Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 20 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 21 Gru 2017 16:50 

Witam serdecznie jestem miejscowym przewodnikiem w Almacie, pracuje na cala Azije Srodkowa, mozecie pytac mnie o Kazachstanie poradze i wszystko wyjasnie o swoim kraju)
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.

Słynny Babilon otwiera bramy dla turystów. Czy to będzie nowy hit dla podróżników? Słynny Babilon otwiera bramy dla turystów. Czy to będzie nowy hit dla podróżników?
TOP❗ Bezpośrednie loty na Kanary od 124 PLN (w jedną stronę) TOP❗ Bezpośrednie loty na Kanary od 124 PLN (w jedną stronę)
#2 PostWysłany: 21 Gru 2017 19:37 

Jak najszybciej dojechać z Ałmatów do Karakołu (w czerwcu)?
Coś czytałem, że aby przebywać w strefie przygranicznej wymagane są specjalne pozwolenia... to prawda?
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 21 Gru 2017 20:16 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Kirill napisał(a):
Witam serdecznie jestem miejscowym przewodnikiem w Almacie, pracuje na cala Azije Srodkowa, mozecie pytac mnie o Kazachstanie poradze i wszystko wyjasnie o swoim kraju)

Witamy rowniez serdecznie, fajnie miec kogos takiego na forum. :)
Mam sentyment, bylem w Niemczech i spotkalem przypadkowo goscia z Kazachstanu, rozmawlialismy po rosyjsku, jak zaczal zamawiac wodeczke to nie bylo konca. :D
Dawno tyle wodki nie wypilem, wylaczajac rosyjska restauracje w NY, mimo ze wodkowy nie jestem.
W domu mam jeszcze wodeczke o nazwie "Snow Queen" z Kazachstanu i dobrze ze 40%, gdyz experci powiadali, ze ponizej 40% to chemia. :D
Jesli to mozliwe to chcialbym sie kiedy spotkac jak przyjade.
Zycze zdrowych i wesolych Swiat.

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 21 Gru 2017 20:27 

złoty
Cześć Kirill,
czy jest możliwość aby dostać się z Ałmatów w okolice Issy-Kul w Kirgistanie z pominieciem Bishkeku - mam tu na myśli drogę na południe w stronę Czolponaty?
przy okazji wysłałem Ci prywatna wiadomosc w sprawie objazdowej wycieczki po Almatach i okolicy :)
 Profil Relacje PM off
Kirill lubi ten post.

#5 PostWysłany: 21 Gru 2017 20:31 

@Sorvali to dokładnie mój zamysł:)
 Profil Relacje PM off
Sorvali lubi ten post.

#6 PostWysłany: 22 Gru 2017 08:59 
Awatar użytkownika

niebieski
@Kirill Masz może jakąś stronę, na której można zapoznać się z Twoją ofertą?
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 22 Gru 2017 12:13 

-- 22 Gru 2017 11:50 --

Misha Preston2 napisał(a):
Jak najszybciej dojechać z Ałmatów do Karakołu (w czerwcu)?
Coś czytałem, że aby przebywać w strefie przygranicznej wymagane są specjalne pozwolenia... to prawda?

Czesc! Z Almaty do Karakolu w czerwcu najszybciej dojechac samochodem przez granice Karkara. Zadnego pozwolienia nie jest potrzebne, to jest teren przygraniczny i podtrzebny jest tylko paszport, jak rowniez do Kolsay i Kaindy, poza tym zadnych pozwolen. Z Almaty na wschod trasa przez Baiseit, Kegen i do Karkary, tam jest granica otwarta od 1 maja do 30 pazdziernika, malo osob - szybkie przejscie. Tylko droga jest 40 km mocno terenowa, najlepiej miec dobra terenowke, zwykly samochod tez przejedzie , ale szkoda)
pozdrawiam!

-- 22 Gru 2017 11:51 --

cccc napisał(a):
Kirill napisał(a):

Witamy rowniez serdecznie, fajnie miec kogos takiego na forum. :)
Mam sentyment, bylem w Niemczech i spotkalem przypadkowo goscia z Kazachstanu, rozmawlialismy po rosyjsku, jak zaczal zamawiac wodeczke to nie bylo konca. :D
Dawno tyle wodki nie wypilem, wylaczajac rosyjska restauracje w NY, mimo ze wodkowy nie jestem.
W domu mam jeszcze wodeczke o nazwie "Snow Queen" z Kazachstanu i dobrze ze 40%, gdyz experci powiadali, ze ponizej 40% to chemia. :D
Jesli to mozliwe to chcialbym sie kiedy spotkac jak przyjade.
Zycze zdrowych i wesolych Swiat.

Bardzo mnie milo! Oczywiscie z checia sie spotkam po przyjezdzie do Kazachstanu, niestety nie slyszalem o takiej wodeczce!
Pozdrawiam!

-- 22 Gru 2017 11:56 --

Sorvali napisał(a):
Cześć Kirill,
czy jest możliwość aby dostać się z Ałmatów w okolice Issy-Kul w Kirgistanie z pominieciem Bishkeku - mam tu na myśli drogę na południe w stronę Czolponaty?
przy okazji wysłałem Ci prywatna wiadomosc w sprawie objazdowej wycieczki po Almatach i okolicy :)

Czesc! tak oczywiscie jest dobra droga nad Issyk Kul mijajac Bishkek, ale jest kawalek off-road 40 km. Otwarta jest od 1 maja i do konca pazdziernika jeszcze sprawdze bo mam watpliwosc co do terminu zamkniejcz, pracuje od 8 do 17 . Droga idzie przez Charyn i jeziora Kolsai i Kaindy wiec jest dobra opcje dla podrozujacych, oczywiscie ze opowiem na prywatne pytanie, narazie dopiero ogarniam ten forum i nie wiem do konca co i jak))))))
Pozdrawiam!

-- 22 Gru 2017 11:59 --

WaldekK napisał(a):
@Kirill Masz może jakąś stronę, na której można zapoznać się z Twoją ofertą?

Czesc tak za tydzien znowu bedzie dziala moja strona narazie jest na przerobieniu suvtours.kz . Mam tez instagram suvtours.kz, dodatkowo sa wszyskie moje wyprawy na indy-guide.com
Pozdrawam

-- 22 Gru 2017 12:04 --

Jak odpowiadac na prywatne wiadomosci, moze ktos pomoc, nie moge sie zorientowac?

-- 22 Gru 2017 12:13 --

Sorvali napisał(a):
Cześć Kirill,

Niestety nie moge ogarnac jak odpisywac na prywatne wiadomosci, prosze o kontak whatsApp +77025077740 albo przez instagram suvtours.kz
Pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#8 PostWysłany: 22 Gru 2017 13:13 
Awatar użytkownika

Loty: 127
Kilometry: 182 849
niebieski
@Kirill Teraz już powinieneś mieć opcję odpowiadania na wiadomości prywatne (PW), bo właśnie napisałeś 5 postów, a to jest wymóg do automatycznego uruchomienia tej opcji.
I dzięki za chęć pomocy na forum :D
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 22 Gru 2017 13:15 

złoty
Kirill napisał(a):
Niestety nie moge ogarnac jak odpisywac na prywatne wiadomosci, prosze o kontak whats app +77025077740 albo przez instagram suvtours.kz
Pozdrawiam!

prawdopodobnie dopiero jak napiszesz kilka postow bedziesz miec mozliwosc odpisywania na PW - niech mnie ktos poprawi jesli sie myle.
odezwe sie do Ciebie na dniach, pozdrowienia i Wesolych Swiat: )

Ostatnio edytowany przez michzak, 28 Gru 2017 12:11, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie poprawione
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 22 Gru 2017 13:38 

Wiesolych Swiat!

-- 22 Gru 2017 13:37 --

Cicha_Woda napisał(a):
@Kirill Teraz już powinieneś mieć opcję odpowiadania na wiadomości prywatne (PW), bo właśnie napisałeś 5 postów, a to jest wymóg do automatycznego uruchomienia tej opcji.
I dzięki za chęć pomocy na forum :D

Dzieki rowniez)

Ostatnio edytowany przez michzak, 28 Gru 2017 12:19, edytowano w sumie 1 raz
Poprawione cytowanie
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 22 Gru 2017 19:45 

@Kirill
Super, dzięki za info.
A da się tę granicę przekroczyć marszrutką czy trzeba łapać stopa i liczyć na szczęście?
Samochodu nie będę wypożyczać, bo większość czasu i tak mam zaplanowane na trekking po górach...
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 22 Gru 2017 21:53 

Tak oczywiscie sie da przejechac marszrutka , tylko ze nie ma rejsowych. Najlepiej to lapac z Kegeniu albo od razu po przejsciu granicy, tylko wtedy trzeba przekroczyc granice rano i nie pytac zolnierzy o taksowke, nawet jezeli zapytaja, bo oni mowia do kierowcow I maja swoj procent, najlepij powiedziec ze my na piechote I za 500 metrow juz probowac. Jescze jedna porada, w Kazachstanie czasem nie rozumeja stopa i chca troche pieniedzy, miejcie drobne i mowcie wiecej nie ma))) od granicy do Karakolu dawac max 15-20 USD za wszystkich. Ale najpierw probowac za darmo
Pozdrawiam

Ostatnio edytowany przez Abcn 30 Gru 2017 23:03, edytowano w sumie 2 razy
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 28 Gru 2017 11:46 

Witaj Kirill,

mam kilka pytan:

1. Czy kojarzysz moze, czy walute (USD) lepiej wymienic na lotnisku czy w miescie (bede stacjonowal w okolicach Bayterek Tower).

2. Czy w okolicach Bayterek Tower w noc sylwestrowa planowany jest jakis pokaz sztucznych ogni ? Jesli tak czy mozesz wskazac, gdzie najlepiej sie ustawic :-) ?

Z gory dziekuje za informacje :-)

#14 PostWysłany: 30 Gru 2017 10:19 
Awatar użytkownika

niebieski
Lepiej na mieście. Co prawda nie pamiętam już dokładnie i w związku z tym podane dalej liczby mogą nie być dokładne, ale coś mi się kojarzy, że EUR wymieniałem na lotnisku po jakieś 320 a na mieście po jakieś 370.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 04 Sty 2018 15:25 

Sam sobie odpowiem na pytanie co do wymiany walut.

Okazalo sie, ze na lotnisku kurs nie jest "oszukanczy" i bez problemu wymienilem wiekszosc gotowki.

#16 PostWysłany: 01 Lut 2018 00:57 

Szukam kierowcy/przewodnika po okolicach Astany oraz Almaty.

Proszę o kontakt.

Dodatkowo jęzli ktoś ma doświadczenia z podróżowania po Kazachstanie z dziećmi (poniżej 7 lat) i módłby polecić jedną/dwie atrakcje prośba o info.

Ostatnio edytowany przez Abcn, 01 Lut 2018 01:31, edytowano w sumie 1 raz
Dodatkowo ... poprawić niektóre dziwne słowa?
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 03 Lut 2018 12:12 

Cześć!

Widziałem już Twój post, Kirill, na innym forum, ale widzę, że tu jest aktywniej, więc pozwolę sobie zadać te same pytania :)

Kilka faktów:
W maju tego roku wybieramy się pięcioosobową ekipą na 10 dni do Kazachstanu. Przylot i odlot z Astany.
Na powrotny lot planujemy wrócić do Astany krajowym przelotem z Ałma Aty.
Nie jedziemy plażować ani na narty, interesują nas głównie natura i kultura + spacer po Astanie/Ałma Acie.

Tak sobie myślę, że wolałbym uniknąć dyskusji w stylu `tego i tego i tego nie zdążycie zrobić w jednym wyjeździe`, docenię za to wskazówki co do czasu i sposobu transportów, abyśmy mogli sobie to sami zaplanować :)

Czasu, jak na tak wielki kraj, jest niewiele i pierwszy pomysł, który przychodzi mi do głowy to lądowanie w Astanie, przejazd do Ałma Aty i tam Kanion Szaryński i Kirgistan.

No i teraz:
1/ Jakiej pogody spodziewać się w maju? Wiem, można to sprawdzić w internecie i to robiłem, ale różne strony podają trochę różne dane, a mnie interesuje głównie czy da się spać w namiocie na trasie Astana - Ałma Ata.

2/ Czy przejazd Astana-Ałma Ata na stopa ma sens? 1200 km, 5 osób. Jak tam jest z tego typu transportem? Udaje się? Na ile czasu zaplanować taki przejazd?

3/ Czy po drodze da się zatrzymywać u ludzi na noc/obiad? Nocleg w domu czy może namiot u kogoś na podwórku, gdzieś w otwartym terenie? Domowy obiad za opłatą/gościnnie? Przyjemnie byłoby poznać tam ludzi :)

4/ Kanion Szaryński? Nocleg na miejscu? Jaki dojazd? Ile czasu zaplanować? Może da się iść w 2dniową trasę z noclegiem pod namiotem?

5/ Kirgistan? Będąc w Ałma Acie warto spróbować odwiedzić? Ile czasu zaplanować?

6/ Czytałem o strefach przygranicznych 20km od granicy i konieczności posiadania zgody na pobyt tam - to prawda czy jakieś historyczne informacje?

To tak z grubsza :D Jesteśmy na początkowym etapie planowania i zbieramy w sobie pomysły i plany - potem złożymy z tego wspólną wycieczkę.

Może uda nam się spotkać na miejscu? :)

Będę szalenie wdzięczny za pomoc :))
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 04 Cze 2018 09:56 

Witam,
jesteśmy producentem zabawek w Polsce Firma Marmat. W dniach 16-19 sierpień 2018 uczestniczymy w targach CHILDHOOD 2018 AŁMATY. Szukamy tłumacza na język polski i przewodnika po Ałmaty i okolicy.
Jeśli możesz pomóc to bardzo proszę o odpowiedź.
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 19 Sty 2019 18:21 

Witam wszystkich przepraszam komu nie odpisywalem, mialem problem z dostepem i nie wiedzialem zadnych petan,
Kto bedzie mial pytania o Kazachstanie Kirgizji prosze smialo pytac przez whatsapp +77025077740, lub mailowo nazarov.kirill.kaz@gmail.com dla szybkich odpowiedzi .
Pozdraiwam Kirill
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 22 Mar 2019 00:30 

A masz jakieś ciekawe propozycje na 1dno dniową wycieczkę po Ałamaty?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 20 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość