Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 165 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 14 Maj 2017 17:10 
Awatar użytkownika

Loty: 646
Kilometry: 831 725
niebieski
Nie jest to zawsze takie oczywiste. Kiedyś Estonian Air wymagał paszportu przy przesiadce do Tbilisi (o czym informował na swojej stronie), a w tym samym czasie w Air Baltic wystarczał dowód osobisty. Oczywiście obywatel Polski jeżeli znajdzie się w Gruzji to zostanie wpuszczony na dowód, ale trzeba też brać pod uwagę wymagania konkretnej linii i przepisy kraju tranzytowego. Czasem problemy mogą wynikać z niekompetencji pracownika, który przyzwyczajony jest że na danym kierunku wszyscy posługują się paszportem, a nagle obcokrajowiec chce się posłużyć dowodem. Dlatego wcześniej w tym temacie napisałem:
scomin napisał(a):
Ja bym wzial paszport.

Relaks na Kanarach ☀️🍹7 dni na Gran Canarii w 4* hotelu za 2899 PLN ✈️ Relaks na Kanarach ☀️🍹7 dni na Gran Canarii w 4* hotelu za 2899 PLN ✈️
Zimowy relaks na Cyprze 🌞🏝️ 4* hotel w Pafos z wyżywieniem za 1719 PLN Zimowy relaks na Cyprze 🌞🏝️ 4* hotel w Pafos z wyżywieniem za 1719 PLN
#62 PostWysłany: 15 Maj 2017 08:13 

Warsaw (WAW) 05:50
Kiev (KBP) 08:20

Kiev (KBP) 10:20
Dubai (DXB) 17:25

Dam radę się przesiąść ? Tylko bagaż podręczny. 2 oddzielne bilety.
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 15 Maj 2017 08:22 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Jak nie będzie opóźnienia to powinno być ok.
 Profil Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 15 Maj 2017 08:46 
Awatar użytkownika

Loty: 497
Kilometry: 731 316
niebieski
Jeżeli nie masz rejestrowanego to jeszcze się wynudzisz. Minimalny czas przesiadki na KBP to 40min. Wychodzisz przez rękaw, po prawej stronie idąc do wyjścia masz stanowisko odprawy paszportowej oraz security na górne piętro skąd lecisz do DXB. Nawet przy kolejce nie zajmuje to więcej niż 30min.
 Profil Relacje PM off
Michał Bangrowski lubi ten post.
Michał Bangrowski uważa post za pomocny.

#65 PostWysłany: 15 Cze 2017 12:02 
Awatar użytkownika

niebieski
@Bonso bagaż nadajesz bezpośrednio do BKK wiec o niego sie nie musisz martwic. W Kijowie trafisz na strefe tranzytową, gdzie idzie to bardzo sprawnie. Ja miałem również przesiadkę 50 min, z czego około 30 min miałem jeszcze czasu wolnego.
 Profil Relacje PM off
Bonso lubi ten post.

#66 PostWysłany: 15 Cze 2017 12:03 

Loty: 56
Kilometry: 124 970
Kupiłem właśnie bilety do Bangkoku. Na przesiadkę w Kijowie mam 50 minut. Jako, że pierwszy raz lecę gdzieś z przesiadką, mam trochę obaw stąd pytanie, może głupie, może nie, ale dla laika dosyć istotne ;). Zdążę z przesiadką, nie będzie problemów? A co jeżeli nie? Bagaż rozumiem leci bezpośrednio do BKK? Generalnie jakby ktoś mógł mi pomóc i opisać jak to wygląda, będę niezwykle wdzięczny.
 Profil Relacje PM off  

#67 PostWysłany: 03 Lip 2017 21:22 

Zamierzam lecieć WAW-KBP-DNK (Dnipropetrowsk) na jednym bilecie. Jak wygląda tranzyt w Kijowie? Po ludzku, tzn. wystarczy po przylocie udać się na odloty krajowe poprzez kontrolę paszportową w strefie tranzytowej?
 PM off  

#68 PostWysłany: 03 Lip 2017 21:25 

Loty: 510
Kilometry: 1 112 648
srebrny
Bonso napisał(a):
Kupiłem właśnie bilety do Bangkoku. Na przesiadkę w Kijowie mam 50 minut. Jako, że pierwszy raz lecę gdzieś z przesiadką, mam trochę obaw stąd pytanie, może głupie, może nie, ale dla laika dosyć istotne ;). Zdążę z przesiadką, nie będzie problemów? A co jeżeli nie? Bagaż rozumiem leci bezpośrednio do BKK? Generalnie jakby ktoś mógł mi pomóc i opisać jak to wygląda, będę niezwykle wdzięczny.

raczej zdążysz, jak będzie dużo pasażerów to samolot pewnie poczeka.

Ja ostatnio leciałam do Ałmaty i też miałam przesiadki po 40-50min. W stronę tam na dodatek samolot był opóźniony z Warszawy. Zdążyliśmy na last call. Za nami jeszcze trochę ludzi było.
Na powrocie jedyny minus to to, że nie doleciały bagaże :evil: i przywieźli je po ok 35h

#69 PostWysłany: 03 Lip 2017 21:30 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Anonymous napisał(a):
Zamierzam lecieć WAW-KBP-DNK (Dnipropetrowsk) na jednym bilecie. Jak wygląda tranzyt w Kijowie? Po ludzku, tzn. wystarczy po przylocie udać się na odloty krajowe poprzez kontrolę paszportową w strefie tranzytowej?

Nie idziesz na tranzyt tylko normalnie jakbyś kończył podróż w KBP czyli kontrola paszportowa i dalej przez halę odbioru bagażu (oczywiście nie musisz odbierać jeśli nadałeś) do wyjścia i stamtąd wchodzisz jedno piętro w górę, które jest dedykowate lotom krajowym.

P.S. Nie ma już takiego miasta jak "Dnipropetrowsk", jest Dnipro - po polsku po prostu Dniepr (tak, tak jak rzeka).
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 03 Lip 2017 22:49 

srebrny
maxima napisał(a):
Bonso napisał(a):

raczej zdążysz, jak będzie dużo pasażerów to samolot pewnie poczeka.

Ja ostatnio leciałam do Ałmaty i też miałam przesiadki po 40-50min. W stronę tam na dodatek samolot był opóźniony z Warszawy. Zdążyliśmy na last call. Za nami jeszcze trochę ludzi było.
Na powrocie jedyny minus to to, że nie doleciały bagaże :evil: i przywieźli je po ok 35h

Powinieneś zdążyć. Od razu po przylocie musisz iść na tranzyt, przechodzisz przez kontrolę bezpieczeństwa (kolejki potrafią być tu spore a stanowisk mało), schodami na górę i do właściwej bramki.

#71 PostWysłany: 04 Lip 2017 08:33 

@kemot
tak właśnie myślałem, że ułatwianie życia podróżującym nie jest w ukraińskiej tradycji. A nie dalej jak wczoraj minister transportu z wypiętą dumnie piersią ogłosił, iż Boryspil aspiruje do tego, by zostać hubem. Z takim podejściem na aspiracjach się skończy.

Ostatnio edytowany przez michzak, 04 Lip 2017 09:10, edytowano w sumie 1 raz
„Off topic” odbieganie w wypowiedzi od istoty sprawy w danym temacie.
 PM off  

#72 PostWysłany: 04 Lip 2017 11:13 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Taki urok przesiadki z lotu międzynarodowego na krajowy w tym miejscu, gdzieś musisz oficjalnie "wjechać" na Ukrainę i dzieje się to zaraz po lądowaniu na KBP. Przesiadki international-international są tam zdecydowanie prostsze (klasyczna ścieżka tranzytowa z kontrolą bezpieczeństwa po drodze) ale i ta przesiadka na krajówkę nie jest przesadnie skomplikowana i nie zajmuje szczególnie dużo czasu.
 Profil Relacje PM off  

#73 PostWysłany: 03 Sie 2017 22:16 

niebieski
Przylot z WAW do KBP o 8:30, wylot z KBP o 9:45 do ODS. Czas 1:15h na dwóch biletach. Przy założeniu punktualnego lotu, bagażu podręcznego i odprawy online. Uda się?
 Profil Relacje PM off  

#74 PostWysłany: 03 Sie 2017 22:23 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Może się udać, ale jest konieczność przejścia odprawy paszportowej po wylądowaniu, wyjścia do strefy ogólnodostępnej, zmiany piętra na to dedykowane lotom krajowym i tam oczywiście kontrola bezpieczeństwa, jednym słowem ryzyko duże.
 Profil Relacje PM off
kumkwat_kwiat uważa post za pomocny.

#75 PostWysłany: 03 Sie 2017 23:02 
Awatar użytkownika

Loty: 497
Kilometry: 731 316
niebieski
Ja na KBP stałem do paszportowego 40min, więc international-national mega ryzykowny przy tak krótkiej przesiadce.
 Profil Relacje PM off
kumkwat_kwiat uważa post za pomocny.

#76 PostWysłany: 04 Sie 2017 00:05 

niebieski
Wasze opinie trochę mnie niepokoją, choć UIA na swojej stronie takie połączenie na 1 bilecie sprzedaje. Pożyjemy, zobaczymy.
 Profil Relacje PM off  

#77 PostWysłany: 04 Sie 2017 18:58 

Tydzień temu wylądowałem o 08:30, kolejny lot miałem o 09:40. Zdążyłem dokonać odprawy, wyjść na zewnątrz zapalić, przejść przez kontrole bezpieczeństwa i poświecić kwadrans na podziwianie urody pasażerek.
 PM off  

#78 PostWysłany: 17 Sie 2017 20:50 
Awatar użytkownika

Loty: 554
Kilometry: 1 337 738
niebieski
Opcja bardzo wporządku, ale uważajcie na zbyt krótkie przesiadki na lotnisku w Kijowie. Pasażerowie zdąrzą się przesiąść, natomiast ich bagaże już niekoniecznie.
1,5h to takie minimum, aby być spokojnym,że Wasz bagaż doleci razem z Wami do miejsca docelowego.

Śledźcie mnie na instagramie: https://www.instagram.com/travelela/
 Profil Relacje PM off  

#79 PostWysłany: 24 Sie 2017 20:46 

niebieski
myślicie że jak się kupi lot
WAW-KBP-XXX
na dwóch oddzielnych rezerwacjach i dokupi bagaż na obie to da radę nadać w wawie od razu do XXX ? robił ktoś tak ?
 Profil Relacje PM off  

#80 PostWysłany: 24 Sie 2017 22:01 

Loty: 128
Kilometry: 221 261
niebieski
Czytam i wiem, że nic nie wiem :)
Przesiadka, bagaż podręczny, dwa osobne bilety:
TBS-KBP 8:20
KBP-WAW 9:30
Oczywiście wszystko o czasie :)
Nie wiem jak kupić dolot, następny jest wieczorem.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 165 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość