Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 21 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 09 Paź 2014 09:14 

Ktoś się orientuje czy Flygbussarna podstawia dodatkowy autobus jeżeli jeden jest pełny? Jechałem z nimi ostatnio ze Sztokholmu i autobus miał jechać o 10:00, a ruszył o 9:40, bo był pełny. Czy w takiej sytuacji podstawili drugi, który odjechał o czasie? Wybieram się teraz do Goteborga, ale jako że będę na miejscu tylko 3,5 godziny to szkoda mi marnować czasu na wcześniejsze pojawienie się na przystanku.

Po słońce na Florydę☀️ Ferie zimowe w Miami za 3727 PLN 🇺🇸👙Loty Turkish Airlines i hotel 🌴 😍 Po słońce na Florydę☀️ Ferie zimowe w Miami za 3727 PLN 🇺🇸👙Loty Turkish Airlines i hotel 🌴 😍
Odpocznij blisko Malagi od piątku do wtorku za 799 PLN 🌤️🌊👣 Loty z Warszawy i dobry hotel Odpocznij blisko Malagi od piątku do wtorku za 799 PLN 🌤️🌊👣 Loty z Warszawy i dobry hotel
#2 PostWysłany: 09 Paź 2014 09:53 

niebieski
Pewnie Ci to nie pomoze za bardzo, ale bywa I tak I tak.Tzn zdarzylo mi sie widziec juz takie kolejki, ze nie wszyscy sie zmiescili do autobusu I musieli poczekac na kolejny. A widzialem tez 2 autobusy podstawione na ta sama godzine. Na pocieszenie: sytuacja z zeszlego miesiaca z dworca w Sztokholmie: kolejka byla dluga, ale na tablicy z rozkladami widnialy busy co 15 minut (zamiast rozkladowo co pol godziny) I te extra busy mialy adnotacje "Extra", wiec widac, ze firma nie czeka, tylko planuje z wyprzedzeniem, jelsi spodziewa sie tlumow.

#3 PostWysłany: 09 Paź 2014 09:53 
Awatar użytkownika

niebieski
Rozważ powrót autobusem 36. Szczegóły http://www.fly4free.pl/goteborg-szwecja-w-kilka-godzin-poradnik/. Ja akurat wracałem nim w ostatnią sobotę o 1214 zamiast Flygbussarną o 1240. Przez ~3h zobaczyłem, co chciałem zobaczyć (ok bez stadionu), a dzięki temu, że 36 odjeżdża z Hjalmar Brantingsplatsen przespacerowałem się nad rzeką (fajne widoki) i 44sek zostało w kieszeni ;)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 09 Paź 2014 10:22 
Awatar użytkownika

Loty: 430
Kilometry: 485 683
srebrny
Czasem tez, jak tylko kilka osob nie zmiesci sie do autobusu, potrafia podstawic taksowke/busa. Tak bylo w Sztokholmie.

#5 PostWysłany: 09 Paź 2014 10:48 

srebrny
michalp napisał(a):
Pewnie Ci to nie pomoze za bardzo, ale bywa I tak I tak.Tzn zdarzylo mi sie widziec juz takie kolejki, ze nie wszyscy sie zmiescili do autobusu I musieli poczekac na kolejny. A widzialem tez 2 autobusy podstawione na ta sama godzine. Na pocieszenie: sytuacja z zeszlego miesiaca z dworca w Sztokholmie: kolejka byla dluga, ale na tablicy z rozkladami widnialy busy co 15 minut (zamiast rozkladowo co pol godziny) I te extra busy mialy adnotacje "Extra", wiec widac, ze firma nie czeka, tylko planuje z wyprzedzeniem, jelsi spodziewa sie tlumow.

Pytanie spoza tematu: czyżby kolega miał ustawioną jakąś angielską autokorektę, która zmienia każde samodzielne "i" na duże? Bo na bookingu tak jest, że co napiszę opinię o hotelu, to po opublikowaniu jest zawsze "I" i "śNiadanie".
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 10 Paź 2014 07:56 

Dzięki za informacje. A czy w Goteborgu obok przystanku jest jakieś biuro Flygbussarny żeby w razie czego można coś było wykłócić?

#7 PostWysłany: 10 Paź 2014 08:12 
Awatar użytkownika

niebieski
Nic takiego na Nils Ericson Terminal nie rzuciło mi się w oczy, ale to nie znaczy oczywiście, że nie ma. Zauważyłem tylko automat do sprzedaży biletów.
Jest biuro sprzedaży biletów Vasttrafik, ale czy można tam kupić bilety na Flygbussarnę i w razie czego "wykłócać się"? Nie wiem.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 31 Gru 2014 11:41 
Awatar użytkownika

niebieski
Hej, mam pytanie o bilet na Flygbussarna, mam kupione w sumie 4 bilety, wszystko jest na jednej kartce z jednym kodem kreskowym, czy muszę go drukować 4 razy, czy wystarczy mieć to na jednej kartce i za każdym razem tą jedną okazywać kierowcy? Z góry dzięki za info!

#9 PostWysłany: 31 Gru 2014 11:56 

niebieski
wystarczy na jednej kartce
 Profil Relacje PM off
LaVarsovienne uważa post za pomocny.

#10 PostWysłany: 09 Mar 2015 19:55 

Hej. Mam pytanie o cenę biletów. Jest dla mnie zrozumiałe że cena biletu w jedną stronę z lotniska Skavsta do Sztokholmu to 139 SEK ale nie rozumiem tej ceny 278SEK??? Czy to jest cena za przejazd w obie strony tzn. z lotniska Skavsta do Sztokholmu oraz powrót ze Sztokholmu na lotnisko Skavsta czy TYLKO SAM POWRÓT BO NIE WIEM???? Proszę o pomoc ...... wylatuję w tą środę ....
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 09 Mar 2015 20:16 

Loty: 278
Kilometry: 370 373
złoty
278 SEK to cena za bilet powrotny, czyli w obie strony.
karol1c uważa post za pomocny.

#12 PostWysłany: 09 Mar 2015 20:27 

niebieski
Polecam mój post:
szwecja-darmowe-autobusy,35,67529
Troszkę mi się edycja przerwałą ale za chwilę będzie dobrze.

#13 PostWysłany: 09 Mar 2015 20:32 

Rozumiem czyli tutaj słowo powrotny znaczy w obie strony. Mam nadzieję że to zadziała i chyba go kupie przez internet ..... Dzięki za doradę, jeszcze się trochę waham ...... ale chyba spróbuję .....

-- 09 Mar 2015 19:33 --

Jakbyście mieli jakieś uwagi jeszcze to dajcie znać .... Pozdrawiam ..
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 09 Mar 2015 20:43 
Awatar użytkownika

niebieski
karol1c napisał(a):
Rozumiem czyli tutaj słowo powrotny znaczy w obie strony.
Tak.
karol1c napisał(a):
Mam nadzieję że to zadziała i chyba go kupie przez internet ..... Dzięki za doradę, jeszcze się trochę waham ...... ale chyba spróbuję .....
Działa, nie ma się czego bać.
karol1c napisał(a):
Jakbyście mieli jakieś uwagi jeszcze to dajcie znać .... Pozdrawiam ..
Jeśli jesteś członkiem Norwegian Reward to na stronie, gdzie podajesz informacje kontaktowe, możesz podać swój nymer NR - 8% CashPoints.

Wylatujesz pojutrze. A kiedy powrót? Bo:
Cytuj:
Flygbussarna tickets are open and valid on any of the route's departures, travelling in either direction, for 3 months from the date of purchase. The ticket is not personalised and it can be transferred.
 Profil Relacje PM off
karol1c uważa post za pomocny.

#15 PostWysłany: 09 Mar 2015 21:17 

Wielkie dzięki za wszystkie podpowiedzi. Jest to moja pierwsza wyprawa do Szwecji. Na chwilę obecną nie jestem członkiem Norwegian Reward, a szkoda. Może kiedyś będę. Bardzo mi pomogliście. Wylatuję w tą środę 11 marca 2015 z Pyrzowic Wizzair a wracam 15 marca 2015 w niedzielę też Wizzair również do Pyrzowic. Jeśli ktoś też leci, dajcie znać. Pozdrawiam.

-- 09 Mar 2015 20:18 --

O tej 3 miesięcznej ważności nawet wiedziałem .... Ale wielkie dzięki za pomoc ....Super że jest to forum ....
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 09 Mar 2015 21:28 
Awatar użytkownika

niebieski
karol1c napisał(a):
Na chwilę obecną nie jestem członkiem Norwegian Reward, a szkoda. Może kiedyś będę.
O ile kojarzę, to w każdej chwili można się zapisać - nawet nie kupując biletu w Norwegian - np na https://en.norwegianreward.com/blimedlem.
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 09 Mar 2015 23:00 

Szanowny Waldku. Dzięki za wszystkie informacje .... Zarejestrowałem się na tym Norwegian ale przy zapłacie nie było żadnej zniżki ...... Może dostane jakieś punkty/kupony na to konto które sobie tam założyłem .... Wisz coś na ten temat???? Jak to dokładnie działa??? Jeśli wiesz daj znać ... Pozdrawiam .
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 09 Mar 2015 23:35 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 188
Kilometry: 335 734
Powinieneś dostać punkty za zakup. Sprawdź czy na rezerwacji busa widnieje ten twój numer norwegian reward.
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 10 Mar 2015 00:55 

Tak Karolino, widnieje mój numer. Jutro będę sobie drukował potwierdzenie, wolę mieć na papierze. Czy będąc za kilka dni w Szwecji mogę te punkty już jakoś wykorzystać bo nie wiem czy będę miał później okazję?? Proszę o podpowiedź, dziękując za dotychczasową pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 10 Mar 2015 07:54 
Awatar użytkownika

niebieski
Tak to chyba nie działa ;) Zbierasz punkty, a potem (http://www.norwegian.com/uk/norwegianreward/norwegianreward/)
Cytuj:
You can use CashPoints you earn on any of our flights, whenever you want and wherever you want to go. Use CashPoints to pay for all or part of the cost of your:
· Flight tickets
· Cancellation insurance
· Extra baggage
· Seat reservations
· Ticket changes
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 21 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość