się rozprostował na jakimś szezlągu, albo chociaż w fotelu...
No, chyba że po przylocie z WAW dałoby radę przed lotem krajowym TK pójść najpierw do tego salonu TK w terminalu międzynarodowym, a dopiero potem na lot krajowy? To chyba jednak nie przejdzie, bo to nie jest arrival lounge.
 Profil Relacje PM off  

#232 PostWysłany: 03 Sty 2022 00:03 
Król Ż
Awatar użytkownika

Godzin otwarcia nie sprawdzałem ale tak wygodne fotele sa i jest przyciemnione światło w tej strefie z nimi także da się wypoczać ale nie najesc :)
tropikey lubi ten post.
tropikey uważa post za pomocny.

#233 PostWysłany: 03 Sty 2022 00:06 
Awatar użytkownika

platynowy
Z tego, co czytałem, ten domestic jest otwarty 24h, więc dla mnie ok :)
 Profil Relacje PM off  

#234 PostWysłany: 03 Sty 2022 01:04 
Król Ż
Awatar użytkownika

Chyba wszystkie salonki mają całodobowe. Bo IGA domestic też bez godzin otwarcia. Jak masz PP to tam zjeść i ululać a potem na dół spać. Właśnie to istotne info. Żeby trafić do domestic TK IST. Kierujcie się na IGA lounge i jak będziecia przy nim to po lewej stronie jest winda i trzeba zjechać na -1. Kretyńskie oznaczenia
2 ludzi lubi ten post.

#235 PostWysłany: 07 Sty 2022 17:55 

platynowy
Wreszcie chwila, żeby dopisać kilka saloników z zeszłego roku.. Niestety bez zdjęć, ale zawsze coś.

Nazwa lotniska (miasta) lub kod: Lizbona LIS

Nazwa saloniku: TAP Premium Lounge

Który terminal: Terminal 1

Jak wejście (karta, status, gotówka): Star Alliance Gold

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat saloniku. Czy polecił(a)byś ten salonik innym?: Może być. Wystrój saloniku nie przypadł mi do gustu i raczej też nie jest najświeższy. W saloniku jest raczej tłoczno i głośno, dlatego polecam udać się w prawo i do końca sali, gdzie schowana jest bardzo fajna strefa do "chillu" i drzemek. Przy obu wizytach spotkaliśmy tam tylko po 1 paxie, a miejsc tam jest ponad 10 i naprawdę fajnie odcina się ta strefa od głównej części. Z jedzenia wybór raczej niewielki, kanapeczki, przekąski, a raz na "główne" zapiekanka z rybą w cieście (drugiego razu nie pamiętam). Bar mocno nadrabia ocenę - niezły wybór i obsługa barmańska, która ogarnia i leje solidnie ;) Wifi wkurzające, bo chodziło całkiem szybko, ale co chwila urywało. Pracownicy całkiem sympatyczni. Całościowo tyłka nie urywa, ale na plus, choć nie mam porównania do sąsiedniego ANA Lounge.

Inne uwagi: Data wizyty - 23.10.2021 i 10.11.2021

Nazwa lotniska (miasta) lub kod: Mexico City MEX

Nazwa saloniku: Terraza Premier Aeromexico by Heineken

Który terminal: Terminal 2

Jak wejście (karta, status, gotówka): Lounge Key

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat saloniku. Czy polecił(a)byś ten salonik innym?: Nie polecam. Wybraliśmy ten salonik trochę w ciemno, a trochę, bo był w naszej strefie gate'ów. Wystrój nawet fajny, ale lounge dość mały i zatłoczony, wchodząc w 2kę ok. 15:00 zajęliśmy praktycznie ostatnie wolne miejsca. Z jedzenia wystawione tylko orzeszki i jakieś batoniki, napojów bezalko wybór dość standardowy (trochę gazowanej klasyki, trochę lokalnych napojów, w tym piwka), baru nie testowałem, bo później prowadziłem. Na stołach menu digital, ale pokazuje tylko opcje extra płatne! Dopiero po dłuższym czasie dowiedzieliśmy się, że za friko możemy dostać croissanta z szynką lub serem. Większość obsługi nie mówiła po angielsku. Na jednej ścianie saloniku, była postawiona duża gra rajdowa, w którą nikt nie grał, a i tak co chwila wydawała z siebie jakieś rajdowe hałasy i to dosyć głośno, co nieźle wkurzało. Na koniec ledwo zdążyliśmy na nasz samolot, bo na ekranie nie było informacji o boardingu i dopiero pytanie do Pani z recepcji i jej telefon na gate wyprowadził nas z saloniku. Nie mam niestety porównania do innych lounge na tym lotnisku, ale następnym razem wybrałbym inny.

Inne uwagi: Data wizyty - 3.11.2021

Nazwa lotniska (miasta) lub kod: Malta MLA

Nazwa saloniku: La Valette Club

Który terminal: Jedyny

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat saloniku. Czy polecił(a)byś ten salonik innym?: Polecam. Przede wszystkim bardzo ładny, przestrzenny lounge z panoramicznymi oknami na płytę. Napojów bezalko dużo, również trochę piwek, a mocniejszych rzeczy nie sprawdzałem. Byliśmy rano (6:00-7:00), więc jedzenie śniadaniowe na zimno - przekąski, pakowane duże kanapki, paszteciki i inne wypieki, ale wszystko smaczne.

Inne uwagi: Data wizyty - bodajże 15.11.2021

Nazwa lotniska (miasta) lub kod: Tallin TLL

Nazwa saloniku: Tallin Airport Business Lounge

Który terminal: Jedyny

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat saloniku. Czy polecił(a)byś ten salonik innym?: A to już nie moja recenzja, tylko kolegi, taki występ gościnny.
Cytując: "Do jedzenia tylko zimne przekąski, małe porcyjki, ale całkiem spoko. Sałatki, kanapeczki bardzo dobre, do tego śledź w różnych postaciach. Wystrój <skandynawski>, minimalistycznie ale z klasą. Napojów troszkę mały wybór, winka i te ich likiery, ale ogólnie na plus". Suma summarum można polecić :lol:

Inne uwagi: Data wizyty - grudzień '21
3 ludzi lubi ten post.

#236 PostWysłany: 12 Sty 2022 21:20 

-- 12 Sty 2022 20:13 --

Nazwa lotniska (miasta) lub kod: PMI
Nazwa saloniku: Sala VIP Formentor
Który terminal: Concourse D
Data wizyty: 04/01/22
Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat saloniku. Czy polecił(a)byś ten salonik innym?:
Dużo miejsca, jasno, wygodnie. Problem z jedzeniem: obsługa kelnerska - trzeba pokazać/powiedzieć co się chce, przynoszą do stolika, ale porcje są minimalne, w wersji jak dla krasnoludków, talerzyki jak z serwisu dla lalek. To samo z alkoholami.
Inne uwagi: brak

-- 12 Sty 2022 20:18 --

Nazwa lotniska (miasta) lub kod: VLC
Nazwa saloniku: Sala Joan Olivert
Który terminal: 1
Data wizyty: 07/01/22
Fajny wystrój, jasno, dużo miejsca. Problem z gastronomią - obsługa kelnerska, porcje homeopatyczne

-- 12 Sty 2022 20:20 --

Nazwa lotniska (miasta) lub kod:PMI
Nazwa saloniku: Sala VIP Mediteraneo
Który terminal: Concourse C
Jak wejście (karta, status, gotówka): Senator M&M
Data wizyty: 09/01/22
Komentarz jak wyżej
 Profil Relacje PM off
Rockriderr lubi ten post.

#237 PostWysłany: 12 Sty 2022 22:04 

niebieski
Nazwa lotniska (miasta) lub kod: POZ
Jak wejście (karta, status, gotówka): *G
Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat saloniku. Czy polecił(a)byś ten salonik innym?: Poznań jaki jest, każdy wie. Z oferty gastronomicznej suszone owoce, winogrona, jakieś jogurty.
Inne uwagi: Niesprawna kostkarka do lodu - brak alternatywy. Dla osób z limitowanym wejściem proponuje podpytać przed wejściem czy wężyki do kostkarki już się odnalazły ;) Wizyta w drugi weekend 2022.
 Profil Relacje PM off  

#238 PostWysłany: 14 Sty 2022 01:34 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Nazwa lotniska (miasta) lub kod: Mediolan-Bergamo (BGY)

Nazwa saloniku: HelloSky

Który terminal: jedyny, kierujemy się na bramki B

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat saloniku. Czy polecił(a)byś ten salonik innym?: ogólnie byłem zadowolony.
Wizyta w listopadzie 2021. Salonik spory, przyjemny wystrój, generalnie na plus. Wybór gastronomiczny: są dania na ciepło i na zimno (kanapki, wędliny, sery, sałatka owocowa). Sporo alkoholi i napojów różnej postaci: gazowanych, soków, wody - niestety po locie robiłem wracałem jeszcze samochodem do domu, więc ograniczyłem się do jednego Campari spritza i później piwo bezalko. Na ciepło bardzo podpasowała mi lasagna - wciągnąłem trzy :o 8-) pieczone udka kurczaka niestety były przepieczone i za słone.
I ciekawostka - jeśli chcemy zjeść coś więcej na ciepło, to jest również oferta odpłatna: daily specials za 7-9 EUR. Podobnie dodatkowo płatne lepsze piwa i wina. Dla mnie trochę się to kłóci z ideą saloniku, gdzie wejście wycenione już jest na 25 EUR. :roll: Wymagający nie jestem, wystarczyła mi podstawowa oferta 8-)

Inne uwagi: przy wejściu musiałem okazać certyfikat covidowy.

Załączniki:
IMG_20211121_204232372.jpg
IMG_20211121_204232372.jpg [ 126.29 KiB | Obejrzany 3079 razy ]
IMG_20211121_204226133.jpg
IMG_20211121_204226133.jpg [ 119.81 KiB | Obejrzany 3079 razy ]
IMG_20211121_201342198.jpg
IMG_20211121_201342198.jpg [ 129.34 KiB | Obejrzany 3079 razy ]
IMG_20211121_201335583.jpg
IMG_20211121_201335583.jpg [ 145 KiB | Obejrzany 3079 razy ]
IMG_20211121_201215572.jpg
IMG_20211121_201215572.jpg [ 166.22 KiB | Obejrzany 3079 razy ]
IMG_20211121_201157241.jpg
IMG_20211121_201157241.jpg [ 152.74 KiB | Obejrzany 3079 razy ]
IMG_20211121_193347593.jpg
IMG_20211121_193347593.jpg [ 104.56 KiB | Obejrzany 3079 razy ]
IMG_20211121_193032691.jpg
IMG_20211121_193032691.jpg [ 90.87 KiB | Obejrzany 3079 razy ]
4 ludzi lubi ten post.

#239 PostWysłany: 18 Sty 2022 01:03 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Nazwa lotniska (miasta) lub kod: Fuerteventura (FUE)

Nazwa saloniku: Jable VIP Lounge

Który terminal: jedyny; opis na PP mówi, że koło bramek 5 i 7, ale tak naprawdę to trzeba iść do samego końca terminala, potem wąskim przejściem do drzwi obrotowych, gdzie trzeba zadzwonić domofonem, żeby wpuścili :lol:

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat saloniku. Czy polecił(a)byś ten salonik innym?: Nie poleciłbym.
Wizyta w grudniu 2021. Salonik we właściwym tego słowa rozumieniu jest mikro - jeśli nie chcemy się cisnąć w zamkniętym pomieszczeniu, to trzeba udać się do części na świeżym powietrzu.
Wybór gastronomiczny słabiutki. Niby miało być coś ciepłego do godz. 16:00, ale nie uświadczyliśmy takiego zaszczytu. :( Pieczywo, wędliny, sery, jakieś ciastka, hiszpańska tortilla (przyznam nawet niezła), oliwki, oprócz tego w lodówce kanapki i jakieś serki. Z alko widać było wino i piwo, o mocniejsze nie pytałem, bo zostaliśmy przy winie. Generalnie wchodzić tylko przy nieograniczonych wejściach na karcie!

Załączniki:
IMG_20211213_160840240_HDR.jpg
IMG_20211213_160840240_HDR.jpg [ 116.49 KiB | Obejrzany 2959 razy ]
IMG_20211213_153732099.jpg
IMG_20211213_153732099.jpg [ 128.31 KiB | Obejrzany 2959 razy ]
IMG_20211213_153725434.jpg
IMG_20211213_153725434.jpg [ 145.52 KiB | Obejrzany 2959 razy ]
4 ludzi lubi ten post.
Zeus uważa post za pomocny.

#240 PostWysłany: 19 Sty 2022 23:22 
Awatar użytkownika

Loty: 387
Kilometry: 574 379
Nazwa lotniska (miasta) lub kod: London LHR

Nazwa saloniku: Plaza Premium Lounge

Który terminal: Terminal 5, po przejściu przez security. (Terminal British Airways)

Jak wejście (karta, status, gotówka): Ja skorzystalem ze swojego konta na LoungePair i zrobilem bid na 48€, bid zostal zaakceptowany i dostalem wejscie na 3h.

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat saloniku. Czy polecił(a)byś ten salonik innym?: Raczej nie.
Salonik odwiedziłem 10.01.2022, jest w wydzielonym miejsciu terminala 5, ale nie jest to osobne pomieszczenie, zatem slychać większość szumów z hali glownej i jest raczej chłodno w saloniku.
Na wejściu zostałem poinformowowany, że salonik jest czynny do 17.30, a nie jak to było na stronie internetowej, miało być do 20.00. Prawdopodobnie jest to związane z bardyo niską liczbą podróżnch na LHR.
W środku ciepłe posiłki: zupa pomidorowa, makaron po wegetariańsku, i typowo brytyjska potrawa: chicken tikka masala :lol: Prysznic też jest, ale dodatkowo płatny: 25 GBP :shock:
Alkoholi dużo, soft drinki, kawa i muffinki.

Załączniki:
IMG_20220110_145918.jpg
IMG_20220110_145918.jpg [ 205.89 KiB | Obejrzany 4541 razy ]
IMG_20220110_145752.jpg
IMG_20220110_145752.jpg [ 233.79 KiB | Obejrzany 4541 razy ]
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1282 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 65  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Lewy91 oraz 9 gości