Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1840 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92  Następna
Autor Wiadomość
#1761 PostWysłany: 11 Lip 2015 11:42 

Rejestracja: 02 Kwi 2015
Posty: 1265
Punkty statusowe: 119
złoty
Czy lecąc lotem (Aerofłot) krajowym (z Kaliningradu) w Rosji z przesiadką w Moskwie można korzystać z lounge'u mają golda SkyTeamu (Konkretniej Alitalii)?

Strona Aerofłotu mówi tak:

Cytuj:
SkyTeam Lounge Access
Gold Level members (SkyTeam Elite Plus) have access to airport lounges regardless of the service class indicated on the ticket. On domestic SkyTeam flights, Gold Level members have lounge access regardless of the service class if they are transferring from/to an international flight operated by any SkyTeam member airline (when transferring from/to an international flight).


Nie do końca jasny jest dla mnie ten zapis.
_________________
Odwiedź mój blog Odlotowe Podróże!
http://www.odlotowe-podroze.blogspot.com

Odlotowe Podróże na Facebooku
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
#1762 PostWysłany: 11 Lip 2015 15:48 

Rejestracja: 31 Sty 2014
Posty: 1079
Punkty statusowe: 66
złoty
Z zapisu wynika, że na krajówkach wstęp nie przysługuje, za wyjątkiem sytuacji , gdy przesiadasz się z lub na lot międzynarodowy. Czyli jeśli przesiadasz się w Moskwie lecąc do Kaliningradu z Warszawy to można korzystać z lounge, ale gdybyś leciał do Kaliningradu bezpośrednio z Moskwy to już nie. Oczywiście wszystkie loty muszą być wykonywane przez linie należące do Sky Team.
_________________
Image
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
#1763 PostWysłany: 28 Lip 2015 15:13 

Rejestracja: 29 Lis 2013
Posty: 42
Punkty statusowe: 0
Mam rezerwacje KLM na lot do Warszawy z przesiadka na Schipol w czasie 0:55 h. Czy jakby mnie naszla ochote po wyladowaniu w Holandi na szybka wizyte w Amsterdamie to moge sie ociagnac na lotnisku tak aby nie zdazyc na lot do Warszawy i poleciec nastepnym 7 h pozniej?
Czy moze cale lotnisko stanie na glowie i beda mi sciezki prostowac abym zdazyl na swoj lot? :D Nigdy nie lecialem nie low-costem to nie wiem :P
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
#1764 PostWysłany: 28 Lip 2015 15:33 

Rejestracja: 25 Sie 2011
Posty: 3705
Punkty statusowe: 173
platynowy
Jeśli masz sprzedany bilet z taką przesiadką, to linie lotnicze zakładają, że zdążysz.

Jeśli pierwszy lot będzie opóźniony, to mogą np. przewieźć pasażerów tranzytowych bezpośednio na kolejne, podstawiając auta pod samolot lub kierując ich szybkim tranzytem pod opieką.

A jeśli przylecisz punktualnie i "nie zdążysz", mogą uznać to za Twoją winę i będziesz mógł polecieć za 7 godzin, ale pod warunkiem, że dopłacisz.
_________________
Darmowa gra Sudoku online
http://www.sudoku-online.ovh/

Image
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
#1765 PostWysłany: 28 Lip 2015 16:13 

Rejestracja: 29 Lis 2013
Posty: 42
Punkty statusowe: 0
Dziekuje za odpowiedz. No ale ja przylatuje z UK czyli obowiazuje mnie kontrola paszportowa w pewnym momencie. Na Chopinie jak domyslam sie ze nie - bo przylot z Schengen czyli powinienem zostac poproszony na Schipol?

I czy musze sie zglosic do CC ze mam ciasna przesiadke czy moze obsluga bedzie tego swiadoma i sami pokieruja mnie tak abym zdazyl na wszystko?
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
#1766 PostWysłany: 28 Lip 2015 16:39 

Rejestracja: 26 Sie 2014
Posty: 1498
Punkty statusowe: 3
Tak, na Schiphol.

Zgłosiłabym, szczególnie w przypadku jakiegokolwiek opóźnienia. Przed rozpoczęciem zniżenia poprosiłabym jeszcze o potwierdzenie nr bramki dla lotu do WAW (bo nawet jeśli została wydrukowana na karcie pokładowej, może się zmienić).
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
#1767 PostWysłany: 02 Paź 2015 22:56 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 24 Kwi 2014
Posty: 53
Punkty statusowe: 3
Hej! :)

Kupuje lot wwa-bruksela + bruksela-lanzarote / lanzarote-madryt + madryt-warszawa.

Czy naprawde musze kupowac 4 razy oddzielnie? nie mozna tego jakos za jednym razem kupic/raz placic?

Pozdraiwam!
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
#1768 PostWysłany: 02 Paź 2015 23:01 

Rejestracja: 15 Kwi 2013
Posty: 1358
Loty: 113
Kilometry: 151 058
Punkty statusowe: 41
srebrny
Naprawdę. Nie można.
Góra
 Profil Relacje PM off
konahu lubi ten post.
 
      
#1769 PostWysłany: 02 Paź 2015 23:15 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 Kwi 2015
Posty: 295
Punkty statusowe: 46
srebrny
Masz 2 opcje: nie da rady i nie ma jak. :) A na poważnie to tak jak powiedział poprzednik: nie da się.
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
#1770 PostWysłany: 02 Paź 2015 23:19 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 24 Kwi 2014
Posty: 53
Punkty statusowe: 3
Niesamowite!!!
dzieki za odpowiedzi:)
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
#1771 PostWysłany: 16 Paź 2015 21:19 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 26 Lip 2010
Posty: 2056
Punkty statusowe: 47
srebrny
rw30 napisał(a):
czy check-in w emirates naprawdę kończy się 1.5h przed lotem czy to tylko taka ściema? stawiam, że tak, ale ciekaw jestem waszych doświadczeń
p.s. nie wiem czy to coś zmienia, ale lot jest A380


i odpowiadam sam sobie:

w Barcelonie kończą z reguły ok 1 godz przed odlotem

w Dubaju ostatnio zostawiałem torbę jakieś 50 minut przed planowanym odlotem i babka powiedziała, że trochę późno przychodzę i żeby następnym razem może przyjść trochę wcześniej, bo jakby była większa kolejka to mógłbym mieć kłopoty
_________________
2017: La Molina,Andorra,Dublin,Howth,Białystok,Puszcza Knyszyńska,Las Palmas,Abu Dhabi, Kępno, Chojęcin,Colchester,Trabucador, Sant Pere y Pescador, Begur, l'Escala,Vitoria,Lo Stagnone, Zingaro Park, Bratysława, Tarifa
"lepiej nie jechać i nie żałować niż jechać i żałować" - Tony Halik
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
#1772 PostWysłany: 09 Lis 2015 13:21 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 05 Lis 2012
Posty: 4450
Punkty statusowe: 116
złoty
Kilka dni temu kupiłem bilet na lot LOTem na krótkiej trasie europejskiej w najniższej taryfie.
Nie zbieram i na razie nie zamierzam zbierać mil itp.
Czy teraz (już po zakupie ale jeszcze przed wylotem) mogę podać czyjeś konto do zbierania punktów/mil?
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
#1773 PostWysłany: 09 Lis 2015 13:23 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 13 Lut 2012
Posty: 5272
Loty: 127
Kilometry: 238 246
Punkty statusowe: 28
niebieski
Nie - musi się zgadzać nazwisko i imię.
_________________
Image
Góra
 Profil Relacje PM off
namteH uważa post za pomocny.
 
      
#1774 PostWysłany: 13 Gru 2015 19:16 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 Kwi 2014
Posty: 137
Punkty statusowe: 3
Lecę Lotem do Chicago, klasa ekonomiczna. Na stronie jest że można mieć bagaż podręczny. A jak będe miał jeden bagaż podręczny i plecak szkolny, mogą się przyczepić?
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
#1775 PostWysłany: 13 Gru 2015 19:29 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 01 Lis 2015
Posty: 1626
Punkty statusowe: 22
niebieski
Wg akapitu zaczynającego się od "Dodatkowo" na http://www.lot.com/ru/pl/bagaz-podreczny - jeśli plecak nie będzie zbyt duży/ wypchany...
_________________
SOS- MIESZKAŃCY WAWRA RODZICOM Z CZD
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
#1776 PostWysłany: 27 Gru 2015 21:09 

Rejestracja: 27 Gru 2015
Posty: 8
Loty: 4
Kilometry: 8 203
Punkty statusowe: 0
Czy można znaleźć gdzieś listę lotów z danego lotniska w Polsce do innego lotniska za granicą?
Chodzi mi o listę lotów linii Air Cairo z Łodzi do Hurghady z 2010 roku...
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
#1777 PostWysłany: 29 Gru 2015 16:51 

Rejestracja: 01 Wrz 2012
Posty: 66
Punkty statusowe: 5
Czy linia Rainbow w przypadku lotów czarterowych do Cancun prowadzi sprzedaż z opcją powrotu po 2 tygodniach? Na stronie są tylko przeloty na 1 tydzien a wiem ze kiedys były na 2
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
#1778 PostWysłany: 29 Gru 2015 16:54 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Rejestracja: 06 Kwi 2014
Posty: 2517
Rainbow to biuro podróży, które sprzedaje tylko miejsca w samolotach (czarterowanych) gdzie zostały niewyprzedane wszystkie bilety.
_________________
Image
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
#1779 PostWysłany: 29 Gru 2015 17:23 

Rejestracja: 01 Wrz 2012
Posty: 66
Punkty statusowe: 5
Czyli jak to przy last minute - loteria. Dzieki
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
#1780 PostWysłany: 29 Gru 2015 17:40 
Awatar użytkownika

Rejestracja: 28 Lis 2013
Posty: 259
Loty: 65
Kilometry: 142 308
Punkty statusowe: 17
niebieski
Czy ktoś próbował ostatnio logować się stronie TAM airlines, na LAN airlines jest wszystko ok. wybrałem miejsca w samolocie, na pozostałe odcinki lotu LAN przekierowuje na TAM i wtedy zaczynają się schody :?: :?:
_________________
http://swiatwmoimzasiegu.blogspot.com/

Image
Góra
 Profil Relacje PM off  
      
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1840 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)


Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości


Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum
Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Nie możesz edytować swoich postów na tym forum
Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum
Nie możesz dodawać załączników na tym forum

Przeszukaj temat:
  
phpBB® Forum Software © phpBB Group