Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 100 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: [LDE] Lourdes
#61 PostWysłany: 20 Cze 2017 08:30 

Pani w informacji dworcowej w Lourdes w sobotę tłumaczyła, że w niedzielę nie jeżdzą żadne autobusy. Absolutnie. Ale autobus ok. 8.30 był zgodnie z planem podanym na stronie. Podobnie w czwartek wieczorem. Większość Polaków, ktorzy przylecieli z Krakowa, udalo się na postoj taksowek. Tymczasem przyjechal autobus zgodnie z planem na rozjkładzie. Tylko ze ten autobus jest tylko w czwartek i dopisany jest na rozkładzie w osobnej linijce tekstu. Nie figuruje w normalnej tabeli tygodniowej. Koszt przejazdu - 2€.
 Profil Relacje PM off  

Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐 Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐
Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN
#62 PostWysłany: 20 Cze 2017 15:12 

Przecież przewoźnik Maligne już oficjalnie zamieścił rozkład jazdy na to lato. Obowiązuje do 27.10.2017. Jest pięć kursów w niedzielę z lotniska + dodatkowy we czwartek o 20.30. Dziwne, że nie poinformowali lotniska. Może niech ktoś wydrukuje i pokaże w informacji :) Tutaj link:

http://www.hautespyrenees.fr/fr/transpo ... nload=true
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 20 Cze 2017 15:28 

Ja tylko informuję, że na początku czerwca pani w informacji na dworcu w Lourdesobejrzała na moim telefonie stronę z rozkładem jazdy i powiedziała, ze to pomyłka i że żaden autobus w niedzielę nie pojedzie. Nie figurował zresztą na żadnym rozkładzie na dworcu ani na wydrukowanych ulotkach. Ale był, przyjechał, zgodnie z rozkładem zamieszczonym w internecie. W niedzielę o 8.30.
 Profil Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 29 Wrz 2017 10:50 

z lotniska do Lourdes i do Tarbes jeździ autobus,
(po 10 września wyglądało to tak)

jest linia nr 2 firmy Maligne (nie raz nie pisze że jest to bus nr 2)

jest co godzinę - zajeżdżając na lotnisko - jadąc z Tarbes do Lourdes i odwrotnie
bilet 2€
również w niedzielę
od 7:25 do 18:41
później lipa - nie ma nic

Przystanek jest po prawej stronie 10 metrów od wyjścia z lotniska,
pierwszy od chodnika - nie sposób go nie zauważyć :)

bagaże - free - kierowca i tak prosi o schowanie każdej walizki do bagażnika

Jeśli ktoś chciałby z buta dojść do miasta JUILLAN - nie ma pobocza :(
ciężko - choć nie daleko 2km
tam raczej nic innego i tak nie będzie jeździć z autobusów

do drugiego miasteczka po drugiej stronie lotniska (kolej sncf)
nie dojdziesz - nie ma jak

wiec w/w autobus

tu jest info:
http://www.hautespyrenees.fr/fr/transpo ... aires.html
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 27 Gru 2017 22:06 

Od 25.03.2018 r., po zimowej przerwie znów ruszają połączenia Ryanair-em z Krakowa do Lourdes.
Wiem że ten temat był już wałkowany ale może ktoś w Was ma sprawdzone info o możliwości publicznego transportu z lotniska 25.03.2018 r. do centrum Lourdes w niedzielę.
W niedzielę samolot z Krakowa przylatuje o 10:25 i według różnych rozkładów nie ma co liczyć na autobus (Maligne des Gaves) a pociąg (stacja Ossun) jedzie o godzinie 18:56 więc kicha.
www.tlp.aeroport.fr/gp/Parking-and-transportation/93

Przeglądałem różne stronki i nigdzie nie ma informacji o tym że Ryanair podstawia Shuttle Bus do centrum Lourdes więc chyba pozostaje tylko wypożyczenie samochodu.

Z wypożyczeniem auta jest też pod górkę bowiem 25.03.2018 to niedziela i wypożyczalnie (przed południem) są nieczynne w godzinach przylotu samolotu z Krakowa oprócz Avis, który w niedziele ma następujące godziny otwarcie lotniskowego biura: 17:00-18:00 a później 21:00-22:00

Pozostałe wypożyczalnie działające na lotnisku mają nieczynne biura w niedzielę (Alamo, Hertz, Enterprise) na lotnisku LDE.
Może ktoś z Was leci na trasie KRK-LDE w dniu 25.03.2018 i wraca LDE-KRK w dniu 29.03.2018 r. i może się podzielić sprawdzonym info na temat wynajmu auta bądź transportu do Lourdes.
 Profil Relacje PM off  

#66 PostWysłany: 29 Gru 2017 08:31 

Loty: 105
Kilometry: 165 237
Nie martw się transportem do miasta już teraz. Linia na pewno uruchomi kursy autobusów z lotniska dostosowanych do godzin przylotów. Na tej trasie maja duże obłożenie w sezonie pielgrzymkowym wiec kursy ruszą. Trzeba tylko poczekać na nowy rozkład. W ubiegłym roku było podobnie ;) Warto wypożyczyć samochód jeśli planujecie zwiedzać okolice Lourdes. Samo miasta do obejścia pieszo
europilot lubi ten post.
europilot uważa post za pomocny.

#67 PostWysłany: 11 Mar 2018 20:03 

Cześć, wybieram się samolotem 25 marca do Lourdes, czy komuś udało się uzyskać sprawdzone info czy będą jakieś autobusy? Na stronie rozkład do soboty.
 Profil Relacje PM off  

#68 PostWysłany: 12 Mar 2018 22:41 

No jest z tym problem. Nikt jeszcze nie wie czy jakieś autobusy zostaną podstawione w niedzielę. I serio zadzwoniłem do tych miejsc: Biuro informacji turystycznej, Polską misję w Lourdes , informacje na lotnisku, hotel który zarezerwowałem i wszyscy mają w dupie jak dotrzesz. Lecę z dzieckiem i gdyby nie do wziąłbym się i przespacerował się te 10 km do Lourdes. Bo już mnie skręca. W niedziele linie autobusów nie jeżdżą a jedyny pociąg z Ossun jest o 18:30... Taryfa ma kosztować od 25 do 50 euro i chyba wszyscy będą na nią zdani

Ostatnio edytowany przez Zeus, 12 Mar 2018 22:47, edytowano w sumie 1 raz
Wypowiedź z błędami językowymi lub niezrozumiała – błędy ortograficzne/stylistyczne/interpunkcyjne.
 Profil Relacje PM off  

#69 PostWysłany: 20 Mar 2018 23:33 

Cześć, ja też lecę do Lourdes 25 marca. Jeśli nie będzie autobusu to może byłby ktoś chętny zrzucić się na taksówkę? :) potrzebuję miejsca dla dwóch osób :) Pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 21 Mar 2018 08:57 

Hej. Nas jedzie 3 osoby i też chętnie złożę się na wspólną taksówkę.
 Profil Relacje PM off  

#71 PostWysłany: 21 Mar 2018 21:12 

Cześć, ja lecę z mamą 19 kwietnia, powrót w niedzielę 22 kwietnia. Jeśli ktoś leci w tym samym terminie również chętnie umówię się na wspólną taksówkę. Wszystkich lecących wcześniej proszę jednak żeby potwierdzili tu na forum jak to tak naprawdę wygląda z autobusem lub jego brakiem, może warto jednak się rozejrzeć lub poczekać chwilę zanim weźmiecie taksówkę? Mam nadzieję, że zostanie podstawiony autobus jak pisano w postach z ubiegłego roku, mimo że nie ma go w oficjalnych rozkładach.
Pozdrawiam wszystkich lecących w najbliższym czasie do Lourdes i życzę pięknej pogody :)
 Profil Relacje PM off  

#72 PostWysłany: 29 Mar 2018 15:58 

Loty: 271
Kilometry: 402 445
Witajcie,
Samolot już operuje na trasie z Krakowa do Lourdes, zatem prośba dla wszystkich którzy lecą niech wypowiedzą się jak wygląda sytuacja z transferem do miasta, czy faktycznie podstawione są autobusy ? czy należy od razu łapać taryfę.

#73 PostWysłany: 30 Mar 2018 12:01 

Cześć, wczoraj wróciłam z Lourdes. Przyleciałam w niedzielę z Krakowa. Przyjechał autobus o 11:20, koszt biletu 2 euro. Wcześniejszy według rozkładu na przystanku 10:25. Walizki należy schować do bagażnika. Tylko trzeba uważać i dobrze stanąć w kolejce, bo nie wszyscy się zmieścili, a reszta była skazana na taksówkę.
 Profil Relacje PM off
marttynna uważa post za pomocny.

#74 PostWysłany: 03 Kwi 2018 19:40 

Hej, z Lotniska w Lourdes odpisali mi, że będzie autobus o 20:30 w czwartek. Pytałam też, czy będzie coś w niedziele z Lourdes na lotnisko - otrzymałam odpowiedź, że tak będzie bus, jednak nie wiem o której i skąd (choć domyślam się, że z dworca).
 Profil Relacje PM off  

#75 PostWysłany: 05 Kwi 2018 19:45 

Loty: 105
Kilometry: 165 237
Na stronie lotniska podano aktualny rozkład jazdy autobusów do miasta, dostosowany do rozkładu lotów. Obowiązuje on do 30 kwietnia br.
http://www.tlp.aeroport.fr/gp/Parking-et-transport/239

Tak naprawdę kłopot z transportem jest w niedzielę- normalnie kursują autobusy lokalnej linii. Rozkład tutaj:
http://www.hautespyrenees.fr/fr/transpo ... aires.html
trzeba ściągnąć: MaLigne des Gaves : Tarbes - Lourdes - Pierrefitte - Soulom

kurs francuskiego ;)
(lundi-poniedziałek;mardi-wtorek;mercredi-środa; jeudi-czwartek; vendredi-piątek; samedi-sobota; dimanche-niedziela)
Najlepiej korzystać z przystanku obok dworców: autobusowego i pociągów -Gare SNCF

#76 PostWysłany: 11 Kwi 2018 11:30 

Loty: 62
Kilometry: 125 254
Jeżeli rozkład się nie zmienił to autobus był w niedzielę rano z dworca w Lourdes, akurat, żeby zdążyć ( z oddaniem bagażu więc nie na styk)
 Profil Relacje PM off  

#77 PostWysłany: 12 Kwi 2018 20:30 

Myślę, że nie ma się czym martwić jeśli chodzi o transport z lotniska i na lotnisko. Rozkłady na stronie lotniska są coraz porządniejsze i konkretniejsze, także zdaje się, że wszystko będzie ok.

http://www.sla-airport.com/Fichiers/doc ... 4-2018.pdf
 Profil Relacje PM off  

#78 PostWysłany: 08 Cze 2018 10:37 

Loty: 22
Kilometry: 40 057
Witam!
Faktycznie, autobus jeździ. Przyjeżdża - czasem odrobinę opóźniony - nie należy od razu wpadać w panikę. Na taksówkę zawsze jest czas.
Zdarzyło się nam, że odjechał 5 minut przed czasem, kiedy wracaliśmy na lotnisko! Więc trzeba być trochę wcześniej. Dojeżdża i odjeżdża na lotnisko z Avenue du Paradis - przy rzece na przeciw biura podróży Keolis (jakieś 50 m. na prawo od biura). To jest w okolicy hoteli. Więc nieraz warto skorzystać z tego przystanku. Plan jazdy przedłużono do 28 października.
http://www.tlp.aeroport.fr/gp/Parking-et-transport/239
 Profil Relacje PM off  

#79 PostWysłany: 25 Sie 2018 13:49 

Mam pytanie odnośnie kursu autobusu w niedzielę. Na rozkładzie jest informacja, że autobus odjeżdża z Avenue du Paradis o 8:25 i koresponduje to z odlotem do KRK o 10:50 (na lotnisku jest o 8:50, czyli na 2 godziny przed odlotem samolotu), tymczasem odlot jest o 10:20. Czy zatem godzina odjazdu 8:25 jest nadal aktualna? Korzystał ktoś może w ostatnim czasie?
 Profil Relacje PM off  

#80 PostWysłany: 25 Sie 2018 20:21 

Loty: 271
Kilometry: 402 445
W maju w niedzielę jechałem tym busem rano o 8:25. Wszystko było bez zarzutu. Autobus przyjechał i szybciutko dojechalem na lotnisko. Po drodze zatrzymuje się jeszcze przy PKP.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 100 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość