Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Podczas zamieszczania postów w tym temacie prosimy o skorzystanie z następującego szablonu:

Kod:
Nazwa hotelu: [b].......[/b]

Twój status w programie lojalnościowym: [b].......[/b]

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: [b].......[/b]

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: [b].......[/b]

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): [b].......[/b]

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? [b].......[/b]

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): [b].......[/b]

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: [b].......[/b]

Inne uwagi: [b].......[/b]

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1845 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 93  Następna
Autor Wiadomość
#441 PostWysłany: 19 Paź 2015 21:05 

niebieski
Ja zawsze jestem gotow poczekac;)
 Profil Relacje PM off  

Wakacje w USA 🇺🇸😍 Loty do Nowego Jorku z Warszawy od 1693 PLN 🔥✈️ Wakacje w USA 🇺🇸😍 Loty do Nowego Jorku z Warszawy od 1693 PLN 🔥✈️
Relaks na Wyspach Zielonego Przylądka 🏝️🎄 Wczasy w 5* hotelu z all inclusive za 4480 PLN 😎 Relaks na Wyspach Zielonego Przylądka 🏝️🎄 Wczasy w 5* hotelu z all inclusive za 4480 PLN 😎
#442 PostWysłany: 19 Paź 2015 21:58 

Kilka postów wcześniej było o Lounge. Jest jeszcze w Ostrawie, hotel Mercure. Nazywa się to Privilege Lounge. Pierwszy raz korzystałam z saloniku (platyna od niedawna) nie mam porównania z innymi więc nie potrafię go ocenić. Byłam 2 razy wieczorem - były dwa dania na ciepło, kawa, herbata, owoce, jogurty, sałata, pieczywo i jakieś napije, alkoholowe też. Czym się to różni od Executive?
Pozatym upgrade do superior, voucher na drinki dla dwóch osób, w pokoju ekspres, szlafroki, kapcie. Wstawka - talerz różnych owoców.

Ostatnio edytowany przez savera, 19 Paź 2015 23:52, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
Kovalsky uważa post za pomocny.

#443 PostWysłany: 19 Paź 2015 22:41 

srebrny
Czy dostęp do saloniku przysługuje wyłącznie posiadaczowi statusu, czy również drugiej osobie w pokoju ?

#444 PostWysłany: 19 Paź 2015 22:51 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 94 804
niebieski
SPLDER napisał(a):
Czy dostęp do saloniku przysługuje wyłącznie posiadaczowi statusu, czy również drugiej osobie w pokoju ?

Drugiej osobie też

Wysłane z mojego ASUS_T00J przy użyciu Tapatalka
SPLDER lubi ten post.

#445 PostWysłany: 19 Paź 2015 23:14 

W saloniku w Ostrawie byłam z mężem. Kartą do drzwi pokoju otwiera się również drzwi do saloniku. Jak tam weszliśmy nie było nikogo ani obsługi ani gości. Nikt nic nie sprawdzał.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#446 PostWysłany: 19 Paź 2015 23:39 
Awatar użytkownika

srebrny
Gold:
  • ibis Ołomuniec: jedynie upgrade do dość sporego pokoju jak na ibisy (ale bez czajnika), brak vouchera na drinki (wg czeskich ulotek przysługuje jedynie w Sofitelach, co za nonsens), hotel za to bardzo fajny i mają świetne śniadania
  • ibis Warszawa Stare Miasto (to Stare Miasto to jak nazywanie Beauvais Paryżem, hotel leży na Muranowie): upgrade do fajnego pokoju na najwyższym piętrze z balkonem, 1 voucher na drinka
  • Mercure Cieszyn: brak upgrade pomimo małego obłożenia, 1 voucher na drinka, list i wstawka (2x cieszyńskie Prince Polo, 1x cieszyńskie piwo Brackie, 2x jabłko nie wiem czy z Cieszyna)

Generalnie OK choć bez szału, za to wydawanie jednego vouchera dla 2 osób jest jakąś porażką Accora.
 Profil Relacje PM off
vivere lubi ten post.

#447 PostWysłany: 20 Paź 2015 14:18 

Loty: 510
Kilometry: 1 112 648
srebrny
shagrat napisał(a):
[*]ibis Warszawa Stare Miasto to Stare Miasto to jak nazywanie Beauvais Paryżem, hotel leży na Muranowie

nie przesadzałabym - piechotą do Rynku Starego Miasta 15minut, a do Rynku Nowego Miasta ok 7min.
To nie Mamaison ;) ale stosunek ceny do odległości super IMO
2 ludzi lubi ten post.

#448 PostWysłany: 21 Paź 2015 22:12 
Awatar użytkownika

Loty: 2
Kilometry: 1 126
Hotel Mercure Karpacz Resort
pobyt trzydniowy / 2 osoby
Gold

- voucher na napój powitalny x 1.
- 2 wody butelkowane w pokoju (uzupełnione codziennie) oraz kawa i herbata
- pralinki góralskie i list powitalny
- zestaw do kawy/herbaty ale to standard
- 2 szlafroki od razu w pokoju
-pokój z balkonem i na IIIp z widokiem na góry tak jak chciałem :)
-dostęp do basenu , sauny, jacuzzi do 21.00.
-brak klimatyzacji wiec latem chyba jest gorąco.
-pytałem o mapę i dostałem laminowaną mapę Karkonoszy na wędrówki górskie :D

#449 PostWysłany: 23 Paź 2015 09:19 

Zbanowany
niebieski
smuti99 napisał(a):
Ja byłem już kilka razy w Mercure Warszawa Airport i za każdym razem dostaje upgrade do pokoju z końcówką 02. Są to takie duże pokoje, z trzema oknami, dużym łóżkiem i sofą. Wyposażone jak superiory, z ekspresem na kapsułki, szlafrokiem i lodówką. Za każdym razem dostaję wstawke, kiedyś piwo z orzeszkami, ostatnio mini ciastka plus owoce. Z wcześniejszym zameldowaniem czy późnym wymeldowaniem zwykle nie ma problemu. Poza tym polecam hotel ze względu na obsługę recepcji, prawie wszystko da się załatwić, pomogli mi na przykład przy promocji punktowej naliczajac minimalną liczbę punktów przy płatności voucherem z minimalną dopłatą, dzięki czemu uniknalem reklamacji i zabawy z Accorem.

Pokoje superior to nie tylko te z trzema oknami o zakrąglonych ścianach. Niedawno byłem w 439, większego pokoju superior jeszcze w Accorach nie widziałem (pomijając suite i apartamenty), miał ze sporą łazienką dobre 45-50m2.
Od łóżka do telewizora było ok. 6m. :)

Poza tym w tym Mercure Airport zawsze zastanawia mnie spokój na śniadaniu, niezależnie od pory, jest tam kilka-kilkanaście osób. W porównaniu do zatłoczonego Novotelu Centrum i dość tłocznego Novotelu Airport to naprawdę miła odmiana. Nie wiem, czy hotel jest tak mało popularny, czy też goście po prostu nie wykupują śniadań...
 Profil Relacje PM off  

#450 PostWysłany: 23 Paź 2015 10:31 

Chyba nie wykupują. Sama recepcja również nie proponuje śniadań ;) po jakim czasie naliczyli Ci punkty?
 Profil Relacje PM off  

#451 PostWysłany: 23 Paź 2015 13:31 

Zbanowany
niebieski
W tym hotelu naliczają dość długo, po kilku dniach roboczych, najczęściej 4-5. Nawet kiedyś pytałem, tłumaczyli się tym, że są hotelem franczyzowym, dlatego trwa to nieco dłużej, niż w hotelach bezpośrednio zarządzanych przez Accora.
 Profil Relacje PM off  

#452 PostWysłany: 23 Paź 2015 14:28 

Dzieki za informacje. Czyli spokojnie jeszcze poczekam. Franczyzowa Wisła Patria potrzebuje zaledwie jednego dnia by punkty były na koncie
 Profil Relacje PM off  

#453 PostWysłany: 23 Paź 2015 20:58 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 736 023
złoty
Hotel Mercure Opole
pobyt dwudniowy / 2 osoby (promocja wrześniowa)
Gold

- upgrade do apartamentu! (jest naprawdę świetny :))
- voucher na napój powitalny x 1 (piwo z kija, Namysłów, wino, lub drink na bazie wódki)
- 2 wody butelkowane w pokoju, kawa i herbata (standard)
- cukierki i list powitalny
- ekspres do kawy Nespresso Krups (wynikający zapewne z typu pokoju)
- 2 szlafroki

Jak na razie najlepszy upgrade w Accor.

Ostatnio edytowany przez Darek M., 23 Paź 2015 23:25, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#454 PostWysłany: 23 Paź 2015 21:11 

srebrny
21.10 Hamburg Sofitel Alter Wall
GOLD
brak kapci i zestawu do robienia kawy
drink powitalny- cokolwiek chce z baru, wzialem white russian na belvederze, bardzo dobry
pokoj byl zwykly standardowy
list powitalny
gazeta o ktora prosilem
butelka wody
- brak wstawki/prezentu recepjonista na to, ze no sorry, kuchnia juz zamknieta, koledzy sie
pomylili, nastepnym razem to jakos wyrownamy. slabo, mogl cokolwiek dodatkowego zaproponowac
z baru albo sniadanie, bedzie reklamacja :-)
 Profil Relacje PM off
kacper451 lubi ten post.

#455 PostWysłany: 23 Paź 2015 21:59 

srebrny
Nie przesadzasz czasem z tą reklamacją? ;)
Przecież upominek VIP otrzymuje się w zależności od dostępności, widocznie w tym Sofitelu akurat nie był dostępny, niezależnie, czy przez pomyłkę, czy z jakiegokolwiek innego powodu.
Wiele razy nie otrzymywałem w Accorach upominku i nie robiłem z tego powodu żadnego problemu, co więcej, było to w zgodzie z zasadami Le Club.
 Profil Relacje PM off
jesion83 lubi ten post.

#456 PostWysłany: 23 Paź 2015 22:57 
Awatar użytkownika

Loty: 20
Kilometry: 26 898
Orientuje się ktoś jakiego burgera można wybrać po zamówieniu go przy rezerwacji pokoju? Za pierwszym razem mogłem wybierać dowolnie, a dzisiaj dostałem info. od obsługi, że tylko i-burger wchodzi w grę. Kto ma rację?

Wysłane z mojego LG-E975 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#457 PostWysłany: 23 Paź 2015 23:04 

niebieski
Tylko iburger. Pisałem o tym wcześniej
 Profil Relacje PM off  

#458 PostWysłany: 23 Paź 2015 23:27 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 736 023
złoty
W Częstochowie wzięliśmy dowolne burgery. Do tego jeszcze lemoniada za free była.
Także chyba nie ma reguły, albo po prostu w niektórych hotelach podchodzą do tego liberalnie.
 Profil Relacje PM off  

#459 PostWysłany: 24 Paź 2015 00:49 

Loty: 240
Kilometry: 462 074
W Szczecin Ibis Centrum dowolny burger.
 Profil Relacje PM off  

#460 PostWysłany: 24 Paź 2015 10:09 

srebrny
sranda napisał(a):
Nie przesadzasz czasem z tą reklamacją? ;)
Przecież upominek VIP otrzymuje się w zależności od dostępności, widocznie w tym Sofitelu akurat nie był dostępny, niezależnie, czy przez pomyłkę, czy z jakiegokolwiek innego powodu.
Wiele razy nie otrzymywałem w Accorach upominku i nie robiłem z tego powodu żadnego problemu, co więcej, było to w zgodzie z zasadami Le Club.

nie wiem sranda, fajnie by bylo zeby jednak ten uponinek mial, bo na dobra sprawe pobyt gold-a w takim wypadku nie rozni sie
niczym od silvera. w kazdym razie napisalem ze jestem rozczarowany, zobaczymy jak zareaguja, moze akurat beda jakies dodatkowe punkty :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1845 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 93  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość