Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
WSZYSTKIM ZAINTERESOWANYM PRZYPOMINAM, ŻE JEST TO OTWARTE FORUM I TAK JAK WY I JA, TEŻ PRACOWNIK BANKU MOŻE JE CZYTAĆ, NAWET TAKI SPECJALNIE ODDELEGOWANY, BY ŁATAĆ CO TRZEBA. MIŁEGO DNIA.

Od 20 lutego 2024 r. Bank Pekao S.A. oferuje karty kredytowe we współpracy z Miles and More

Posiadacze Karty Kredytowej z Żubrem zyskują:
- 1000 mil powitalnych po pierwszej transakcji kartą (mile powitalne pojawiają następnego dnia po zaksięgowaniu pierwszej operacji)
- Mile za transakcje – im wyższy pakiet karty, tym więcej mil Miles & More!
Pakiet Platynowy: 6 zł = 1 mila
Pakiet Złoty: 10 zł = 1 mila
Pakiet Standard: 20 zł = 1 mila
- Ochronę przed utratą ważności mil zgodnie z zasadami Miles & More

Bank nalicza mile za płatności w sklepach stacjonarnych i w internecie, wypłaty gotówki w bankomatach oraz za przelewy z karty.
Mile za operacje pojawiają się rano następnego dnia po zaksięgowaniu.

Kartę można dodać do google wallet i apple pay bez posiadania fizycznej karty - w aplikacji jest opcja pokaz dane karty (Nr. Karty, Ważność i Kod pojawia się w aplikacji).

Posiadacze Karty Kredytowej z Żubrem z Miles & More w Pakiecie Złotym i Platynowym dodatkowo mogą korzystać z bezpłatnej odprawy Business Check-in na lotnisku Chopina w Warszawie podróżując liniami lotniczymi PLL LOT.

Informacje na stronie banku: https://www.pekao.com.pl/klient-indywid ... ieram-mile

Jak sprawdzić ważność mil: pytania,1574,5236&p=1532690&hilit=JSON#p1532690

jeśli klikasz "spłać kartę" to jest limit nadpłaty 30%, jeśli zrobisz "zwykły przelew" to można więcej.

Można również samodzielnie zmienić limit karty dodatkowej. Posiadacz karty głównej musi zalogować się na swoje konto i wejść w zakładce "twoje produkty" w kartę dodatkową - tam kliknąć "..." (trzy kropki) i wejść w "zmień limit karty".

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4767 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 218, 219, 220, 221, 222, 223, 224 ... 239  Następna
Autor Wiadomość
#4401 PostWysłany: 03 Gru 2024 14:26 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 570
Kilometry: 1 186 935
Pakietajcie,ze mieli giga awarie od czwartku i nie wszystko wrocilo do normy. Mile sie naliczyly a transakcji nie widze w historii

Okołoweekendowa wycieczka do Portugalii 🌊🌴 3 dni w Algarve za 799 PLN 🇵🇹 Okołoweekendowa wycieczka do Portugalii 🌊🌴 3 dni w Algarve za 799 PLN 🇵🇹
Podróż do raju 🏝️ Polinezja Francuska + zwiedzanie San Francisco od 3818 PLN 😎 Podróż do raju 🏝️ Polinezja Francuska + zwiedzanie San Francisco od 3818 PLN 😎
#4402 PostWysłany: 03 Gru 2024 15:02 

@oskiboski w moim przypadku to nie wina awarii, bo to sie dzieje co miesiac na koniec okresu rozliczeniowego
 Profil Relacje PM off  

#4403 PostWysłany: 03 Gru 2024 16:12 
Awatar użytkownika

srebrny
Zmniejszenie limitu karty kredytowej z żubrem.
Zostawiam informację dla potomnych, jeśli ktoś będzie miał potrzebę zmniejszyć limit karty.

Infolinia i czat - zero konkretów jak wygląda procedura, co przygotować.. Odsyłają do placówki.
1. wizyta - dowiaduję się, że można zmniejszyć do minimum 2000 zł, ale nic nie załatwiam, bo akurat mam zadłużoną kartę. Najpierw trzeba pospłacać.
(można zmniejszyć o tyle, ile akurat wynosi nasz dostępny limit)
2. wizyta - składają wniosek, który idzie gdzieś wyżej. Muszą przygotować aneks do umowy.
3. wizyta - na następny dzień ankeks jest gotowy, trzeba przyjść go podpisać, po kilku minutach limit jest zmniejszony.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi uważa post za pomocny.

#4404 PostWysłany: 03 Gru 2024 21:23 

W odpowiedzi na odwołanie od reklamacji o nie pojawiających się transakcjach w historii - dostałem odpowiedź że problemów technicznych sie nie zgłasza przez reklamacje :D
 Profil Relacje PM off
oskiboski lubi ten post.

#4405 PostWysłany: 05 Gru 2024 23:54 

ten bank jest specyficzny ale są monopolistami w zakresie współpracy z M&M więc nie zostaje nic innego jak wybaczyć niedociągnięcia.
 Profil Relacje PM off  

#4406 PostWysłany: 06 Gru 2024 11:42 

Loty: 713
Kilometry: 899 175
niebieski
Moje historie z tego roku gdy chciałem dać szansę Peako SA - złożyłem osobiście wniosek o zamknięcie 3 kont technicznych / nie używanych od .... 20 lat w czerwcu . Po 3 miesiącach dalej je widzę w aplikacji więc składam reklamację przez infolinię , przychodzi odpowiedż że reklamacja nie uznana bo : ten kanał nie służy do zgłaszania tzw. problemów technicznych i mam zgłosić tą zgłoszoną wcześniej dyspozycję w............placówce banku - ręce opadają .
Próbowałem 2 razy podejść do tematy karty MM i 2 razy bez odpowiedzi .............zonk /złota karta w normalnym banku od wielu lat , FTL i tak dalej.....sami pracownicy mówią że nie da się nic załatwić prosto i od ręki więc sorry ja mam wybaczać za każdym razem niedociągnięcia czy brak kompetencji , antyprofesjonalizm i nonszalację do swych klientów ?
 Profil Relacje PM off  

#4407 PostWysłany: 06 Gru 2024 17:14 

niebieski
Ja powtórzę to, co nie raz pisałem - Pekao to fajna apka/strona, znośna oferta, ale systemy (tzw. backend) woła o pomstę do nieba ;) Nawet sam ex-prezes mBanku to stwierdził po przyjściu do Pekao ;)
 Profil Relacje PM off
Biko lubi ten post.

#4408 PostWysłany: 10 Gru 2024 19:25 

złoty
Pytanie techniczne - jak w Pekao wygląda wyciąg i spłata karty dodatkowej?
Czy jest jak w PKO, że główna i dodatkowa mają wspólny limit ale osobne wyciągi i osobne konta do spłaty?
Czy jest łączny wyciąg do karty głównej z wyszczególnieniem która transakcja jaką kartą (główną czy dodatkową) została wykonana i jedno konto do spłaty?
Czy jeszcze jakoś inaczej? ;)
 Profil Relacje PM off  

#4409 PostWysłany: 10 Gru 2024 19:53 
Awatar użytkownika

złoty
Limity są osobne przy czym na dodatkowej nie możesz spłacić części żeby powiększyć konto, spłaca posiadacz karty głównej, wyciąg można zrobić dla dodatkowej, jak 2 dodatkowe to 2 limity osobne na każdej dodatkowej
 Profil Relacje PM off  

#4410 PostWysłany: 10 Gru 2024 20:06 

złoty
Nie do końca rozumiem - kk główna ma limit (powiedzmy 20k) i taki sam mogę ustawić dla dodatkowej jak rozumiem, ale to i tak jeden wspólny limit kredytowy posiadacza kk głównej.
I teraz - płacę 10k główną i 10k dodatkową w 2 tygodnie, więc mam 0 zł do użycia na kolejne dni, czy nie mogę spłacić 10k głównej i 10k dodatkowej by móc znów wydawać nimi kasę?
 Profil Relacje PM off  

#4411 PostWysłany: 10 Gru 2024 20:18 
Awatar użytkownika

niebieski
Po spłaceniu 10+10, będziesz miał dostępne... 20 i 10 (w ramach tego samego limitu). ;-)
Na doktoracie były zajęcia z przedmiotu, który to rozkminiał - 'elementy matematyki wyższej'.
lluukk lubi ten post.
lluukk uważa post za pomocny.

#4412 PostWysłany: 10 Gru 2024 20:25 

złoty
@BrunoJ czyli rozumiem, że główną mogę wydać i 20k i 30k i 40k jak spłacę przed czasem, a dodatkowej po wydaniu 20k nawet nie ma co spłacać (przed zestawieniem) bo i tak powyżej 20k nią się nie wyda? Odnosząc się do przykładowego limitu 20k jaki podałem wcześniej - czy dobrze to rozumiem?
To jeszcze jedno pytanie dla speców:
Jeśli główna ma limit kredytowy 20k i na dodatkowej ustawi się 20k a później na głównej zwiększy się limit kredytowy na 40k, to będzie można zmienić limit na dodatkowej na 40k? Czy Pekao znów ma tu swoje dziwne/inne zasady? ;)
 Profil Relacje PM off  

#4413 PostWysłany: 10 Gru 2024 20:49 
Awatar użytkownika

złoty
Tak i tak
 Profil Relacje PM off
lluukk lubi ten post.

#4414 PostWysłany: 10 Gru 2024 21:22 

niebieski
lluukk napisał(a):
Jeśli główna ma limit kredytowy 20k i na dodatkowej ustawi się 20k a później na głównej zwiększy się limit kredytowy na 40k, to będzie można zmienić limit na dodatkowej na 40k? Czy Pekao znów ma tu swoje dziwne/inne zasady? ;)

Podobno można zmienić, ale wymaga to wizyty w oddziale. Nie sprawdzałem, nie było to dla mnie na tyle kluczowe żeby łazić do banku fizycznie.
Sprawa jest prosta, jak się zrozumie filozofię, która za tym stoi. Jest karta główna i właściciel ma przydzielony jakiś limit. W ramach niego może wydawać kasę, również "nadpłacić" zwiększając limit. Bank po prostu nie pożyczy więcej kasy niż limit. Teraz ten właściciel może do tego samego rachunku wziąć kartę(y) dodatkową. I ustawia limit dla tej karty wydatków miesięcznych (w ramach swojego limitu kredytowego) - biorąc odpowiedzialność za spłatę, bo to on spłaca tę kartę. Ten limit jest niezależny od limitu kredytowego właściciela rachunku i karty głównej (chociaż oczywiście nie może być wyższy). Ponieważ ten limit karty dodatkowej nie jest wprost związany z limitem kredytowym rachunku to się nie odbudowuje automatycznie przy każdej wpłacie na rachunek bo nie spłaca się osobno kart (nie ma osobnych rachunków do spłaty).
Sama idea tej karty dodatkowej jest taka, że właściciel może zrobić ją np. dzieciom dając im ograniczony limit, z reguły niższy niż swój.
Na początku też miałem problem żeby zrozumieć ten koncept, ale potem ogarnąłem, że to jest po prostu taka filozofia - w zamyśle nie jest domyślną sytuacją, że karta dodatkowa ma pełny limit kredytowy.
Cytuj:
@BrunoJ czyli rozumiem, że główną mogę wydać i 20k i 30k i 40k jak spłacę przed czasem, a dodatkowej po wydaniu 20k nawet nie ma co spłacać (przed zestawieniem) bo i tak powyżej 20k nią się nie wyda? Odnosząc się do przykładowego limitu 20k jaki podałem wcześniej - czy dobrze to rozumiem?

Nie spłacasz wybranej karty. Tej czy tej. Spłacasz zadłużenie, które jest wspólne i obciąża właściciela rachunku/karty głównej. Stąd - jak wyżej - dla karty głównej jest to limit kredytowy, który się odbudowuje po każdej wpłacie, a dla karty dodatkowej to miesięczny limit - na sztywno na cały okres miesięczny.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#4415 PostWysłany: 10 Gru 2024 22:06 
Awatar użytkownika

złoty
Można zmienić i wystarczy, że właściciel karty głównej pójdzie do banku i podpisze podwyższenie limitu karty dodatkowej
 Profil Relacje PM off

#4416 PostWysłany: 12 Gru 2024 13:34 
Awatar użytkownika

złoty
Cytuj:
Skorzystaj z najnowszej promocji „300 zł wraca do Ciebie” przygotowanej przez Bank Pekao S.A., partnera programu Miles & More oraz Polskich Linii Lotniczych LOT. Wystarczy podpisać umowę o Kartę Kredytową z Żubrem w dowolnym pakiecie, do końca następnego miesiąca wykonać nią transakcje bezgotówkowe na łączną kwotę min. 600 zł, a 300 zł bonusu trafi z powrotem na rachunek karty.
 Profil Relacje PM off
skrzat lubi ten post.

#4417 PostWysłany: 12 Gru 2024 16:23 

Loty: 316
Kilometry: 549 712
niebieski
Tyle, że:
"Promocja „300 zł wraca do Ciebie” jest dostępna dla nowych klientów, którzy nie posiadają w Banku Pekao S.A. rachunku płatniczego ani żadnego produktu kredytowego, w tym karty kredytowej."
 Profil Relacje PM off  

#4418 PostWysłany: 12 Gru 2024 22:04 

Czy ktoś wie jakie są koszty utrzymania karty, aby tylko mile nie przepadły? kilka stron wcześniej znalazłem że karte trzeba używać, ale czy jest jakiś minimalny obrót miesięczny żeby punkty nie przepadały ?
w wersji standard widziałem że karta jest za 0 zł
 Profil Relacje PM off  

#4419 PostWysłany: 12 Gru 2024 22:12 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Pierwsza strona PeKO pięknie ci pisze...
 Profil Relacje PM off  

#4420 PostWysłany: 14 Gru 2024 02:23 
Awatar użytkownika

mrowa1986 napisał(a):
Czy ktoś wie jakie są koszty utrzymania karty, aby tylko mile nie przepadły? kilka stron wcześniej znalazłem że karte trzeba używać, ale czy jest jakiś minimalny obrót miesięczny żeby punkty nie przepadały ?
w wersji standard widziałem że karta jest za 0 zł

Możesz mieć kartę standard za 0, warunkiem żeby mile nie przepadły jest dodanie na konto M&M przynajmniej 1 mili w każdym miesiącu za zakupy tą kartą. Karta standard daje 1 milę za wydane 20 zł.
mrowa1986 uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4767 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 218, 219, 220, 221, 222, 223, 224 ... 239  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości