Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 658 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 33  Następna
Autor Wiadomość
#181 PostWysłany: 04 Kwi 2014 23:04 

barcelonismo napisał(a):
czy przed numerem konta należy coś dodać, tak jak to w polskim numerze PL ?
Chiny nie stosują standardu IBAN, dlatego nie musisz nic dodawać.
Musisz bardzo dokładnie sprawdzić wszystkie dane, które uzupełniasz, a także rozróżnić dane odbiorcy przelewu od danych banku odbiorcy.
Przelew dojdzie jeżeli wszystkie dane, które uzupełnisz będą zgodne z danymi posiadanymi przez bank odbiorcy.
Jeżeli jesteś przekonany, że dane, które posiadasz są prawidłowe, oraz dobrze je uzupełniłeś, a przelew mimo to nie doszedł, wtedy najlepiej poradź się swojego banku.
Możesz również zainteresować się możliwością przelania pieniędzy do Chin przez system PayPal.
 Profil Relacje PM off  

Wycieczka na Sycylię za 849 PLN 🌋🍝 Loty + noclegi ze śniadaniami w centrum Katanii ☀️🍊 Wycieczka na Sycylię za 849 PLN 🌋🍝 Loty + noclegi ze śniadaniami w centrum Katanii ☀️🍊
Egipskie all inclusive w 5* resorcie z parkiem wodnym 🌴🏊‍♂️ Wczasy od 2213 PLN Egipskie all inclusive w 5* resorcie z parkiem wodnym 🌴🏊‍♂️ Wczasy od 2213 PLN
#182 PostWysłany: 05 Kwi 2014 09:55 

Loty: 57
Kilometry: 99 151
Może mi ktoś zorientowany w temacie powiedzieć czy jest obecnie na rynku konto/karta, która działa na podobny zasadach jak kiedyś mbank tzn. przy wypłacie z bankomatu zagranicą bank nie pobiera prowizji za przewalutowanie i kursy za ludzkie? Dodatkowo proszę o potwierdzenie czy walutą rozliczeniową kart Mastercard z Mbanku jest EUR.

Ewentualnie będę wdzięczny za poradę w jakim banku jest konto walutowe w EUR do którego karta jest bezpłatna(albo niskie opłaty) i wypłaty z bankomatu w Grecji są bezpłatne.
 Profil Relacje PM off  

#183 PostWysłany: 05 Kwi 2014 10:35 

niebieski
raku napisał(a):
Może mi ktoś zorientowany w temacie powiedzieć czy jest obecnie na rynku konto/karta, która działa na podobny zasadach jak kiedyś mbank tzn. przy wypłacie z bankomatu zagranicą bank nie pobiera prowizji za przewalutowanie i kursy za ludzkie? Dodatkowo proszę o potwierdzenie czy walutą rozliczeniową kart Mastercard z Mbanku jest EUR.

Ewentualnie będę wdzięczny za poradę w jakim banku jest konto walutowe w EUR do którego karta jest bezpłatna(albo niskie opłaty) i wypłaty z bankomatu w Grecji są bezpłatne.

raku, walutę rozliczeniową kart mbanku sprawdź sobie na ich www lub infolinii, będzie szybciej.

Konto citi one bodajże. Dla zamożnych ale wypłaty z konta eur w Grecji bedą bezpłatne.
Bzwbk -konto i karta bezpłatna, kazda wypłata niezależnie od kwoty, to prowizja 1,5 jednostki, tu EUR. Da sie przeżyć.

#184 PostWysłany: 05 Kwi 2014 13:05 

Loty: 57
Kilometry: 99 151
a jak to wygląda w AliorSync? wiem, że są tam bezpłatne przelewy europejskie, więc jest to kuszące. W tabeli opłat i prowizji widziałem 5 zł za wypłaty z bankomatów. Płatności kartą zagranicą są bezpłatne?
 Profil Relacje PM off  

#185 PostWysłany: 05 Kwi 2014 14:20 
Awatar użytkownika

Loty: 71
Kilometry: 92 349
niebieski
Płatności kartą chyba z reguły są bezpłatne? Opłaty, jak już, są za wypłatę w bankomacie.

Za to z jakiegoś dziwnego powodu w UK przy płatności kartą Alior Sync w sklepie nie mogę płacić na PIN (bo jest "zablokowany") tylko muszę się podpisywać na paragonie. Natomiast paypass działa bez problemów, w automatach biletowych również PIN działa bez problemu...
 Profil Relacje PM off  

#186 PostWysłany: 07 Kwi 2014 15:04 

Loty: 4
Kilometry: 3 562
Przed chwilką dzwoniła do mnie kobieta z PKO i pyta się czy wiem o kończącej się lokacie. Mówię tak oczywiście że wiem. Mówię że chce zmienić bank bo PKO jest drogi itp, a zależy mi na uniwersalnym dobrym kącie (między innymi walutowym). Zaprosiła mnie na rozmowę, myślicie jest szansa coś "ugrać" poza ich ofertą?

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#187 PostWysłany: 07 Kwi 2014 15:19 

Jesli mamy angielskie kontow funtach to najleopszym rozwiazaniem jest przelanie ich na pl konto przy pomocy ferpay. Mają bardzo dobre kursy w porownaniu z konkurencja i oplata niespelna 2f. Ponizej link
https://ferpay.com/?pp=MK616
 Profil Relacje PM off  

#188 PostWysłany: 07 Kwi 2014 15:19 

wojtek_92 napisał(a):
Przed chwilką dzwoniła do mnie kobieta z PKO i pyta się czy wiem o kończącej się lokacie. Mówię tak oczywiście że wiem. Mówię że chce zmienić bank bo PKO jest drogi itp, a zależy mi na uniwersalnym dobrym kącie (między innymi walutowym). Zaprosiła mnie na rozmowę, myślicie jest szansa coś "ugrać" poza ich ofertą?

Pozdrawiam

Bez obrazy, ale znając życie to możesz liczyć co najwyżej na ze 2 lokaty powiązane z super funduszem. To stary trik, żeby ściągnąć klienta i zaprezentować ofertę wszystkiego poza tym czego naprawdę chcesz. Jak masz czas to probuj, może dla stałych klientów mają jakąś opcję exclusive.

Ja w takich sytuacjach proszę o przesłanie propozycji oferty na maila. Najlepiej w postaci umowy na dany produkt.
 Profil Relacje PM off  

#189 PostWysłany: 07 Kwi 2014 15:29 
Awatar użytkownika

srebrny
myślę ze im szybciej opuścisz pko tym lepiej dla ciebie
to najgorszy bank z jakim miałem do czynienia

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#190 PostWysłany: 07 Kwi 2014 15:47 

Loty: 4
Kilometry: 3 562
Oki dziękuje za Wasze opinie. Więc podczas pobytu w PKO mogę jedynie podziękować za współpracę i szukać innego banku. Pewnie | BZ WBK
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#191 PostWysłany: 08 Kwi 2014 11:15 

becek napisał(a):
myślę ze im szybciej opuścisz pko tym lepiej dla ciebie
to najgorszy bank z jakim miałem do czynienia

"Becek" - może masz jakieś alo do pko, ale ja mam tam konto i jest ok. więc nie jest zawsze tak jak piszesz. to pewnie zalezy od oddziału lub doradcy na którego sie trafi, ale z mojej strony jest spoko i wszystko przez neta
 Profil Relacje PM off  

#192 PostWysłany: 10 Kwi 2014 15:30 

Ja bym nie szedł z nastawieniem, że uciekam z PKO bo ktoś na forum mi tak powiedział że im szybciej pójde tym lepiej. Wg. mnie idź i na spokojnie na miejscu podejmij decyzję
 Profil Relacje PM off  

#193 PostWysłany: 10 Kwi 2014 15:51 
Awatar użytkownika

srebrny
100% zgody ja tez uważam ze każdy ma prawo wsadzić rękę do ognia by sprawdzić czy parzy

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#194 PostWysłany: 10 Kwi 2014 19:25 
Awatar użytkownika

Loty: 170
Kilometry: 316 665
niebieski
Zamierzam założyć konto walutowe z powodu wyjazdu do Holandii. Poszukałem kont z kartą meastro [w większości sklepów jedyna akceptowana karta]. Niestety tylko MilleniumBank ma w ofercie, ale opłata miesięczna 1€ + wypłata za granicą 2€ trochę mnie odrzuca.

Co myślicie o koncie DBnet ? Wszystko za darmo... Jakieś haczyki ? Karta Mastercard , ale w Amsterdamie bankomat co 3 kroki więc nie problem.
 Profil Relacje PM off  

#195 PostWysłany: 10 Kwi 2014 19:47 
Awatar użytkownika

niebieski
wojtekf93 napisał(a):
Zamierzam założyć konto walutowe z powodu wyjazdu do Holandii. Poszukałem kont z kartą meastro [w większości sklepów jedyna akceptowana karta]. Niestety tylko MilleniumBank ma w ofercie, ale opłata miesięczna 1€ + wypłata za granicą 2€ trochę mnie odrzuca.

Sprawdź sobie ING - też mają kartę maestro do konta w euro
http://www.ingbank.pl/indywidualni/kart ... nta-w-euro
nie wiem jak z opłatami bo nie używam

Konto w euro z kartą mastercard ma też BZWBK, karta kosztuje chyba 40zł/rok (pierwszy rok gratis), wypłata z bankomatu za granicą chyba 6zł

Podobnie kantor aliora ma kartę mastercard do konta w euro: pierwsza wypłata w miesiącu gratis, kolejna 9zł, karta jest za darmo jeśli zrobisz 1 transakcję bezgotówkową w ciągu pierwszych 6 miesięcy

wojtekf93 napisał(a):
Co myślicie o koncie DBnet ? Wszystko za darmo... Jakieś haczyki ? Karta Mastercard , ale w Amsterdamie bankomat co 3 kroki więc nie problem.

Tego konta używam, (jeśli mówisz o ror w pln) ale jeszcze z kartą visa electron i z tym nigdy nie miałem problemów i działa dobrze, natomiast DB system transakcyjny ma tragiczny, więc jak chcesz robić często przelewy z tego konta to bym odradzał... natomiast piszesz że szukasz konta w euro, a to nie jest konto w euro tylko w pln, a spred w DB jest dość wysoki... no chyba że piszesz o jakimś innym koncie...
 Profil Relacje PM off
wojtekf93 lubi ten post.

#196 PostWysłany: 10 Kwi 2014 20:13 
Awatar użytkownika

Loty: 170
Kilometry: 316 665
niebieski
lagor napisał(a):
wojtekf93 napisał(a):

Sprawdź sobie ING - też mają kartę maestro do konta w euro
http://www.ingbank.pl/indywidualni/kart ... nta-w-euro
nie wiem jak z opłatami bo nie używam

Konto w euro z kartą mastercard ma też BZWBK, karta kosztuje chyba 40zł/rok (pierwszy rok gratis), wypłata z bankomatu za granicą chyba 6zł

Podobnie kantor aliora ma kartę mastercard do konta w euro: pierwsza wypłata w miesiącu gratis, kolejna 9zł, karta jest za darmo jeśli zrobisz 1 transakcję bezgotówkową w ciągu pierwszych 6 miesięcy

wojtekf93 napisał(a):

Tego konta używam, (jeśli mówisz o ror w pln) ale jeszcze z kartą visa electron i z tym nigdy nie miałem problemów i działa dobrze, natomiast DB system transakcyjny ma tragiczny, więc jak chcesz robić często przelewy z tego konta to bym odradzał... natomiast piszesz że szukasz konta w euro, a to nie jest konto w euro tylko w pln, a spred w DB jest dość wysoki... no chyba że piszesz o jakimś innym koncie...
Z pewnych względów ING ora Alior odpadają. WBK do przemyślenia, ale 6zł za wypłatę boli trochę bo nie chciałem jednorazowo większej kwoty wypłacać, a drobniejsze.

W DB zrozumiałem to tak , że najpierw zakładam DBnet, a następnie składam wniosek o konto walutowe. W tabeli opłat jest tak -

Cytuj:
Prowadzenie walutowego konta
oszczędnościowo – rozliczeniowego / bez opłaty

Do przelewów to konto będzie mi zbędne. Jedynie jednorazowy przelew w € przez kantora, wypłaty w bankomatach. A jak wygląda sprawa z płatnością kartą ? Noclegi rezerwować będę w ten sam dzień co nocował więc to potrzebuje niezawodności by potem się nie droczyć :)
 Profil Relacje PM off  

#197 PostWysłany: 10 Kwi 2014 20:19 
Awatar użytkownika

niebieski
wojtekf93 napisał(a):
W DB zrozumiałem to tak , że najpierw zakładam DBnet, a następnie składam wniosek o konto walutowe. W tabeli opłat jest tak -

Cytuj:
Prowadzenie walutowego konta
oszczędnościowo – rozliczeniowego / bez opłaty

Do przelewów to konto będzie mi zbędne. Jedynie jednorazowy przelew w € przez kantora, wypłaty w bankomatach. A jak wygląda sprawa z płatnością kartą ? Noclegi rezerwować będę w ten sam dzień co nocował więc to potrzebuje niezawodności by potem się nie droczyć :)

Niestety nie pomogę z kartą do konta walutowego... karta do konta w pln działa dobrze, używam od kilku lat, wypłacałem w różnych bankomatach, w różnych krajach, nigdy nie było żadnego problemu...
sprawdź sobie tablę opłat i prowizji w DB, żeby później nie być niemiło zaskoczonym... ;)
 Profil Relacje PM off  

#198 PostWysłany: 11 Kwi 2014 20:33 

Loty: 6
Kilometry: 7 320
Jedną z najlepszych ofert kont walutowych ma citibank, można mieć w pln, gbp, eur, usd, itp. i do tego jeszcze jedną kartę debetową którą podpina się pod konto które się chce. Jadę na zachód Europy podpinam kartę do konta eur, jadę do Londyn podpinam pod konto w gbp i tak dalej. Wszystko robię przez internet lub infolinię i to wszystko za 0 zł.
 Profil Relacje PM off  

#199 PostWysłany: 12 Kwi 2014 12:20 

Polecam alior walutowy, darmowe konto w podstawowych 4 walutach, zakup walut online po cenach niższych niż kantorowe, do tego karta gratis. Żadnych zobowiązań, walutę kupujesz kiedy chcesz (np. tylko przed wyjazdem)-wypłacasz w banku Alior gotówkę lub zostawiasz na rachunku i płacisz kartą zagranicą lub wybierasz w bankomacie zagranicą, a jesli ci braknie waluty w kraju docelowym, to dokupujesz przez internet.
Podobnie mbank - rachunek walutowy emax z kartą.
Korzyść polega na tym, że mając ten rachunek lub konto w alior walutowy kupujesz walutę w kantorze internetowym (wychodzi taniej, nie musisz z domu wychodzić by ją mieć, możesz też dokupić będąc zagranicą, bo nigdy nie wiesz ile będziesz potrzebować). Do rachunku bierzesz kartę i bezpłatnie pobierasz gotówkę w bankomatach zagranicą, wykonujesz transakcje bezgotówkowe, a nawet płacisz za bilet lotniczy czy hotel lub wczasy kartą (gdy kupujesz te rzeczy zagranicą i masz płacić w euro) jeszcze będąc w Polsce, przed wyjazdem - nie ponosisz wtedy kosztów różnicy kursów walutowych.
 Profil Relacje PM off  

#200 PostWysłany: 12 Kwi 2014 12:24 

raku napisał(a):

Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 658 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 33  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości