Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
WSZYSTKIM ZAINTERESOWANYM PRZYPOMINAM, ŻE JEST TO OTWARTE FORUM I TAK JAK WY I JA, TEŻ PRACOWNIK BANKU MOŻE JE CZYTAĆ, NAWET TAKI SPECJALNIE ODDELEGOWANY, BY ŁATAĆ CO TRZEBA. MIŁEGO DNIA.

Od 20 lutego 2024 r. Bank Pekao S.A. oferuje karty kredytowe we współpracy z Miles and More

Posiadacze Karty Kredytowej z Żubrem zyskują:
- 1000 mil powitalnych po pierwszej transakcji kartą (mile powitalne pojawiają następnego dnia po zaksięgowaniu pierwszej operacji)
- Mile za transakcje – im wyższy pakiet karty, tym więcej mil Miles & More!
Pakiet Platynowy: 6 zł = 1 mila
Pakiet Złoty: 10 zł = 1 mila
Pakiet Standard: 20 zł = 1 mila
- Ochronę przed utratą ważności mil zgodnie z zasadami Miles & More

Bank nalicza mile za płatności w sklepach stacjonarnych i w internecie, wypłaty gotówki w bankomatach oraz za przelewy z karty.
Mile za operacje pojawiają się rano następnego dnia po zaksięgowaniu.

Kartę można dodać do google wallet i apple pay bez posiadania fizycznej karty - w aplikacji jest opcja pokaz dane karty (Nr. Karty, Ważność i Kod pojawia się w aplikacji).

Posiadacze Karty Kredytowej z Żubrem z Miles & More w Pakiecie Złotym i Platynowym dodatkowo mogą korzystać z bezpłatnej odprawy Business Check-in na lotnisku Chopina w Warszawie podróżując liniami lotniczymi PLL LOT.

Informacje na stronie banku: https://www.pekao.com.pl/klient-indywid ... ieram-mile

Jak sprawdzić ważność mil: pytania,1574,5236&p=1532690&hilit=JSON#p1532690

jeśli klikasz "spłać kartę" to jest limit nadpłaty 30%, jeśli zrobisz "zwykły przelew" to można więcej.

Można również samodzielnie zmienić limit karty dodatkowej. Posiadacz karty głównej musi zalogować się na swoje konto i wejść w zakładce "twoje produkty" w kartę dodatkową - tam kliknąć "..." (trzy kropki) i wejść w "zmień limit karty".

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4766 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 219, 220, 221, 222, 223, 224, 225 ... 239  Następna
Autor Wiadomość
#4421 PostWysłany: 14 Gru 2024 12:44 

niebieski
Dla ścisłości warto dodać, że to jest jak w Kilerze (dla młodszych - to taki film :D ). 2000 kolumbijskich pesos to nie to samo co 2 razy 1000 pesos :D .
Zrobienie operacji 2 razy po 10 złotych nie załatwia sprawy - nie da ani jednego punktu.
 Profil Relacje PM off
BrunoJ lubi ten post.

Brać, kupować, lecieć❗🔥 Madera okołoweekendowo za 520 PLN 😍💚 Brać, kupować, lecieć❗🔥 Madera okołoweekendowo za 520 PLN 😍💚
Boże Narodzenie (i nie tylko) w Tajlandii lub Wietnamie 😲😍 Loty z Warszawy od 2147 PLN Boże Narodzenie (i nie tylko) w Tajlandii lub Wietnamie 😲😍 Loty z Warszawy od 2147 PLN
#4422 PostWysłany: 21 Gru 2024 10:14 

złoty
Pytanie do osób, które wyrabiały kartę dodatkową - po jakim czasie ona jest widoczna w systemie/aplikacji ? Wniosek składałem we wtorek (w Oddziale, bo inaczej się nie da) i nie ma nawet śladu po niej ;) w systemie.
Dzień później wyrabiałem dodatkową w PKO (przez Infolinię z własnego fotela) i po zakończeniu rozmowy już była widoczna w aplikacji po zalogowaniu.
 Profil Relacje PM off  

#4423 PostWysłany: 21 Gru 2024 10:16 
Awatar użytkownika

złoty
Może być nawet do tygodnia
 Profil Relacje PM off
lluukk uważa post za pomocny.

#4424 PostWysłany: 21 Gru 2024 11:23 

niebieski
Podpiąłem kartę m&m żony do mojej karty kredytowej pekao. Wcześniej miałem podpiętą swoją. Chciałem w ten sposób przedłużyć ważność jej punktów m&m. Jak na razie nie zadziałało, czekać cierpliwie czy sposób się nie sprawdzi i będziemy musieli brać drugą kartę?
 Profil Relacje PM off  

#4425 PostWysłany: 21 Gru 2024 14:36 

-- 21 Gru 2024 13:34 --

Niestety musze przestrzec przed sposobem rozliczania mil bo za przeproszeniem jaja sobie robia. W mbanku dzialalo to duzo sensowniej.

Po jakis 3-4 miesiacach od naliczenia mil otrzymalem czesciowe zwroty za niezrealizowane rezerwacje. Generalnie byl to wplyw na karte, nie zaden "zwrot" czy "zwrot konkretnego id transakcji". Sluchajcie 2 miesiace z rzedu w listopadzie i grudniu, dostalem REDUKCJE mil na koncie M&M oby dwa na ponad 3000mil. Jak sprawdzilem bilans calego miesiaca to wychodzi na to ze po prostu zywcem wplywy na karte potraktowali sobie jako powod do ODJECIA mili. Jestem wsciekly i juz reklamowalem oby dwa naliczenia ale nie wiem czy cokolwiek uda sie jeszcze ugrac.

Podsumowujac bardzo mocno przestrzegam na jakiekolwiek zroty, anulacje, wszystko co moze spowodowac wplyw duzej kwoty na rachunek karty kredytowej. dla mnie to absolutna PORAZKA. I bede wypowiadal wspolprace z bankiem bo coraz mniej mi sie to podoba a korzysc ze zbierania 1 mili za 6zl jest naprawdę niekorzystna.

-- 21 Gru 2024 13:36 --

krzykrzysztof napisał(a):
Ktoś poza mną dostał dzisiaj niespodziankę w postaci

"Korekta mi"

z PEKAO? :?

Ja dostalem tez korektę. Czyli widzę że nie jestem osamotniony. Żal z pekao.
 Profil Relacje PM off
krzykrzysztof lubi ten post.

#4426 PostWysłany: 21 Gru 2024 16:15 

srebrny
Jeśli otrzymałeś zwroty to dlaczego bank ma Ci naliczyć za to mile? Mile powinny się naliczyć za transakcje zrealizowane i niezwrócone, zatem na czym polegają "jaja", "porażka" i "wypowiadanie współpracy z bankiem"?

Czasem naprawdę nie wiem czego ludzie od niektórych banków oczekują, że będą dawały wszystko za darmo jak Dziadek Mróz?
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.

#4427 PostWysłany: 21 Gru 2024 19:11 

Nic za darmo, nie rób off topu.
1. Robisz transakcje 2. Dostajesz naliczone mile 3. Na koniec okresu spłacasz kartę. Wszystko legit
4. Kilka miesięcy później dostałem uznanie niepowiązane z tą transakcją (inna kwota, brak numeru transakcji, brak słowa zwrot czy anulacja, inny tytul, po prostu dostałem uznanie na metodę płatności bo było to najwygodniejsza opcją) 5.bank pomimo że jest brak do tego podstaw uznaje to za jakaś transakcje niezrealizowana i usuwa mile z miesiąca bieżącego!!!

Post był po to żeby ostrzec innych przed ewentualnymi uznaniami na karcie który bank niewłaściwie interpretuje. W mBanku nie było takich jaj a Pekao cwaniaczy licząc miesięczny bilans i wykonując korektę mil po zakończonym okresie. Brak słów po prostu.

Ostatnio edytowany przez Gadekk, 21 Gru 2024 19:31, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

#4428 PostWysłany: 21 Gru 2024 22:24 

niebieski
Ale powiedz tak szczerze - to był zwrot za transakcję wykonaną kartą Pekao?
 Profil Relacje PM off  

#4429 PostWysłany: 22 Gru 2024 13:46 

platynowy
Fatalnie ogarniają zwroty bo z dużym opóźnieniem. I nie biorą pod uwagę całości wykonanych transakcji tylko odejmują za zwroty i tyle. Ja np. wykonałem transakcji za 40k PLN i wiadomo, po osiągnięciu pułapu 30k mile przestały się naliczać. I był jeden zwrot za który po ponad miesiącu odjęli mile nie patrząc na sumę wykonanych w danym miesiącu transakcji. Reklamacji o kilkaset mil nie chce mi się pisać.

#4430 PostWysłany: 22 Gru 2024 18:23 

@mucha jak nie napsizesz reklamacji, to tego nigdy nie zmienia
 Profil Relacje PM off  

#4431 PostWysłany: 23 Gru 2024 15:51 

niebieski
Coś wiadomo o przedłużeniu "promocji" w Pekao na bezpłatne przelewy blik? Czy może Pekao zostanie od 1 stycznia pierwszym bankiem w Polsce, który będzie kasował za nie? :)
 Profil Relacje PM off  

#4432 PostWysłany: 01 Sty 2025 12:15 

Przeszukałem temat, ale ktoś może miał ostatnio doświadczenie.
Jest możliwość złożenia wniosku online o kartę dla nie klienta, czy komuś się udało w ostatnim czasie. I czy faktycznie nadal trzeba iść do oddziału?
 Profil Relacje PM off  

#4433 PostWysłany: 01 Sty 2025 12:52 

platynowy
Można online, ale jeśli nigdy nie byłeś klientem banku to ostatecznie i tak zostaniesz zaproszony do oddziału.
 Profil Relacje PM off  

#4434 PostWysłany: 01 Sty 2025 12:52 

Loty: 150
Kilometry: 276 297
złoty
Jak próbowałem założyć kartę pół roku temu to można było złoży wniosek online bez posiadania konta. Jednak potem i tak trzeba było iść do placówki.
Zdecydowanie odradzam tą metodę, pracownicy uważali, że to nie możliwe aby taki wniosek przeprocesować, albo nie wiedzieli jak i finalnie jedyną możliwością było anulowanie i nowy wniosek będąc już klientem. Cały proces potrwał ze 2 tygodnie.
 Profil Relacje PM off  

#4435 PostWysłany: 01 Sty 2025 13:01 

Kothson napisał(a):
Można online, ale jeśli nigdy nie byłeś klientem banku to ostatecznie i tak zostaniesz zaproszony do oddziału.

Kiedyś byłem klientem. Wiem szklana kula, ale myślicie że to coś zienia?
 Profil Relacje PM off  

#4436 PostWysłany: 01 Sty 2025 13:29 

Loty: 105
Kilometry: 304 706
Wizyta w oddziale będzie grana, bo muszą na nowo potwierdzić kartotekę danych. Od razu poproś o pełne potwierdzenie danych, zgód bo inaczej będziesz musiał parę razy chodzić.
 Profil Relacje PM off  

#4437 PostWysłany: 01 Sty 2025 16:00 

Loty: 88
Kilometry: 179 929
srebrny
U nas była taka sytuacja. Kartę zakładała żona ale wcześniej była zarejestrowana jako współwłaściciel mojego nieużywanego konta. Próbowałem puścić wniosek przez aplikację. Okazało się że nieaktualne dane blokowały wszystko. Po zrobieniu wszystkich dokumentów w oddziale pani zaproponowała żeby zrobić wniosek w aplikacji. Uparłem się żeby zrobić to w oddziale na aplikacji i dobrze, bo było kilka problemów i finalnie pani dokończyła wniosek w swoim systemie.
 Profil Relacje PM off  

#4438 PostWysłany: 09 Sty 2025 12:47 
Awatar użytkownika

Karta Pekao Platinum - ubezpieczenie podróżne

Wyczytałem w OWU, że ubezpieczenie obejmuje posiadacza karty głównej oraz jednego współuczestnika podróży, który towarzyszy temu posiadaczowi w podróży.

oraz, że

Suma gwarancyjna ustalona jest oddzielnie dla każdego posiadacza karty głównej, posiadacza karty dodatkowej, współuczestnika podróży [...]

Dobrze rozumiem, że podróżując z drugą osobą nie ma ograniczeń co do pokrewieństwa (jak np. w ubezp. w PKO MC P / VI) i ze kazdy ma osobna sume ubezpieczenia po 200k na głowe?
 Profil Relacje PM off  

#4439 PostWysłany: 13 Sty 2025 01:51 
Awatar użytkownika

Tak, dobrze rozumiesz. Nie ma mowy o pokrewieństwie.

"Kto jest ubezpieczony w ramach danego wariantu?
- posiadacz karty kredytowej głównej,
- posiadacz karty kredytowej dodatkowej
- oraz 1 współuczestnik podróży towarzyszący posiadaczowi karty głównej lub posiadaczowi karty dodatkowej."

"Ochrona ubezpieczeniowa w wariancie Platynowym udzielana jest ubezpieczonemu będącemu współuczestnikiem podróży w ubezpieczeniach podróżnych w tym samym zakresie co ochrona ubezpieczeniowa udzielana odpowiednio posiadaczowi karty głównej albo posiadaczowi karty dodatkowej, któremu ten współuczestnik podróży towarzyszy w podróży."
Raphael lubi ten post.
krzykrzysztof uważa post za pomocny.

#4440 PostWysłany: 18 Sty 2025 12:43 

niebieski
Mieliście przypadek, że Pekao nie naliczyło mil za wszystkie transakcje z danego dnia? Trzeba to reklamować czy po kilku dniach uzupełnią brak? Kolejne transakcje (dni) naliczyli mile poprawnie.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4766 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 219, 220, 221, 222, 223, 224, 225 ... 239  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości