Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

[ 186 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Kenia - wiza
#61 PostWysłany: 13 Lis 2022 19:47 

Hej, lecę do Kenii 1.12, właśnie zabieram się za wniosek wizowy. Widzę, że jednorazowa wiza wjazdowa do Kenii ważna jest przez okres 3 miesięcy od daty jej wydania. Tzn. od momentu jak dostanę wizę online, czy od dnia wjazdu? Jadę równo na 3 miesiące, do 28.02 - na ten dzień mam bilet powrotny. Więc jeśli to są 3 miesiące od daty otrzymania wizy online to się nie zmieszczę. W między czasie jadę do Tanzanii, a potem z powrotem do Kenii, więc i tak będę składać kolejny wniosek do Kenii, ale aktualnie bilet potwierdzający wylot jest na 28.02. Czy ktoś mógłby mi coś podpowiedzieć? Czy np. wpisać we wniosku wizowym w planie pobytu, że będę wyjeżdżać i wracać - tylko na to nie mam potwierdzenia?
 Relacje PM off  

#62 PostWysłany: 13 Lis 2022 20:18 

Loty: 197
Kilometry: 684 568
niebieski
@Ania W Po przeczytaniu nie do końca precyzyjnych informacji na kenijskiej stronie wizowej (ważna niby 3 miesiące od wydania ale nie napisali wprost, że trzeba wjechac w ramach ważności a potem jak długi pobyt może być - jest tylko, że można ją przedłużyć o dalsze 90 dni) oraz mało wiarygodnych na naszej gov.pl to w Twoim przypadku wystąpiłbym o wizę wielokrotną płacąc - jak rozumiem - 111 USD a nie dwa razy po 51 USD a jako bonus miałbym korzyść, że nie musze bawić się z wyrabianiem wizy na urlopie czy zastanawiać się nad bezpieczeństwem łącza, komputera, płatności czy czego tam jeszcze.
 Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 13 Lis 2022 20:23 

Myślałam o tej wielokrotnego wjazdu, ale na powrót chciałam tą łączoną wizę do Ugandy, Rwandy i Kenii, więc tak naprawdę nie potrzebuję wielokrotnej do Kenii. Ona by mi tylko dała pewność, że w ogóle na start dostanę, bo jest na 3-12 miesięcy.
 Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 14 Lis 2022 07:24 

Napisałam do ambasady Kenii: "From the date of issuance of your visa you have 90 days to enter Kenya.
Once you have entered Kenya your visa is valid for 90 days.
Please put 28.02., and add your travel itenerary.
Apply for a single entry visa, as you won't be granted a multiple entry visa." Nie wiem czemu bym miała nie dostać multiple entry, ale się wyjaśniło. Może komuś się przyda.
 Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 12 Gru 2022 20:35 

hej, jest ktoś w stanie potwierdzić, czy wizę można dalej wyrobić na lotnisku? Planujemy zakupić lasta i będzie mało czasu do wyrobienia ewizy, biorąc pod uwagę, że wymagane jest podanie lotu powrotnego itp. Dzięki i pozdrawiam!
 Relacje PM off  

#66 PostWysłany: 12 Gru 2022 21:14 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 535
Kilometry: 836 619
Visa on arrival została zlikwidowana i trzeba wyrabiać e-wizę. Nie wiem czy są jakieś wyjątki, trzeba pewnie poszperać w necie.

#67 PostWysłany: 12 Gru 2022 21:18 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Tylko e-visa

https://www.atlys.com/post/kenya-visa-on-arrival
 Relacje PM off
Arekkk uważa post za pomocny.

#68 PostWysłany: 14 Gru 2022 15:31 

Dzieki za pomoc, przy okazji zostawiam info dla potomnych:

Aplikacja o wize przez oficjalna strone: https://evisa.go.ke/evisa.html
W moim przypadku wiza wydana zostala po okolo 18h od wyslania aplikacji.

Pozdrawiam!
 Relacje PM off
kostek966 lubi ten post.
Arekkk uważa post za pomocny.

#69 PostWysłany: 13 Sty 2023 19:48 

Loty: 51
Kilometry: 80 754
rafkrk napisał(a):
Dzieki za pomoc, przy okazji zostawiam info dla potomnych:

Aplikacja o wize przez oficjalna strone: https://evisa.go.ke/evisa.html
W moim przypadku wiza wydana zostala po okolo 18h od wyslania aplikacji.

Pozdrawiam!

Czy może ktoś dostal wcześniej wizę, poza kolegą powyżej, chcemy leciec na tzw lasta i 2-3 dni to za dlugo
 Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 13 Sty 2023 20:51 
Awatar użytkownika

Kilometry: 413 060
srebrny
U mnie podobnie, wiza złożona na rezerwację zwrotną z booking, wniosek wypełniłem online wieczorem, a następnego dnia przed południem była na mailu. Po otrzymaniu wizy kupowałem lasta 2 dni przed wylotem.
2 ludzi lubi ten post.
Dzastina1301 uważa post za pomocny.

#71 PostWysłany: 14 Sty 2023 16:06 

niebieski
Składałem wnioski w ostatnia niedziele, w pon wizy były na mailu.
 Relacje PM off
Dzastina1301 lubi ten post.

#72 PostWysłany: 16 Sty 2023 20:37 

Loty: 51
Kilometry: 80 754
QbaqBA napisał(a):
Składałem wnioski w ostatnia niedziele, w pon wizy były na mailu.

Dzięki, więc jest nadzieja, że i mi się poszczęści
 Relacje PM off  

#73 PostWysłany: 17 Sty 2023 11:16 

Chciałem polować na lasta mając już w ręku wizę, ale żeby ją wyrobić musiałem załączyć skan rezerwacji, której de facto nie miałem. Czy są jakieś sposoby, żeby to ominąć?
 Relacje PM off  

#74 PostWysłany: 24 Sty 2023 17:55 

Michal Szyszka napisał(a):
U mnie podobnie, wiza złożona na rezerwację zwrotną z booking, wniosek wypełniłem online wieczorem, a następnego dnia przed południem była na mailu. Po otrzymaniu wizy kupowałem lasta 2 dni przed wylotem.

Czy jakoś po przyjedzie sprawdzają czy faktycznie będziemy w tym hotelu, który zarezerwowaliśmy i jest widoczny na wizie?

Czyli u Ciebie to wyglądało tak, że zarezerwowałeś hotel, wyrobiłeś wizę i anulowałeś ten hotel? - żeby wykupić lasta?
 Relacje PM off  

#75 PostWysłany: 24 Sty 2023 21:02 
Awatar użytkownika

srebrny
Czy jakoś po przyjedzie sprawdzają czy faktycznie będziemy w tym hotelu, który zarezerwowaliśmy i jest widoczny na wizie?

Nie sprawdzają, przecież zawsze można zmienić hotel po uzyskaniu wizy. Na wizie jest pole "KENYAN PHONE NUMBER:" i jest w nim numer do hotelu, który podaliśmy przy wypełnianiu wniosku wizowego. Nie ma nazwy hotelu.

Czyli u Ciebie to wyglądało tak, że zarezerwowałeś hotel, wyrobiłeś wizę i anulowałeś ten hotel? - żeby wykupić lasta?

Tak właśnie zrobiłem, jest to stary numer polecany na różnych stronach/forach.
Dzastina1301 lubi ten post.
Dzastina1301 uważa post za pomocny.

#76 PostWysłany: 31 Sty 2023 13:17 

Czy możesz proszę sprawdzić na swojej wizie co wpisałeś w polu PASSPORT PLACE ISSURE ? Wpisałam Kraków, a pozniej okazało sie, że popawnie było by Wojewoda Malopolski. Zastanawaim sie czy nie bedę mieć problemu
 Relacje PM off  

#77 PostWysłany: 31 Sty 2023 13:29 
Awatar użytkownika

srebrny
Na e-wizie mam:
PASSPORT PLACE OF ISSUE: WOJEWODA LUBELSKI
sylwiakokosza lubi ten post.
sylwiakokosza uważa post za pomocny.

#78 PostWysłany: 13 Lut 2023 14:46 

Czy mieliście jakieś problemy z płatnością za wizę do Kenii? Wysłałem aplikację o wizę ale nie mogę dokonać płatności. Wyskakuje mi informacja "Bill not found", sprawdzałem w banku i z kartą wszystko OK. Próbowałem zapłacić inną kartą z tego samego banku i taka sama sytuacja.
 Relacje PM off
Grzyb1991 lubi ten post.

#79 PostWysłany: 20 Lut 2023 13:08 

W odpowiedzi na poprzednie zapytania wklejam informacje ktora wyswietla sie w trakcie aplikowania o East African Visa na oficjalnej kenijskiej stronie:

The East Africa Tourist Visa is for foreigners visiting Kenya, Rwanda and Uganda simultaneously. It is multi-entry within the three countries; however, this expires automatically if a traveler goes outside of the three (3) countries.
 Relacje PM off
Japonka76 lubi ten post.

#80 PostWysłany: 25 Lut 2023 22:32 

Michal Szyszka napisał(a):

A możesz mi powiedzieć jak zrobiłeś z biletem ?Jest punkt o zdjęcie biletu lub rezerwacji
 Relacje PM off  

[ 186 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: CommonCrawl [Bot] oraz 0 gości