Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 165 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 17 Gru 2015 10:46 

To zależy jakie będziesz miał opóźnienie. Generalnie, 70 min. wystarczy.
 PM off  

Wycieczka na Sycylię za 849 PLN 🌋🍝 Loty + noclegi ze śniadaniami w centrum Katanii ☀️🍊 Wycieczka na Sycylię za 849 PLN 🌋🍝 Loty + noclegi ze śniadaniami w centrum Katanii ☀️🍊
Egipskie all inclusive w 5* resorcie z parkiem wodnym 🌴🏊‍♂️ Wczasy od 2213 PLN Egipskie all inclusive w 5* resorcie z parkiem wodnym 🌴🏊‍♂️ Wczasy od 2213 PLN
#22 PostWysłany: 17 Gru 2015 10:51 

niebieski
Ostatnio miałem przesiadkę 1:20. Zdążyłem jeszcze zrobić zakupy, wypić kawę i na luzie zdążyłem.
Kolejka była spora bo pół naszego samolotu też miało tranzyt ale szło bardzo sprawnie.
Bez opóźnień zdążysz na luzie, no a jak będzie opóźnienie to już zależy jakie.
 Profil Relacje PM off
enceter uważa post za pomocny.

#23 PostWysłany: 17 Gru 2015 11:03 
Awatar użytkownika

niebieski
jak masz na jednym bilecie to niech linia lotnicza sie martwi czy zdazysz czy nie :D
 Profil Relacje PM off
enceter uważa post za pomocny.

#24 PostWysłany: 17 Gru 2015 11:19 

Loty: 77
Kilometry: 226 552
Super, dzięki, uspokoiliście mnie trochę :)
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 17 Gru 2015 11:23 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Jak na Ukrainę lotnisko w Kijowie działa naprawdę sprawnie.
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 12 Sty 2016 15:43 

Witajcie! A co w przypadku przesiadki, gdy bagaż główny jest nadany, a ja chciałbym opuścić lotnisko? Ile przed wylotem muszę być z powrotem na lotnisku? Lecę UIA i mam 6,5 h od przylotu do wylotu. Zamiast gnić na lotnisku chciałem choć na chwilę podjechać na Majdan bo nigdy w Kijowie jeszcze nie byłem... Jest sens opuszczać lotnisku i biec na autobus czy lepiej nie ryzykować? Bo jednak oczywiście zależy mi na docelowym miejscu, a nie spędzenia urlopu na lotnisku ;)
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 12 Sty 2016 15:47 
Awatar użytkownika

Loty: 238
Kilometry: 642 982
niebieski
Powinieneś zdążyć bez problemu. Opuszczałem lotnisko w lipcu choć miałem co prawda raz więcej czasu. Ale pojechać zobaczyć Majdan i wrócić zdarzysz.

#28 PostWysłany: 12 Sty 2016 15:54 

Testowałem ostatnio scenariusz z godzinną przesiadką.Ja zdążyłem ale bagaż już nie...
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 16 Sty 2016 00:33 

Dziękuję za pocieszenie i namówienie ;) Powiedzcie (a raczej napiszcie) jeszcze, proszę, ile czasu przed wylotem powinienem stawić się na lotnisku (i ile przeznaczyć na dojazd w opcji metro + SkyBus). To będzie mój pierwszy lot z przesiadką, więc z jednej strony obawa by zdążyć, a z drugiej szkoda, gdy pierwszy raz będzie się w Kijowie zmarnować go na terminalu...
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 16 Sty 2016 00:50 

Tu masz wszystko wyjaśnione: dojazd-do-lotniska,1275,1357?start=20
Lotnisko nie jest zbyt duże, myślę że te 1.5 godziny przed odlotem to duży zapas bezpieczeństwa.
 PM off  

#31 PostWysłany: 10 Maj 2016 18:04 

Niebawem pierwszy raz lecę z UIA do Stambułu przez Kijów. Pytanie, czy przy przesiadce jest ponowna kontrola bezpieczeństwa? Jeśli tak, to czy Ukraińcy nie mają problemów z "unijnie" zapakowanymi zakupami z polskich sklepów wolnocłowych? Dzięki za wszystkie (p)odpowiedzi!

#32 PostWysłany: 10 Maj 2016 18:29 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Jest kontrola bezpieczeństwa, z zakupami nie powinno być problemu.
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 10 Maj 2016 19:00 
Awatar użytkownika

Loty: 1008
Kilometry: 2 185 395
niebieski
basienka99 napisał(a):
Niebawem pierwszy raz lecę z UIA do Stambułu przez Kijów. Pytanie, czy przy przesiadce jest ponowna kontrola bezpieczeństwa? Jeśli tak, to czy Ukraińcy nie mają problemów z "unijnie" zapakowanymi zakupami z polskich sklepów wolnocłowych? Dzięki za wszystkie (p)odpowiedzi!

Ostatnio leciałem UIA do TLV via KBP, kontrola jest i nie było problemów z zakupami ze strefy wolnocłowej z Polski (alko)
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 11 Cze 2016 15:08 

srebrny
Zeus napisał(a):
Jest darmowe WiFi. Nazwa tego: Free Boryspil WiFi, nawet szybki

Co do 6 godzin, możesz za 480 UAH kupić wejście do saloniku bussines i spędzić tam czas http://kbp.aero/en/infrastructure/business-rooms/

Tylko ze nie wiem, w którym terminalu będziesz :)

Byles w nim, wart tych pieniedzy?
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 11 Cze 2016 15:23 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Byłem na podstawie karty. Salonik fajny, i myslę warto dać tą kwotę :)
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 11 Cze 2016 20:48 
Awatar użytkownika

Loty: 604
Kilometry: 723 771
niebieski
Kiełbaski i warzywa, dużo kanapek i alkoholu. Wszystko podawane przez obsługę.

#37 PostWysłany: 18 Cze 2016 13:38 

Witam,

Mam pytanie, w sierpniu lece z Warszawy do Pekinu, z przesiadką w Kijów-Boryspol. Mam 2-godzinną przesiadkę.
Chciałem się upewnić, czy na pewno nie będę potrzebował dodatkowych dokumentów przesiadając się na lotnisku w Kijowie, czy po przylocie będę mógł swobodnie przemieścić się po lotnisku, tudzież z jednego terminala do drugiego. Rozumiem, że przy przesiadce obowiązują takie same zasady jak przy zwykłym wjeździe z Polski do Ukrainy, czyli na podstawie ważnego paszportu? Pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 18 Cze 2016 13:56 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Wszystko odbywa się w ramach jednego terminala i nikt Cię nie będzie trzymał pod kluczem w jednym miejscu - możesz się swobodnie poruszać :roll:
Przy przesiadce obowiązują Cię zasady takie jakie są potrzebne do wjazdu na terytorium Chin, czyli paszport z wizą chińską.
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 11 Lip 2016 18:46 

Planuję kupić bilet z Warszawy do Bangkoku z przesiadką w Kijowie BP, wszystko na jednym bilecie Ukraine Airlines. Moja obawa polega na tym, że na przesiadkę jest jedynie 50min. Na dodatek czytałam, że koło godziny 19 jest tam strasznie tłoczno. Ma ktoś doświadczenia z przesiadkami na tym lotnisku w ostatnim czasie?
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 11 Lip 2016 19:45 
Site Admin
Awatar użytkownika

Jak na jednym bilecie, to się nie martw :)

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 165 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość