Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Penang
#1 PostWysłany: 03 Gru 2024 11:49 
Awatar użytkownika

Loty: 37
Kilometry: 105 366
Ze swojej strony polecę i zwrócę uwagę na Penang Road Famous Laksa gdzie można spróbować malezyjskich klasyków (Laksa właśnie oraz Char Kway Teow). Za obydwa dania i coś do picia zapłaciłem 20MYR.

Menu jest nieco bogatsze, ale akurat te dania (oraz omlet z krewetkami) są przygotowywane na naszych oczach i nie czułem potrzeby wychodzenia poza nie.

Restauracja widnieje w przewodniku Michelin:
https://guide.michelin.com/pl/en/pulau- ... mous-laksa
 Profil Relacje PM off
ciacho_majonez lubi ten post.

🇮🇹 Ucieknij na przedłużony weekend do Rzymu za 771 PLN ☀️✈️ Loty, 4⭐ hotel i klimat świąt 🎄 🇮🇹 Ucieknij na przedłużony weekend do Rzymu za 771 PLN ☀️✈️ Loty, 4⭐ hotel i klimat świąt 🎄
Z Polski prosto pod Taj Mahal 🇮🇳💖 Bezpośrednio PLL LOT do Nowego Delhi i Mumbaju od 1974 PLN 🌏✈️ Z Polski prosto pod Taj Mahal 🇮🇳💖 Bezpośrednio PLL LOT do Nowego Delhi i Mumbaju od 1974 PLN 🌏✈️
 Temat postu: Re: Penang
#2 PostWysłany: 03 Gru 2024 12:43 

srebrny
Na Penang nigdzie nie trafiłem na miejsce ze złym jedzeniem.
 Profil Relacje PM off
meczko lubi ten post.

#3 PostWysłany: 03 Gru 2024 20:28 
Awatar użytkownika

Loty: 37
Kilometry: 105 366
To fakt, tym bardziej się zdziwiłem, że nie ma jeszcze takiego tematu.

Nie twierdzę, że ta wskazana przeze mnie knajpa to jakiś ukryty klejnot. Po prostu wygodnie czasem skorzystać z gotowca zamiast przebijać się przez setki opinii w Google Maps.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 03 Gru 2024 21:06 

złoty
Ale Penang jest właśnie takim miejscem, gdzie można sobie kompletnie odpuścić Google Maps i czytanie opinii. Chodzisz po mieście i jak coś dobrze wygląda i pachnie to jesz. A tam dobrze wygląda i pachnie na każdym kroku. Food courty, uliczne stragany, proste jadłodajnie, do wyboru do koloru. Południowoindyjskie, malajskie, indyjsko-muzułmańskie, Peranakan, Baba-Nyonya, co chcesz. Do tego wszystko w bardzo przyjaznych cenach.
Jeżeli coś warto wcześniej poczytać to niekoniecznie recenzje poszczególnych miejsc, ale raczej książki czy strony internetowe o miejscowych kuchniach, żeby mieć plus minus wizję, jakich potraw warto spróbować.

Chociaż w sumie mogę polecić jedno konkretne miejsce, ale nie do jedzenia, ale na piwo po eksplorowaniu miasta.
Hong Kong Bar https://maps.app.goo.gl/hhQ7T2Xmw8oabDZx9
Miejsce z charakterem, istnieje ze 100 lat, kiedyś (lata 70-80te) było ulubionym miejscem spotkań stacjonujących w okolicy australijskich pilotów, po których zostało sporo pamiątek. Bardzo klimatyczne wnętrze. Właścicielka Jenny prowadzi ten bar od bliżej niesprecyzowanego czasu, ale najpewniej spędziła w nim ponad pół wieku. Chętnie zagaduje klientów, ma dar niewymuszonej przygodnej rozmowy, którą potem się pamięta jako jedno z milszych wspomnień z podróży.
 Profil Relacje PM off
Ch0udini lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość