Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 142 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 05 Lip 2017 19:57 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 122
srebrny
Nasze loty DXB-MNL-DXB były o czasie ale czy to ma jakieś większe znaczenie. Popatrz na stronie Cebu jakie są minimalne zalecane czasy przesiadki. Te linie są bardzo elastyczne i raczej podchodzą bardzo dobrze do turystów więc jest spora szansa że w razie opóźnienia zmienią Ci rezerwacje drugiego lotu na następny (większa szansa jeśli czas przesiadki jest większy niż zalecany minimalny).
 Profil Relacje PM off
Andi lubi ten post.
Andi uważa post za pomocny.

Albański raj przy prywatnej plaży 🏖️ 4* all inclusive nad Adriatykiem za 2459 PLN Albański raj przy prywatnej plaży 🏖️ 4* all inclusive nad Adriatykiem za 2459 PLN
Słoneczny Cypr w dobrej cenie 🏝️🌞 Loty i 7 noclegów w Ajia Napie za 809 PLN Słoneczny Cypr w dobrej cenie 🏝️🌞 Loty i 7 noclegów w Ajia Napie za 809 PLN
#62 PostWysłany: 05 Lip 2017 20:05 
Awatar użytkownika

srebrny
Też o tym pomyślałem, następny lot jest za 7h więc w razie opóźnienia może uda się przebókowac. W sumie mogłem od razu kupować na ten późniejszy, ale 10h w Manili uważam za kompletną strate czasu.
BTW na flghtstats widzę, że dzisiejszy dxb-mnl przyleciał opóźniony 55 min :(
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 02 Sie 2017 15:23 

Witam, lecę na Boże Narodzenie na Filpiny. 24 grudnia ląduję o 16:10 na lotnisku w Manili lecąc Saudi z Rijadu. Krajowy lot do Puerto Princessy z Philippine Airlines mam o 18:05. Czy zdążę odebrać bagaż, zmienić terminal na krajowy i nadać go na następny lot? Nie znam topografii ani wielkości lotniska w Manili, więc nie za bardzo wiem, czego się spodziewać. Bardzo dziękuję za podpowiedź, czy ryzykować. :roll:
 Profil Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 02 Sie 2017 15:42 
Awatar użytkownika

srebrny
@filu zerknij sobie na flightstats na historie przylotów i zdecyduj.
Dzisiaj akurat ten lot był opóźniony 3h 13m
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 02 Sie 2017 15:57 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 122
srebrny
Nie ryzykuj. Przy takim czasie przesiadki to nie ma się co nawet rozpisywać dlaczego nie ryzykować.
Nie piszę teoretycznie bo byłem tam w tym roku i w zeszłym i w sumie kilka razy się przesiadałem na lotnisku w Manili.
A loty PR są zdecydowanie bardziej punktualne niż Cebu więc nie zakładaj opóźnienia.

Ostatnio edytowany przez smieci 02 Sie 2017 17:23, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#66 PostWysłany: 02 Sie 2017 17:10 

Loty: 146
Kilometry: 290 982
niebieski
Jak lot do PPS jest Cebu to jest bardzo pawdopodobne, że przy wigilii i ten lot będzie opóźniony. Ale ryzykować chyba nie warto.

Wysłane z mojego Redmi 4 przy użyciu Tapatalka

#67 PostWysłany: 03 Sie 2017 15:33 

Dziękuję za pomoc, wobec tego nocka wigilijna w Manili i następnego dnia lot do Puerto Princessy lub Swift Air do El Nido.

Pozdrawiam serdecznie.
 Profil Relacje PM off  

#68 PostWysłany: 10 Sie 2017 11:39 

platynowy
To dobre rozwiązanie. Noclegów w pobliżu lotniska jest bardzo dużo, w rozsądnych cenach, np. w Pasay City. A taksówka do/z lotniska do Pasay w granicach 100PHP.
 Profil Relacje PM off  

#69 PostWysłany: 04 Wrz 2017 14:42 

Loty: 56
Kilometry: 190 917
Jeśli chodzi o regularne taksówki to nie spotkałem się z ceną 100 PHP. Proponuje ściągnąć tamtejszego Ubera i korzystać z tej aplikacji. Za taksówkę, szczególnie w okolicach lotniska, będą chcieli od Ciebie nie 100, a 1000 PHP.

Ja z reguły z taksę płaciłem w granicach 100-250 PHP używając aplikacji Grab (chyba nie pomyliłem nazwy).
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 14 Wrz 2017 09:27 

platynowy
Bo trzeba je brac z oficjalnego stanowiska ok 50m od wyjscia z terminala a nie od milych panow ktorzy Cie obskakuja po wyjsciu na zewn. Albo jak pisalem juz mozna taxi lapacr z odlotow, na ktore droga nie jest dluga i kazdy ochroniarz Cie pokieruje. Chyba ze wierzysz w "oficjalny cennik" ktory niemal kazdy naganiacz trzyma w rece. Gwarantuje Ci ze czesc kursow za 100php zawierala w sobie juz napiwek.
 Profil Relacje PM off  

#71 PostWysłany: 24 Paź 2017 21:41 

niebieski
Witam. Wczoraj wróciliśmy z Filipin. Przesiadka z lotu Puerto Princesa -> Manila (Philippines Airlines) T3 na Manila -> Stambuł -> Berlin (Turkish Airlines) T1 zajęła nam godzinkę (bus wiozący nas po pasie lotniska, na trasie T3 -> T1 zahaczyliśmy jeszcze busem przez T4 i T2 po drodze) wraz z odbiorem i zdaniem bagaży rejestrowanych.

Nie wiem czy było, ale bardzo przydatna była ulotka, którą otrzymaliśmy na lotnisku:
https://www.philippineairlines.com/TravelInformation/BeforeYouFly/AtTheAirport/airporttransferguide

Wersja PDF:
https://www.philippineairlines.com/en/~/media/aitporttransferguide/en%20ntg%20web.pdf?la=en

Załączniki:
instrukcja.jpg
instrukcja.jpg [ 156.38 KiB | Obejrzany 1439 razy ]
 Profil Relacje PM off
mashacra lubi ten post.
mashacra uważa post za pomocny.

#72 PostWysłany: 24 Paź 2017 23:04 

niebieski
to lotnisko jest chore :mrgreen: a twoja ulotka dziala tylko przy lotach PAL :lol:

generalnie majac jak okazac bilet wylotowy (wydruk, mail) lapiemy sie na transfer miedzy terminalami, ale ... u mnie odbylo sie to nastepujaco - oba loty AirAsia, transfer T4-T3, pani po sprawdzeniu biletu na wylot stwierdzila ze bus bedzie za godzine :o ale ze akurat mi sie nie spieszylo to pomyslalem ze nie bede brac Ubera tylko poczekam. wyszedlem przed terminal aby zadymic jednego i po powrocie do salki oczekiwan (minelo max 15min) pani oznajmila ze bus wlasnie podjezdza :o i tak sie faktycznie stalo z tym ze jechalismy normalnie ulicami a nie wewnatrz lotniska. wiec nie mozna byc pewnym za ile czasu faktycznie ten autobus nas zabierze.

moja rada - jesli zalezy wam na czasie - od razu bierzcie Ubera - miedzy T3 a T4 jest fixed price PHP153 :D

aby szybciej zlapac go ustawcie mapke recznie (chodzi o T3, na T4 nie ma tego problemu) na gornym pasie na odlotach jako pickup point (appka sugeruje arrivals zone 1 lub 3), a wtedy kierowca ktory konczy kurs od razu was zbierze - tak mi podpowiedzial przemily bodajze Alexandro ktory mnie wiozl - na haslo ze jestem z Polski od razu wyrzucil z siebie slowa - Andrew Golota and Joanna Jendszejczik :lol:
 Profil Relacje PM off
krapio uważa post za pomocny.

#73 PostWysłany: 19 Gru 2017 22:13 

Podpowiedzcie, czy ladujac w Manili zgodnie z rozkladem ok. 15:20 bede miec wystarczajaco duzo czasu aby o 17:25 wyleciec do Puerto Princessa?
Czy do terminalu domestic daleko jest z internationala?
 Profil Relacje PM off  

#74 PostWysłany: 25 Gru 2017 16:15 

[quote="michu@7"]Podpowiedzcie, czy ladujac w Manili zgodnie z rozkladem ok. 15:20 bede miec wystarczajaco duzo czasu aby o 17:25 wyleciec do Puerto Princessa?
Czy do terminalu domestic daleko jest z internationala?[/quote

Przegladnalem caly ten watek i glowny problem jaki sie tu przewija to transfer miedzy T3 a T4.
Ja natomiast przylatuje 19.01.2018 na T2 Philippine Airlines (PR319) z HKG planowo o 15:20.
Ostatni lot do PP w tym dniu mam 17:40 (AirAsia).
Na pewno czasu jest za malo na przesiadke, ale szkoda mi czasu na zostawanie w MNL do dnia nastepnego.
Podpowiedzcie prosze co w tej sytuacji zrobic? Moze z MNL poleciec gdzie indziej?
 Profil Relacje PM off  

#75 PostWysłany: 25 Gru 2017 16:54 

Loty: 191
Kilometry: 627 645
niebieski
michu@7 jak lecisz z opodrecznym to zdazysz

jak wolisz cos innego to moze coron lub bohol? tez bedziesz zadowolony
 Profil Relacje PM off  

#76 PostWysłany: 25 Gru 2017 17:30 

@Kian
Bedzie tez rejestrowany, wiec sprawa sie rypla :evil: Na Coron i Bohol tez chcemy byc ale lotow poznym popoludniem niestety w tym dniu nie ma. Polecimy tam pozniej - mamy ponad 3 tyg.
Po dluugiej podrozy z europy chcemy przede wszystkim kilka dni odpoczac a potem w trase.
Z tego co widze, poznym popoludniem 19.01 mam jeszcze w miare logiczny lot na Boracay (MNL - Caticlan 18:55) o ile oczywiscie nie odwolaja.
Jest tez oczywiscie sporo lotow do Cebu, tylko co dalej?
 Profil Relacje PM off  

#77 PostWysłany: 25 Gru 2017 17:37 

niebieski
do pps masz tanszy i pozniejszy lot AA. co prawda o 15 min ale zawsze cos :D

boracay to ostatecznosc-szkoda jechac przez pol swiata aby byc tam''

jesli moge cos doradzic....olej bagaz.. ... jedz z podrecznym...za zaoszczedzone pieniadze wszystko kupisz na miejscu
 Profil Relacje PM off  

#78 PostWysłany: 25 Gru 2017 17:46 

masz na myśli ten lot o 17:40?
 Profil Relacje PM off  

#79 PostWysłany: 25 Gru 2017 17:48 

niebieski
dokladnie. tylko jak nie zdazysz na AA to tracisz bilet. w cebu masz duza szanse na przebukowanie.
 Profil Relacje PM off  

#80 PostWysłany: 25 Gru 2017 18:25 

Kian, dzieki za info - zawsze to jakas pomoc w planowaniu tripu.
Wesolych Swiat !
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 142 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość