Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 07 Sie 2015 23:12 

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów.
Tak jak już się dowiedzieliście z tematu nie byłem nigdy na prawdziwych wakacjach.
Patrzyłem na te różne oferty lotów z all inclusive i wydają się jak najbardziej ok.
Jak to wygląda od kuchni?
Czy jest osoba na forum która może opisać swoje początki w podróżowaniu?
Z góry dziękuje i Pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

Czy Polska może mieć ✈️ transport 💺 lotniczy ✈️ na miarę potrzeb pasażerów? Macie realny wpływ na rozwój lotnictwa w kraju❗️ Czy Polska może mieć ✈️ transport 💺 lotniczy ✈️ na miarę potrzeb pasażerów? Macie realny wpływ na rozwój lotnictwa w kraju❗️
Za ocean bez stresu 🌊✈️ NYC prosto z Berlina już od 1458 PLN 🌤️😎 Także w wakacje Za ocean bez stresu 🌊✈️ NYC prosto z Berlina już od 1458 PLN 🌤️😎 Także w wakacje
#2 PostWysłany: 07 Sie 2015 23:15 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Odpaliłem stronę Lufthansy
Kupiłem bilet z Aten do Monachium i z powrotem
Zarezerwowałem nocleg przez booking.com
Kupiłem przewodnik, zorganizowałem wszystko
Poleciałem i wsio
 Profil Relacje PM off
BusinessClass lubi ten post.

#3 PostWysłany: 07 Sie 2015 23:17 
Awatar użytkownika

srebrny
Ja opiszę:

1: pierwsze wakacje: Turcja - 5* all inclusive, 2 tygodnie, 5000pln/osoba dla biura podróży + ~3000zł stracone na nie wiadomo co na miejscu :D
2: Poznałem f4f i zorientowałem się że za kasę wyżej mógłbym posiedzieć miesiąc w Ameryce Południowej, albo ze 2-3 tygodnie w Australii albo USA :P

Proponuję więc od razu zacząć od punktu numer 2, czytać forum, czytać, czytać, czytać, czytać, a jak przeczytasz wszystko to ewentualnie dopytać ;)
BusinessClass lubi ten post.

#4 PostWysłany: 07 Sie 2015 23:28 

Mój pierwszy raz za granicą to były kolonie na Węgrzech, w Miskolcu, rok 1986 :D .
Potem wyjazdy z rodziną do ZSRR, Niemiec, na Słowację, ze szkoły na wymianę do Danii, kurs niemieckiego w Norwegii.
Pierwszy dorosły urlop rok 1997r. na campingu we Włoszech-wyjazd z biurem a potem już poleciało z górki: kolejne wyjazdy z różnymi biurami oraz na własną rękę.
Przy czym przed każdym wyjazdem -czy to z biurem czy nie-robię doktorat dot.miejsca, hotelu, programu zwiedzania itd. ;)
Moja siostra ma dobrze: przychodzi na gotowe :) .
 PM off  

#5 PostWysłany: 07 Sie 2015 23:40 

Ja nigdy nie byłem z biurem, nie licząc okresu dzieciństwa. Pierwszy poważniejszy wyjazd za granicę - Azja (Tajlandia, Indonezja, Singapur). Kupiłem bilety, z booking.com zarezerwowałem noclegi, dokupiłem loty wewnątrz Azji na stronach linii. Poszło.
 PM off  

#6 PostWysłany: 08 Sie 2015 00:13 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 110 954
niebieski
Ludzie są różni, nie każdy sobie da radę od razu...
Czasami lepiej zacząć od biura podróży, polecieć gdzies na tydzień, zobaczyć jak działa odprawa na lotnisku, hotel itp, potem się okaże że to samo mogliśmy zrobić sami i zostałoby trochę grosza w kieszeni :)
Dużo czyni bariera językowa i lenistwo ;) , z tego powodu kupa ludzi nie chce się bawić w samodzielną organizację wyjazdów...

Można też na pierwszy raz zrobić Pragę by PB, tutaj nie ma bariery, jest płotek językowy ;)

I jedno - nie bać się :)

#7 PostWysłany: 08 Sie 2015 00:25 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
np.:
pierwszy-podroz-calkowite-koszty,18,11728
pierwszy-raz,15,2726
i jak wpiszesz w forumowej wyszukiwarce "pierwszy raz" to sporo tego będzie...

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości