Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 638 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 28, 29, 30, 31, 32
Autor Wiadomość
#621 PostWysłany: 23 Maj 2013 09:32 

Dzięki za pomoc. "Musimy" zdążyć na ten prom o 10 - bo płyniemy na wyspę Fulidhoo a to jest jedyny prom tego dnia. Następny w niedzielę. Jeśli jednak nie zdążymy- to prom po południu na Mafushi a potem motorówka za 230$.

pozdrawiam "maledowiczów" :)
 Profil Relacje PM off  

Wakacje 2026 w tureckim raju 🏝️ 4* hotel z aquaparkiem w Kemer za 2369 PLN Wakacje 2026 w tureckim raju 🏝️ 4* hotel z aquaparkiem w Kemer za 2369 PLN
🔥Rewelacja 🔥 Azory za jedyne 474 PLN 😍 + przystanek na 🍟🍫🍺 🔥Rewelacja 🔥 Azory za jedyne 474 PLN 😍 + przystanek na 🍟🍫🍺
#622 PostWysłany: 17 Cze 2013 17:59 

Warto wiedzieć iż na Maafushi nie ma ani banku ani bankomatu, po kasę trzeba płynąć do Male.... Mam nadzieję iż w resortach można płacić ichnią walutą lub kartą, bo $ podobno bankomaty nie wydają.....jutro będę musiał to sprawdzić :)))

Pogoda jak na razie (połowa czerwca) dobra, dzisiaj było 38 stopni na termometrze i prawie bezchmurne niebo, wieczorami i w nocy potrafi popadać.
 Profil Relacje PM off  

#623 PostWysłany: 17 Cze 2013 18:20 

mpbc napisał(a):
Warto wiedzieć iż na Maafushi nie ma ani banku ani bankomatu, po kasę trzeba płynąć do Male.... Mam nadzieję iż w resortach można płacić ichnią walutą lub kartą, bo $ podobno bankomaty nie wydają.....jutro będę musiał to sprawdzić :)))

Pogoda jak na razie (połowa czerwca) dobra, dzisiaj było 38 stopni na termometrze i prawie bezchmurne niebo, wieczorami i w nocy potrafi popadać.

W resortach przyjmują tylko dolarki $$$$$.Kartą też nie można...Przynajmniej w resortach Filojakoś tak i Biadooocośtam.Miłego pobytu
 Profil Relacje PM off  

#624 PostWysłany: 17 Cze 2013 20:36 

??? To mam problem, dzisiaj rozmawiałem z chłopakiem z Venturo i mówił iż mogę płacić ichnią walutą, ale może mnie nie zrozumiał, bo jego angielski był nędzny. Jutro rano porozmawiam z managerem i spróbuję wyjaśnić .

Bo niby skąd mam teraz wziąć dodatkowe dolary jak w bankomatach ich też nie ma?
 Profil Relacje PM off  

#625 PostWysłany: 18 Cze 2013 13:28 

W Fihalholi dopłacaliśmy karta za drinki -nie było problemu.Problem był w Ananatarze i Kandomie -ogólnie tez z $-nie mogły byc pogiete.....opisuje te wyjazdy na forum wakacje pl

http://forum.wakacje.pl/read.php?4,1487284,page=1
 Profil Relacje PM off  

#626 PostWysłany: 19 Cze 2013 09:33 

Kasia6555 napisał(a):
W Fihalholi dopłacaliśmy karta za drinki -nie było problemu.Problem był w Ananatarze i Kandomie -ogólnie tez z $-nie mogły byc pogiete.....opisuje te wyjazdy na forum wakacje pl

http://forum.wakacje.pl/read.php?4,1487284,page=1

Właśnie jestem w Anantarze, pogoda rewelacyjne :) koszt wjazdu 179 USD, można zapłacić i kartą kredytową i ichniejszą walutą ..... Zatem dolary nie są potrzebne .

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/ ... 6488_n.jpg

EDIT
Dzisiaj byłem w Fihalholi.... Za wstęp i drinki zapłaciłem ichniejszą walutą, resztę otrzymałem w dolarach :D

Ostatnio edytowany przez mpbc, 20 Cze 2013 16:24, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#627 PostWysłany: 19 Cze 2013 09:53 

Cudowna jest Anantara....a jeśli chodzi do płatności-my mieliśmy tam $ wiec nie sprawdzaliśmy czy można tam płacic kartą.ale bardzo bym się zdziwiła gdyby nie było można.A jeśli chodzi o $ to maja jakiegoś bzika -musza być nowe i bez zadnych zgieć-nawet jak nam się wydawało ,ze studolarówki dajemy im w idealnym stanie to i tak cos wynaleźli.......i trzeba było zamieniać na inne.
 Profil Relacje PM off  

#628 PostWysłany: 27 Cze 2013 08:51 

Kilka informacji finansowych:

Bankomaty (obsługujące system VISA) są w Male, ja znalazłem 3, z czego 2 przy porcie z promami na lotnisko (w tym bankomat banku HSBC), a jeden niedaleko portu południowego. Warto pamiętać iż w Male jest dużo bankomatów nie obsługujących VISA ani Mastercard.

Na Maafushi nie ma żadnego bankomatu.

Z bankomatu można wyciągnąć jedynie ichniejszą walutę, USD trzeba przywieźć ze sobą.

Kantor jest na lotnisku (chyba tylko tam) i tylko tam można zamienić ichniejszą walutę na dolary przy wyjeździe, warunek konieczny to posiadanie kwitka z wcześniejszej wymiany, pobierając kasę w bankomacie nie wymienimy jej już w kantorze na USD.

W resortach można płacić i kartami i dolarami i ichniejszą walutą.
 Profil Relacje PM off  

#629 PostWysłany: 26 Wrz 2014 17:18 

Witam Wszystkich
W styczniu 2015 r. wybieram się do Kaani beach villa - Maafushi.

Mam pytanie, czy posiada ktoś aktualne ceny wycieczek fakultatywnych?
 Profil Relacje PM off  

#630 PostWysłany: 26 Sty 2016 10:35 

Hej Wam,

czy jest jakiś magik od stron niemieckich z ofertami Last Minute na marzec? Najlepiej na Kuredu :> Będę wdzięczna za pomoc!

#631 PostWysłany: 20 Mar 2016 11:53 

Najlepsza imo niemiecka strona skąd min brałem malediwy to onlineweg.de bezproblemowo wszystko załatwione, potwierdzenie rezerwacji itp na maila
 Profil Relacje PM off
kienia lubi ten post.

#632 PostWysłany: 07 Maj 2016 01:06 

Czy ktoś był może na wyspie Feridhoo? Najlepiej ktoś kto był w GH Sevinex Inn.
 Profil Relacje PM off  

#633 PostWysłany: 28 Lis 2017 15:26 

Loty: 121
Kilometry: 234 768
Obecnie na wysokich obcasach można przeczytać list Magdy Typel na temat Malediwów, której noclegi są tak bardzo popularne na forum.
http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obc ... epiej.html
 Profil Relacje PM off  

#634 PostWysłany: 22 Gru 2017 08:23 
Awatar użytkownika

hej, chcialem zapytac czy byl ktos moze na atolu addu?, z tego co mozna wyczytac mieszka tam troche lokalnej ludnosci, czy wiec jest szansa na jakies prywatne niedrogie kwatery? byle tylko sie przespac, moze ktos cos wie?

wiem oczywiscie ze malediwy to raczej nie miejsce dla plecakowiczow, ale moze sa jakies tanie opcje, moglbym nawet popracowac tam, byle pobyc z 2-3 tygodnie;)

dzieki!
 Profil Relacje PM off  

#635 PostWysłany: 18 Mar 2025 09:12 

niebieski
Pytanko, czy podając fejkowy adres hotelu (chcę wziąć airbnb), imigracja sprawdza rezerwację? Czy tylko szczytują QR i puszczają?
 Profil Relacje PM off  

#636 PostWysłany: 18 Mar 2025 12:06 

niebieski
Nawet w Iranie nie sprawdzają.
 Profil Relacje PM off  

#637 PostWysłany: 18 Mar 2025 13:09 
Awatar użytkownika

platynowy
Oj. Nie wiem... w tym dziwnym kraju jak wypelniasz formularz wjazdu, to deklarujwsz hotel z....zamknietej listy...
Nie mowie, ze sprawdzaja. Ale jest to dziwne podejscie...
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#638 PostWysłany: 18 Mar 2025 16:51 
Awatar użytkownika

Loty: 99
Kilometry: 311 137
Martin79 napisał(a):
Pytanko, czy podając fejkowy adres hotelu (chcę wziąć airbnb), imigracja sprawdza rezerwację? Czy tylko szczytują QR i puszczają?

Mi (w styczniu) nie tylko sprawdzili każdą z trzech rezerwacji (pierwszy hotel doba, drugi hotel 2 doby, trzeci hotel 2 doby) co nawet je dokładnie studiowali (wydruki z bookingu)
Więcej piszę o tym tu: www.fly4free.pl/forum/nietypowa-kontrol ... 123,180516
Kod QR w ogóle ich nie interesował (tzn. nie sprawdzali)
piotrkr uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 638 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 28, 29, 30, 31, 32

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość