Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 418 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 21  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Lwów - jedzenie
#221 PostWysłany: 26 Lut 2017 15:44 

Loty: 69
Kilometry: 115 858
Ja ze swojej strony mogę polecić restaurację Mięso i Sprawiedliwość na Valovaya st., 20. Świetna atmosfera, niezły klimat i pełna sala mówią same za siebie :). A jeżeli chcecie spróbować trochę lokalnych potraw za niską cenę to polecam sprawdzić "U Pani Stefi" prospekt swobody 10.
 Profil Relacje PM off  

Zobacz Park Narodowy Krugera 🦒🐘 Tanie loty do RPA od 1756 PLN 🔥 Zobacz Park Narodowy Krugera 🦒🐘 Tanie loty do RPA od 1756 PLN 🔥
Tanio 🚨 Loty na Maltę z Warszawy i Katowic za 170 PLN 🔥 Tanio 🚨 Loty na Maltę z Warszawy i Katowic za 170 PLN 🔥
#222 PostWysłany: 26 Lut 2017 15:45 

niebieski
@grubyking jak cenowo w mięsie? ;)

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka

#223 PostWysłany: 26 Lut 2017 15:56 

Loty: 69
Kilometry: 115 858
My braliśmy deskę mięsa grillowanego (800 gramów) za około 420 UAH z dodatkowymi warzywami grillowanymi około 40 UAH (tu nie jestem pewny). Dobre piwko lwowskie około 30 UAH.
Słyszałem że w weekendy może być ciężko z miejscem.
 Profil Relacje PM off
Mlody lubi ten post.

#224 PostWysłany: 08 Mar 2017 09:28 

Moje odczucia odnośnie jedzenia we Lwowie

Puzata Chata - tanio i spory wybór jedzenia. Ale za to jedzenie zimne i według mojej dziewczyny tłuste (mi to nie przeszkadzało) Tania wódka 50ml chyba ok 2.25 zł. Chodziliśmy tam nawet dwa razy dziennie na śniadania i małe kolacje. Pierogi z mięsem mistrzostwo

Kupmel - fajny wystrój, zamówiłem tak taki placek na ciepłej patelni, tylko kelner był mało ogarnięty i zapomniał o zupie czosnkowej.

Mięso i sprawiedliwość - Fajny klimat, deska 3 rodzajów mies, dobre i co ważne ciepłe

The Grill - zamówiliśmy ten zestaw 1.33 kg, czekaliśmy ponad godzinę! a mięso przyszło letnie a wręcz zimne ale ogólnie przednia wyżerka na 2 osoby

Atlas - ja małe pierogi w sumie były ok a dziewczyna barszcz

Masoneria - siedzieliśmy z 20 minut nie doczekaliśmy się obsługi.

Wszędzie też piliśmy nalewki własnej roboty i fajna sprawa
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
jasiek1212 uważa post za pomocny.

#225 PostWysłany: 08 Mar 2017 10:02 

Loty: 12
Kilometry: 13 354
Ja standardowo polecam gruzińską restaurację Chinkalia na ulicy Fedorova lub na pasażu Krzywa Lipa. Rewelacyjne pierożki Chinkali są w cenie 7,90hr, Chaczapuri Imeruli w cenie ok. 70hr. Do tego lampka dobrego wina za 22hr. Bardzo polecam.

Załączniki:
comment_M7o1iR3U0qaFawthqEg0LVyVCXiMbLUb.jpg
comment_M7o1iR3U0qaFawthqEg0LVyVCXiMbLUb.jpg [ 309.39 KiB | Obejrzany 3941 razy ]

majowka-w-slowenii,1510,94055
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
mashacra uważa post za pomocny.

#226 PostWysłany: 08 Mar 2017 13:08 

Racja pierożki rewelacja. Pikantny sos w środku. Ciekawy jest ten placek. Następnym razem go zamówię.

Najlepsze jest to, że we Lwowi można skosztowawszy takich "egzotycznych kuchni" płacąc przy tym śmieszne pieniądze.

Jeszcze obczaję dobra miejscówkę na sushi bo nasze ceny powalają
 Profil Relacje PM off  

#227 PostWysłany: 08 Mar 2017 13:16 

Furmańska 6, "Buchara". Nie tak daleko opery. Dobra kuchnia środkowoazjatycka: płow, lagman, somsa, manty, etc. Prowadzona przez Uzbeka, więc można się otrzeć - za niewielką cenę - o dobre jedzenie z Azji Środkowej. Fajny klimat, ekstra obsługa.
 PM off
2 ludzi lubi ten post.

#228 PostWysłany: 08 Mar 2017 13:39 
Awatar użytkownika

niebieski
Potwierdze słowa kolegi powyżej. jedzenie mi bardzo smakowało, a dodatkowo mozna zapalic shishe w ciekawym klimacie
 Profil Relacje PM off  

#229 PostWysłany: 08 Mar 2017 14:13 
Awatar użytkownika

Loty: 140
Kilometry: 261 091
Wrażenia kulinarne z ostatniego weekendu.

Na śniadanie polecam dwa miejsca:
Cafe Centaur
Przyjemny lokal przy rynku, trochę w starym stylu. Bardzo dobre śniadania - duży wybór, spore porcje. W "śniadaniu ukraińskim" pierogi i pyszna kaszanka :) Dziewczyny z obsługi sympatyczne. Ładnie podają herbatę - w szklanym dzbanku i małych czarkach do picia. Toaleta czysta.

śniadania 10 - 20zł

Cafe Mapa
Świetna kawa. Pyszne, obfite śniadania (polecam "francuskie"). Herbata w 0,5 l karafce. W wystroju motywy podróżnicze - mapy, fotografie, flagi. Lokal przestronny, jasny, dość duży. Toaletę zastałam w średnim stanie.

śniadania około 12zł, kawa 5zł

Na obiad polecam:
Poshta na Drukarskiy
Bardzo dobry makaron. Robiony na miejscu, pyszny, z fajnymi sosami, ładnie podany. Obsługa OK. Na ścianach wisi całe mnóstwo starych pocztówek i fotografii przedstawiających dawny Lwów, można oglądać w nieskończoność. W toalecie nie byłam.

makaron i piwo 15 zł

Chaikhana Samarkand
Pyyychaaa! Trzeba trochę dłużej poczekać na niektóre dania, ale wszystko było pyszne. Świetny ajran. Lokal trochę na uboczu, ale można wstąpić po drodze na cmentarz Łyczakowski. Toaleta w porządku.

obiad dla dwóch osób - duży pilaw, danie z pieczoną jagnięciną, zupa, chleb, ajran i dwa piwa = 35zł

Na przekąskę miłośnikom lokalnego kolorytu polecam:
Kartoplyana Khata
Jak sama nazwa wskazuje, menu opiera się na kartoflach, ale są też tortille, burrito i chili con carne. Trochę taki ukraińsko-meksykański fast food. Smak bez szału. Obskurny kibel.

burito, sałatka, sos i piwo 15zł

Załącznik:
lviv.jpg
lviv.jpg [ 320 KiB | Obejrzany 3857 razy ]
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#230 PostWysłany: 12 Mar 2017 08:58 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Z mojej wczorajszej wizyty to polecam:
Teatr Piwa Prawda na Rynku - pyszne jedzenie, super obsługa, duże porcje. Obiad dla 2 osób, gdzie naprawdę najedliśmy się do syta plus piwo i woda - 50 złotych.

Lviv Chocolate Factory na ulicy Serbskiej, świetne miejsce na deser. Można też w ich sklepie kupić pudełko czekoladek, świetne na prezent. Wybór przeogromny.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#231 PostWysłany: 14 Mar 2017 09:47 

niebieski
Wczoraj w mięsie i sprawiedliwości deska mięs, pieczone ziemniaki, takie z ogniska, kilka piw i bań dla 4 osób. 940 uah. Polecam.
Teraz czas na śniadanie u Baczewskich

#232 PostWysłany: 15 Mar 2017 21:58 
Awatar użytkownika

Zbanowany
@‌Mlody‌
Jak tam u Baczewskich na sniadaniu bo nie wiem czy sie z rana zrywac? :D
 Profil Relacje PM off  

#233 PostWysłany: 15 Mar 2017 22:31 

Byłem w zeszłym miesiącu i jak najbardziej polecam Baczewskiego - przez kilka dni codziennie się tam stołowałem na śniadanie ;).
Pewna niedogodność to możliwość zamówienia tylko jednej kawy lub jednej herbaty (tak jest napisane w informatorze, który jest na stoliku), ale chyba nie zwracają na to zbyt dużej uwagi bo wypiłem kilka herbat i się nie przyczepili ;), można też wypić jeden kieliszek szampana lub wódki.
Jedzenie bardzo dobre a do tego muzyka na żywo.
Obsługa świetna.
 Profil Relacje PM off  

#234 PostWysłany: 15 Mar 2017 22:47 

niebieski
@JarekGdynia: jak najbardziej ok ;)
szkoda, że nie ma wody, soków, ale są kompoty.
Duży wybór słodkich rzeczy - ciasta, naleśniki, które można podsmażyć.
Ze słonych rzeczy wędliny, sery i na życzenie omlety, jajecznica

JarekGdynia uważa post za pomocny.

#235 PostWysłany: 06 Kwi 2017 12:17 

Loty: 741
Kilometry: 1 291 590
srebrny
Warto też zaznaczyć,że u Baczewskich śniadanie dla dzieci do 8 lat jest gratis :D
jasiek1212 lubi ten post.

#236 PostWysłany: 12 Kwi 2017 19:58 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Do Baczewskich koniec końców nie trafiłem ale kilka uwag odnośnie jedzenia we Lwowie.
Kumpel na Vynnychenka (bardzo blisko gdzie mieliśmy zlot) to klasa wiadomo . Piwo świetne, jedzenie wielkie porcje bardzo smacznie. Ponadto spoko obsługa.

Lwowska manufaktura kawy na Rynku. Od wejścia czuć zapach jak przechodzisz przez sklepik, gdzie sprzedają własną kawę. W kawiarni duży wybór kaw, naprawdę smacznie i miło. Ciastko średnio mi smakowało ale wpaść na kawę z pewnością warto.

Dom Legend, tutaj mega wielkie zaskoczenie na plus.
Świetne nalewki na shoty (50ml, nie jak u nas 40). Pyszny kwas, uzwar (kompot z suszonych owoców). W Kumplu tak się najedliśmy, że tu wzięliśmy tylko jakis mięsny talerz z gorących przekąsek. Calkiem spoko ale bez rewelacji. Za to obsługa, atmosfera bardzo na plus.
Dodatkowo o 21:24 jest atrakcja w postaci ziejącego smoka i jadącego tramwaju. Dzieje się to przed budynkiem, zebrało się z 20 osób.
Ogólnie miejsce naprawdę na wielki plus, szczególnie obsługa mega pomocna. Jakby co to ulica Starojewrejska, kamienica ze smokiem, nie sposób nie trafić.

Generalnie na jedzenie i piwko Kumpel, na wieczorną biesiade Dom Legend.
 Profil Relacje PM off
jasiek1212 lubi ten post.

#237 PostWysłany: 22 Kwi 2017 23:06 

Loty: 18
Kilometry: 25 110
Byłem w Lwowie 2 dni i miałem okazję odwiedzić kilka knajpek na jedzonko czy jakiś alkohol :)

Celowaliśmy w pierwsze śniadanie u Baczewskich, ale byliśmy przy 9 i kolejka do drzwi. Odpuściliśmy i zajrzeliśmy do Atlasa. U mnie zamówiony barszcz, herbatka i śmietanówka. U kolegi żurek, herbata i miodówka. Wszystko pyszne, wystrój ciekawy, kelner mówiący po polsku i bardzo sympatyczny.

Na obiad zajrzeliśmy do Buhary na Lagmajo, czyli ameńską pizzę z baraniną. Danie tłustawe, lecz pyszne, znakomita baranina. Na górze zapaliliśmy świetną shishę (możliwe od 14). Smak jabłkowy z mlekiem w dzbanie a zamiast cybucha zamontowane jabłko. Mega. Dodatkowo obsługa chodziła i doglądała węgielków.

Image

Image

Kolację zjedliśmy w Kumplu. Był to placek na słono z baraniną i sosem pomidorowym, porcja na dwie osoby. Ja się najadłem tą połową, kolega nie i domówił do tego jeszcze porcję kiełbasek z frytkami i warzywami. Jedzenie pierwsza klasa, chyba najlepsza baranina jaką jadłem. Do tego piwo Brown Ale i kielonek orzechówki Baczyńskiego. Piwko rewelacja, orzechówka jak domowa.

Image

Po kolacji odwiedziliśmy Lampę Gazową na seteczkę. Klimat bardzo oryginalny, zamówiłem likier wiśniowo-czekoladowy, pycha. Kolega zamówił miodówkę z chili i wybór był średnio udany. Ciekawy wybór na kielonki, którymi są menzurki a rachunek podawany w podawanej beczułce z lontem podpalanym przez kelnera.

Image

Image

Następne śniadanie również planowaliśmy u Baczewskich, ale kolejka podobna i odwiedziny w Atlasie. Tym razem na stole pierożki z serem u mnie i angielskie śniadanie u kolegi.

Image

Obiad podobnie u Buhary. Tym razem pilaf z baraniną. Porcja średnia, danie tłustawe a baranina tym razem kiepskiej jakości, z dużą ilością błon, kostek. Na plus smakowo ryż i warzywa.

Kolację przy powrocie jedliśmy w jadłodajni drugim piętrze dworca. Były to pierogi mięsne, ale nie polecam. Kupne, porcja mała, zalane ciepłym masłem. Dojadaliśmy w lokalu przy pierwszych platformach autobusowych. Mój wybór padł na naleśniki z twarożkiem i rodzynkami. Naleśniki były zimne i nie było w nich rodzynek, poza tym zamiast dwóch naleśników otrzymałem jednego przekrojonego na pół. Kolega zamawiał frytki z serem, które nie zostały nawet do połowy dojedzone.

Ostatnio edytowany przez irie86 23 Kwi 2017 15:23, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off
mashacra lubi ten post.

#238 PostWysłany: 22 Kwi 2017 23:44 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
srebrny
Ciekawy opis, ale bez zdjęć czuję, że czegoś brakuje.
Niestety zdjęcia się nie ładują :(
 Profil Relacje PM off  

#239 PostWysłany: 23 Kwi 2017 11:52 

Loty: 18
Kilometry: 25 110
U mnie wyświetla poprawnie, jeszcze poproszę o jakieś potwierdzenie, że u kogoś się nie wyśwtetla a zmienię hosting i podmienię linki.
 Profil Relacje PM off  

#240 PostWysłany: 23 Kwi 2017 12:14 
Awatar użytkownika

Loty: 370
Kilometry: 645 917
HON fly4free
@‌irie86‌ Też nie widzę zdjęć.
 Profil Relacje PM off
boczkizz lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 418 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 21  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości