Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Podczas zamieszczania postów w tym temacie prosimy o skorzystanie z następującego szablonu:

Kod:
Nazwa hotelu:[b].......[/b]

Twój status w programie lojalnościowym:[b].......[/b]

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:[b].......[/b]

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:[b].......[/b]

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):[b].......[/b]

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):[b].......[/b]

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:[b].......[/b]

Inne uwagi:[b].......[/b]

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1504 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 76  Następna
Autor Wiadomość
#221 PostWysłany: 11 Paź 2016 12:00 
Awatar użytkownika

srebrny
monus napisał(a):
Nazwa hotelu: DoubleTree Warszawa

Od około 2 tygodni istnieje wewnętrzna instrukcja, która dla osób ze statusem GOLD ogranicza możliwość uzyskania upgrade do pokoju executive (dostęp do saloniku).
Już nie wystarczy zarezerwować najtańszy KING GUEST ROOM, teraz trzeba rezerwować oczko niżej niż execuitve czyli KING GUEST ROOM WITH TERRACE, co jest trochę słabe bo kosztuje on tyle samo co KING EXECUTIVE ROOM WITH LOUNGE ACCESS. KING DELUXE ROOM powinien wystarczyć.

Oczywiście można trochę prosić/marudzić i jakaś szansa jest (2 znajomy się udało), ale nie jest to już tak oczywiste jak wcześniej.

Wszystko jest nadal zgodne z regulaminem HHonors, a zamiany są wynikiem mniejszej "hojności" hotelu. Oczywiście dla osób ze statusem diamond nic się nie zmienia.

Jeżeli są dostępne pokoje z dostępem do EL, a Ty z GOLDem ich nie dostaniesz to to jest zgodne z regulaminem HH?
 Profil Relacje PM off  

Zrealksuj się na Costa Brava 🌤️🌊 Urlop w Hiszpanii z wyżywieniem a 1590 PLN Zrealksuj się na Costa Brava 🌤️🌊 Urlop w Hiszpanii z wyżywieniem a 1590 PLN
Wyspa Afrodyty okołoweekendowo za 669 PLN 🌤️😎👣 Loty z Warszawy i 4 noce w hotelu Wyspa Afrodyty okołoweekendowo za 669 PLN 🌤️😎👣 Loty z Warszawy i 4 noce w hotelu
#222 PostWysłany: 11 Paź 2016 13:19 

Loty: 177
Kilometry: 387 374
niebieski
@cekace jeżeli rezerwujesz najtańszy pokój KING GUEST ROOM to możesz liczyć na upgrade o jedno oczko do KING DELUXE ROOM (w miarę dostępności), ale on nie zawiera wstępu do saloniku. Będzie to zgodne z regulaminem HH. osoby z gold nie mają gwarantowanego saloniku, dopiero diamond.

#223 PostWysłany: 11 Paź 2016 14:29 
Awatar użytkownika

niebieski
Chociaż delux jako pokój jest większy i w łazience ma prysznic i wannę. Tyle, że nie ma dostępu do saloniku. Executive to jest ten sam pokój co King tyle, że z salonikiem.

#224 PostWysłany: 21 Paź 2016 19:20 

niebieski
No i mamy zmiany w DT Warszawa, kontynuując powyższą dyskusję. Nastąpiła zmiana poziomów, pokój z tarasem stracił dostęp do EL i wskoczył na drugą linię, na trzecim poziomie mamy Deluxe. Dla Goldów oznacza to, że muszą rezerwować pokój typu Deluxe aby uzyskać dostęp do EL - dopłata rzędu ~150zł względem ceny pokoju podstawowego.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

#225 PostWysłany: 21 Paź 2016 19:28 
Awatar użytkownika

Loty: 807
Kilometry: 1 954 890
srebrny
07_Zgłoś.Się napisał(a):
No i mamy zmiany w DT Warszawa, kontynuując powyższą dyskusję. Nastąpiła zmiana poziomów, pokój z tarasem stracił dostęp do EL i wskoczył na drugą linię, na trzecim poziomie mamy Deluxe. Dla Goldów oznacza to, że muszą rezerwować pokój typu Deluxe aby uzyskać dostęp do EL - dopłata rzędu ~150zł względem ceny pokoju podstawowego.

W takim razie zmieniamy hotel na pobyty w Warszawie. Szkoda!

#226 PostWysłany: 21 Paź 2016 19:42 

niebieski
Ale jaja, a wczoraj się zastanawiałem dlaczego delux jest droższy niż ten z tarasem. Znajoma rezerwowała i miała brać delux, ale wyszło że lepiej tan z tarasem bo ma od razu dostęp do saloniku. Nawet sam sprawdzałem i widniała jeszcze informacja o dostępie do saloniku (krótki opis pod typem pokoju), ciekawe co jutro w hotelu wyjdzie, a specjalnie brała żeby mieć spokój przy meldowaniu.
kamwad lubi ten post.

#227 PostWysłany: 21 Paź 2016 19:49 

niebieski
@‌monus‌ zgadza się, też się nad tym chwile zastanawiałem. Najwidoczniej zmiana opisu pokoju to nie jest backspace w Word'ie.
 Profil Relacje PM off  

#228 PostWysłany: 22 Paź 2016 04:32 
Awatar użytkownika

Loty: 222
Kilometry: 534 436
niebieski
Pobyt w 2014
Nazwa hotelu: Hilton Bazylea

Twój status w programie lojalnościowym: Blue

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: KING GUEST ROOM

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: -

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): pełna

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:
Dobry hotel położony w samym centrum miasta. Świetne, urozmaicone śniadanie - można było spróbować kilkunastu rodzajów serów ;)

#229 PostWysłany: 22 Paź 2016 17:41 
Awatar użytkownika

Loty: 122
Kilometry: 252 683
niebieski
Załącznik:
14803233_1400167546668033_1953226597_o.jpg
14803233_1400167546668033_1953226597_o.jpg [ 146.78 KiB | Obejrzany 2015 razy ]
tylko ze obecnie ten hotel wygląda tak, albo wcale nie wygląda. bo zdjęcie zrobione dwa miesiące temu.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#230 PostWysłany: 23 Paź 2016 20:01 
Awatar użytkownika

niebieski
futro napisał(a):
Załącznik:
14803233_1400167546668033_1953226597_o.jpg
tylko ze obecnie ten hotel wygląda tak, albo wcale nie wygląda. bo zdjęcie zrobione dwa miesiące temu.

Tak jak napisałem pobyt był już chwilę temu ;)

#231 PostWysłany: 24 Paź 2016 09:58 
Awatar użytkownika

Loty: 510
Kilometry: 1 229 791
niebieski
Nazwa hotelu:Hilton Warszawa, ul. Grzybowska
Twój status w programie lojalnościowym:Gold
Rodzaj zarezerwowanego pokoju:King Deluxe
Przywileje otrzymane w związku ze statusem:Uprade do Executive, darmowe sniadanie, cukierki na powitanie (a moze kazdy je dostawal?)
Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):Flash Sale, 329zl

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):Malo ludzi w sobote wieczorem, przekaski w porzadku: pierogi z miesem i kurczak. Wydaje mi sie, ze to samo trafilam za poprzednim pobytem. Jakies wina biale, czerwone, musujace i mocniejsze alkohole

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Lepszy pobyt niz poprzedni, pokojowki nie walily swoimi wozkami od rana i moglam sie wyspac. Wizyta w Holmes Place jak zawsze w porzadku.

#232 PostWysłany: 24 Paź 2016 16:19 
Awatar użytkownika

niebieski
Nazwa hotelu: Double Tree by Hilton Kuala Lumpur

Twój status w programie lojalnościowym: Gold

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: King Bed

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Uprade do Executive, darmowe śniadanie
Tutaj muszę nadmienić, że do hotelu przyjechałem koło 12 - recepcjonista przy check in oznajmił mi, że Gold upoważnia tylko do uprade do 1 poziomu pokoju wyżej i że dostępu do saloniku nie dostanę na pewno. Zostawiłem bagaże na recepcji bo pokój jeszcze nie był gotowy i wróciłem koło 15 kiedy inny pan był na recepcji. Zagadałem jeszcze raz o upgrade do Executive. Tym razem usłyszałem, że nie ma najmniejszego problemu. Co więcej miałem też rezerwację na pobyt 2 tygodnie później i recepcjonista zablokował ten sam pokój na kolejny raz! ;)

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): punkty

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): Przez dzień mało ludzi, wieczorami salonik był pełny-wtedy też 2 gorące przekąski, alkohol. Polecam taras w widokiem na Petronas Tower (to w końcu 34 piętro!)

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Moim zdaniem to jeden z najlepszych hoteli Hiltona jeśli chodzi o stosunek ceny do miejsca. Śniadanie jest rewelacyjne - do wyboru kilkadziesiąt potraw-jest też osobna chińska część restauracji gdzie można spróbować tamtejszych specjałów.

Ostatnio edytowany przez aarongeru, 24 Paź 2016 17:38, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#233 PostWysłany: 24 Paź 2016 17:20 

niebieski
monus napisał(a):
Ale jaja, a wczoraj się zastanawiałem dlaczego delux jest droższy niż ten z tarasem. Znajoma rezerwowała i miała brać delux, ale wyszło że lepiej tan z tarasem bo ma od razu dostęp do saloniku. Nawet sam sprawdzałem i widniała jeszcze informacja o dostępie do saloniku (krótki opis pod typem pokoju), ciekawe co jutro w hotelu wyjdzie, a specjalnie brała żeby mieć spokój przy meldowaniu.

Właśnie to "odkryłem" na stronie Hiltona. :shock: Opis pokoju się zmienił, nie mogłem w to uwierzyć, aż zajrzałem tutaj.

Czy możesz napisać jak się skończyła historia tej znajomej? Jakoś wątpię, ze miała ze sobą screen ze starym opisem pokoju, z momentu rezerwacji. A zresztą czy to by cokolwiek dało? :roll:

Bardzo interesujące. Na pewno było więcej osób, które rezerwowały Terrace z myślą o saloniku. Ktoś, coś?

A teraz - dla osób bez konkretnego statusu - koszt wstępu do EL to, jak widzę, ok. 200 PLN (gdzie przy opcji z Terrace byłoby to ok. 100). Przecież nie wypiję za tyle! :mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

#234 PostWysłany: 24 Paź 2016 21:44 

niebieski
@‌kamwad‌ znajoma otrzymała dostęp do saloniku, aczkolwiek poruszaliśmy temat zmiany. W trakcie rozmowy wyszło, że osoby z goldem będą dostawały dostęp do saloniku po warunkiem małej ilości gości z takim dostępem (razem z nami było 5 par). Wspomniano też o zwracaniu uwagi na to czy jest się regularnym gościem w hotelu (podobno ma pomóc). Bardzo lubię ten hotel i szkoda by mi było zmieniać lokalizację ze względu na znajomych, na razie mamy kilka wypadów już zarezerwowanych i pod koniec roku będzie można coś więcej powiedzieć.
kamwad lubi ten post.
Kamil uważa post za pomocny.

#235 PostWysłany: 25 Paź 2016 19:04 
Awatar użytkownika

niebieski
Do mojego opisu Double Tree by Hilton Kuala Lumpur powyżej.

Zdjęcie pokoju oraz widok z balkonu saloniku :)

Załączniki:
20161010_141415.jpg
20161010_141415.jpg [ 101.87 KiB | Obejrzany 1577 razy ]
20161010_144204.jpg
20161010_144204.jpg [ 105.33 KiB | Obejrzany 1577 razy ]
123.jpg
123.jpg [ 120.54 KiB | Obejrzany 1577 razy ]
3 ludzi lubi ten post.

#236 PostWysłany: 31 Paź 2016 14:40 
Awatar użytkownika

Loty: 196
Kilometry: 323 953
niebieski
Nazwa hotelu: DoubleTree by Hilton Kraków

Twój status w programie lojalnościowym: Gold

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: King Guest Room

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Upgrade do pokoju na piątym piętrze z dostępem do saloniku, śniadanie

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): Flash Sale

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):Prezentuje się lepiej niż ostatnim razem (sierpień 16). Z alkoholi pojawił się dżin, wódka i whiskey. Wcześniej faktycznie było tylko wino i piwo. Kolacja na ciepło, do tego kanapki, sałatki, ciasta, owoce. W ciągu dnia również szersza oferta na słodko...Ogólnie jest znacznie lepiej (może EL już nie liże wodorostów, jak to tu ktoś niedawno napisał? :D ). Moim zdaniem EL w DT Kraków już bardzo nie odbiega pod względem oferty od tego na Grzybowskiej czy w DT WAW. Jedynie to zamykanie o 20.00 jest bardzo słabe

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Jak najbardziej. Baseny i sauny na dobrym poziomie.

Inne uwagi: brak
2 ludzi lubi ten post.

#237 PostWysłany: 31 Paź 2016 20:49 
Awatar użytkownika

niebieski
Nazwa hotelu: Hilton Garden Inn Bali Ngurah Rai Airport

Twój status w programie lojalnościowym:
Gold

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: King Room with pool view

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Upgrade do Suite, darmowe śniadanie

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): punkty

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Moim zdaniem to bardzo ładny hotel - warto rozważyć go ze względu na niską stawkę punktową. Plusy-blisko lotnisko (można na upartego dojść pieszo-ja szedłem w jedną stronę, ale bardziej polecam Ubera-nie ma na całej długości chodnika :shock: ), bardzo ładny basen, smaczne śniadanie. Minusy-położony w oddali od plaży, miasta.

Więcej zdjęć z hotelu w wątku: presidential-suite-na-bali-za-6331-pkt,81,99284&start=60

Załączniki:
20161019_115228.jpg
20161019_115228.jpg [ 854.37 KiB | Obejrzany 1377 razy ]

Ostatnio edytowany przez krasnal, 11 Lis 2016 12:04, edytowano w sumie 1 raz
Porządki
 Profil Relacje PM off
Rockriderr lubi ten post.

#238 PostWysłany: 07 Lis 2016 12:09 

Loty: 44
Kilometry: 65 890
niebieski
Nazwa hotelu: DoubleTree by Hilton Kraków

Twój status w programie lojalnościowym: Gold i diamond

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: King Guest Roomx2

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Upgrade do pokoju na piątym piętrze z dostępem do saloniku łączony z king one bedroom suite, późne wymeldowanie(16),, śniadanie

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): Flash Sale

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):No powiem szczerze tragedia. Obsługa jest dramatyczna. Zero uśmiechu, pomocy, interakcji, nawet "do widzenia" nie usłyszałem podczas wymeldowywania(to jest jedyny plus, mozna zaplacic i wymeldować sie w EL).Jedzenie wieczorem średnie. Alkohole dobry wybór jednak brak coolerow do wódki czy białego wina nie przystaje do 4*. Podczas dwoch dni trafiłem raz na zepsuty sok i raz na zepsuty deser... Ale hitem było jak usłyszałem ze nie mogę w szlafroku w środku dnia zrobic sobie kawy " bo to nie wypada"- nigdzie gdzie byłem, a trochę hiltonow juz odwiedziłem nikt nie robił problemu, ze w szlafroku zrobiłem sobie kawę na wynos w papierowym kubku.

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Nie..

Inne uwagi: obsługa na śniadaniach poniżej standardów. Jedzenie gorszej jakości niz np w DT Warszawa. Śniadania ratuje dobra kawa i desery. Baseny tez nie oszałamiają. Nieprzyjemny zapach w strefie basenowej, raz za ciepła a raz za zimna woda w jacuzzi. Super obsługa sprzątająca pokoje. Dziwna opłata za Room service 12zl za cały pobyt, mimo iż zamówienie bylo tylko na lód, którego niestety nie da sie po 20 dostac w inny sposób. Apartament to tak naprawdę dwa połączone pokoje, które wielkością nie powalają. Dlatego jesli komuś zależy na przestrzeni lepiej brać junior suite. Mimo tego, ze nie posiada on osobnej sypialni sprawia wrażenie bardziej przestrzennego. W pokoju nowe telewizory hd jednak jakos obrazu z kabla jest tragiczna. Programy sie zawieszają, przerywają, na innych natomiast mozna policzyć piksele. Podsumowując hotel zasługuje na 3+ gwiazdki. Tylko wystrój pokoju jest na 5+. Wrzucę zdjęcia apartamentu wieczorem.

Jakby ktoś chciał więcej info zapraszam na priv.

Załączniki:
fm8ivo7t6ob1.jpg
fm8ivo7t6ob1.jpg [ 355.95 KiB | Obejrzany 1084 razy ]
ij9bitr9o4oh.jpg
ij9bitr9o4oh.jpg [ 359.92 KiB | Obejrzany 1084 razy ]
rf60mi8fg7e7.jpg
rf60mi8fg7e7.jpg [ 376.66 KiB | Obejrzany 1084 razy ]
tlpowifyv6qb.jpg
tlpowifyv6qb.jpg [ 238.99 KiB | Obejrzany 1084 razy ]

Ostatnio edytowany przez krasnal, 11 Lis 2016 12:18, edytowano w sumie 1 raz
Foto
 Profil Relacje PM off  

#239 PostWysłany: 11 Lis 2016 12:02 
Awatar użytkownika

niebieski
Pobyt: luty 2016

Nazwa hotelu: Hilton Eilat Queen of Sheba

Twój status w programie lojalnościowym: (wtedy jeszcze) Blue

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: KING DELUXE ROOM MOUNTAIN VIEW

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: (co mnie zdziwiło) w pokoju czekał dziennik i kosz owoców

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): punkty + dopłata

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: hotel ma swoje lata i to niestety widać - część mebli w pokoju była mocna "zużyta", na plus bardzo miła obsługa, basen i świetne śniadania.

Załączniki:
20160227_144715.jpg
20160227_144715.jpg [ 158.65 KiB | Obejrzany 1044 razy ]

#240 PostWysłany: 15 Lis 2016 11:39 
Awatar użytkownika

Loty: 717
Kilometry: 989 932
platynowy
Nazwa hotelu:Hilton Berlin
Twój status w programie lojalnościowym: Diamond
Rodzaj zarezerwowanego pokoju:King Hilton
Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Uprade do King Hilton Deluxe courtyard view z dostępem do saloniku, darmowe śniadanie, rollover bed dla dziecka w cenie (trudno powiedzieć czy to wynika ze statusu czy kids policy Hotelu, która brzmi: "kids are wellcome", na booking.com jest informacja, że za dostawkę jest dopłata 55 EUR). Przy rezerwacji dla opcji dorosły i 2 dzieci pojawiały się tylko apartamenty. Zrobiłem rezerwację dla 2 osób z adnotacją, że będę z 2 dzieci. Pokój z dostawką czekał - czytają adnotacje! Przed przyjazdem dostałem maila z saloniku, że zapraszają i rozpiską dotyczącą zasad działania (po niemiecku).
Późniejszy check out, ale tylko do 14, prosiłem o 14:30. I tu jedna uwaga, karty mają zaprogramowane do 15, więc nie ma potrzeby schodzenia do recepcji.
Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): pełna

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): Salonik bardzo duży, jednak w trakcie poczęstunku pełny, a ma pewnie ze 100 miejsc. Jedzenie bez rewelacji minestrone i meat balls, sałatki, kanapki. Obsługa sprawnie uzupełniała potrawy kiedy się kończyły. Alkohole jak zwykle - piwo, wino, wódka, whiski, gin...

Bardzo dobry hotel, świetna obsługa rewelacyjne śniadania - najlepsze omlety jakie jadłem ever i lokalizacja. Polecam. W Niemczech jest przepaść między jakością noclegów do *** i od ****, szczególne jeśli chodzi o jedzenie. Jeden minus hotelu to wstęp do saun za dopłatą - nie pytałem czy przy moim statusie dostanę za darmo, bo nie zależało mi aż tak bardzo.

Ostatnio edytowany przez pabien, 15 Lis 2016 12:25, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1504 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 76  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości