Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 699 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35  Następna
Autor Wiadomość
#621 PostWysłany: 27 Gru 2014 17:58 
Awatar użytkownika

niebieski
oskiboski napisał(a):
A cierpliwość z pewnością się przyda ale już nie na tym forum :)

Rozumiem, że nie chcesz być częścią pogardzanej społeczności f4f i usuwasz swoje konto?
3 ludzi lubi ten post.
oskiboski uważa post za pomocny.

Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐 Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐
Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN
#622 PostWysłany: 28 Gru 2014 16:23 
Awatar użytkownika

Witam,

w styczniu lecąc z Paragwaju do Peru, mam przesiadkę w Santiago (całodzienne oczekiwanie). Rozumiem, że nie będzie problemów, żeby opuścić lotnisko i pozwiedzać miasto?
 Profil Relacje PM off  

#623 PostWysłany: 28 Gru 2014 16:34 

srebrny
@up. Najmniejszego. W jeden dzień można spokojnie obejść najważniejsze miejsca w Santiago.

#624 PostWysłany: 28 Gru 2014 23:01 

Loty: 41
Kilometry: 134 425
Ja przeznaczyłem na Santiago 3 dni, ale tak jak napisał Arekkk w jeden dzień zwiedzisz "must see". Dwa dni są w zupełności wystarczające.
 Profil Relacje PM off  

#625 PostWysłany: 28 Gru 2014 23:08 

Bylem w Santiago 1,5 dnia i na "podstawy" spokojnie wystarczyl ten czas :-)

#626 PostWysłany: 29 Gru 2014 12:24 
Awatar użytkownika

Loty: 494
Kilometry: 1 102 778
Zbanowany
Colo Colo vs San Marcos de Arica 18:30 Estadio Monumental 4-01-2015

ktoś chętny?

#627 PostWysłany: 29 Gru 2014 17:21 

Witam!
Spora czesc forumowiczow odbyla juz swoja podroz do Chile w zwiazku z czym mam pytanie o finanse ;).
Ile wedlug Was trzeba wydac na 2 tygodniowy pobyt w Chile dla 2 osob? Od Santiago na samo poludnie i pozniej na polnoc na pustynie, spiac w przyzwoitych warunkach(czysto,wlasna lazienka itd), jedzac normalnie i probujac lokalnych specjalow i podrozujac samolotami,autobusami i kupujac wycieczki - na pustyni jak i na lodowcach. Mysle ze wieszkosc z Was poniosla te wydatki o ktorych wspominam :).

Z gory dziekuje za jakiekolwiek kwoty :)
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#628 PostWysłany: 29 Gru 2014 19:41 

Ja mogę podać ile wyszło mnie całość na dwie osoby - 7 tys zł. Spałem w hostelach w pokojach 2 osobowych, ale bez własnej lazienki. Odwiedzilem Santiago, Punta Arenas i Valparaiso + Vina del Mar. Najwięcej kosztowały mnie wycieczki na południu - wyspa Magdaleny oraz park Torres del Pine.
 Profil Relacje PM off  

#629 PostWysłany: 29 Gru 2014 21:18 
Awatar użytkownika

Loty: 141
Kilometry: 275 605
Ja dzisiaj podliczyłem, że cały wyjazd (22 pełne dni w Chile) wyniósł mnie ok. 12 500 zł na dwie osoby. W tej cenie lot do Chile i loty po Chile, Torres del Paine (spanie w schronisku i pełny pakiet jedzenia), Atacama z dwoma wycieczkami, 4 dniowy trip na Salar de Uyuni, masa jedzenia w restauracjach i pubach (polecane tutaj sandwiche to moje nowe uzależnienie), pisco sur, transport autobusowy i metro, wizyta w winnicy, Valparaiso, wyspa Marty i Magdaleny, no i oczywiście hotele/hostele (nie zawsze z prywatną łazienką.

Image

Ostatnio edytowany przez Garuda88 29 Gru 2014 23:37, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#630 PostWysłany: 29 Gru 2014 21:39 

Loty: 47
Kilometry: 152 772
Cześć, wybieram się do Chile w marcu. Z wielkim zaciekawieniem przeczytałam wszystkie Wasze uwagi, bezcenne. Szczególnie zależy mi na odwiedzeniu południa tj. Punta Arenas plus wyspy Magdaleny i Marty oraz Torres del Paine. Mam kilka pytań technicznych. W jaki sposób dotrzeć do Torres del Paine? Lądujemy w Punta Arenas o 14.30, czy z lotniska odjeżdżają autobusy do Puerto Natales, w jaki sposób najsprawniej i najszybciej przemieścić się do Torres del Paine i z powrotem (miejsce odjazdu, przewoźnik, orientacyjne godziny). Będę wdzięczna za pomoc, pozdrawiam gorąco :)
 Profil Relacje PM off  

#631 PostWysłany: 29 Gru 2014 23:34 
Awatar użytkownika

Autobusy jadące z Punta Arenas do Puerto Natales zatrzymują się na lotnisku. Musisz poszukać o której odjeżdżają z Punta Arenas i do czasu początkowego dodać ze 20 min. Tyle jedzie autobus z miasta na lotnisko. Ja jechałem z centrum firmą Bus Sur(co jakieś 2h odjazdy przez cały dzień). W obie strony autobus zatrzymywał się na lotnisku. Na lotnisku ciężko o jakiekolwiek informacje. Chyba, że mówisz po hiszpańsku.

Z głównego terminala w Puerto Natales codziennie odjeżdżają autobusy (wszystkie) do Torres del Paine (Laguna Armaga) o 7:30 i chyba 14. Z tego co zauważyłem 90% jedzie rannym autobusem. Ja jechałem linią via Paine. Autobusy z parku do Puerto Natales wracają o 14:30 i 19 (z Laguna Armaga).

Image
 Profil Relacje PM off
monikazak lubi ten post.

#632 PostWysłany: 30 Gru 2014 11:53 

Hej,
Dzieki za odpowiedzi. Ja planuje 3 tygodnie w Kwietniu - Peru + Chile (wiekszosc w Chile bo w Peru tylko chcialbym Cuzco i Machu).
Orientuje sie jak jest z internetem? chodzi mi czy mozna latwo kupic sim karte w ktorej bedzie pakiet internetowy, internet ulatwilby wynajmowanie hoteli juz na miejscu a nie zeby wszystko z Polski robic.

Pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

#633 PostWysłany: 30 Gru 2014 21:43 

No i proszę jak na zawołanie pojawiły się bilety :)
5 kwietnia do 26 kwietnia :) Lima -> Santiago-> Berlin.
Ktoś leci w podobnym okresie?
 Profil Relacje PM off  

#634 PostWysłany: 30 Gru 2014 22:11 

złoty
czy ktoś będzie w Patagonii w okolicy 13-21.02 ?
mam jedno wolne miejsce w samochodzie jakby ktoś był zainteresowany wspólnym zwiedzaniem (punta arenas, puerto natales, el calafate, el chalten i okolice) i podziałem kosztów
 Profil Relacje PM off  

#635 PostWysłany: 31 Gru 2014 00:37 

MisIIek napisał(a):
Hej,
Dzieki za odpowiedzi. Ja planuje 3 tygodnie w Kwietniu - Peru + Chile (wiekszosc w Chile bo w Peru tylko chcialbym Cuzco i Machu).
Orientuje sie jak jest z internetem? chodzi mi czy mozna latwo kupic sim karte w ktorej bedzie pakiet internetowy, internet ulatwilby wynajmowanie hoteli juz na miejscu a nie zeby wszystko z Polski robic.

Pozdrawiam.

Orientuje się, ale tylko jeśli chodzi o Chile. Ja kupiłem kartę entel pierwszego dnia w Santiago. Fakt, że musiałem poszukać sklepu z komórkami i akcesoriami, ale to nie jest zbyt duży problem. Karta kosztuje 1000 peso i masz na niej 100MB neta na 3dni. Jak to ci się skończy, dzięki Bogu, nie musisz dzwonić na infolinie (nie ma "press 2 for english:-) ) a jedynie otworzyć przeglądarkę w telefonie/tablecie i tam Ci zaproponuje pakiety. Uwaga wielkość pakietów jest raczej śmieszna. Największy transfer jaki można nabyć to 250MB za coś koło 3000 peso.
Doładowania karty kupukesz dosłownie wszedzie tam gdzie mają terminal do kart. Doładowują kartę automatycznie, nie trzeba stukać iluś tam cyfrowych kodów itd. Trzeba tylko znać swój numer.
Gdzie te hotele chcesz wynajmować?

#636 PostWysłany: 31 Gru 2014 10:02 

MisIIek napisał(a):
Witam!
Spora czesc forumowiczow odbyla juz swoja podroz do Chile w zwiazku z czym mam pytanie o finanse ;).
Ile wedlug Was trzeba wydac na 2 tygodniowy pobyt w Chile dla 2 osob? Od Santiago na samo poludnie i pozniej na polnoc na pustynie, spiac w przyzwoitych warunkach(czysto,wlasna lazienka itd), jedzac normalnie i probujac lokalnych specjalow i podrozujac samolotami,autobusami i kupujac wycieczki - na pustyni jak i na lodowcach. Mysle ze wieszkosc z Was poniosla te wydatki o ktorych wspominam :).

Z gory dziekuje za jakiekolwiek kwoty :)
Pozdrawiam

My zapłaciliśmy ok. 8 tys. łącznie za 2 osoby za całość (16 dni). W tym przeloty Iberią z Berlina do Santiago oraz LANem po Chile. Byliśmy: Santiago, San Pedro, trip po Boliwii, Iquique, Valparaiso, dzień w Madrycie. Noclegi w mieszkaniach z airbnb, tylko w San Pedro spaliśmy w hostelu.
 Profil Relacje PM off  

#637 PostWysłany: 31 Gru 2014 12:05 

Witam.
Dzieki zielony za informacje dot. internetu.
Gdzie chce rezerwowac hotele? jeszcze ostatecznego planu nie mamy ale na pewno w San Pedro,Santiago( moze okolice), Puerto Montt i gdzies na poludniu Punta Arenas itd. Zastawiam sie czy rezerwowac wszystko w Polsce czy wlasnie bedac juz w Chile i korzystajac z komorki i internetu ;)

Pozdrawiam Wszystkich i udanego sylwestra
 Profil Relacje PM off  

#638 PostWysłany: 31 Gru 2014 12:25 

Na pewno przy wcześniejszej rezerwacji jest większa dostępność obiektów. Ja zwlekałem z hostelem w Punta Arenas i niestety najbardziej popularne były na miesiąc wcześniej już niedostępne. Z drugiej strony niektórzy lubią szukać czegoś na miejscu od razu po przylocie. Jak dla mnie Chile ma całkiem niezłą bazę noclegową, także ta metoda też nie jest najgorsza.
 Profil Relacje PM off  

#639 PostWysłany: 31 Gru 2014 17:50 

Loty: 47
Kilometry: 152 772
Cześć, dzięki za informacje odnośnie przejazdów autobusami na trasie Punta Arenas-PuertoNatales-Torres del Paine. zastanawiam się jeszcze czy nie lepiej byłoby jednak wynająć samochód. Możecie zarekomendować jakąś/jakieś wypożyczalnie, orientujecie się jakie to są koszty oraz czy lepiej załatwiać rezerwację na miejscu czy przez internet. Z góry dziękuję za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#640 PostWysłany: 31 Gru 2014 20:08 
Awatar użytkownika

Nie rozumiem w jakim celu chcesz ten samochód wynająć? Po parku na pewno się nim poruszać nie będziesz mogła, a żeby tylko dojechać do TdP i tam go zostawić do czasu powrotu to nie ma najmniejszego sensu. Polecam autobus, organizacja jest naprawdę dobra i wszystko się odbywa na czas.

Image
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 699 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości