Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 347 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 18  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Kraków
#21 PostWysłany: 20 Wrz 2012 15:23 

No na pewno zapiekanki u Endziora na Kazimierzu, różne rodzaje, ostatnio się pieczywo zmieniło ale mam nadzieję że wrócą do poprzedniego wypieku. Następnie Restauracja Samoobsługowa "Polakowski" na Placu Wszystkich Świętych ( od żurku z jajkiem po ogórkową i oczywiście kotlety a i jajecznicę można zjeść ) ceny dobre jak na bezpośrednie sąsiedztwo Rynku w Krakowie.

Luksusowy wypoczynek na Krecie ☀️🏖️ 5* hotel z all inclusive za 2471 PLN Luksusowy wypoczynek na Krecie ☀️🏖️ 5* hotel z all inclusive za 2471 PLN
Maroko zawsze spoko! 👌 Loty Lufthansą z 5 miast od 476 PLN 🇲🇦 Maroko zawsze spoko! 👌 Loty Lufthansą z 5 miast od 476 PLN 🇲🇦
#22 PostWysłany: 20 Wrz 2012 15:33 

niebieski
byc w krakowie i nie zajść do baru mlecznego "Zaczek" na czarnowiejskiej (mam nadzieje, ze jeszcze istnieje) to tak jakby nie zobaczyć smoka ;)
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 17 Paź 2012 13:38 

Tak jak wpisal lukasz1, ostatnio probowałam i bardzo polecam!

lukasz1 napisał(a):
Kompania Kuflowa niedaleko Wawelu - ceny przeciętne, ale ilość i jakość jedzenia - przednia.
http://www.podwawelem.eu/

zwykle od restauracji, na koniec, otrzymuje się po kieliszku wiśniowki :)
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Odp: Kraków
#24 PostWysłany: 17 Paź 2012 14:02 

HON fly4free
...i czekasz 45 minut na rachunek. Poza tym główny dodatek do wszystkiego to kilogram... kapusty. Myślałem, że chociaż sałatka warzywna będzie bez kapuścianej dominanty, ale nawet to była głównie surowa kapusta. Miałem dwa podejścia do kompanii i niestety dwa razy to samo. Nie polecam. Cenowo też niespecjalnie, żadna wielka wyżerka, bez alkoholu, rodzina 2+2 i stówa nie Twoja.
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 17 Paź 2012 15:06 

u mnie obsluga byla w porzadku, na czas, i dopytalam za wczasu co wchodzi w zestaw dania. kwestia obslugi zawsze indywidualna :)
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Odp: Kraków
#26 PostWysłany: 17 Paź 2012 18:14 

HON fly4free
Pisząc o kapuście miałem na myśli to, że za jej pomocą symulują nie wiadomo jak "wielkie" porcje. Kapusta wypełniała nawet dania z owocami morza, jako podkład ! Czas oczekiwania na rachunek to myślałem, że to jednorazowa wpadka, ale dwa razy czekać naprawdę 45-50, mimo nalegania, to daje do myślenia. Oczywiście, jeśli jesteś zadowolona, to dobrze.
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 19 Paź 2012 11:41 

niebieski
Polecam Restaurację Gruzińską przy Kościele Mariackim (z boku). Super ceny i bardzo dobre jedzonko :)

Natomiast nie pójdę już więcej do restauracji ukraińskiej (boczna uliczka w drodze na Wawel). Malutka porcja mięska bez dodatków 25-40 zł. Do tego ziemniaczki i surówka i za danie wychodzi około 40-50 zł. Warto jedynie zajść na tam na pyszne ukraińskie piwko :D
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 18 Lis 2012 23:05 
Awatar użytkownika

niebieski
Korzystając z Waszych rad byłam w Gospodzie Koko na Gołębiej 8 i szczerze polecam - za tę kasę to jedzenie full wypas ;-) Pełna porcja jest naprawdę ogromna i naprawdę polecam wziąć połówkę - spokojnie się najecie.
Będąc w Bonarce, widziałam także Taste Station (odpowiednich Polskich Smaków w Galerii Krakowskiej nad dworcem), ceny 30 zł/kg. Nic nie jadłam, więc nie wiem, jak jakość jedzenia.
Za to w Galerii Krakowskiej dziś czekałam za jedzeniem jakieś 15 minut. Mimo wszystko warto.
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 26 Gru 2012 18:45 
Awatar użytkownika

Hetman napisał(a):
byc w krakowie i nie zajść do baru mlecznego "Zaczek" na czarnowiejskiej (mam nadzieje, ze jeszcze istnieje) to tak jakby nie zobaczyć smoka ;)

nie wygłupiaj się, klimat studencko-żulerski z tanim ale nie smacznym żarciem nie zachęca każdego
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 27 Gru 2012 12:15 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 282
HON fly4free
wi999 napisał(a):
Hetman napisał(a):

nie wygłupiaj się, klimat studencko-żulerski z tanim ale nie smacznym żarciem nie zachęca każdego

nie polecam, mimo ze przez 5 lat studiow mialem blisko to omilajem szerokim lukiem
w barszczu po ukrainsku dostalem zgnite ziemniaki, to byl moj ostatni raz tam (~2003 roku)

#31 PostWysłany: 27 Gru 2012 19:00 
Awatar użytkownika

srebrny
Ja też polecam Koko na Gołębiej. Smacznie tanio i dużo, że czasem ledwo to zjesc.

#32 PostWysłany: 27 Gru 2012 23:45 

tak w Koko jest specyficznie, tylko zaznaczę, że studencko:) w godzinach oblężenia ciężko o miejsca
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 13 Lut 2013 23:33 

Polecam na Rynku Głównym 19 - Restauracja Wentzl :) świetne desery!!!
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 24 Kwi 2013 00:48 
Awatar użytkownika

Loty: 494
Kilometry: 1 102 778
Zbanowany
Sałatka + Pilsner w restauracji Szara. Drogo ale pysznie. Knajpa z klimatem i z klasą.

Update po weekendowej wizycie: już nie jest fajnie - nie ma Pilsnera, Perłę leją... Wstyd!

Ostatnio edytowany przez BusinessClass, 24 Cze 2013 22:19, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 24 Kwi 2013 09:34 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Z klasą na pewno, Szara jest również na Szerokiej na Kazimierzu.
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 24 Cze 2013 22:13 

ja polecam osobiście 'smakołyki' na straszewskiego. dobra jakość w stosunku do ceny, samo centrum (vis a vis collegium novum), udany wystrój. codziennie inne danie dnia w promocyjnej cenie.
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 22 Sie 2013 23:29 

Tanio i w rynku można zjeść w Gruzińskim Chaczapuri. Można się najeść, ale tak w sam raz. Ceny przystępne. Obiad za 16 zł. Napoje trochę drogie, ale coś za coś :)

#38 PostWysłany: 23 Sie 2013 00:58 

Loty: 85
Kilometry: 236 428
niebieski
Bardzo dobre "strzępy" ostatnio jedliśmy ma rogu Dajwór i Wawrzyńca.
Ponoć 100% wołowiny i w sumie b.dobrze smakowały, może nie tak jak na Plaza de Mayo w Buenos Aires kupione w budzie za 8 peso, ale standard w Chicago jest utrzymany. Nie pamiętam nazwy ale póki co polecam.
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 23 Sie 2013 09:05 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
koszyczek napisał(a):
Tanio i w rynku można zjeść w Gruzińskim Chaczapuri. Można się najeść, ale tak w sam raz. Ceny przystępne. Obiad za 16 zł. Napoje trochę drogie, ale coś za coś :)

Chaczapuri to sieciówka, której menu przypomina to ze Sphinxa: kebab i frytki. Co kto lubi, ale nie nazwałbym tego niczym specjalnym.

We wspomnianym rejonie ul. Wawrzyńca: Koniecznie Sami Am Am, jedzenie syryjskie i libańskie, w bardzo przystępnych cenach i miejsce od samego powstania bardzo popularne w Krakowie. Zainteresowanych odsyłam do dostępnej w necie recenzji Wojciecha Nowickiego.

Zdaję sobie sprawę, że przyjeżdżając do obcego miasta, często jeszcze tylko na weekend, wielu ludziom może nie chcieć się szukać bardzo specjalnych miejsc, ale chętnym polecam przeglądnięcie wcześniej recenzji wyżej wspomnianego dziennikarza. Sam wiele razy podążałem jego tropem i jeszcze się nie zawiodłem ;) jeżeli znajdą się chętni to mogę polecić jeszcze kilka miejsc z jego listy.
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 11 Wrz 2013 19:59 

POLECAM KOKO
ul. Gołębia 8

W ostatni weekend w drodze powrotnej z wakacji wstąpiliśmy na zwiedzanie Krakowa. Miła pani z infrmacji turyst. podowiedziała gdzie zjeść. Do dziś żałujemy, że we Wrocławiu nie ma takiej fajnej knajpy.
Klimat raczej studencki ale czysto i miło.
Ruch b. duży (jak dla mnie plus znaczy, że świeże jedzenie). Jedzenie bardziej tradycyjne ale jak dla mnie bardzo dobre nie tłuste i nie słone i do tego tanio. Ogromna porcja za 14zł .
Piwko b. dobre (ale to lane tylko w piwnicach), kawka za piatke.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 347 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 18  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości