Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 658 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 33  Następna
Autor Wiadomość
#201 PostWysłany: 12 Kwi 2014 16:43 

niebieski
szkoda tylko, że mBank karty walutowe ogranicza do euro oraz funtów. Brakuje mi karty dolarowej.
No i opłata za kartę: ok 30,00zł /=7,40 euro/, właśnie ściągnęli mi z konta.
 Profil Relacje PM off  

Tajlandia w sezonie w supercenie🔥 Loty (z bagażem) na Phuket i 4* hotel za 2980 PLN 😍🌴 Tajlandia w sezonie w supercenie🔥 Loty (z bagażem) na Phuket i 4* hotel za 2980 PLN 😍🌴
Czerwcowy tydzień na Krecie 🏝️ 4⭐ hotel z wyżywieniem i widokiem na morze za 2339 PLN Czerwcowy tydzień na Krecie 🏝️ 4⭐ hotel z wyżywieniem i widokiem na morze za 2339 PLN
#202 PostWysłany: 12 Kwi 2014 17:59 

HON fly4free
Do płatności dolarowych i w innych walutach (niż EUR, GBP) najlepsza jest karta MC USD w kantorze walutowym aliora - w każdej chwili można dokupić USD, płynnie ustawia się limity transakcji on-line, korzystnie przelicza inne waluty na USD (po kursie MC) i póki co - jest niezawodna, tzn zawsze mi działa on-line i przy płatnościach w sklepach czy hotelach + bankomatach. Minusy: dość długo się czeka na rozliczenie transakcji i na zaksięgowanie ewentualnych zwrotów na kartę (nawet do 2 tygodni)
 Profil Relacje PM off  

#203 PostWysłany: 13 Kwi 2014 15:11 

NIE polecam konta walutowego w mBanku w funtach - brak możliwości wypłaty środków z konta w placówkach banku
 Profil Relacje PM off  

#204 PostWysłany: 13 Kwi 2014 17:46 

Loty: 285
Kilometry: 460 659
złoty
szarik napisał(a):
szkoda tylko, że mBank karty walutowe ogranicza do euro oraz funtów. Brakuje mi karty dolarowej.
No i opłata za kartę: ok 30,00zł /=7,40 euro/, właśnie ściągnęli mi z konta.

Widzę, że nie poczytałeś za wiele o koncie.
W mBanku karty się zamyka przed upływem roku, a następnie chwilę potem zamawia nowe, dokładnie takie same. Bank traktuje to jako nowy produkt i liczy pierwszy rok od nowa.
Każda karta (a nie tylko pierwsza, jak np. w BZ WBK) jest wydawana za darmo i prowadzona bez opłat przez pierwszy rok.

#205 PostWysłany: 13 Kwi 2014 18:22 

niebieski
Zanim założyłam konto poczytałam i wiedziałam na co się godzę biorąc kartę. Przyznaję, nie pilnowałam terminu jej wydania, mogłam zatrzymać te 30zł w kieszeni, ale i tak twierdzę że opłata ta zwróciła się już po pierwszym wyjeździe z tą kartą.
 Profil Relacje PM off  

#206 PostWysłany: 15 Kwi 2014 22:51 
Awatar użytkownika

Loty: 170
Kilometry: 316 665
niebieski
roxy2 napisał(a):
Jedną z najlepszych ofert kont walutowych ma citibank, można mieć w pln, gbp, eur, usd, itp. i do tego jeszcze jedną kartę debetową którą podpina się pod konto które się chce. Jadę na zachód Europy podpinam kartę do konta eur, jadę do Londyn podpinam pod konto w gbp i tak dalej. Wszystko robię przez internet lub infolinię i to wszystko za 0 zł.

Jeśli nie wykona się tego warunku -

Cytuj:
Konto CitiOne prowadzone jest bezpłatnie, jeśli utrzymujesz średnie saldo w Citi Handlowy (konto osobiste, oszczędnościowe, lokaty, inwestycje) w wysokości min. 15 000 zł lub zasilasz konto min. kwotą 5 000 zł miesięcznie.

To koszt miesięczny wynosi 20zł.
 Profil Relacje PM off  

#207 PostWysłany: 11 Maj 2014 10:31 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 122 440
niebieski
Jeśli sprawa była już poruszana to nie bijcie :)

Czy w kantorze alior banku sa możliwe przelewy w systemie Sofort? Jeśli tak to ile kosztują?

Chce kupić bilety na DBahn i sprawa jest dość pilna, a nie mam wyrobionej karty w Euro dla kantoru aliora stąd moje pytanie.

Z góry dzięki za pomoc.

#208 PostWysłany: 13 Maj 2014 13:39 
Awatar użytkownika

Ami921 napisał(a):
NIE polecam konta walutowego w mBanku w funtach - brak możliwości wypłaty środków z konta w placówkach banku

również nie polecam kont walutowych w mbanku - chciałam wypłacić pieniądze z konta w funtach w placówce a tu się okazuje, że nie ma w ogóle takiej możliwości :evil: oczywiście przy zakładaniu konta nikt mnie nie poinformował
 Profil Relacje PM off  

#209 PostWysłany: 15 Maj 2014 12:23 

najlepsze konto walutowe w baksach na chwile obecna to?
 Profil Relacje PM off  

#210 PostWysłany: 15 Maj 2014 12:30 
Awatar użytkownika

Loty: 124
Kilometry: 218 290
srebrny
wera921 napisał(a):
Ami921 napisał(a):

również nie polecam kont walutowych w mbanku - chciałam wypłacić pieniądze z konta w funtach w placówce a tu się okazuje, że nie ma w ogóle takiej możliwości :evil: oczywiście przy zakładaniu konta nikt mnie nie poinformował

Poza tym, że konta walutowe w mbanku są oszczędnościowe - zawsze coś tam urośnie to większy sens ma tylko ta w euro - karta za free i wypłaty w bankomatach za free
 Profil Relacje PM off  

#211 PostWysłany: 25 Maj 2014 00:21 

Zbanowany
Mam konto PLN w Millennium i konto walutowe zalozone poprzez panel internetowy jest darmowe.
 Profil Relacje PM off  

#212 PostWysłany: 25 Maj 2014 11:22 
Awatar użytkownika

niebieski
Turndown napisał(a):
Mam konto PLN w Millennium i konto walutowe zalozone poprzez panel internetowy jest darmowe.

No i co z tego, że darmowe? To żadna nowość. Bardziej istotne jest co z prowadzeniem karty do tego 'darmowego' konta walutowego.

#213 PostWysłany: 26 Maj 2014 02:39 

Zbanowany
donmateo napisał(a):
Turndown napisał(a):

No i co z tego, że darmowe? To żadna nowość. Bardziej istotne jest co z prowadzeniem karty do tego 'darmowego' konta walutowego.

Pytanie bylo o konto walutowe, co za problem wplacac na karte prepayd WBK czy inna z tego konta walutowego, super obsluga z kantorami online. Wyplaty bez prowizji za granica sa mitem, zawsze bank sobie to jakos odbije chocby w roznicach kursowych. Zlaszcza teraz jak im przycieli prowizje od transakcji.
 Profil Relacje PM off  

#214 PostWysłany: 26 Maj 2014 11:23 

Loty: 285
Kilometry: 460 659
złoty
Turndown napisał(a):
donmateo napisał(a):
Turndown napisał(a):

Pytanie bylo o konto walutowe, co za problem wplacac na karte prepayd WBK czy inna z tego konta walutowego, super obsluga z kantorami online. Wyplaty bez prowizji za granica sa mitem, zawsze bank sobie to jakos odbije chocby w roznicach kursowych. Zlaszcza teraz jak im przycieli prowizje od transakcji.

Tak, wszędzie zakamuflowane opłaty i niedopowiedzenia. Gratuluję podejścia.
Wystarczy poczytać cenniki, by się dowiedzieć, że SĄ konta z całkowicie darmowymi wypłatami. Choćby mBank (bez limitu wypłat) czy kantor Alior Banku (1 wypłata w miesiącu). I nie, nie ma żadnych opłat za przewalutowanie, jeśli wypłacasz walutę konta.

Wpłacanie na kartę prepaid jest bardzo niewygodne. Albo muszę czekać na realizację przelewu z kantoru internetowego albo iść do placówki wpłacać gotówkę. W kantorze Aliora robię przelew PLN, kupuję walutę i już ją mam na karcie. Zajmuje mi to może 2 minuty.

#215 PostWysłany: 26 Maj 2014 11:30 

Loty: 23
Kilometry: 72 725
niebieski
Ja również polecam kantor walutowy Alior. Ostatnio zapomniałem PIN, to po chwili mogłem internetowo zmienić na nowy, łatwy do zapamietania. Można więc sobie wymyślić łatwy PIN. Nie jest to jednak 1234, jak myśla niektórzy :P
 Profil Relacje PM off  

#216 PostWysłany: 26 Maj 2014 11:54 

niebieski
Dla mnie największą zaletą kantoru Alior jest dostępność przez 24h i niezmienny spread. Często kursy w godzinach amerykańsko-azjatyckich są nawet lepsze niż w czasie naszego dnia. Akceptacja ich kart walutowych online jest niezła, a prowizje czasem niższe jako debetowe.
 Profil Relacje PM off  

#217 PostWysłany: 27 Maj 2014 02:38 

Zbanowany
@ms993: przeczytaj ze zrozumieniem co napisalem a nie bredz o zakamuflowanych opłatach i niedopowiedzeniach.
Prepaydowa Kalixa karta VISA mozliwe doladowywanie karty inna karta VISA i nie ma prowizji za granica.
 Profil Relacje PM off  

#218 PostWysłany: 05 Cze 2014 10:32 

srebrny
ms993 napisał(a):
Tak, wszędzie zakamuflowane opłaty i niedopowiedzenia. Gratuluję podejścia.

Tam kolega chyba pisał, że jeśli opłat nie ma, to bank nadrabia wysokim kursem. I to jest prawda. Ja od lat wszędzie płaciłem kredytowymi, śmiejąc się z rodziców, że biegają do kantoru, a ostatnio przeliczyłem, ile na tym tracę i mocno się puknąłem w łepetynę.

Turndown napisał(a):

Pytanie bylo o konto walutowe, co za problem wplacac na karte prepayd WBK czy inna z tego konta walutowego, super obsluga z kantorami online.

A mogę prosić coś więcej o tych kantorach online? Mam konto w euro w mBanku i się zastanawiam, czy jakbym przelał na jakiegoś cinkciarza, kantoronline czy coś, to faktycznie uda się błyskawicznie zrobić przelew, transakcję i przelew zwrotny. Szukam opinii i jest różnie, niektórzy narzekają na opóźnienia (a na to sobie nie mogę pozwolić). Poza tym kojarzę, że z tym mBankowym kontem w euro nie będzie problemów. Znajomy kiedyś pracował w HSBC i próbował mi zrobić na nie przelew, to mu się nie udało. No i nic nie widzę o prowizjach...
 Profil Relacje PM off  

#219 PostWysłany: 05 Cze 2014 11:12 
Awatar użytkownika

niebieski
obibok napisał(a):
A mogę prosić coś więcej o tych kantorach online? Mam konto w euro w mBanku i się zastanawiam, czy jakbym przelał na jakiegoś cinkciarza, kantoronline czy coś, to faktycznie uda się błyskawicznie zrobić przelew, transakcję i przelew zwrotny. Szukam opinii i jest różnie, niektórzy narzekają na opóźnienia (a na to sobie nie mogę pozwolić). Poza tym kojarzę, że z tym mBankowym kontem w euro nie będzie problemów.

Korzystam od kilku miesięcy z kantrodarex.pl i do czerwca taka transakcja (zaakceptowanie ich kursu, przelew w PLN do nich, przelew w EUR/CHF od nich na wskazane przeze mnie konto) trwał od 4 do 8 godzin. Ostatnia transakcja w czerwcu trwała blisko 1,5 godziny. Dla mnie tak czas jest akceptowalny, kursy OK, więc kantor moge polecić. Prowizji tam nie ma, choć są w regulaminie kary za odstąpienie od transakcji.
Jeśli prawidłowo wskażesz nr rachunku w euro, to nie powinno być problemów z jego uznaniem odpowiednią kwotą w euro, nawet jeśli prowadzony jest przez mBank.
 Profil Relacje PM off  

#220 PostWysłany: 06 Cze 2014 18:02 

Zbanowany
A co sadzicie o tej nowej ofercie Millennium konto 360 :
Korzystaj w pełni z Konta 360° i oszczędzaj:

0 zł za prowadzenie konta
0 zł za kartę do konta
0 zł za wypłaty ze wszystkich bankomatów w Polsce
0 zł za wypłaty ze wszystkich bankomatów za granicą
0 zł za zlecenia stałe
0 zł za krajowe przelewy w złotych przez internet i mobilne
0 zł za przelewy na e-mail lub telefon

tam tez mozna miec dodatkowe konto walutowe gratis.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 658 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 33  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości