Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.



 [ 30 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 25 Paź 2016 14:46 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 Lip 2012
Posty: 10008
HON fly4free
W artykule na F4F (https://www.fly4free.pl/chcesz-latac-ry ... za-zmiany/) jest informacja, że członkostwo w MyRyanair będzie obowiązkowe od połowy przyszłego roku, a okazuje się, że będzie obowiązkowe już za kilka dni, od 1.11.

http://www.rte.ie/news/business/2016/10 ... 2-ryanair/
Góra
 Relacje PM off  
 
#2 PostWysłany: 25 Paź 2016 15:08 

co wiązało by się z wyłączeniem starej strony LEGACY (bo tam MyRyanair NIE MA)
Pożyjemy, zobaczymy, ale była by to NIEPOWETOWANA STRATA!!!

Może już jest "wygaszana"???
od kilku dni w 98% na którymś etapie rezerwacji na stronie legacy (dotyczy Firefox, Chrome, IE)


Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
Góra
 PM off  
 
#3 PostWysłany: 25 Paź 2016 15:57 

Rejestracja: 03 Wrz 2015
Posty: 46
Zbanowany
Pisałem jak naprawić tutaj: viewtopic.php?p=832357#p832357
Góra
 Relacje PM off  
 
#4 PostWysłany: 25 Paź 2016 16:46 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 Sty 2015
Posty: 817
Loty: 69
Kilometry: 196 395
Zbanowany
W operze to samo.
Porada @‌jednookonamaroko‌ nie pomaga :(
_________________
Jak żyć, to nie jako widz
Góra
 Relacje PM off  
 
#5 PostWysłany: 25 Paź 2016 17:46 

Rejestracja: 23 Lis 2012
Posty: 1447
Loty: 8
Kilometry: 7 105
niebieski
Mam nadzieję, że legacy się utrzyma.
Góra
 Relacje PM off  
 
#6 PostWysłany: 25 Paź 2016 18:14 

Rejestracja: 25 Paź 2012
Posty: 953
niebieski
U mnie od kilku dni stara strona nie działa. Ani na Firefox, ani na Chrome.
Góra
 Relacje PM off  
 
#7 PostWysłany: 25 Paź 2016 18:50 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 07 Sty 2015
Posty: 817
Loty: 69
Kilometry: 196 395
Zbanowany
O, z chaty poszło. Jest nadzieja!
_________________
Jak żyć, to nie jako widz
Góra
 Relacje PM off  
 
#8 PostWysłany: 25 Paź 2016 20:02 

Rejestracja: 03 Wrz 2015
Posty: 46
Zbanowany
Hmm, może tak być, najpierw wiele sposobów z YT przetestowałem, dopiero tak komenda naprawiła mi to ;)
https://support.globalsign.com/customer ... es/1353318
Góra
 Relacje PM off  
 
#9 PostWysłany: 25 Paź 2016 20:43 

Rejestracja: 13 Lis 2010
Posty: 178
ane.wald napisał(a):
Mam nadzieję, że legacy się utrzyma.


Dlaczego LEGACY jest taka dobra?
Góra
 Relacje PM off  
 
#10 PostWysłany: 25 Paź 2016 20:57 

Rejestracja: 13 Mar 2013
Posty: 117
Podejrzewam, ze chodzi o wykorzystanie voucherow z karty kredytowej Ryanair ;)


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Góra
 Relacje PM off  
 
#11 PostWysłany: 25 Paź 2016 21:31 

Rejestracja: 23 Lis 2012
Posty: 1447
Loty: 8
Kilometry: 7 105
niebieski
Po prostu przyzwyczajenie; bez zakładania kont, przejrzyste itd.
Góra
 Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
 
 
#12 PostWysłany: 25 Paź 2016 22:18 

Rejestracja: 22 Gru 2013
Posty: 2752
srebrny
Nie mam nic do nowej strony, ale ciągle mi coś na niej nie działa. A to przyciski mam nieaktywne, a to nie da się wpisać kierunku lub daty, bo przy zbyt wolnym internecie nie działa autopodpowiadanie, ciągle coś. I denerwuje mnie, że gdy jestem zalogowany, to nie mogę zrobić odprawy na loty kupowane bez zalogowania.
Góra
 Relacje PM off  
 
#13 PostWysłany: 26 Paź 2016 13:33 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 Mar 2011
Posty: 2149
Loty: 26
Kilometry: 45 127
platynowy
Legacy właśnie zaczął działać po staremu - nie trzeba rezerwować miejsc dla dorosłych i dzieci + oczywiście działa możliwość użycia kilku voucherów na jednej rezerwacji. Jak ktoś miał rezerwować coś to niech to zrobi teraz :) .
Oczywiście można użyć na nowej stronie voucherów np. 2 szt , ale trzeba to zrobić na osobnych rezerwacjach, co przy podróży z dziećmi powoduje zakup płatnych miejsc dla rodziców.
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#14 PostWysłany: 26 Paź 2016 13:57 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 31 Mar 2014
Posty: 149
Loty: 405
Kilometry: 918 570
jak na razie strona nie działa
_________________
Ruszaj ze mną w podróż: http://www.przepodroze.pl
Góra
 Relacje PM off  
 
#15 PostWysłany: 26 Paź 2016 14:14 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 Mar 2011
Posty: 2149
Loty: 26
Kilometry: 45 127
platynowy
Rzeczywiście, pół godziny temu działało do momentu płatności, wchodziły 2 vouchery. Teraz znowu błąd


Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#16 PostWysłany: 26 Paź 2016 14:23 

Dokładnie, do tego na głównej art. o biletach FR po 9 zł

Ale w tle jawią się kłopoty (lub nie)
http://www.fly4free.pl/ryanair-wprowadz ... od-wtorku/

Kod:
w momencie przejścia do płatności system poprosi o podanie adresu mailowego i hasła dostępu do konta w systemie, które po chwili będzie założone.


gdy przez stronę legacy (jak nie wyłączą) z chwilą podania adresu e-mail i hasła (da się i na starej stronie to dodać) np. z automatu przekieruje na nową stronę
Góra
 PM off  
 
#17 PostWysłany: 26 Paź 2016 14:44 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 Mar 2011
Posty: 2149
Loty: 26
Kilometry: 45 127
platynowy
Wygląda na to że wyłączyli silnik rezerwacyjny Legacy

Załącznik:
ryr1.jpg



nie można zrobić także odprawy na legacy :

https://www.bookryanair.com/SkySales/Booking.aspx?culture=pl-PL&lc=pl-PL#Security


Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#18 PostWysłany: 26 Paź 2016 14:57 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 Mar 2011
Posty: 6311
Loty: 171
Kilometry: 188 843
srebrny
A to nie przez awarię ?
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#19 PostWysłany: 26 Paź 2016 15:03 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 09 Mar 2011
Posty: 2149
Loty: 26
Kilometry: 45 127
platynowy
Raczej nie. Obym był złym prorokiem. Od rana nie chodziło. Włączyli około 1h temu ( silnik wyszukiwał loty) , od pół godziny nie działa w ogóle.

-- 26 Paź 2016 15:03 --

Raczej nie. Obym był złym prorokiem. Od rana nie chodziło. Włączyli około 1h temu ( silnik wyszukiwał loty) , od pół godziny nie działa w ogóle.
_________________
Image
Góra
 Relacje PM off  
 
#20 PostWysłany: 26 Paź 2016 16:10 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 20 Cze 2013
Posty: 2075
niebieski
Cytuj:
Oczywiście można użyć na nowej stronie voucherów np. 2 szt , ale trzeba to zrobić na osobnych rezerwacjach, co przy podróży z dziećmi powoduje zakup płatnych miejsc dla rodziców.


Kłopot jest w tym, że może się okazać, że przy wbijaniu drugiego vouchera nie obniża ceny, gdyż zostały wyczerpany limity na ten kierunek- i będzie wielka loteria :/
Góra
 Relacje PM off
Antek12 lubi ten post.
 
 
 [ 30 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 2 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

  
phpBB® Forum Software © phpBB Group