Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 351 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 18  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Majorka - nocleg
#41 PostWysłany: 15 Mar 2012 11:08 

Połączenie autobusowe będę sprawdzał wkrótce. 2 lata temu przyleciałem po 22 więc spałem w El Arenal a z rana do Calles taksówką - koszt ustalony na 50E. Teraz jest tylko rozkład ważny w 2011 r. ale z tego co widzę nie zmienił się - Linia 415 http://www.consorcidetransports.org/web ... /linia/415 Ląduję o 13.15 więc mam 2 godziny aby dostać się na dworzec - bez problemu :) Rozkład będę jeszcze weryfikował u znajomego mieszkańca wyspy. Cena autobusu - ok. 30-35 E dla 2 dorosłych i 2 dzieci (z biletami dla dzieci jest rożnie: raz liczą 1 raz 2 - mieli wtedy 8 i 4 lata - po Samoa mieszkałem w Portals i nigdy nie zapłaciłem tyle samo :). Tak więc uważam, że nawet 50E za taxi nie jest dużą różnicą w cenie tym bardziej, że na dworzec też trzeba się dostać z lotniska autobusem.

Wyżywienie OK - byłem tam 5 dni i nie narzekałem. Smaczen, duży wybór, świeżo zmażone mięso, ryby. Z czystością nalmniejszych problemów, pokoje komfortowe, z klimą sterowaną indywidualnie. Mieliśmy pokój od strony ogrodu - trochę trzeba było przejść do restauracji, na basen itp. ale za to cisza, spokój. Gdybym nie był zadowolony - nie wracałbym tam :)
Basen trochę mały i trochę za mało leżaków parasolami (ale z tym wszędzie są problemy) Animacje były po polsku. W tym roku (jeśli dobrze pamiętam) 1 polskie biuro też ma ten hotel w swojej ofercie i zapewnia polskie animacje.
Dość duży bazar (kilkadziesiąt sklepików) jest zaraz obok, autobus też staje przed samym hotelem. Puby z meczami (platforma SKY Sport) i restauracje też są 50m od hotelu. Do Plamy jest 1 autobus, do innych miejscowości - nie pamiętam. Mój pomysł na tamtejszy pobyt był 5 dniowy All Inclusive i kolejne 6 dni HB w Portals i zwiedzanie Palmy, Valdemosy, Marineland. Prawdę mówiąc nie ruszaliśmy się gdzieś dalej ale jaskine są faktycznie niedaleko. Teraz robimy podobnie.

Jeśli chcesz jakieś fotki z hotelu to prześlę CI na priva lub maila.

Niezapomniana wycieczka po Tajlandii 🛺 Bangkok, Phuket i Chiang Mai w jednej podróży z Warszawy za 2716 PLN 🌺 Niezapomniana wycieczka po Tajlandii 🛺 Bangkok, Phuket i Chiang Mai w jednej podróży z Warszawy za 2716 PLN 🌺
Luksusowy 5* hotel z aquaparkiem w Egipcie 🏝️🏊‍♂️🌴 Tydzień z all inclusive za 2390 PLN 🍹😎 Luksusowy 5* hotel z aquaparkiem w Egipcie 🏝️🏊‍♂️🌴 Tydzień z all inclusive za 2390 PLN 🍹😎
#42 PostWysłany: 15 Mar 2012 13:55 

Skąd jedzie 415 - nie wiem, ale tak jak pisałem mam na Majorce kolegę, który wszystko mi wyjaśni :) Ale to bliżej wyjazdu, będę się z min kontaktował koło maja. Zakąłdam, że tak jak wszytskie autobusy jedzie on z głównego dworca obok stacji kolejki do Soller. Przynjamniej do Valdemossy właśnie z tego dworca odjeżdżały. Po 20 będzie faktycznie problem. My stwierdziliśmy, że przyjazd do hotelu w All Inclusive po 23 mija się z celem i znalazłem na Booking.com hotelik za 45E ze śniadaniem tylko aby się przespać. Tym sposobem tańszy (niż w all-u) nocleg zrekompensował mi koszt taksówki.
Pobyt w Samoa to plażą i basen (dzieci brały udział w animacjach). Do plaży jest ok 300-400 m. i zejście po schodach. Naprawdę nie jest daleko. Na zdjęciach H4U np. tym http://images.hotels4u.com/Travel_Image ... _samoa.jpg widać doskonale. Mapy Google też pokazują to doskonale: http://g.co/maps/5htmk W punkcie A jest hotle i wyjście przez ogród na plażę, więć tą drogą jest bliżej - ok. 200 m. Górą jak pisałem trochę dalej. Obok siebie są 2 plaże trzeba tylko przejść przez skały - co widać na mapie. Zadupie to nie jest, powiedziałbym, że to właśnie centrum rozrywkowe, zakupowe. Jest na samym końcu miejscowości a wokół nie ma aż tak dużo hoteli jak w miejscowościach bliżej Palmy.
Plaża fajna, mała i dość dużo ludzi. Przy samym brzegu (co ważne z małymi dziećmi) było dość ciasno. Im dalej brzegu tym luźniej. Ale my byliśmy na początku lipca.

#43 PostWysłany: 15 Mar 2012 15:59 

Loty: 12
Kilometry: 62 544
niebieski
Nocował ktoś z Was w hotelu Roc Linda niedaleko lotniska w Palma de Mallorca? (konkretnie Can Pastilla).
Chciałem zapytać jak z dojazdem z/do lotniska oraz do samej stolicy oraz czy warto kupować ten hotel z obiadokolacją?
Pozdrawiam!

Zapraszam również na profil facebookowy: https://www.facebook.com/seetheworld89/
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 18 Mar 2012 00:58 

hej.
A macie namiary na jakieś tanie noclegi tak do 10E bo wybieramy się ze znajomymi (5os) na początku kwietnia i szukamy hosteli najlepiej w dół od Palmy bo tam planujemy 2/3 dni poimprezować a potem ruszamy zwiedzać z namiotem. Był ktoś tam może w święta bo zastanawiamy się jak to tam będzie w tym okresie.
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Roc Linda
#45 PostWysłany: 18 Mar 2012 01:32 

niebieski
Hotel ma bardzo dobre opinie na Tripadvisor i na Booking.com
JEdzenie też ludzie chwalą. Jest na linii tego autobusu z lotniska do Palmy - bodaj nr 1 i podróż trwa klika minut.
Z minusów niektórzy narzekają na odgłos samolotów - bliskość lotniska.
REszta - zdam relację pod koniec maja, kiedy moi rodzicie wrócą z pobytu tam.
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 18 Mar 2012 13:40 

a zna ktoś może dokładne adresy tych 2 campingów co tam są?
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 19 Mar 2012 19:57 

Cytuj:
Nocował ktoś z Was w hotelu Roc Linda niedaleko lotniska w Palma de Mallorca? (konkretnie Can Pastilla).
Chciałem zapytać jak z dojazdem z/do lotniska oraz do samej stolicy oraz czy warto kupować ten hotel z obiadokolacją?
Pozdrawiam!

O ile dobrze pamiętam dojazdy autobusami do Palmy są praktycznie co 10 - 20 minut, bilet to koszt ok. 2,5 euro. Hotelu nie znam. Ale miasteczko jest ładne. ;)
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 19 Mar 2012 21:30 

Loty: 12
Kilometry: 62 544
niebieski
Czy ktoś może potwierdzić, że na stronie Doyouspain.com zarezerwowane noclegi można anulować 2 dni przed przyjazdem bez ponoszenia kosztów? Ja nigdzie nie mogę znaleźć takiej informacji - wszędzie piszą o wypożyczaniu samochodów, a o hotelach nic nie mogę znaleźć (może coś mi padło na oczy :) ).
Pozdrawiam!
PS. Ktoś bookował przez tą stronkę i może wydać jakąś opinię?

Zapraszam również na profil facebookowy: https://www.facebook.com/seetheworld89/
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 19 Mar 2012 22:19 
Awatar użytkownika

Ja mam nocleg na majorce przez doyouspain.com - anulowac nie mam zamiaru wiec nie orientowalem sie, natomiast w zeszlym roku bralem od nich hotel na fuerteventurze, wszystko ok, ceny maja lepsze niz booking.com - polecam.

#50 PostWysłany: 28 Mar 2012 15:56 

niebieski
Mm...

Z tego co przeglądałem temat większosc ofert dotyczy rodzin.

Szukam czegoś w terminie 2-12 kwietnia - NAJTAŃSZEGO HOTELU/spartańskie warunki byleby prysznic był ;).
Dla dwóch osób.

I teraz, probował ktoś opcję typu wypożyczenie samochodu i spanie w nim?
Na wypadek gdy wyrzucą nas z plazy w nocy/będzie ulewa itp.

Z tego co przeglądałem ofery zaczynają się od 25e za noc co jest zdecydowanie za drogie na nasza niskobudżetową podróż.
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 28 Mar 2012 16:28 

niebieski
Fu*king unbeliveable !

Łooo.. Gdzie to znalazłeś i czy jest jeszcze szansa na coś takiego?
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 28 Mar 2012 16:57 

wygląda na travelrepublic.com
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 28 Mar 2012 17:12 
Awatar użytkownika

niebieski
Szkoda, że wczoraj nie podzieliłeś się tą informacja : ((

#54 PostWysłany: 28 Mar 2012 19:01 

Robin: a zamówiłeś tą ofertę i potwierdzili ci ją? Pytam, bo już dużo razy coś takiego kupowałem, jednak prawie zawsze anulowali mi rezerwację:-(. Jak na razie tylko raz potwierdzili, i lecę za dwa miesiące na Mallorkę, Hotel Cala Romani, 14dni z all inclusive, cena 50euro/osoba/pobyt:-). Kupowałem w lipcu zeszłym rokiem w alpharooms....
 Profil Relacje PM off  

#55 PostWysłany: 28 Mar 2012 19:32 

niebieski
Mudek, dobrze zrozumiałem 50 euro za CAŁY pobyt (czy za jeden dzień pobytu)?

Apropo tematu:
Tym razem 2-8 kwietnia - dałoby rade ogarnąc pokój na dwie osoby za ~300/400zł ?
W sumie miejsce docelowe obojętnie byle jak najtaniej. ;)
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 28 Mar 2012 19:49 

Mudek, dobrze zrozumiałem 50 euro za CAŁY pobyt (czy za jeden dzień pobytu)?

50euro za cały pobyt (14dni z all inclusive, v 3* hotelu z dobrymi opiniami na Majorce dla jednej osoby):-) Kupowałem to w lipcu zeszłego roku, czyli prawie rok do przodu...pisałem przed tygodniem do hotelu i wszystko jest ok:-)
 Profil Relacje PM off  

#57 PostWysłany: 29 Mar 2012 15:08 

bo76 napisał(a):
Hej, gdzie jest jakiś kupon zniżkowy na resorthoppa? Przydałby mi się bardzo - ktoś wyżej wspominał ale za Chiny nie umiem wykopać.
Z góry dzięki.

MCTRAVEL - zniżka 15%, dzisiaj jeszcze działał bo sprawdzałam:)
 Profil Relacje PM off  

#58 PostWysłany: 30 Mar 2012 18:45 

Mudek, gratuluję! Dobra cena :P
 Profil Relacje PM off  

#59 PostWysłany: 31 Mar 2012 18:44 
Awatar użytkownika

Macie jakiś bardzo tani nocleg na 22-25 kwiecień dla 3-4 osób? Warunki mogą być spartańskie, byle był prysznic i łóżko :)

#60 PostWysłany: 31 Mar 2012 19:10 

Prxzylstuje do Pslmy o 23.00 chyba nie ma sensu pchac sie od razu na północ i lepiej pierwsza noc spędzić w pobliżu lotniska. Może ktos polecic przyzwoity i tani hotel w poblizu lotniska. Biore na lotnisku samochód więc nie ma problemu z dojazdem.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 351 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 18  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość