Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

[ 367 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: N26 w Polsce
#321 PostWysłany: 19 Maj 2023 15:53 

niebieski
Kol. @benedetti
Ja nie wiem, co Ty robiles na tym rachunku, ze Ci zamkneli...?
Ja zalozylem go we wrzesniu ubieglego roku i korzystam calkiem intensywnie, przelewajac tam niemale kwoty, czesto wyplacam z bankomatow w strefie EUR, poza strefa EUR rzadziej, ale tez sporo nia place, rowniez w Polsce, gdy jeszcze niedawno EUR stalo znacznie wyzej.
W kazdym razie jestem dosc aktywnym uzytkownikiem i naprawde nie zauwazylem nigdy zadnych problemow ani z rachunkiem, ani z karta, ani z aplikacja. Wszystko jest tak jak powinno byc i na razie zlego slowa na N26 powiedziec nie moge.
 Relacje PM off  

#322 PostWysłany: 19 Maj 2023 16:01 
Awatar użytkownika

Loty: 232
Kilometry: 477 149
platynowy
Ja też korzystam z N26 i nigdy nie miałem z nią żadnych problemów. Natomiast to że ty i ja nie mamy obecnie problemów to nie znaczy, że nie będziemy ich mieli w przyszłości. Sytuacja o ktorej pisze @benedetti jest więcej niż niepokojąca. N26 to nie jest fintech tylko regulowany bank od początku swojego istnienia i nawet jak na ułomne standardy niemieckiej bankowości i płatności podejście do tego tematu jest... no nie wiem nawet jak to opisać. A jakości usług nie powinno się określać w sytuacjach gdy nie ma problemów, tylko wtedy gdy takie problemy się pojawiają - podobnie jak w przypadku OTA.
 Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#323 PostWysłany: 19 Maj 2023 16:17 

niebieski
Kol. @tunczaj
Zgadzam sie, ze nalezy naglasniac ew. problemy zeby ostrzec innych. Ale tez warto przy tym przekazac cala historie, bo naprawde jakos nie chce mi sie wierzyc, zeby przy normalnym uzytkowaniu rachunku, nagle N26 zaczal wyczyniac jakies cyrki i tracic dobrego klienta. Moge sie mylic oczywiscie, wtedy oczekuje, ze Kol @benedetti wyprowadzi mnie z bledu.

Poza tym nawet w najwiekszych polskich bankach zdarzaja sie podobne historie blokady rachunkow, ale one akurat czesto sa poklosiem kombinowania z rachunkiem, roznymi podejrzanymi przelewami np. zwiazanymi z kryptowalutami itp. Nawet Samcik niedawno opisywal jedna z nich.
 Relacje PM off  

#324 PostWysłany: 19 Maj 2023 16:24 
Awatar użytkownika

Loty: 244
Kilometry: 523 648
platynowy
Już to wszystko opisywałem kilka miesięcy temu w tym wątku. Do czasu akcji z zamknięciem także nie miałem żadnych powodów do narzekań. Ale też wszystko działało, więc i nie miałem żadnej styczności z supportem.

Edyta: Amen. Wysłali wszystkie wyciągi, przeprosili za wysyłkę cudzych i teraz się zgadza. Po prostu wcześniejszy zwrot objął już cześć zwrotów kartowych. Szkoda, że nie można było tak od razu, kilka miesięcy temu.

Reasumując: skarga do BAFIN nie wpłynęła na jakość tragicznego supportu, ale za to długość oczekiwania na odpowiedź liczyłem w dniach lub godzinach, a nie miesiącach.

#325 PostWysłany: 19 Maj 2023 19:28 

Loty: 40
Kilometry: 24 863
niebieski
A ja przychylam się do zdania przedmówcy - omijać z daleka! O ile z Revo nie miałem problemów (nawet z chargebackiem) o tyle w tym już trzeci raz przechodzę weryfikację tożsamości, bo wpisanie błędnego pinu blokuje kartę/konto. Ichniejsza support linia woła o pomstę do nieba. Nie da się odpalić na kompie chatu a w smartfonie niezbyt szybko pisze się 2-3 razy to samo wyjaśniając o co chodzi. Ja najchętniej bym zrezygnował.
 Relacje PM off  

#326 PostWysłany: 19 Maj 2023 21:25 

Loty: 6
Kilometry: 12 016
srebrny
@flus poczytaj opinie na trustpilot
 Relacje PM off  

#327 PostWysłany: 20 Maj 2023 10:55 

niebieski
Kol. @piotrkr
Z zalozenia oceny na takich stronach zawsze sa niskie, bo niezadowolony klient narzeka i pisze gdzie popadnie, a zadowoleni z reguly rzadko daja swoje opinie.
Ja tez nie dalem opinii na trustpilot, ale jestem z N26 zadowolony. Korzystam intensywnie i nie mam zadnych problemow, ale tez nie robie tam zadnych nietypowych operacji, po prostu normalnie korzystam.
Poza tym nie jestem akcjonariuszem N26 i nie mam zadnego interesu w tym, zeby kogos do tego banku zachecac, po prostu stwierdzam, ze u mnie dziala bezproblemowo przy standardowym uzytkowaniu.
Ale jak ktos chce cos kombinowac, to pewnie moze miec problemy, nie tylko z N26, ale z kazdym bankiem, bo algorytmy AML szybko obecnie wykrywaja nietypowe zachowania/operacje.
 Relacje PM off
tunczaj lubi ten post.

#328 PostWysłany: 20 Maj 2023 11:12 
Awatar użytkownika

Loty: 606
Kilometry: 951 765
niebieski
Ja również nie miałem nigdy kłopotów z N26 (konto basic), a korzystam od kilku lat bardzo intensywnie (przelewy sporych kwot na kartę Miles & More).
Chyba się zbiorę i wystawię pozytywną opinie na Trustpilot 8-)
Ale oczywiście YMMV. Teraz jest ok, co nie oznacza, że jakiś problem nigdy się nie pojawi.

Także = również / też
Tak że = więc / zatem / dlatego
 Relacje PM off
flus lubi ten post.

#329 PostWysłany: 21 Maj 2023 19:59 

srebrny
flus napisał(a):
Poza tym nie jestem akcjonariuszem N26 i nie mam zadnego interesu w tym, zeby kogos do tego banku zachecac, po prostu stwierdzam, ze u mnie dziala bezproblemowo przy standardowym uzytkowaniu.
Ale jak ktos chce cos kombinowac, to pewnie moze miec problemy, nie tylko z N26, ale z kazdym bankiem, bo algorytmy AML szybko obecnie wykrywaja nietypowe zachowania/operacje.

algorytm jest glupi, moze sie pomylic, i teoretycznie ok, jesli sprawnie da cos tam wyjasnic z normalnym czlowiekiem. z tego co pisza inni to obsluga tego banku jest bardzo slaba, wiec warto unikac,
albo uzywac sporadycznie np. na wakacjach.
 Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#330 PostWysłany: 22 Maj 2023 11:40 
Awatar użytkownika

platynowy
Cytuj:
Hallo benedetti,

Leider scheint es, dass wir dir das falsche Dokument geschickt haben. Wir bitten diesbezüglich vielmals um Entschuldigung.

Wir bitten dich:

- Bitte lösch die E-Mail, mit der dir das Dokument zugesandt wurde.
- Bitte lösch die Datei von deinen Geräten.
- Antworte bitte auf diese Nachricht und bestätige, dass du dieses getan hast.

Wir danken dir aufrichtig für Ihre Zusammenarbeit und entschuldigen uns für etwaige Unannehmlichkeiten, die dir dadurch entstanden sein könnten.

Takiego maila dostałem dziś od N26.
Coś mi się zdaje, że chyba jestem tak zagoniony, że mogę nie mieć czasu odpisać przez najbliższe kilka miesięcy. A jeśli już znajdę chwilę to sprawa zapewne rownież trafi do BAFIN, bo w tej sytuacji nie mam żadnej pewności, że moje wyciągi nie latają sobie po internecie. :evil:
2 ludzi lubi ten post.
michcioj uważa post za pomocny.

#331 PostWysłany: 22 Maj 2023 11:50 

srebrny
Benedetti a ci takiego wyslali ?
 Relacje PM off  

#332 PostWysłany: 22 Maj 2023 11:52 
Awatar użytkownika

platynowy
@michcioj Tak, pisałem o tym kilka postów temu. Nie mogłem się doprosić swojego, to wysłali mi czyjś wyciąg z rachunku. :roll:

#333 PostWysłany: 22 Maj 2023 12:00 
Awatar użytkownika

niebieski
To standardowa wiadomość do odbiorcy omyłkowo wysłanej korespondencji (data leakage).
Moja firma pisze takie kilka razy w miesiącu.
Nikt się tym nie przejmuje.

Także = również / też
 Relacje PM off  

#334 PostWysłany: 22 Maj 2023 12:20 
Awatar użytkownika

platynowy
@p.wl W tym banku zapewne nikt, ale podejrzewam, że koleś ktorego wyciag dostałem nie czułby się komfortowo wiedząc, że jakiś random z internetu może sobie przejrzeć jego wpływy i całą jego historię zakupową z ostatnich kilku lat.
michcioj lubi ten post.

#335 PostWysłany: 22 Maj 2023 12:31 
Awatar użytkownika

niebieski
Oczywiście to niedobrze, ale rzeczywistość jest taka, że podobne sytuacje zdarzają się na co dzień i naprawdę żadne instytucje finansowe się tym nie przejmują (o ile nie chodzi o niezadowolenie dużego klienta, rzecz jasna).

Także = również / też
 Relacje PM off  

#336 PostWysłany: 22 Maj 2023 12:37 

Loty: 6
Kilometry: 12 016
srebrny
benedetti napisał(a):
@p.wl W tym banku zapewne nikt, ale podejrzewam, że koleś ktorego wyciag dostałem nie czułby się komfortowo wiedząc, że jakiś random z internetu może sobie przejrzeć jego wpływy i całą jego historię zakupową z ostatnich kilku lat.

A są tam jakieś dane osobiste? Bo jak nie, to wątpię by mu zależało.
 Relacje PM off  

#337 PostWysłany: 22 Maj 2023 12:42 
Awatar użytkownika

platynowy
@piotrkr Jest grubo. Oczywiście - wszystko co powinno być na wyciągu. Imię, nazwisko, adres. Przejrzyj swój wyciąg i zobacz ile można się o Tobie i osobach/instytucjach wysyłających Ci kasę dowiedzieć przeglądając go.

#338 PostWysłany: 28 Lip 2023 12:52 
Awatar użytkownika

Ostrzeżenia: 1
srebrny
właśnie wracam z Las Palmas. Właściwie wszystkie bankomaty większych hiszpańskich banków pobierają opłatę za wypłatę kartą n26, ok 2.50€. Jest kilka darmowych, ale to mocno hipsterskie banki i w mniejszych miejscowościach może ich po prostu nie być, a i w większych trzeba się naszukać. Lista na stronie:
https://support.n26.com/en-eu/payments- ... h-for-free
 Relacje PM off
Nosacz uważa post za pomocny.

#339 PostWysłany: 28 Lip 2023 14:17 
Awatar użytkownika

Loty: 311
Kilometry: 364 280
srebrny
@rw30

Nawet Kutxa Bank pobiera? Bo jak robiłem sobie testy bankomatów w Hiszpanii to tylko ten jeden okazał się być bez prowizji.
 Relacje PM off  

#340 PostWysłany: 28 Lip 2023 15:31 
Awatar użytkownika

Ostrzeżenia: 1
srebrny
Kuciabank nie pobiera, ale to nie jest większy bank i ich bankomatów jest ogólnie tyle, co kot napłakał, a w Las Palmas, jak wynika z moich poszukiwań, dokładnie 0
 Relacje PM off
Martinuss lubi ten post.

[ 367 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 15 gości