Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 690 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 35  Następna
Autor Wiadomość
#241 PostWysłany: 17 Sie 2015 01:17 

srebrny
Jeżdżą, jeżdżą. Na prom X1.
 Profil Relacje PM off  

Bali w sezonie za 2977 PLN❗️🌴 Loty + 16 nocy w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z basenem 💦👙 Bali w sezonie za 2977 PLN❗️🌴 Loty + 16 nocy w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z basenem 💦👙
Grecja z weekendem 😍 City break w Atenach za 567 PLN 🔥 Grecja z weekendem 😍 City break w Atenach za 567 PLN 🔥
#242 PostWysłany: 19 Sie 2015 22:35 
Awatar użytkownika

do 31 sierpnia jest kod rabatowy VC20 20% na resorthoppa. Wychodzi taniej niz travelrepublic i stad moje pytania:

1. Czy to działa w ten sam sposób jak travelrep. że ktoś czeka z kartką ?
2. Co w przypadku lokalu z airbnb, mam podać nazwę i adres najbliższego hotelu w okolicy mojego lokum ?
Głównie pytam o powrót na lotnisko, bo nie wiem mam stać o ustalonej godzinie pod drzwiami hotelu ?

Dzięki z góry za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#243 PostWysłany: 19 Sie 2015 23:14 

niebieski
@jazzin
Malta to dość wyjątkowy kraj jeśli chodzi o ceny taksówek. Istnieje coś takiego jak "ceny urzędowe". Wydaje mi się że na Malcie nie ma co kombinować z taksówkami. Po prostu spytaj w hotelu/hostelu/kwaterze o cenę (i/lub zamów).
Dotyczy wyspy Malta. Gozo ma jakieś inne zasady/brak zasad.

#244 PostWysłany: 19 Sie 2015 23:31 

srebrny
O ile się orientuję, na Cyprze jest tak samo.
 Profil Relacje PM off  

#245 PostWysłany: 19 Sie 2015 23:45 

niebieski
Żeby nie być gołosłowny podam cenę za taksówkę w nocy z lotniska do Paceville (obrzeża St. Julians). 20e za 4 os.
Powrót kosztował dokładnie tyle samo. Na umówioną godzinę (ok. 6:00 rano wyjazd)

#246 PostWysłany: 22 Sie 2015 20:00 

niebieski
Po raz pierwszy brałem transfer typu "shared" na lotnisko z travelrepublic.ie (bo w EUR). Z lotniska jechaliśmy autobusem zresztą do innego hotelu w Buggiba. Zapłaciłem za dwie osoby online 5,67 EUR, pomimo że 100 m od hotelu miałem X2. No ale nie można ufać autobusom plus lepiej siedzieć na klimatyzowanej recepcji niż stać na przystanku. Dwa dni przed wylotem w systemie nie było mojej rezerwacji, a jak wczytałem się w warunki, to okazało się, że trzeba zrobić "reconfirmation" na maltański numer telefonu. Jednak lokalny usługodawca miał rezerwację, ale wyznaczył wyjazd na 5:30 z Gzira/Sliema przy wylocie 8:35 tłumacząc, że będziemy jeszcze zbierać innych. No i ostatecznie po kwadransie byliśmy na lotnisku jako jedyni pasażerowie zamiast pospać godzinę dłużej.
 Profil Relacje PM off  

#247 PostWysłany: 29 Sie 2015 21:12 

Loty: 52
Kilometry: 69 877
Niestety muszę wystawić negatywną opinie Travel Republic, a w sumie to podwykonawczy Holiday Taxis.

W dniu wczorajszym potwierdzałem transfer z Gozo na lotnisko. Wszystko było ok i mieliśmy się stawić o 4:45 rano!(wylot 10:05) w wyznaczonym miejscu.
Zgodnie z informacją z maila, założyliśmy, że czas oczekiwania może wydłużyć się o 30 min. w górę. Kiedy około 5:20 naszego kierowcy nie było, zacząłem się denerwować. Zdenerwowanie wzrastało z brakiem możliwości dodzwonienia się na infolinię TR oraz HT.

W końcu zdecydowałem nie ryzykować i czekać w nieskończoność na kierowcę i ruszyłem pędem na prom, a później łapać X1. Finalnie byłem na lotnisku przed 8:00. Czekam teraz łaskawie na odpowiedź z HT oraz na zwrot kasy za nie wykorzystany transfer.
 Profil Relacje PM off  

#248 PostWysłany: 02 Wrz 2015 19:27 
Awatar użytkownika

srebrny
Spędzał ktoś noc na tym lotnisku? Może jakieś szczególnie polecane miejsca typu plac zabaw jak na CPH ? ;) Na ogólnodostępnych stronach anglojęzycznych wyczytałem, że lotnisko bardzo przyjazne dla nocujących podróżnych ale chciałem poznać jakieś przydatne szczegóły. W planie mam też skorzystanie z saloniku przed odlotem ale tam jest max 3 h i raczej nie planuje tam spać. Zastanawiam się też na ile wcześniej można wejść do strefy odlotów - wylot mam 8 rano więc tak myślałem aby pojawić się na lotnisku koło 22-23 w dzień poprzedzający.
 Profil Relacje PM off  

#249 PostWysłany: 02 Wrz 2015 19:35 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 22 554
Ja spędzałem, ale nie spałem jako tako ;). Nie potrafię tak. Najpierw można przesiedzieć w Burger Kingu, potem zamykają, sprzątają ale tam ponoć niektórzy właśnie śpią na podeście, w sumie fajne miejsce.
My posiedzieliśmy do 2-3 rano właśnie na korytarzu przy Burger Kingu, są tam krzesła i święty spokój, tylko koleś przejedzie myjką od czasu do czasu.

Na górze w kilku miejscach spali ludzie, była też czynna jedna kawiarnia ze stolikami na zewnątrz, gdzie też kimał koleś na "kanapie rattanowej".

Generalnie spokój i gdyby nie to, że nie potrafię zazwyczaj zasnąć w obcym miejscu w hotelu, a co dopiero na lotnisku to pewnie bym się przespał. Moja luba nie narzekała, pospała na luzie ;).
 Profil Relacje PM off
chester0 uważa post za pomocny.

#250 PostWysłany: 03 Paź 2015 15:27 

niebieski
Wicher napisał(a):
Razem napisał(a):
?..My mamy zarezerwowany apartament który oferuje bezpłatne wypożyczenie auta.Konsultowaliśmy się z właścicielem który potwierdził że na czas pobytu mamy dostępne autko :)

Możesz zdradzić w jakim systemie rezerwowałaś apartament z autem?

Pzdr
Wicher

http://www.booking.com/hotel/mt/harbour ... al;ucfs=1&

Za 3 noce na końcu paź zapłaciliśmy za pokój z tą opcją darmowego wypożyczenia auta 200 euro
może nie jest jakoś tanio ale biorąc pod uwagę udogodnienia + śniadania nam odpowiada :) a i jako jedyni na Malcie mają bezpłatny transport z i na lotnisko :) @ Dostaliśmy prośbę o podanie nr lotu by kierowca mógł po nas wyjechać.Nie przeszkadzało im też że lądujemy już chwilkę przed 8 rano :lol: Jak wrócimy zdam relację :)
 Profil Relacje PM off  

#251 PostWysłany: 28 Gru 2015 20:16 

srebrny
A w jaki sposób najtaniej dostać się do Sliemy? Wieczorny lot z Gdańska, ok. 20-21 na Malcie.

#252 PostWysłany: 28 Gru 2015 20:21 

srebrny
To zależy, czy chcesz szybko, czy bezpośrednio.
 Profil Relacje PM off  

#253 PostWysłany: 29 Gru 2015 00:10 
Awatar użytkownika

Loty: 6
Kilometry: 7 056
niebieski
Autobusami:

Teoretycznie X2 jedzie do Sliemy, aczkolwiek trochę na około, bo przez San Ġiljan (St. Julian's).

Możesz też podjechać X4 do Porte des Bombes (przystanek Bombi) i tam się przesiąść w coś z Valletty do Sliemy np. 13, 14, 15, 16. Na Bombi wysiadasz tuż przed bramą do Furjany (Floriany) na górze i musisz zejść schodami na dół, na drugi przystanek w kierunku Sliemy.
 Profil Relacje PM off
obibok lubi ten post.

#254 PostWysłany: 29 Gru 2015 00:38 

srebrny
Nie tylko naokoło (wychodzi ponad godzinę), ale też w nowym układzie raz na godzinę. Dlatego pytałem.
 Profil Relacje PM off
ahdar lubi ten post.

#255 PostWysłany: 05 Sty 2016 01:27 

Witam jestem nowy na tym forum więc zacznę od powitania :)
Mam ten sam problem co Arekkk, ląduje ok 21 lotem z Gdańska
Potrzebujemy transport do Buggiby
A Ty Arekkk kiedy dokładnie lecisz?
 Profil Relacje PM off  

#256 PostWysłany: 05 Sty 2016 02:06 
Awatar użytkownika

Loty: 4
Kilometry: 4 702
niebieski
@wafello87 polecam autobus x3 lub transfer z travelrepublic.co.uk

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off
ahdar lubi ten post.

#257 PostWysłany: 05 Sty 2016 02:16 
Awatar użytkownika

niebieski
Do Buġibby mało po drodze przez Sliemę.

Do Buġibby z lotniska masz X3 ostatni według rozpiski MPT o 22:35. Jeśli się nie wyrobisz to o 22:55 odchodzi ostatni X1 do Ċirkewwa, można wysiąść na Kennedy i podejść kawałek do Buġibby (około 1-1,5 km do centrum miejscowości, nie mogę znaleźć gdzie dokładnie jest przystanek Kennedy).

Obibok, kojarzysz przystanek o nazwie Kennedy?
 Profil Relacje PM off  

#258 PostWysłany: 05 Sty 2016 09:23 

srebrny
To tu na tym odcinku, który był w remoncie. To chyba nowy przystanek. Oni jakoś tak dziwnie zaktualizowali wyszukiwarkę, że pokazuje przystanki w znalezionym połączeniu, ale nie wyświetlają się na mapie (albo wyświetlają się ze starymi nazwami). Nie mówiąc oczywiście o tym, że wyszukiwarka podaje zupełnie inne godziny niż nowo opublikowane rozkłady. Ale to akurat nie dziwi.

Załączniki:
Kennedy.jpg
Kennedy.jpg [ 69.58 KiB | Obejrzany 1577 razy ]
 Profil Relacje PM off
ahdar lubi ten post.
ahdar uważa post za pomocny.

#259 PostWysłany: 05 Sty 2016 11:19 
Awatar użytkownika

niebieski
No właśnie obstawiałem gdzieś koło parku ale szukałem na mapie Googlowej pod postacią ikonki (jak inne przystanki) i nie znalazłem. :)
 Profil Relacje PM off  

#260 PostWysłany: 05 Sty 2016 11:31 

srebrny
Właśnie ikonki nowe się nie pojawiły, ale wyszukiwarka pokazuje. Co ciekawe, w przypadku niektórych linii pokazuje nie tylko godziny, ale i trasy inne niż w rozkładach.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 690 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 35  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość