Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 819 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 41  Następna
Autor Wiadomość
#361 PostWysłany: 14 Sty 2014 18:01 

platynowy
Nesut-biti napisał(a):
Za kilka dni lece do Charleroi. Chce sie wybrac do Brukseli i byc moze do Brugii.
Orientujecie sie czy na jednym bilecie moge odwiedzic te dwa miejsca? Np. 2 dni z rzedu? Cos na zasadzie dwudniowego biletu RT.

Niestety nie. Bilety w Belgii są dniowe (ważne do północy), po za tym nie wolno robić przerw w podróży.

stefek napisał(a):
Wg regulaminu shuttlebusa nie moge z niego korzystac, poniewaz nie mam biletu lotniczego. Jak sprawa wyglada w rzeczywistosci? Jest to przestrzegane?

Nie jest :)
 Profil Relacje PM off  

Riwiera Turecka w luksusowym wydaniu 🌴🏖️ 5* hotel z all inclusive za 1499 PLN 😍 Riwiera Turecka w luksusowym wydaniu 🌴🏖️ 5* hotel z all inclusive za 1499 PLN 😍
Zimowa Malta z all inclusive 🏝️🍹 Relaks w Qawra Palace za 1703 PLN Zimowa Malta z all inclusive 🏝️🍹 Relaks w Qawra Palace za 1703 PLN
#362 PostWysłany: 14 Sty 2014 18:02 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Nikt to nie sprawdza....
 Profil Relacje PM off  

#363 PostWysłany: 14 Sty 2014 18:03 
Awatar użytkownika

niebieski
Nigdy nie wczytywalam sie w ich regulamin, ale oczywiscie nikt nie sprawdza niczego poza biletem na autobus, wiec mozesz spokojnie przejechac sie na lotnisko jesli masz taki kaprys. Swoja droga, policz sobie czy nie taniej wyjdzie wypozyczenie auta i zgarniecie znajomych autem, niz tym zdzierskim shuttlebusem...

#364 PostWysłany: 15 Sty 2014 08:29 
Awatar użytkownika

Tak wiec powtorze jeszcze raz, lecimy z WAW do CRL, 2 osoby w terminie 14-16 luty, zastanawiamy sie nad transportem od NBE322, lub wypoŻyczeniem samochodu, moze ktos leci w tym samym terminie i chcialby sie zrzucic na samochod ??
 Profil Relacje PM off  

#365 PostWysłany: 27 Sty 2014 02:06 

Witajcie, we czwartek lądujemy w Charleroi i chciałem się dowiedzieć jak dojechać do Centrum Charleroi, co ile jeżdżą autobusy i jaka cena biletu. Dzięki za odpowiedzi ;)

#366 PostWysłany: 27 Sty 2014 04:10 

Loty: 53
Kilometry: 55 261
Po wyjściu z gmachu lotniska od razu kieruj się w lewo.Tam będzie przystanek autobusu A,który zawiezie cię na dworzec Charleroi Sud. Aktualny koszt biletu to chyba 5 euro. W ciągu dnia autobusy jeżdżą często, około co 15 minut. Tu znajdziesz konkretne połączenia http://www.infotec.be/index.aspx?PageId ... age=french

#367 PostWysłany: 27 Sty 2014 08:43 

Loty: 110
Kilometry: 176 452
Potwierdzam. Niestety 5 EUR bilecik kosztuje. Niewiele drożej wyjdzie przy wcześniejszym kupnie biletu aż do Brukseli.

#368 PostWysłany: 27 Sty 2014 14:30 
Awatar użytkownika

niebieski
gieroy napisał(a):
Potwierdzam. Niestety 5 EUR bilecik kosztuje. Niewiele drożej wyjdzie przy wcześniejszym kupnie biletu aż do Brukseli.

Ja shuttle busa do Brukseli kupowałem dokładnie za 5 Euro. Tyle samo kosztuje też bilet do Luksemburga, wiec ta cena do Charleroi to jakieś zdzierstwo :shock:

#369 PostWysłany: 27 Sty 2014 14:32 

platynowy
Jelcz napisał(a):
W ciągu dnia autobusy jeżdżą często, około co 15 minut.
W tygodniu jeżdżą co 30 minut. W weekendy co 60.
 Profil Relacje PM off  

#370 PostWysłany: 28 Sty 2014 02:07 

Szkoda, że taka zła wiadomość :( mamy darmowy nocleg w centrum Charleroi, ale jesteśmy zmuszeni zanocować na lotnisku...

#371 PostWysłany: 31 Sty 2014 12:46 
Site Admin
Awatar użytkownika

Zamierzam lecieć z 3 znajomych do Brukseli w marcu, patrząc na dojazd i na tę dyskusję, mam 2 pytania:
1) czy skoro mamy poniżej 26 lat to trzeba wyrabiać kartę Euro<26 czy wystarczy legitymacja studencka jako dowód wieku?
2) jaka forma dojazdu do tego miasta jest najtańsza dla naszego przypadku? Sprawdzając ceny na shuttlebus okazało się, że bilet w jedną kosztuje po 10e, a w drugą po 14e...

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#372 PostWysłany: 31 Sty 2014 15:16 

Właśnie wróciliśmy z Charleroi i więcej tam już nie wrócimy. Większy opis i fotki dodam jak dojedziemy do domu :)
Mam tylko pytanie czy ktoś dziś lub jutro będzie wylatywał z Charleroi, ponieważ zostawiłem przy Gate 14 przy tej skośnej szybie swojego e-papierosa. Jakby ktoś coś :)

#373 PostWysłany: 05 Lut 2014 00:55 

platynowy
michzak napisał(a):
Zamierzam lecieć z 3 znajomych do Brukseli w marcu, patrząc na dojazd i na tę dyskusję, mam 2 pytania:
1) czy skoro mamy poniżej 26 lat to trzeba wyrabiać kartę Euro<26 czy wystarczy legitymacja studencka jako dowód wieku?
Wybrać gdzie?

michzak napisał(a):
2) jaka forma dojazdu do tego miasta jest najtańsza dla naszego przypadku? Sprawdzając ceny na shuttlebus okazało się, że bilet w jedną kosztuje po 10e, a w drugą po 14e...

W jedną stronę kupić bilety na Shuttle bus po €10, w drugą jechać do Charleroi pociągiem (€5,10 od osoby na podstawie Go Pass) i dalej autobusem linii A na lotnisko (€5 od osoby).
Dodatkowo sprawdzić czy lotnisko-charleroi-bruksela-brugia-inne,42,25810 nie wyjdzie taniej/wygodniej.
 Profil Relacje PM off  

#374 PostWysłany: 05 Lut 2014 01:11 
Site Admin
Awatar użytkownika

NBE322 napisał(a):
michzak napisał(a):
Wybrać gdzie?

Wyrabiać, nie wybrać ;) chociaż rzeczywiście lepiej by było użyć słowa "wyrobić"

NBE322 napisał(a):
W jedną stronę kupić bilety na Shuttle bus po €10, w drugą jechać do Charleroi pociągiem (€5,10 od osoby na podstawie Go Pass) i dalej autobusem linii A na lotnisko (€5 od osoby).
Dodatkowo sprawdzić czy lotnisko-charleroi-bruksela-brugia-inne,42,25810 nie wyjdzie taniej/wygodniej.

Wyszłoby rzeczywiście, ale okazało się, że musimy lecieć w 5 osób, a to już niestety odpada :( Zastanawiałem się już także nad wypożyczeniem samochodu, ale patrząc po cenach paliwa na miejscu nie uważam, żeby to było tańsze :P
Dzięki za odpowiedź :D
 Profil Relacje PM off  

#375 PostWysłany: 05 Lut 2014 02:45 

platynowy
michzak napisał(a):
Wyrabiać, nie wybrać ;) chociaż rzeczywiście lepiej by było użyć słowa "wyrobić"

Sory to akurat ja źle przeczytałem ;) chodziło mi o to że nie napisałeś gdzie chcesz z tą kartą zniżkę uzyskać.

michzak napisał(a):
ale patrząc po cenach paliwa na miejscu nie uważam, żeby to było tańsze :P

Diesel w Antwerpii po €1,27/L tankowałem wczoraj. Dubaj to to nie jest, ale chyba mniej więcej jak w Polsce..?
 Profil Relacje PM off  

#376 PostWysłany: 05 Lut 2014 09:48 
Site Admin
Awatar użytkownika

NBE322 napisał(a):
Sory to akurat ja źle przeczytałem ;) chodziło mi o to że nie napisałeś gdzie chcesz z tą kartą zniżkę uzyskać.

Taką kartę z tego co wiem można chociażby w BZ WBK czy mBanku. Pytanie czy jest potrzebna, czy jak pokażę legitymację studencką, to uznają zniżkę?

NBE322 napisał(a):
Diesel w Antwerpii po €1,27/L tankowałem wczoraj. Dubaj to to nie jest, ale chyba mniej więcej jak w Polsce..?

Hm, wczoraj znalazłem gdzieś tam info, że bardziej ~2e... Tak czy inaczej nie jestem pewien, czy koszt wypożyczenia samochodu (139e)+paliwa będzie niższy niż przejazdy do Brukseli i do tego bilety na komunikację miejską
 Profil Relacje PM off  

#377 PostWysłany: 05 Lut 2014 11:13 

platynowy
michzak napisał(a):
Taką kartę z tego co wiem można chociażby w BZ WBK czy mBanku. Pytanie czy jest potrzebna, czy jak pokażę legitymację studencką, to uznają zniżkę?

Chyba ciągle się nie zrozumieliśmy ;) pytałem o to kto ma tą zniżkę uznawać w Belgii - tego nigdzie nie napisałeś. Koleje? Muzea? Co takiego?

michzak napisał(a):
Hm, wczoraj znalazłem gdzieś tam info, że bardziej ~2e...

Raczej mało prawdopodobne. Maksymalna cena paliwa (ustawowo) na dzień dzisiejszy za diesel to €1,45/L za diesel i €1,63 za Pb98 (za tyle się tankuje przy autostradach).
 Profil Relacje PM off  

#378 PostWysłany: 05 Lut 2014 11:19 
Site Admin
Awatar użytkownika

NBE322 napisał(a):
Chyba ciągle się nie zrozumieliśmy ;) pytałem o to kto ma tą zniżkę uznawać w Belgii - tego nigdzie nie napisałeś. Koleje? Muzea? Co takiego?

aaa... wybacz, człowiek niewyspany z dużą ilością roboty to takie efekty :D zastanawiałem się czy będzie to działać po prostu na kolej komunikację miejską w Brukseli (bilet ulgowy, jeśli jakiś taki jest, chociaż informacji na stronie http://www.stib.be/ nie znalazłem...)

NBE322 napisał(a):
Raczej mało prawdopodobne. Maksymalna cena paliwa (ustawowo) na dzień dzisiejszy za diesel to €1,45/L za diesel i €1,63 za Pb98 (za tyle się tankuje przy autostradach).

Ok, dziękuję za informację, do przeliczenia w takim razie :)
 Profil Relacje PM off  

#379 PostWysłany: 05 Lut 2014 12:50 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
Znizek na komunikacje nie ma z tego co pamietam i z tego co widze na stronie ktora podales. Ale ceny nie sa tragiczne, a jak jedziesz na weekend to dzienny skasowany w sobote dziala tez w niedziele.

A muzea powinny uznac polska legitymacje - dawno sie nie spotkalem z sytuacja ze nie uznali mi jej za granica - w Brukseli akurat ich nie zwiedzalem to Ci na pewno nie powiem, ale przeciez zawsze mozesz poslac maila do tych co Cie interesuja i sie dopytac.
 Profil Relacje PM off
michzak lubi ten post.

#380 PostWysłany: 13 Lut 2014 11:13 
Site Admin
Awatar użytkownika

Dziękuję za odpowiedzi, mam jeszcze pytanie co do taryfy po Brukseli, przeglądając bilety znalazłem takie coś: http://www.stib-mivb.be/groupe%20scolai ... .html?l=en nie da się, żebym z grupą znajomych mógł jeździć na tym bilecie? :D
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 819 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 41  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość