Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 14 Cze 2016 22:17 

Drodzy Podróżnicy!

Będę bardzo wdzięczna za waszą pomoc! Za tydzień wylatujemy z mężem na 10 dni do Włoch.
Lecimy do Rzymu, gdzie spędzimy 2-3 noclegi. I później zaczyna się dylemat: co dalej?

Czy wybrać romantyczną Toskanię? Czy raczej pojechać Neapol, Wezuwiusz, Pompeje i zahaczyć jakąś plażę?

Na czym mi zależy:
- piękne widoki,
- urokliwe plaże, na których można poleniuchować
- troche zwiedzania, troche plażowania

Jedni mówią w Neapolu syf - niewarto, inni, że pięknie. Jedni, że Toskana boska, inni, że nudna.

Proszę doradźcie mi, bo musimy zacząć rezerwować noclegi, auto.
Ola

Ostatnio edytowany przez Roku, 15 Cze 2016 00:13, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

🚨 Mega! 🚨 Tanie loty (z bagażem) do Sri Lanki za 2200 PLN 🚨 Mega! 🚨 Tanie loty (z bagażem) do Sri Lanki za 2200 PLN
Na jarmark świąteczny do Budapesztu 🎄❄ Okołoweekendowy city break za 534 PLN (✈+🏨) Na jarmark świąteczny do Budapesztu 🎄❄ Okołoweekendowy city break za 534 PLN (✈+🏨)
#2 PostWysłany: 14 Cze 2016 22:56 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
jedzcie na sycylie

#3 PostWysłany: 14 Cze 2016 23:01 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

A ja także polecam: relacje-z-wloch,1452,46335
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 14 Cze 2016 23:18 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Polecam Cinque Terre.

Pozdrawiam.

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 14 Cze 2016 23:42 
Awatar użytkownika

Loty: 717
Kilometry: 1 171 352
srebrny
A ja bym doradzał jechać z Rzymu na południe: do Sorento, na Capri, na Costa di Amalfi. Blisko i przepięknie. Można też zobaczyć Pompeje.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 15 Cze 2016 00:12 

Loty: 142
Kilometry: 230 322
niebieski
Cinque Terre albo Palermo
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#7 PostWysłany: 15 Cze 2016 00:19 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 385
Kilometry: 548 672
Droga Olu, Włochy tak mają, że jak otworzysz mapę i wbijesz w dowolne miejsce cyrkiel, zakreślisz okrąg, to w tym okręgu znajdziesz co najmniej kilkanaście miejsc wartych odwiedzenia, a połowa z nich to będą zabytki lub obiekty tzw klasy zero. Spokojnie mógłbym podpisać się pod każdą wypowiedzią w tym wątku, jak również pod Twoją (jedź do Toskanii!). Dlatego przejrzyj relacje z Włoch, niejaki @Zeus dał Ci linka w tym temacie, może coś zainspiruje Cię bardziej. Ja dodam jeszcze - jedź do Apulii! Nie tak daleko z Rzymu, mnóstwo rzeczy do zwiedzania, tak samo wspaniałych jak Sycylia, Toskania, Cinque Terre czy okolice Neapolu. PS: Niedaleko od Rzymu jest Monte Cassino.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 15 Cze 2016 13:02 

niebieski
Ola26 napisał(a):

Czy wybrać romantyczną Toskanię? Czy raczej pojechać Neapol, Wezuwiusz, Pompeje i zahaczyć jakąś plażę?

Na czym mi zależy:
- piękne widoki,
- urokliwe plaże, na których można poleniuchować
- troche zwiedzania, troche plażowania

Jak jedziesz z małżonkiem i do wyboru zostawiłaś sobie Neapol albo Toskanię to wybierz to drugie. Widoki piękne, plaże urokliwe i mnóstwo zwiedzania. W zasadzie we wszystkich tych 3 kategoriach wygrywa Toskania.
Jak faktycznie chcesz rozwinąć temat - daj znać
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 15 Cze 2016 13:54 

Wielkie dzięki za wszelkie odpowiedzi.
Wczoraj dokonaliśmy finalnie wyboru - Rzym, Neapol, Wezuwiusz, Positiano i po południu po plażingu będziemy zwiedzać okolice w tym Pompeje.

Mam nadzieję ,że będzie super i się nie zawiodę. Oczywiście plan podróży dopracuję. ale powyżej tak bardzo ogólnie napisałam.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości