Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 639 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 32  Następna
Autor Wiadomość
#201 PostWysłany: 01 Cze 2015 15:05 

MaciekM napisał(a):
Witam,

Mam pytanie ze względu na to że prze chwilą tam byliście. Jaka jest aktualna cena paliwa na Krecie?
[/quote]

Ceny z 20 maja 2015 - benzyna 95 za litr od 1,55 euro na ekspresówce do 1.68 euro w miejscowościach turystycznych.
 PM off
MaciekM uważa post za pomocny.

City break we Florencji za 675 PLN 😍 Loty z Warszawy, wynajem auta i hotel 😎 City break we Florencji za 675 PLN 😍 Loty z Warszawy, wynajem auta i hotel 😎
Styczniowy city break na Costa del Sol 🌞🍊 Malaga na przedłużony weekend za 909 PLN Styczniowy city break na Costa del Sol 🌞🍊 Malaga na przedłużony weekend za 909 PLN
#202 PostWysłany: 02 Cze 2015 13:25 

Witam, wybieramy się od 31 lipca do 10 sierpnia na Kretę, będziemy w miejscowości Kato Stalos. Może ktoś będzie w tym czasie i chciałby z nami na pół wynająć samochód i zobaczyć wspólnie największe atrakcje wyspy ;)?
 Profil Relacje PM off  

#203 PostWysłany: 17 Cze 2015 09:34 
Awatar użytkownika

Loty: 302
Kilometry: 525 302
niebieski
Cześć,

Właśnie wróciłem z tygodniowego pobytu na Krecie. Jakby ktoś miał jakieś pytania, to chętnie spróbuję pomóc.

Pozdrawiam
M.

#204 PostWysłany: 17 Cze 2015 18:01 
Awatar użytkownika

Loty: 201
Kilometry: 399 152
niebieski
Maciek M ja mam parę pytań. Wypożyczałeś auto? jeśli tak to gdzie i za ile, załatwiałeś to przez neta czy na miejscu?

#205 PostWysłany: 17 Cze 2015 23:18 
Awatar użytkownika

niebieski
@dziabulek

Załatwiłem wszystko przez internet.
http://www.thebestcars.gr/rentacar/en/home.html
Połowa kasy kartą online, reszta na miejscu. Online zawiałem najtańsze auto, nie było dostępne więc zaproponowali lepsze w dobrzej cenie, warto negocjować :) Gość czekał na lotnisku, oddałem zostawiając na parkingu z kluczykami w środku bez opłat za oddanie poza godzinami otwarcia. Jak chcesz więcej informacji to pisz na pw.

Pozdrawiam
M.

#206 PostWysłany: 19 Cze 2015 11:40 

niebieski
Sprawdzam ceny, a mając pozytywne doswiadzcenia z economycarrentals.com wynalazlem tam oferte za 7 dni za ok. 600 zł i w tym jest ZERO excess (klasa Punto). Termin koniec czerwca. Niby da sie taniej - cena na polecanym tu lub nie europeo to 119 E za tydzien (Seicento). Co jest lepsza opcja?
[color=#0000FF]
 Profil Relacje PM off  

#207 PostWysłany: 22 Cze 2015 15:28 

niebieski
OK, sorry za post pod postem, ale sytuacja sie wyklarowala.

Ladujemy w Chanii w nocy z 24.06 na 25.06 o godzinie 00:20. Poniewaz lecimy z Itaka, to mam transfer do hotelu z lotniska. Z wyczytanych porad na forum wychodzi mi, zeby auto wziac z Europeo albo z Autotrip. Cena w obydwu to ok. 120-140 euro za tydzien. Z tego co rozumiem, to w zadnym nie ma blokad ani excessow zadnych (??).

Tylko teraz tak - mam dwie opcje:

- do hotelu pojechac transferem z Itaki, a auto wziac nastepnego dn. np. z centrum Chanii (bral ktos tak? czy sa jakies roznice??)

- wziac auto na lotnisku, ale mimo wszystko moze byc to trudniejsze o 1 w nocy, dodatkowo wesze problem z tankowaniem.

Co radzicie?
[color=#0000FF]
 Profil Relacje PM off  

#208 PostWysłany: 23 Cze 2015 07:43 

Ja mam pytanie co do europeocars.gr. Interesuje mnie auto na 9 dni, pisałem do nich maila z zapytaniem (po angielsku, napisałem kraj POLAND) - odpowiedź dostałem po włosku... Napisali żebym wypełnił formularz.
Czy jeśli wypełnię formularz to dostanę cenę i wtedy dopiero potwierdzam że biorę czy wtedy to już jest tak naprawdę rezerwacja?
 Profil Relacje PM off  

#209 PostWysłany: 23 Cze 2015 08:20 
Awatar użytkownika

niebieski
@Cooper84

Musisz sobie to dokładnie przemyśleć i przekalkulować.
Odbierając auto w nocy na lotnisku musisz się liczyć z dodatkową opłatą, musisz obejrzeć po ciemku auto, podpisać papiery, zatankować (?) i jakoś trafić do hotelu kiedy większość już będzie spała na miejscu :)
Odbierając auto następnego dnia musisz gdzieś dojechać po auto (chociaż, za dodatkową opłatą podwiozą Ci auto pod hotel). Gdzie dokładnie będzie twój hotel?
A jeśli chcesz poczekać to jest duża szansa że w hotelu będzie wypożyczalnia, można minimalnie droższa, ale odpadają Ci problemy z odbieraniem i oddawaniem. szczegółów niestety nie mogę Ci podać bo ja przylatywałem do Heraklionu i brałem z lokalnej wypożyczalni (ceny niższe niż Europeo).

Pozdrawiam
Maciek

#210 PostWysłany: 23 Cze 2015 09:01 

niebieski
Mam hotel w Kissamos. Z tego co sie zorientowalem taniej bedzie wziac przez Europeo.

No nic, widze, ze na Europeo mozna odebrac auto w centrum Chanii i chyba tak zarezerwuje.
[color=#0000FF]
 Profil Relacje PM off  

#211 PostWysłany: 23 Cze 2015 09:12 
Awatar użytkownika

niebieski
Bez problemu będziesz mógł odebrać samochód z wypożyczalni przy lotnisku, nawet 20 minut po północy :) Ktoś przyjedzie po Ciebie pod terminal, a plac jest rzut beretem, tak samo jak stacja benzynowa, jak ja lądowałem o podobnej porze, to była otwarta.
Wybierz sobie najlepszą i najwygodniejszą opcję, nie musisz koniecznie odbierać w centrum Chani, jeśli uznasz, że wolisz inaczej.

Poza tym chyba wszystkie interesujące Cię informacje były już wcześniej podawane w tym temacie, więc poświęć chwilkę, poczytaj od początku i będziesz wiedział co i jak ;)
 Profil Relacje PM off  

#212 PostWysłany: 23 Cze 2015 09:30 
Awatar użytkownika

niebieski
Z Kissamos do Chani jest jednak kawałek, żeby jechać po auto, chyba rzeczywiści, zrób jak Mikelek pisze i odbierz auto na lotnisku w nocy :)

Ehh, tyle opcji, tez się nie mogłem zdecydować. A co do cen w wypożyczalniach to można coś po negocjować, tam gdzie nie ma już najtańszych aut :)

Pozdrawiam
M.

#213 PostWysłany: 23 Cze 2015 09:57 

niebieski
Moze i racja, ale mam transfer do hotelu z biura, wole chyba pojechac "z grupa". Dodatkowo z 7 dni wyszlo mi, ze auta potrzebuje na 4, wiec po prostu podjade sobie autobusem do Chanii i wezme auto, to chyba nie problem.

Watki oczywiscie czyatm wszystkie, ale watpliwosci to watpliowsci :mrgreen:
[color=#0000FF]
 Profil Relacje PM off  

#214 PostWysłany: 23 Cze 2015 14:19 

niebieski
Długo czekaliście na potwierdzenie z Europeo? Zrobiłem rezerwację przez stronę ok. 10 i cisza. Niby mają 12 godzin na potwierdzenie, ale zazwyczaj takie rzeczy dostawałem od razu.
[color=#0000FF]
 Profil Relacje PM off  

#215 PostWysłany: 23 Cze 2015 14:38 
Awatar użytkownika

niebieski
nie panikuj - ja dostałem odp. po ok 16h ;)
 Profil Relacje PM off  

#216 PostWysłany: 23 Cze 2015 14:42 

niebieski
Jutro lece, wiec wiesz :) Nie panikuje, ale akurat te kwestie wolalbym juz miec z bani.
[color=#0000FF]
 Profil Relacje PM off  

#217 PostWysłany: 24 Cze 2015 09:29 

niebieski
No i nie odpisuja nic 24h... Drugiego maila wyslalem. Ehh, Grecja... 8-)
[color=#0000FF]
 Profil Relacje PM off  

#218 PostWysłany: 24 Cze 2015 09:43 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
Tymczasem w Grecji:

Profil Relacje PM off  

#219 PostWysłany: 24 Cze 2015 09:57 

niebieski
Dobra, chyba zleje to Europeo.

Korzystal ktos z tych ponizej?

http://www.kissamosrentacar.com/offers.html

http://poland.rent-a-car-crete.com/index.htm

Wychodzi na to, ze sa nawet tansi od Europeo i w dodatku moglbym wziac auto w Kissamos (?).
[color=#0000FF]
 Profil Relacje PM off  

#220 PostWysłany: 29 Cze 2015 16:44 

Będąc na miejscu w okolicach Chani (24.06.), próbowałem wynając auto przez neta na 3-4dni za mniej wiecej 3dni. Niestety w najczęściej tu wymienianych wypożyczalniach odpisywano mi, że nic nie ma, więc wynająłem na krócej w tutejszej miejscowej. Pracownik(doświadczony,starszy gość) odradzał mi jazdę na Balos ze względu na brak ubezpieczenia na drogach szutrowych-mówił,że jadę tam na własną odpowiedzialność- i tak działa wiekszosc wypożyczalni -tu- na Krecie.
Czy facet ściemniał czy rzeczywiście osoby tam wjeżdzające ryzykują?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 639 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 32  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość