Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Sprzedaż, wymiana i oddawanie biletów jest niezgodne z regulaminem FIFA.
Wszystkie próby sprzedaży, wymiany lub oddawania biletów będą skutkowały skasowaniem i ostrzeżeniem!

Uwaga! do Rosji podróżujemy z paszportem (! Nie dow.os.) (wymagana ważność w dniu opuszczania F.R. - 6 mcy)
-----------------
Transfer lądowy przez Białoruś nie jest na ten moment możliwy bez posiadania wizy .
Porozumienie jest opracowywane - http://eng.belta.by/society/view/belaru ... 2111-2018/
-----------------
"You can transfer the Tickets from your original Guests to other Guests nominated by you by logging into your FIFA Ticketing Account on http://www.FIFA.com/tickets. Please note that any transfer requires FIFA’s consent. The functionality for the transfer of tickets will be made available on http://www.FIFA.com/tickets during the Last Minute Sales Phase starting on18 April."
Czyli - od 18 kwietnia będzie można zmienić jednego gościa na innego, ale tylko jeśli FIFA się na to zgodzi,
aby zapobiec nielegalnej sprzedaży biletów.
Co do zmiany danych samej osoby zamawiającej - nie będzie takiej możliwości, będzie jedynie opcja odsprzedaży takiego biletu na oficjalnej platformie FIFA.
"No, you (being the main Ticket Applicant and contracting party of the Ticket Sales Agreement) are not entitled to transfer those Tickets allocated to yourself. If you are unable to attend the Match for which you have purchased Tickets, then you may submit all of your Tickets for possible resale on FIFA’s official Ticket Transfer and Resale platform available on http://www.FIFA.com/tickets during the Last Minute Sales Phase starting on 18 April." by Bartekjg, str 54
-------------------
-》Plany stadionów
Mecze Polaków:
[+] Pokaż
19 czerwca, Moskwa
Polska ?? - Senegal ??
ms-2018-polska-senegal-19-06-18-moskwa,1497,120985

24 czerwca, Kazań
Polska ?? - Kolumbia ??
ms-2018-polska-kolumbia-24-06-18-kazan,1497,120986

28 czerwca, Wołgograd
Japonia ?? - Polska ??
ms-2018-polska-japonia-28-06-18-wolgograd,1497,120987
-------------------
dojazd-do-kaliningradu-z-elblaga-olsztyna-gdanska,1418,82970
Podróż samochodem do Kaliningradu:
[+] Pokaż
* Prawo Jazdy
* Paszport
* Zielona Karta pojazdu
* Dowód rejestracyjny pojazdu - dane właściciela muszą się zgadzać z danymi kierowcy
* Jeśli pojazd jest w leasingu to upoważnienie od leasingu tłumaczone na język rosyjski
* Wiza rosyjska lub FAN ID od 4. czerwca zamiast wizy
* Ubezpieczenie zdrowotne

Internet mobilny (itp) w dziale Rosja internet-karta-pre-paid-sim-w-rosji,1463,78916

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3087 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134 ... 155  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: MŚ 2018 w Rosji
#2601 PostWysłany: 04 Cze 2018 22:57 

Może będzie tak, że na mistrzostwa dołożą celników i pójdzie sprawniej. Ale może być też armagedon.
Więc po tych informacjach, które tu czytam, modyfikuję plany i przekraczam granicę dzień wcześniej, nocleg pod Kaliningradem wyjdzie nieco drożej, ale niedużo.

Ostatnio edytowany przez Abcn, 04 Cze 2018 23:04, edytowano w sumie 1 raz
Kalinin
 Profil Relacje PM off  

Grudniowy city break na Sycylii 🏛️🌊 Przedświąteczny wypad do słonecznych Włoch za 649 PLN Grudniowy city break na Sycylii 🏛️🌊 Przedświąteczny wypad do słonecznych Włoch za 649 PLN
Tydzień na rajskiej Dżerbie 🏝️😎 All inclusive w 4* hotelu za 1952 PLN Tydzień na rajskiej Dżerbie 🏝️😎 All inclusive w 4* hotelu za 1952 PLN
#2602 PostWysłany: 04 Cze 2018 23:11 
Awatar użytkownika

niebieski
Jass Bub napisał(a):
Czyli bilety wydaje w okienku Pani Grażyna? podawali , że mają być przygotowane automaty do odbioru biletów...ehh Rasyjaaa

Na pewno są maszyny w Moskwie. Będę sprawdzał w piątek lub sobotę i spróbuje odebrać z maszyn cat4 na inną osobę płacone moją kartą.
 Profil Relacje PM off  

#2603 PostWysłany: 04 Cze 2018 23:12 
Awatar użytkownika

Loty: 234
Kilometry: 423 328
Henox napisał(a):
Już pytałem o Aeroexpress, ale dalej tego nie rozumiem. Widzę, że na stronie Aeroexpress napisali "Tickets will be issued to fans via Aeroexpress ticket offices two days prior and two days after the match date, as well as on the date of the game upon the provision of corresponding documents" jednak co to właściwie znaczy. Zrozumiałem, że bilety zostaną wydane dla fanów przez jakieś biuro biletów Aeroexpress dwa dni przed meczem. Czy to znaczy że wyśla mi je mailem czy mam na miejscu szukać tego biura? Mam przylot w nocy i chciałbym jechać pociągiem o 5 rano

Przecież jest wyraźnie napisane:-“We are designating special zones with turnstiles for football fans and those entitled to free travel to pass through. This will help us distribute passenger flow and eliminate queues. The passage to such zones will be marked with corresponding signs and guardrails,” said Aeroexpress COO Valery Fyodorov.
 Profil Relacje PM off  

#2604 PostWysłany: 05 Cze 2018 00:59 

bart12 napisał(a):
Dzień dobry wszystkim,
jestem dziennikarzem i przygotowuje materiał o kibicach wybierających się na mundial do Rosji.
Ciekaw jest Państwa opinii na temat dojazdu, zakwaterowania itp. W materiale chciałbym zacytować kilka osób, które zamierzają wyjechać na mistrzostwa lub zrezygnowały z podróży w związku z wysokimi kosztami.
W krótkiej rozmowie telefonicznej zadałbym był kilka pytań. Proszę o kontakt na priv - odezwę się i oddzwonię.
W depeszy nie muszę podawać nazwisk rozmówców, wystarczy, że podadzą państwo imię i np. miejscowość.
Jeżeli ktoś z Państwa należy do jakiegoś regionalnego klubu kibica lub podróżuje za reprezentacją od wielu lat to na pewno znajdzie się miejsce na zawarcie takiej informacji w artykule. Zawsze to jakaś pamiątka :)
Pozdrawiam
Bartek

dziękuje za odzew i dalej zachęcam pozostałych
Pozdrawiam i życzę udanej podróży.
Bartosz
 Profil Relacje PM off  

#2605 PostWysłany: 05 Cze 2018 01:58 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Nie wiem czy było, ale oficjalna informacja o bezpłatnych przejazdach Aeroexpress-em z lotnisk w Moskwie:

https://aeroexpress.ru/en/aero/press/news20101355.html
 Profil Relacje PM off  

#2606 PostWysłany: 05 Cze 2018 08:36 

Cześć
Czy jest organizowana zbiórka kibiców przed meczem w Moskwie?
Wspólny przemarsz na stadion itp.?
 Profil Relacje PM off
greyhound lubi ten post.

#2607 PostWysłany: 05 Cze 2018 08:37 

Ktoś stronę wcześniej opisał przejście graniczne w Braniewie, to ja opisze w Bezledach. Wczoraj pojechałem ze znajomym do Kaliningradu odebrać bilety. Po stronie polskiej bezproblemowo, kilka minut i załatwione. Po stronie rosyjskiej byliśmy chyba pierwszymi z fan id, którzy przeoczają granice. Normalnie przejazd i załatwienie sprawy to jakieś 10-15 minut, nas trzymali 2 i pół godziny. Chyba za bardzo nie wiedzieli co to fan id, każdy przychodził i oglądał. Wezwali kierownika, on gdzieś chodził z naszymi dokumentami, potem wziął notes i zapisywał nasze odpowiedzi na pytania po co, gdzie jedziemy, kiedy wracamy itp. Dodatkowo lekko niemili, oprócz jednego pracownika, który z nami normalnie pogadał. Kilka dokumentów do wypełnienia i dopiero nas puścili.
W drodze powrotnej przebiegło wszystko już sprawnie ale zaraz po otwarciu bramy przyszedł kierownik, zamknął bramę i kazał nam pokazac bilety, po które jechaliśmy. Obejrzał i dopiero puścił. Dziwnie to wyglądało.

Dodatkowo podpowiem, że nie sprawdzają zielonej karty pojazdu ani ubezpieczenia zdrowotnego.
Tylko po rosyjsku można się dogadac.

Ostatnio edytowany przez Abcn, 05 Cze 2018 20:50, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

#2608 PostWysłany: 05 Cze 2018 08:47 

Loty: 40
Kilometry: 124 893
2 i pół godziny samochód osobowy i 2 osoby? O matko...

Wysłane z mojego Redmi 5 przy użyciu Tapatalka

#2609 PostWysłany: 05 Cze 2018 08:49 
Awatar użytkownika

Jak się szybko nie ogarną to przed meczami polecam wyjechać dwa dni wcześniej
 Profil Relacje PM off
Floyd_Kulis lubi ten post.

#2610 PostWysłany: 05 Cze 2018 09:37 

Warto kontynuować wątek czasu potrzebnego na przekroczenie granicy w konkretnym przejściu.
Ja planuję przekroczyć ją w Bezledach 16 czerwca...
 Profil Relacje PM off  

#2611 PostWysłany: 05 Cze 2018 10:22 

Czyli pierwsze komentarze wskazują na to, że Ruscy mają w d.... zadowolenie podróżnych i nic się w tej kwestii nie zmienia.
Może w nocy 15/16 uda się przekroczyć tą granicę, ewentualnie w łapę po 10$ każdemu strażnikowi,
choć co raz bardziej się zastanawiam czy chce mi się w to bawić w ogóle...

Ostatnio edytowany przez Abcn, 05 Cze 2018 19:12, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

#2612 PostWysłany: 05 Cze 2018 10:24 

niebieski
Ale panikujecie. Jak będą jakieś problemy to przyjdą wytyczne, które postawią strażników do pionu.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#2613 PostWysłany: 05 Cze 2018 10:25 

Nie będzie tak źle . Chociaż zmieniam wyjazd z Fromborka z 13 na 9 rano 16 czerwca. Hej przygodo .
 Profil Relacje PM off  

#2614 PostWysłany: 05 Cze 2018 10:38 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

dyneck napisał(a):
Ale panikujecie. Jak będą jakieś problemy to przyjdą wytyczne, które postawią strażników do pionu.

I dziennikarz chce napisać artykuł o "podróżnikach" do mundialu
ms-2018-w-rosji,1497,77083&start=2580#p1090223

^^
 Profil Relacje PM off  

#2615 PostWysłany: 05 Cze 2018 11:57 

josefman napisał(a):
Henox napisał(a):
Już pytałem o Aeroexpress, ale dalej tego nie rozumiem. Widzę, że na stronie Aeroexpress napisali "Tickets will be issued to fans via Aeroexpress ticket offices two days prior and two days after the match date, as well as on the date of the game upon the provision of corresponding documents" jednak co to właściwie znaczy. Zrozumiałem, że bilety zostaną wydane dla fanów przez jakieś biuro biletów Aeroexpress dwa dni przed meczem. Czy to znaczy że wyśla mi je mailem czy mam na miejscu szukać tego biura? Mam przylot w nocy i chciałbym jechać pociągiem o 5 rano

Przecież jest wyraźnie napisane:-“We are designating special zones with turnstiles for football fans and those entitled to free travel to pass through. This will help us distribute passenger flow and eliminate queues. The passage to such zones will be marked with corresponding signs and guardrails,” said Aeroexpress COO Valery Fyodorov.

Tu bardziej temat o ktorej te biura biletowe beda otwarte. Np Ladujemy w Domodevo o 5 rano 19 tego. I zrzucilem sobie mapke lotniska I widze biuro biletowe kolo stacji tej kolejki.
Tych biletow darmowych nie mozna wydrukowac online wiec dalej pytanie, czy biuro bedzie otwarte od czasu kiedy rusza 1sza kolejka, czy po prostu mamy w doopie bilet I wsiadamy do pociagu z fan id I biletem I kanar nas pusci. Jakby ktos te opcje gdzie wyjasnil z nimi mailowo, to niech wrzuci odpowiedz.
 Profil Relacje PM off  

#2616 PostWysłany: 05 Cze 2018 12:00 
Awatar użytkownika

Loty: 70
Kilometry: 138 694
niebieski
To już wiadomo gdzie będzie największa strefa polskiego kibica :)
Weźcie tylko jakiś telewizorek na baterie na przejścia graniczne :)

Tęcza jest Ważnym elementem religii judeo-chrześcijańskich, kolorami czakr, symbolem dzieciństwa i różnorodności w jedności, kolorami siedmiu kontynentów, a nie tylko flagą ruchu LGBT (btw 6. kolorów zamiast 7.). Zależy mi tylko na tym, aby pamiętać o różnorodności znaczenia tęczy.
 Profil Relacje PM off  

#2617 PostWysłany: 05 Cze 2018 12:11 

Loty: 424
Kilometry: 507 296
niebieski
:evil:
Aeroexpress:
1. Tickets will be issued to fans via Aeroexpress ticket offices
2. Idziesz z biletem na mecz i FAN ID do okienka: "ticket offices open 15 minutes before the first service" (https://aeroexpress.ru/en/aero/info/faq.html)
3. Kasa wygląda tak:
Image

Sorki, ale to mega trywialne sprawy - do ogarnięcia z wujkiem google w 3 minuty.

Ostatnio edytowany przez turecky, 05 Cze 2018 12:13, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#2618 PostWysłany: 05 Cze 2018 12:12 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Trzeba do matury dodać przedmiot: myślenie logiczne
 Profil Relacje PM off  

#2619 PostWysłany: 05 Cze 2018 12:25 

Dostaną Rosjanie za swoje, odechce im się organizacji podobnych imprez. Ścieżka zdrowia (o ile nie droga krzyżowa) czeka kasjerki, pograniczników, a jeszcze pewnie stewardów, konduktorów i wszystkich innych mających kontakt z zagubionymi kibicami, dla których wyzwaniem jest na przykład przejazd darmowym pociągiem na linii lotnisko - centrum Moskwy.

Czekam na MŚ w USA i ułatwienia wizowe. Jeszcze będziecie tęsknić za tymi kolejkami na granicy do Rosji ("czekam" piszę oczywiście ironicznie, bo nie czekam).
 PM off
2 ludzi lubi ten post.

#2620 PostWysłany: 05 Cze 2018 12:27 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Ja współczuję wolontariuszy co oni tam przeżyją...
Nie wspomnę kolejny mundial w Katarze
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3087 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 128, 129, 130, 131, 132, 133, 134 ... 155  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość