Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 363 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 19  Następna
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 12 Wrz 2016 12:17 
Awatar użytkownika

Loty: 250
Kilometry: 542 477
platynowy
skoro nikt nie chce jechac do tych Indii, to gdzie "mówią, że są fajne" jak to wynika z tematu ? :lol:

a dodając trzy grosze od siebie - nie ma tak naprawde miejsca do którego bym nie chciał zawitać. Gdybym do każdego miejsca na ziemii dzieliłaby mnie identyczna odległość I koszty dojazdu I zycia bylyby wszedzie takie same to w OSTATNIEJ kolejności CHCIAŁBYM ZOBACZYĆ:
1. Indie, Sri Lanka, Bangladesz I okolice - jak u większości osób, które sie wypowiedzialy w glowie siedzi mi wizerunek naciągaczy, złodziejaszków, wszechobecnego brudu, biedy I syfu
2. Rzym, Paryż, Barcelona - hattrick typowych mustsee europejskich stolic. rzygam nimi gdy slysze ze ktos chce tam jechac. mimo to, pod koniec listopada wybieram sie wlasnie do Rzymu odwiedzic kolezanke na erazmusie :roll:
3. Kosowo I Albania - pierwsze dla mnie nie istnieje, a drugie tylko wk$%$!#
4. Afryka centralna I subtropikalna - nie cierpie duchoty I duzych wilgotnosci, a I nie ma tam dziedzictwa kulturowego, ktore chcialbym zobaczyć
5. Azja południowo wschodnia - zdaje sobie sprawę, że jest tam dużo ciekawych miejsc do odwiedzenia ale... jakos po prostu nie chce mi sie tam jechac.

Ostatnio edytowany przez tunczaj 12 Wrz 2016 12:49, edytowano w sumie 3 razy
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

Egipski raj all inclusive w 5* hotelu 🌴🏊‍♂️ Tydzień w Hurghadzie z 7 miast za 2183 PLN Egipski raj all inclusive w 5* hotelu 🌴🏊‍♂️ Tydzień w Hurghadzie z 7 miast za 2183 PLN
Wakacje w Andaluzji 🇪🇸 Loty Lufthansą do Sewilli z 6 miast od 582 PLN ✈️ Wakacje w Andaluzji 🇪🇸 Loty Lufthansą do Sewilli z 6 miast od 582 PLN ✈️
#82 PostWysłany: 12 Wrz 2016 12:20 

Ostrzeżenia: 1
srebrny
Idiotyczny wątek...
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#83 PostWysłany: 12 Wrz 2016 12:33 

srebrny
tunczaj napisał(a):
skoro nikt nie chce jechac do tych Indii, to gdzie "mówią, że są fajne" jak to wynika z tematu ? :lol:

niektorzy sie tymi indiami zachwycali.
 Profil Relacje PM off  

#84 PostWysłany: 12 Wrz 2016 12:41 
Awatar użytkownika

platynowy
no wlasnie zastanawiam sie gdzie ci ludzie są :D
 Profil Relacje PM off  

#85 PostWysłany: 12 Wrz 2016 13:20 

srebrny
jasiub napisał(a):
A widok wnętrza McDonald's o 6 rano spowodował wieloletnią awersję do knajp tej sieci.

Czyli zdecydowanie warto było!
 Profil Relacje PM off
OradeaOrbea lubi ten post.

#86 PostWysłany: 12 Wrz 2016 13:45 
Awatar użytkownika

Loty: 972
Kilometry: 2 126 994
HON fly4free
tunczaj napisał(a):
1. Indie, Sri Lanka, Bangladesz I okolice - jak u większości osób, które sie wypowiedzialy w glowie siedzi mi wizerunek naciągaczy, złodziejaszków, wszechobecnego brudu, biedy I syfu

Same stereotypy. Egipt pod tym względem jest 100x gorszy.
Sri Lanka jest super. Wbrew pozorom bardzo czysta, nikt nie naciąga. Może biedniej niż w EU, ale każdy dba o swój skrawek.
Bangladesz - dawno żaden kraj nie wywarł na mnie takiego wrażenia. Byłem jedynym turystą przez cały pobyt. Bieda i korki przeogromne, ale zdecydowanie warto.
Indie - w listopadzie lecę 13 raz, wszystkie służbowo, więc trochę inaczej to odbieram. Zderzenie luksusów hotelowych z biedą jest ogromne.

#87 PostWysłany: 12 Wrz 2016 13:48 
Awatar użytkownika

niebieski
tunczaj napisał(a):

Tu ;)

#88 PostWysłany: 12 Wrz 2016 13:51 

Loty: 78
Kilometry: 201 975
niebieski
tunczaj napisał(a):

melduję się :D
ii cieszę się, że w Indiach byłam zanim pojawił się ten wątek! ale ja spędziłam czas w Kerali a to jednak inne Indie od tych w Bombaju, do którego nigdy mnie nie ciągnęło ;)
na obronę Indii mogę wrzucić parę fotek jakby ktoś jednak chciał się do tego kierunku przekonać 8-)

co do tematu to zdecydowanie kraje reżimowe oraz skrajnie niebezpieczne (Brazylia dla mnie takim krajem nie była), ale już do Somalii czy Iraku się nie wybieram
do innych raczej nie mam uprzedzeń a już na pewno nie z powodu brudu ;)
 Profil Relacje PM off  

#89 PostWysłany: 12 Wrz 2016 14:06 
Awatar użytkownika

platynowy
@ara @gosiagosia @cart siema!

Cytuj:
Same stereotypy. Egipt pod tym względem jest 100x gorszy.

mniej wiecej na tym polega ten wątek. na stereotypach I uprzedzeniach, które skądś sie biorą.
 Profil Relacje PM off  

#90 PostWysłany: 12 Wrz 2016 14:10 

Zamiast określenia "uprzedzenie" wolę "podszyta intuicją rezerwa".
 PM off
2 ludzi lubi ten post.

#91 PostWysłany: 12 Wrz 2016 14:17 

srebrny
ewaolivka napisał(a):
Indie-absolutnie nie. Powód-stosunek do kobiet.

Spokojnie. Niedługo w Europie z gołą głową z domu nie wyjdziesz.
 Profil Relacje PM off  

#92 PostWysłany: 12 Wrz 2016 14:20 

HON fly4free
Anonymous napisał(a):
Zamiast określenia "uprzedzenie" wolę "podszyta intuicją rezerwa".
akurat po tobie spodziewałbym się raczej nazywania rzeczy po imieniu, a nie podpierania się eufemizmami...
 Profil Relacje PM off  

#93 PostWysłany: 12 Wrz 2016 15:05 

Wątek powinien chyba zostać przeformatowany, gdyż w domyśle autora było gdzie nie chcecie jechać z uwagi na subiektywne obiekcje czy przeczucia... Jak ktoś już gdzieś był i wyrobił sobie zdanie to ma własne spojrzenie na dane miejsce. I ciężko dyskutować że ktoś nie lubi Włoch (które ja uwielbiam) czy Zakopanego (to akurat rozumiem:) Dlatego trzeba by było pisać- byłem i nie pojadę lub byłem i już nie chcę.
 Profil Relacje PM off  

#94 PostWysłany: 12 Wrz 2016 15:08 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Błąd logistyczny: inny tytuł wątki, i inne pytanie w pierwszym poście. :!:

Miejsca, gdzie nie chce się Wam jechać, a mówią, że są fajne
Ogólnie nie ma takich miejsc. W miarę swoich możliwości, chciałabym zwiedzić cały świat.

Łatwiej by mi było stworzyć listę krajów, gdzie chciałabym pojechać, już teraz, zaraz, ale...
Anonymous napisał(a):
Kraje, miejsca, które są daleko na naszych podróżniczych listach.
Opinia bardzo subiektywna, to co mi się nie podoba, a podobało się innym. Dlatego te kraje odkładam sobie na emeryturę:
- Korea - nie kręci mnie zwiedzanie krajów "zza kurtyny" gdzie zobaczę tylko tyle, ile mi pokażą, a cieszyć się mam, że mi w ogóle pokazują, poczekam na złagodzenie sytuacji politycznej
- Gruzja - nie kręcą mnie supry z ludowym śpiewem i piciem gorzały, i łażenie po górach na kacu, na emeryturze chętniej będę śpiewała z wioskowymi babkami :)
- kraje Azji Środkowej np. Uzbekistan, Kazachstan, Kirgistan, Mongolia - stepy, pustynie, góry i krajobrazy - zdecydowanie wolę akweny wodne na wakacje, ale na starość chętnie pozwiedzam wygodnym jeepem :)
- kraje Afryki Środkowej - poczekam, aż się tam uspokoi i będzie bardziej bezpiecznie, albo będę miała dość pieniędzy aby mieć solidną ochronę :)
- kraje arabskie - poczekam, aż będę miej atrakcyjna jako kobieta ;)
BrunoJ lubi ten post.

#95 PostWysłany: 12 Wrz 2016 15:11 

Loty: 142
Kilometry: 220 645
niebieski
brigante32 napisał(a):
(..) Jakoś najlepiej czuję się w bylejakości byłego ZSRR i w krajach, w których potrafię odkręcić wodę w zlewie w kiblu, a nie zastanawiam się co zrobić z wymyślnym kranem (przerażają mnie stechnologizowane, nowoczesne i uczesane pod linijkę kraje).

Może dlatego zamiast sporej liczby odwiedzonych nowych państw, kręcę się wokół tych samych, które odwiedzam po kilka razy.

Też tak mam:) Dlatego co roku jestem w Rumunii, na Ukrainie a za miesiąc wybieram się po raz pierwszy do Mołdawii.

Po kilku latach nieobecności na Bałkanach chcę tam znów pojechać.

A nie chce mi się:
- Indonezja
- Afryka Centralna
- Indie
- niektóre rejony Europy Zachodniej (np. Holandia)

#96 PostWysłany: 12 Wrz 2016 15:12 

niebieski
Kostaryka. Zdecydowanie za drogo. Po sąsiedzku Nikaragua równie ciekawa i mniej turystów.
 Profil Relacje PM off  

#97 PostWysłany: 12 Wrz 2016 15:18 

Japonka76 napisał(a):

Proszę? O jakie pytanie Ci chodzi? O jaki błąd?
 PM off  

#98 PostWysłany: 12 Wrz 2016 15:22 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Anonymous napisał(a):
Japonka76 napisał(a):

Proszę? O jakie pytanie Ci chodzi? O jaki błąd?
Don_Bartoss napisał(a):
Tytuł: Miejsca, gdzie nie chce się Wam jechać, a mówią, że są fajne
Pytanie: Kraje, miejsca, które są daleko na naszych podróżniczych listach.

Daleko na liście nie oznacza, że nie chce tam jechać. Oznacza tylko tyle, że nie teraz, a za czas jakiś, kiedyś, później :)

#99 PostWysłany: 12 Wrz 2016 15:23 

Ostrzeżenia: 1
srebrny
A mnie się nie chce jechać do żadnej pracy, gdziekolwiek by nie była. A są tacy, co mówią, że to jednak fajne...;-)
 Profil Relacje PM off
BrunoJ lubi ten post.

#100 PostWysłany: 12 Wrz 2016 15:33 

Japonka76 napisał(a):
Daleko na liście nie oznacza, że nie chce tam jechać. Oznacza tylko tyle, że nie teraz, a za czas jakiś, kiedyś, później :)

Czyli Ty miałaś na myśli błąd logiczny?
Tak by było, gdyby do tych miejsc wcześniej można było jechać tylko raz. Osobiście, wolałbym polecieć 10 razy do Kirgistanu, niż raz do UK :)
Natomiast w przyszłości zawsze można zmienić zdanie.
Miło, że podzieliłaś się swoimi typami.
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 363 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 19  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 31 gości