Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 345 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 18  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Kraków
#61 PostWysłany: 12 Mar 2014 16:05 

Jeśli ktoś chce zjeść pierogi to chyba najlepsze w centrum (no może nie tak super centrum) oferuje Przystanek Pierogarnia na rogu Bonerowskiej i Librowszczyzny. Miejsca w środku tyle co nic, ale można jeść na polu. Ceny mocno zachęcające - porcja pierogów to ok 9 PLN. Lokal jest w zasięgu wzroku od Hali Targowej i co za tym idzie - miejsca gdzie wieczorami staje niebieska Nyska ze znanymi kiełbaskami. Jakby ktoś chciał jednak zrobić sobie taki food trip szlakiem krakowskiego "streetfood" (a wspomniane miejsca są w rejonie styku Starego Miasta, Kazimierza i Grzegórzek) to może mieć problem, bo kiełbaski działają w nocy, a Pierogarnia w dzień.
 Profil Relacje PM off  

Kreta dla dorosłych 🏖️ 7 dni w 4* hotelu z widokiem na morze 🌊 All inclusive za 2319 PLN Kreta dla dorosłych 🏖️ 7 dni w 4* hotelu z widokiem na morze 🌊 All inclusive za 2319 PLN
Wakacyjny sztos🔥 Loty na Azory z Warszawy od 1166 PLN Wakacyjny sztos🔥 Loty na Azory z Warszawy od 1166 PLN
#62 PostWysłany: 20 Mar 2014 22:56 

Loty: 29
Kilometry: 41 921
Ja ostatnio, zupełnym przypadkiem, trafiłam na bar mleczny Kazimierz na ul. Krakowskiej. I może ktoś napisze, ze to mało wykwintny lokal, ale jak na tamten moment, a byłam nieźle umęczona nocka w podróży, po wylądowaniu w krk i zjedzeniu tam obiadu w niedzielne przedpołudnie, naprawdę odżyłam : ) Polecam!
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 21 Mar 2014 03:13 

póki co najlepsze pierogi ruskie jadłam w Kuchni u Doroty przy Augustiańskiej 4 (niedaleko skrzyżowania Dietla-Stradomska-Krakowska) - porcja około dychy; podają tam naprawdę dobre, typowe polskie jedzenie, ceny w porządku. Jestem wege więc jedyne co tam jadłam to pierogi i jakieś naleśniki, też ok. Naprzeciwko malutka miejscówka z hummusem i winkami :) https://www.facebook.com/hummus.amamamusi?fref=ts

Bar mleczny na Krakowskiej jest obleśny! Kiedyś jadałam w barach w okolicy, kiedy nie chciało mi się gotować i chciałam przyoszczędzić, ale ostatecznie stwierdziłam że mam zbyt dużo szacunku do siebie by dalej to robić. Odpychające typy się tam kręcą, brzydko, a jedzenie zwykle byle jakie.
Akt jedzenia jest zbyt fajny, by po prostu iść się napchać w tego typu miejscach, nawet jeśli nie ma się forsy. Ten przy Jubilacie też wygląda okropnie w środku. Pod Filarkami na Starowiślnej jeszcze ujdzie, ale często unoszą sie tam nieprzyjemne zapachy... Najfajniejszy bar mleczny jest chyba w okolicy Hali Targowej, bodajże przy Daszyńskiego, ewentualnie ten na Limanowskiego. Przy Czystej bar Uniwersytecki też jest ok.

Na Krupniczej jest sporo fajnych miejsc, gdzie można zjeść coś ciekawego! W Warsztacie na Izaaka porcje risotto wielkie, ale pizzy nie zamawiajcie.
 Profil Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 22 Mar 2014 00:31 

Hej, my mieszkamy w Krakowie i polecamy:

obiadowo (raczej Kazimierz):
Królestwo Pierożka - niedaleko dworca, fajne pierogi
Kuchnia Marko - polskie obiady (lepsze niż koko czy kuchnia u doroty)
Pizza Garden - najbardziej włoska pizza w Krakowie (nie dowozi)
Frytki Belgijskie - niby fast food, ale ciekawy smak ;)

na ranne sniadanie lub wieczorne piwo + pizze polecam Forum Przestrzenie (widok na Wawel i całkiem ciekawe menu) :)
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 22 Mar 2014 01:02 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 282
HON fly4free
Z ostatnich odkryć to BEEF Burger na ul.Warszauera 1 (tuż przy Placu Nowym, tzn. Żydowskim)
i niezmiennie Pizza Garden ul.Konopnickiej 11, 5 min od Wawelu

#66 PostWysłany: 22 Mar 2014 01:16 

Loty: 1
Kilometry: 1 599
Koniecznie Gospoda Koko, przy samym Rynku (Gołębia). W podziemiach, ale na prawdę warto!
 Profil Relacje PM off  

#67 PostWysłany: 23 Mar 2014 23:28 

ze mojej strony moge polecic restauracje gruzińską przy Kościele Mariackim, mozna na-prawde pojesc!

#68 PostWysłany: 24 Mar 2014 00:53 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Drakhtul napisał(a):
ze mojej strony moge polecic restauracje Gruzińską przy Kościele Mariackim, mozna na prawde pojesc!

Chaczapuri? You sure?....
 Profil Relacje PM off  

#69 PostWysłany: 24 Mar 2014 09:00 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Zgadzam się z Zeusem, Chaczapuri to taki Sfinks z gruzińską etykietką, który ma wabić turystów, do tego sieciówka. Owszem, bywa tanio, ale w środku frytki, kebab, filet z mintaja i wino, które chyba nawet nie leżało koło gruzińskiego. W mojej opinii nie nadaje się to nawet do karmienia, wrażenia estetyczne takie sobie, do tego straszna masówka.

Żeby nie było samego narzekania, to w ramach pozytywów dodam, że swego czasu mieli promocję - lunch za 10 zł. I wtedy można było wpaść raz w miesiącu, w ramach alternatywy dla wspomnianego kebabu. :)
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 24 Mar 2014 09:38 

Jeśli chodzi o tanie i zjadliwe jedzenie z sieciówek w okolicach starego miasta to mogę jeszcze podpowiedzieć:
Asia to Go (Szewska, Grodzka, Tomasza)
Makarun (Skrzyżowanie ulicy Karmelickiej z Rajską )
 Profil Relacje PM off  

#71 PostWysłany: 24 Mar 2014 10:04 

Loty: 16
Kilometry: 28 363
GOSPODA KOKO !!!! ul. Gołębia 8 przy rynku za 17 zł świetna kaczka mniam i nie tylko np: https://www.facebook.com/gospodakoko/ph ... =1&theater
 Profil Relacje PM off  

#72 PostWysłany: 24 Mar 2014 10:04 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

ciacho_majonez napisał(a):
Zgadzam się z Zeusem, Chaczapuri to taki Sfinks z gruzińską etykietką, który ma wabić turystów, do tego sieciówka. Owszem, bywa tanio, ale w środku frytki, kebab, filet z mintaja i wino, które chyba nawet nie leżało koło gruzińskiego. W mojej opinii nie nadaje się to nawet do karmienia, wrażenia estetyczne takie sobie, do tego straszna masówka.

Żeby nie było samego narzekania, to w ramach pozytywów dodam, że swego czasu mieli promocję - lunch za 10 zł. I wtedy można było wpaść raz w miesiącu, w ramach alternatywy dla wspomnianego kebabu. :)

No to było przy Św. Anny, ale juz tego lokalu nie ma ;/

Polecam tez restaurcaje Janki, w Sukieniczach. Dobre jedzenie, tanio (za makaron 16 złoty, piwo 6 złoty, kaczka za 15 i gęś za 20) i przyjmują karty :)
 Profil Relacje PM off  

#73 PostWysłany: 24 Mar 2014 10:10 

Loty: 16
Kilometry: 28 363
A na lody koniecznie na ul. Sławkowską 19 przy rynku pyszne sycylijskie specjały Katanè
 Profil Relacje PM off  

#74 PostWysłany: 24 Mar 2014 17:48 
Redaktor F4F

baku baku napisał(a):
A na lody koniecznie na ul. Sławkowską 19 przy rynku pyszne sycylijskie specjały Katanè

100% racji, i nie zrażać się kolejką, obsługa w środku idzie sprawnie. :)
 Profil Relacje PM off  

#75 PostWysłany: 24 Mar 2014 18:14 

No to dodajcie jeszcze lody w Kamie przy Szewskiej. Carno-białe są bajecznie pyszne.
Kremówki - koktailbar Czarodziej przy Karmelickiej (bliżej rynku).
 Profil Relacje PM off  

#76 PostWysłany: 22 Kwi 2014 18:59 

Dzięki Wam jakiś czas temu będąc w Krakowie odwiedziłem Gospodę Koko. Szczerze polecam ją każdemu. Moim zdaniem ta knajpa to ewenement nie tylko w Krakowie, ale nawet w Polsce. Od teraz w Krakowie tylko Gospoda Koko i nic innego! :)
 Profil Relacje PM off  

#77 PostWysłany: 22 Kwi 2014 19:26 
Redaktor F4F

jajo napisał(a):
Dzięki Wam jakiś czas temu będąc w Krakowie odwiedziłem Gospodę Koko. Szczerze polecam ją każdemu. Moim zdaniem ta knajpa to ewenement nie tylko w Krakowie, ale nawet w Polsce. Od teraz w Krakowie tylko Gospoda Koko i nic innego! :)

No ja nawet dzisiaj przechodząc obok dałem się skusić. ;)
 Profil Relacje PM off  

#78 PostWysłany: 23 Kwi 2014 00:25 

srebrny
jajo napisał(a):

no coz, kwestia oczywiscie gustu, wedlug mnie pomysl ciekawy, ale... oprocz wspomnianej wczesniej kaczki te zarcie jest poprostu bardzo slabej jakosci.
nie zrozumcie mnie zle, nie oczekuje za 14 pln nie wiadomo czego, ale kurde np. makaron jest bardzo slabo i przegotowany, az mi sie przypomnial koszmar stolowek szkolnych z czasow mlodosci :-) no i oczywiscie bardzo wszystko tluste.
 Profil Relacje PM off  

#79 PostWysłany: 27 Kwi 2014 11:19 

Loty: 94
Kilometry: 139 004
Polecam Moaburger na Mikołajskiej.
Nie takie tanie burgery, ceny zaczynają się od kilkunastu zł, ale naprawdę warto, każdy znajdzie coś dla siebie, wołowina, baranina...
 Profil Relacje PM off  

#80 PostWysłany: 10 Maj 2014 01:02 

Loty: 2
Kilometry: 4 884
niebieski
ciacho_majonez napisał(a):
baku baku napisał(a):

100% racji, i nie zrażać się kolejką, obsługa w środku idzie sprawnie. :)

Dobre włoskie lody są także tutaj - https://www.facebook.com/LodziarniaDonizetti - też stare miasto na Marka
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 345 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 18  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość