Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1992 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 100  Następna
Autor Wiadomość
#1081 PostWysłany: 02 Wrz 2012 10:35 

dzięki za odpowiedź,

dam potem znać jak poszło ;)
 Profil Relacje PM off  

Tajlandia w sezonie za 2297 PLN 😍⚡ Loty z Warszawy + 12 nocy w butikowym hotelu ☀️🌴 Tajlandia w sezonie za 2297 PLN 😍⚡ Loty z Warszawy + 12 nocy w butikowym hotelu ☀️🌴
🔥 MEGA 🔥 Tanie loty do Barcelony za 144 PLN 😍😲 🔥 MEGA 🔥 Tanie loty do Barcelony za 144 PLN 😍😲
#1082 PostWysłany: 02 Wrz 2012 10:48 
Awatar użytkownika

Loty: 264
Kilometry: 273 201
Zbanowany
niebieski
Ziela napisał(a):
Wielka Brytania jest w strefie Schengen tylko częściowo, czyli oznacza to, że możesz wjechać na jej teren na podstawie dowodu osobistego, ale zawsze będziesz kontrolowany na granicy. Czyli nie ma możliwości przekroczenia granicy bez okazania dokumentów, nie wiem czy są jeszcze jakieś różnice.

Wjazd na dowód osobisty nie ma nic wspólnego z Układem z Schengen

#1083 PostWysłany: 02 Wrz 2012 10:50 
Awatar użytkownika

niebieski
gibson007 napisał(a):
Dzięki za odpowiedź.
Niestety muszę, nagła sytuacja, jedna osoba nie może lecieć a hotel już opłacony na sporą kwotę.
Więc chyba zdecyduję się na nowy bilet, jeśli mi ktoś biletu nie podkupi do poniedziałku bo nie mam tyle na karcie z WBK. Chociaż przy takiej cenie biletu to te 30 zł nie robi różnicy.
Pozdrawiam

Zawsze możesz poprosić kogoś z forum o pomoc w kupnie biletu. Ewentualnie jak masz np. konto w Alior Sync kup zmianę nazwiska ich kartą, dostaniesz 5% z 522 zł - wszelkie zmiany do istniejących rezerwacji nie są obciążone "haraczem".

#1084 PostWysłany: 02 Wrz 2012 11:02 

w takim razie przepraszam za wprowadzenie w błąd
 Profil Relacje PM off  

#1085 PostWysłany: 02 Wrz 2012 13:26 

red1982 napisał(a):
EDIT:

ok, przepraszam za pytanie. To jest cena mojego biletu a nie dodatkowa usługa:). Pytanie nieaktualne.

Witam,

mam pytanie dot. odprawy on-line. Podczas odprawy z prawej strony ekranu pojawia się tabelka, w której naliczona jest "opłata transportowa" (58 PLN za transport do Modlina oraz w Budapeszcie). Być może niezbyt dokładnie szukam, ale nie mogę odnaleźć miejsca, w którym powinienem odmówić zakupu tej dodatkowej usługi. Z pozostałymi produktami dodatkowymi oferowanymi podczas odprawy jakoś sobie radzę (odrzucając ofertę ich zakupu); z tym nie bardzo. Nie chciałbym, aby na końcu okazało się, że dokonałem odprawy on-line w pakiecie z zakupem transportu do Modlina oraz w Budapeszcie.

Czy ktoś przerabiał już ten temat?

To jest cena jaką już zapłaciłeś za bilet zapewne i do dopłaty będziesz miał 0zł
 Profil Relacje PM off  

#1086 PostWysłany: 03 Wrz 2012 10:51 

Witam, od kilku tygodni poluję na bilety ryanaira Kraków - Paphos. Zauważyłem, że co chwila zmieniają się warunki, mianowicie dochodzą "jakieś podatki i opłaty" na lotnisku Paphos. Na 3 osobową rodzinę to prawie 460 PLN!? Czym to jest spowodowane?

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#1087 PostWysłany: 03 Wrz 2012 11:41 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 539
To zależy od polityki cenowej Ryanaira, a nie podatków na danym lotnisku. Po prostu niektóre bilety są w cenie promocyjnej, czyli bez podatków i dodatkowych opłat, a nie które droższe, czyli niby z tymi podatkami. To reguła obowiązuje na wszystkich połączeniach. Ceny potrafią się zmieniać bardzo często i nie da się przewidzieć za bardzo czy spadną czy nie.
 Profil Relacje PM off  

#1088 PostWysłany: 03 Wrz 2012 13:41 

Loty: 87
Kilometry: 262 014
witam,

Slyszalem ze niemcy sa bardzo "czepialscy" jesli chodzi o tyton. Rozumiem ze u nich takze obowiazuje ten limit 800 sztuk, mimo to znam historie ludzi ktorzy mieli klopoty z taka iloscia. Niedlugo lece Lufthansa z przesiadka we Frankfurcie do innego kraju UE. Czy w tej sytuacji - bagaz nadany na cala trase- niemieckie customs bedzie mialo walizki w rekach czy przeswietlaja je tylko jesli bagaz jest odbierany w niemczech?

#1089 PostWysłany: 03 Wrz 2012 13:44 

czy jest mozliwosc wydrukowania starej karty pokladowej?
musze przedstawic w jedym miejscu jako dowod ze wyjechalam z kraju, by anulowac roczny karnet na fitness,
a cos nie moge znaleźć takiej opcji
 Profil Relacje PM off  

#1090 PostWysłany: 03 Wrz 2012 15:14 

W weekend zarezerwowałem sobie przelot z Salonik do Rzymu (Ciampino). Dziś chciałem zaklepać drugi etap trasy, z Ciampino do Polski - Ryanair wyplul informacje ze to lotnisko będzie we wrześniu i październiku w remoncie i wszystkie loty są przekierowane do Fiumicino. Czy w tym przypadku moje bilety z weekendu są nadal ważne? czy z racji widniejącego na rezerwacji Ciampino nie dolece do Fiumicino?

z góry dzięki za pomoc!
 Profil Relacje PM off  

#1091 PostWysłany: 03 Wrz 2012 16:10 
Awatar użytkownika

Kartę pokładową można wydrukować ze strony Wizza do 3 godzin przed lotem. Po tym czasie z tego co wiem to jest to niemożliwe (tzn. jest jeszcze możliwe wydrukowanie karty na lotnisku za dodatkową opłatą przed lotem)
 Profil Relacje PM off  

#1092 PostWysłany: 03 Wrz 2012 16:14 
Awatar użytkownika

srebrny
Może zwróć się po prostu do Wizza o duplikat, albo po prostu potwierdzenie jakieś lotu ;)

#1093 PostWysłany: 03 Wrz 2012 17:45 
Awatar użytkownika

srebrny
Zależy dla kogo, może dla głupkowetego klubu fitness tak.

#1094 PostWysłany: 03 Wrz 2012 20:17 
Awatar użytkownika

niebieski
Jest możliwość jeżeli zapisales wcześniej karte jako PDF. Ja tak robię zawsze, a plik wysyłam poczta na smartfona. Zawsze jest w razie rożnych komplikacji ułatwiony dostęp do ponownego wydruku

#1095 PostWysłany: 03 Wrz 2012 23:35 

Przejrzałam forum i nie znalazłam takiej informacji. Lotniska w Modlinie i Bergamo. Ryanair. Bagaż rejestrowany mam wykupiony na 15 kg i moje pytanie, czy faktycznie musi być to 15,00 czy mają jakiś "przedział tolerancji", chociaż te pół kilo, idealnie kilogram.
 Profil Relacje PM off  

#1096 PostWysłany: 03 Wrz 2012 23:41 

Loty: 20
Kilometry: 26 052
Mam pytanie,
kupilam bilety dla 6 osob ( w tym siebie) na lot do Londynu. Mam wizz club i karte, wiec wyszlo dosc ok, teraz natomiast chcialabym dodac 3 bilety do tej rezerwacji ( 2 dzieci, 1 dorosly) - wesele angielskie w planach wiec chetnych przybywa. System wizz mowi mi, ze jesli nie kupuje mojego biletu (ktory mam!) to reszta towarzystwa placi bez znizki. Jak to ugryzc? Ktos z Was moze wie?

#1097 PostWysłany: 03 Wrz 2012 23:49 
Awatar użytkownika

Loty: 219
Kilometry: 464 968
niebieski
Waga bagażu zaokrąglana jest zawsze do kilograma w dół, jeśli się ktoś czepia (tak jest przynajmniej w zdecydowanej większości linii i lotnisk). Praktycznie rzadko ktokolwiek się czepia nawet jak się ma 2-3kg ponad limit, ale z ryanem cieżko powiedzieć.

#1098 PostWysłany: 04 Wrz 2012 00:14 
Awatar użytkownika

srebrny
Zniżka dla współpasażerów obowiązuje, jeśli znajdują się na tej samej rezerwacji, co członek Wizzclubu. Kolejny zakup, nawet na ten sam lot, to już nowa rezerwacja.
Pozostaje dokupić jeszcze jeden bilet "na siebie" i dodać współpasażerów, jeśli się to opłaca i oczywiście jeśli tak się da zrobić w systemie.
 Profil Relacje PM off  

#1099 PostWysłany: 04 Wrz 2012 00:17 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
W Modlinie chyba dalej nie mają wagi :D a w Bergamo raz sprawdzają raz nie ale ja sprawdzają to ma być 15kg i tyle.

#1100 PostWysłany: 04 Wrz 2012 00:55 

Właśnie o Modlin najbardziej mi chodzi, bo na przesiadce to już jakieś głupie kanapki itp ubędą z bagażu w Bergamo:) Dzięki
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1992 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 100  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości