Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1992 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 100  Następna
Autor Wiadomość
#1061 PostWysłany: 30 Sie 2012 12:32 

Loty: 83
Kilometry: 167 672
reklamacje złożyłem zaraz po telefonie do telecentrum, ale jakoś coś mnie skłoniło, żeby jeszcze raz zadzwonić do telecentrum (tego samego dnia popołudniu). Tym razem rozmawiałem z miłym Panem, któremu przekazałem te same informacje i... o dziwo przeprosił mnie najmocniej, że musiała nastąpić jakaś pomyłka i oczywiście od ręki mi to zmienił i przekazał pieniądze do zwrotu na kartę.
Dobra rada:
Jeżeli kiedykolwiek będziecie mieć jakiś problem z rezerwacją, a obsługa z telecentrum będzie was odsyłać z kwitkiem, to spróbujcie zadzwonić kilka godzin później (ja dzwoniłem o 8 rano i potem o 18 - licząc, że nie będzie już tej grupy osób, która mnie odesłała do formularza reklamacji) i udało się :)

Odkryj Andaluzję🇪🇸🍊 Loty do Malagi i 3 noce w 4⭐️ hotelu z krytym basenem za 719 PLN ☀️ Odkryj Andaluzję🇪🇸🍊 Loty do Malagi i 3 noce w 4⭐️ hotelu z krytym basenem za 719 PLN ☀️
Kierunek: rajskie plaże 🏝️ Tanie loty na Filipiny z Warszawy (z dużym bagażem) od 2308 PLN 🌊😍 Kierunek: rajskie plaże 🏝️ Tanie loty na Filipiny z Warszawy (z dużym bagażem) od 2308 PLN 🌊😍
#1062 PostWysłany: 30 Sie 2012 21:31 

Bardzo dziękuję za odpowiedzi, mam noclegi poprzez Airbnb więc poproszę hosta.
 Profil Relacje PM off  

#1063 PostWysłany: 30 Sie 2012 23:02 

Witam,

Nie moge znalezc odpowiedzi na dreczace mnie pytanie. Mianowicie mam bagaz podreczny wypakowany do granic mozliwosci (10 kg - Ryanair). Czesc rzeczy - ladowarki, telefony, okulary, kamerke, pendrivy USB, kabelki do telefonow itp mam pochowane w kieszeniach kurtki. Czy spokojnie przejde przez odprawe, czy wszystkie te rzeczy musze umiescic w torbie z bagazem podrecznym?

Mowa jest o Ryainerze.

Bardzo prosze o odpowiedz.
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#1064 PostWysłany: 30 Sie 2012 23:10 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 539
Przejdzie, nikt nie sprawdza zawartości kieszeni pasażerów.
 Profil Relacje PM off  

#1065 PostWysłany: 30 Sie 2012 23:43 
Awatar użytkownika

srebrny
a elektronike itp i tak wykładasz na tackę, więc podczas przejścia przez kontrolę graniczną nikt ci nie sprawdzi wagi bagażu itp., a potem ładujesz w kieszenie i po sprawie...

#1066 PostWysłany: 31 Sie 2012 00:06 

Przejdzie bez problemu.

Wysyłane z mojego GT-I5700 za pomocą Tapatalk 2
 Profil Relacje PM off  

#1067 PostWysłany: 31 Sie 2012 00:27 
Moderator forum

:) http://www.irishpolyglot.com/travel/how ... uggage/en/

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#1068 PostWysłany: 31 Sie 2012 00:49 
Awatar użytkownika

niebieski
Abcn napisał(a):

To bardziej pasuje.

#1069 PostWysłany: 31 Sie 2012 09:27 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 718 413
srebrny
miki3475 napisał(a):
southern35 napisał(a):
To może ktoś podpowie gdzie w Rzymie sobie drukował karty pokładowe?

Szukaj jakiś kafejek czy "ksero" itd. Tam zawsze coś takiego jest.
Jakby się nie udało, nie poddawaj się i po prostu chodź od domu do domu. Ja musiałem tak robić w Sandefjord :P :mrgreen:

w Sandefjord mozna odprawić się i wydrukować sobie bilety w informacji na lotnisku :) za darmo - może sie przyda kiedyś
 Profil Relacje PM off  

#1070 PostWysłany: 31 Sie 2012 10:25 

Loty: 127
Kilometry: 216 898
EDIT:

ok, przepraszam za pytanie. To jest cena mojego biletu a nie dodatkowa usługa:). Pytanie nieaktualne.

Witam,

mam pytanie dot. odprawy on-line. Podczas odprawy z prawej strony ekranu pojawia się tabelka, w której naliczona jest "opłata transportowa" (58 PLN za transport do Modlina oraz w Budapeszcie). Być może niezbyt dokładnie szukam, ale nie mogę odnaleźć miejsca, w którym powinienem odmówić zakupu tej dodatkowej usługi. Z pozostałymi produktami dodatkowymi oferowanymi podczas odprawy jakoś sobie radzę (odrzucając ofertę ich zakupu); z tym nie bardzo. Nie chciałbym, aby na końcu okazało się, że dokonałem odprawy on-line w pakiecie z zakupem transportu do Modlina oraz w Budapeszcie.

Czy ktoś przerabiał już ten temat?
 Profil Relacje PM off  

#1071 PostWysłany: 31 Sie 2012 15:09 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja w Dortmudzie miałem w kurtce napchane chyba z 4-5 kg. słodyczy (mają tam m.in. bardzo dobre tureckie chałwy, które w PL ciężko dostać ;) i innych przekąsek, które nie zmieściły się w podręcznym. Gość na kontroli bezpieczeństwa szeroko się tylko uśmiechnął, bo na prawdę kurtka miała zacną wagę... i zawartość. Przy bramce wizzaira nikt nie sprawdzał, w ogóle jakiś luz był bo nawet nie kazali nikomu nakładać na siebie kurtek, a kobietom chować torebek do podręcznych.
 Profil Relacje PM off  

#1072 PostWysłany: 01 Wrz 2012 00:43 

Loty: 94
Kilometry: 139 004
Mam pytanie o zmianę nazwiska w Ryanair. Te 110 Euro dotyczy lotu już w 2 strony (taką mam pierwotną rezerwację) czy w 1 stronę? Chcąc zmienić dane pasażera tej rezerwacji zapłacę 110 czy 220 Euro?
 Profil Relacje PM off  

#1073 PostWysłany: 01 Wrz 2012 11:27 
Awatar użytkownika

niebieski
gibson007 napisał(a):
Mam pytanie o zmianę nazwiska w Ryanair. Te 110 Euro dotyczy lotu już w 2 strony (taką mam pierwotną rezerwację) czy w 1 stronę? Chcąc zmienić dane pasażera tej rezerwacji zapłacę 110 czy 220 Euro?

110 € jest za zmianę nazwiska ZA OSOBĘ ZA REZERWACJĘ. Czyli jeżeli masz jedną rezerwację z lotem powrotnym to będzie Cię to kosztować 110 €. Jeżeli dwie osobne rezerwacje (dwa różne numery) to 220 €. Swoją drogą - sprawdź czy taniej nie wychodzi po prostu nowy bilet...

#1074 PostWysłany: 01 Wrz 2012 23:12 

Niby zmiana nazwiska kosztuje 110 Euro, a po wejściu w zarządzanie rezerwacją koszt zmiany nazwisku po zaznaczeniu pasażera wynosi 522 zł. Ktoś wie dlaczego wyświetla się taka kwota? Jeszcze jedno: w regulaminie jest taki zapis:
Jeżeli zmiana nie dotyczy wszystkich pasażerów ujętych w jednej rezerwacji, lub jeżeli lot ma być zmieniony z trasy krajowej na międzynarodową, należy skontaktować się z naszym centrum rezerwacji (w godzinach pracy).
Mam rezerwację dla dwóch osób, jednak chcę zmienić dane tylko jednej. W zarządzaniu rezerwacją jest możliwość zaznaczenia jednego pasażera i zmianę jego danych, jednak zgodnie z powyższym mam dzwonić do centrum rezerwacji żeby tego dokonać? I czy wtedy zapłacę 110 Euro czy już 160 bo nie online? W tej chwili nowy bilet kosztuje 490 zł. Nie wiem już sam co wybrać żeby najtaniej tego dokonać. Proszę o odpowiedź na powyższe wątpliwości.
 Profil Relacje PM off  

#1075 PostWysłany: 01 Wrz 2012 23:55 
Awatar użytkownika

niebieski
gibson007 napisał(a):
Niby zmiana nazwiska kosztuje 110 Euro, a po wejściu w zarządzanie rezerwacją koszt zmiany nazwisku po zaznaczeniu pasażera wynosi 522 zł. Ktoś wie dlaczego wyświetla się taka kwota? Jeszcze jedno: w regulaminie jest taki zapis:
Jeżeli zmiana nie dotyczy wszystkich pasażerów ujętych w jednej rezerwacji, lub jeżeli lot ma być zmieniony z trasy krajowej na międzynarodową, należy skontaktować się z naszym centrum rezerwacji (w godzinach pracy).
Mam rezerwację dla dwóch osób, jednak chcę zmienić dane tylko jednej. W zarządzaniu rezerwacją jest możliwość zaznaczenia jednego pasażera i zmianę jego danych, jednak zgodnie z powyższym mam dzwonić do centrum rezerwacji żeby tego dokonać? I czy wtedy zapłacę 110 Euro czy już 160 bo nie online? W tej chwili nowy bilet kosztuje 490 zł. Nie wiem już sam co wybrać żeby najtaniej tego dokonać. Proszę o odpowiedź na powyższe wątpliwości.

Kosztuje 522 zł bo kupowałeś lot w złotówkach i tyle ta opłata w PLN wynosi. (to nie jest przewalutowanie z EUR do PLN, tak jak np. z bagażem - w zł 63, w € 15, a w £ 15) Możesz zmienić online tylko jedną osobę mimo, że na rezerwacji jest więcej. Gdybyś robił to przez telefon to nie dość, że zapłacisz sporo za rozmowę to policzą Cię wyższą stawkę. Lecz z podstawowych zasad logiki wynika, że 490 zł < 522 zł, więc po prostu kup nowy bilet jak już tak koniecznie musisz. ;)

#1076 PostWysłany: 02 Wrz 2012 01:16 

Dzięki za odpowiedź.
Niestety muszę, nagła sytuacja, jedna osoba nie może lecieć a hotel już opłacony na sporą kwotę.
Więc chyba zdecyduję się na nowy bilet, jeśli mi ktoś biletu nie podkupi do poniedziałku bo nie mam tyle na karcie z WBK. Chociaż przy takiej cenie biletu to te 30 zł nie robi różnicy.
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#1077 PostWysłany: 02 Wrz 2012 09:56 

Loty: 341
Kilometry: 691 144
złoty
tygrysm napisał(a):
Na pewno nie w Qantasie. 2500 zł to baaardzo dobra okazja na Australię. Ostatnio tak dobrą cenę (2600) widziałem w China Eastern.

Qantas to fajna linia, ale bez przesady, nie powinna być przez to droższa ;) Teraz jest czas gdy promocji prawie nie ma. Ale jeszcze 2-3 lata temu Australia i Nowa Zelandia za okolice 2500zł była standardem z Londynu i to bez żadnych rewelacyjnych promocji (właśnie z BA i Qantasem). Sam kupiłem LHR-SYD-LHR z QF za trochę ponad 1000zł (bez kombinowania z taryfą).
Więc 2500zł to nie jest żadna mrzonka, ale kiedy pojawią się takie taryfy tego nikt nie wie.
 Profil Relacje PM off  

#1078 PostWysłany: 02 Wrz 2012 10:18 

Dołączam się do pytania,

Kończy mi się ważność dowodu os. za niecałe 3 miesiące,
a chcę wyjechać do Wielkiej Brytanii, która nie jest w Shengen,
Czy mogę to zrobić? czy nie będzie jakichś problemów na granicy?

Ile miesięcy minimum, musi być ważny dowód osobisty przed wyjazdem do Angli?

Bardzo proszę o pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#1079 PostWysłany: 02 Wrz 2012 10:27 

wystarczy żeby był ważny, nie ma określonego limitu minimalnej ważności
 Profil Relacje PM off  

#1080 PostWysłany: 02 Wrz 2012 10:30 

Wielka Brytania jest w strefie Schengen tylko częściowo, czyli oznacza to, że możesz wjechać na jej teren na podstawie dowodu osobistego, ale zawsze będziesz kontrolowany na granicy. Czyli nie ma możliwości przekroczenia granicy bez okazania dokumentów, nie wiem czy są jeszcze jakieś różnice.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1992 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 100  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: imdbmi oraz 9 gości