Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 179 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 11 Wrz 2023 17:06 

HON fly4free
Cytuj:
...i konsulat RP w Kaliningradzie."
Coś tu nie pasuje. Konsulat RP jest w Królewcu (czyżby autor tego tekstu nie wiedział, jaka jest polska nazwa geograficzna miejsca, w którym był?)
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

Dubaj tanio 😍🤗 Loty i noclegi w hotelu za 1276 PLN 👙🌤️🏖️ Dubaj tanio 😍🤗 Loty i noclegi w hotelu za 1276 PLN 👙🌤️🏖️
Albański raj przy prywatnej plaży 🏖️ 4* all inclusive nad Adriatykiem za 2459 PLN Albański raj przy prywatnej plaży 🏖️ 4* all inclusive nad Adriatykiem za 2459 PLN
#62 PostWysłany: 11 Wrz 2023 21:04 

niebieski
W Koenigsbergu!

#63 PostWysłany: 11 Wrz 2023 22:58 

Loty: 55
Kilometry: 120 474
niebieski
Ottoman napisał(a):
Info z grupy fb o wyjazdach na Wschód.

Jak nazywa się ta grupa?
 Profil Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 12 Wrz 2023 07:31 

Loty: 6
Kilometry: 12 016
srebrny
Ottoman napisał(a):
Wiecie jak wygląda kibel na komendzie policji w Rosji? Ja już wiem.

No i nie napisał jak wygląda kibel. Ja po kiblach na lotnisku oceniam jakość kraju.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#65 PostWysłany: 12 Wrz 2023 07:43 
Awatar użytkownika

Loty: 340
Kilometry: 429 519
srebrny
@jabollus
Tutaj coś znalazłem
Link https://www.facebook.com/groups/7511615 ... 068110110/
Image

Image
Image
 Profil Relacje PM off
elwirka lubi ten post.

#66 PostWysłany: 12 Wrz 2023 08:07 
Awatar użytkownika

Loty: 508
Kilometry: 973 943
złoty
Są i zdjęcia ruskiego kibla dla zainteresowanych. Nic szczególnego. Bywałam w gorszych;-)
Martinuss lubi ten post.

#67 PostWysłany: 12 Wrz 2023 09:34 

Dobrze ale pytania, które mu zadano to można wpisać równie dobrze w Google. Jakie są największe firmy we Wrocławiu i czy jest tam wojsko... Do znalezienia w 5 min.
Nie pobito, nie obrażono. Czasy mamy nerwowe to służby są bardziej wrażliwe. No ale jak ktoś miałby się stresować to lepiej wybrać inny kierunek.
 Profil Relacje PM off  

#68 PostWysłany: 12 Wrz 2023 09:37 
Awatar użytkownika

Loty: 502
Kilometry: 787 137
platynowy
Jasne - a w telefonach mu grzebano, żeby zainstalować gierki, żeby się w wolnym czasie nie nudził.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off
11 ludzi lubi ten post.

#69 PostWysłany: 12 Wrz 2023 09:39 
Awatar użytkownika

srebrny
@Ottoman , wpisałem w google "czy masz znajomych w wojsku/polityce" i nic nie znalazło :(
 Profil Relacje PM off
10 ludzi lubi ten post.

#70 PostWysłany: 12 Wrz 2023 09:48 

Ottoman napisał(a):
Nie pobito, nie obrażono.

Do Stalina na defiladzie podbiega dziewczynka:
- Wujku, daj cukierka...
- SPIER*.*.*!!!
Komentator:
- A mógł zabić!
 PM off
12 ludzi lubi ten post.

#71 PostWysłany: 12 Wrz 2023 11:05 

srebrny
Ottoman napisał(a):
Nie pobito, nie obrażono.

Bardzo dobrze, że podkreśliłeś to niesamowicie niesłychane zachowanie, bo jeszcze ktoś by pomyślał, że zawsze biją i obrażają. A tu widać, że jednak tym razem nie.
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.

#72 PostWysłany: 12 Wrz 2023 11:10 
Awatar użytkownika

Loty: 340
Kilometry: 429 519
srebrny
@boots

Pełna kultury! Widać że powoli przyswajają zachowania godne podziwu dla innych :P
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#73 PostWysłany: 12 Wrz 2023 11:33 
Awatar użytkownika

Loty: 717
Kilometry: 989 932
platynowy
Rozwijają się

Kiedy mnie przesłuchiwały rosyjskie służby tylko imei telefonu sprawdzili.

Pytania były podobne oprócz ogólnogospodarczych

Tylko, że ja trochę na własne życzenie się w te kłopoty wkopałem.

O tym tutaj

do-minska-przez-kaukaz-albo-nie,1509,142679

Na dziś część moich spostrzeżeń nie jest aktualna a nawet wstydzę się trochę swojej naiwności
 Profil Relacje PM off  

#74 PostWysłany: 12 Wrz 2023 13:29 

srebrny
Po takim "sprawdzeniu" telefonu to telefon do wymiany, wszystkie hasła do banków, instytucji, forów, aplikacji itp do zmiany - robota na wiele dni...
 Profil Relacje PM off
Djorkaeff lubi ten post.

#75 PostWysłany: 12 Wrz 2023 14:05 

Loty: 42
Kilometry: 111 152
niebieski
Zwłaszcza taki z androidem.
 Profil Relacje PM off  

#76 PostWysłany: 12 Wrz 2023 15:36 

złoty
Do krajów o podwyższonym ryzyku inwigilacji przez niekoniecznie przyjazne służby (Chiny, Iran itp.) lepiej jeździć ze specjalnie kupionym na tę okazję tanim tzw. "burner phone".
A do Rosji w obecnej sytuacji? Proszenie się o kłopoty. Ich oficjalna propaganda już całkiem otwarcie uznaje Polskę za nieprzyjaciela i następny cel po Ukrainie.
 Profil Relacje PM off  

#77 PostWysłany: 12 Wrz 2023 15:51 

Taki sam cel jak Niemcy i Wielka Brytania, a w razie "potrzeby" dowolny inny kraj. Telewizor swoje a ludzie swoje.

Rosjanie o Polsce:

?

Oczywiście nieprzychylne głosy też się znajdą ale to kwestia pokoleniowa. Dam sobie rękę uciąć, że cześć Polaków również wierzy w to co obejrzy w telewizji.

Ostatnio edytowany przez Ottoman 12 Wrz 2023 16:32, edytowano w sumie 4 razy
 Profil Relacje PM off
pietia lubi ten post.

#78 PostWysłany: 12 Wrz 2023 16:06 

srebrny
Ottoman napisał(a):
Video chyba nie działa

Spróbuj bez tego parametru "si"
viewtopic.php?p=1639186#p1639186
 Profil Relacje PM off
Ottoman uważa post za pomocny.

#79 PostWysłany: 12 Wrz 2023 16:32 

Ottoman napisał(a):
Oczywiście nieprzychylne głosy też się znajdą ale to kwestia pokoleniowa. Dam sobie rękę uciąć, że cześć Polaków również wierzy w to co obejrzy w telewizji.

Tak, wierzy i czego to dowodzi? Że pranie mózgów via media jest skuteczne? No jest. I nie, nie jest to kwestia głównie pokoleniowa. Tak, w gadające głowy wierzą głównie starzy, ale w Ukrainie mordują głównie młodzi, którzy mają równie mocno wyprane mózgi.

Mieszkasz w kraju rządzonym przez najbogatszego na świecie zbrodniarza wojennego ściganego międzynarodowym listem gończym, ogarniętego psychozą historiozoficzną (analogie z Hitlerem oczywiste), który spokojnie może odwiedzić już tylko Koreę Północną, oraz przez strukturę mafijną specsłużb i koncesjonowanych oligarchów. W kraju, który od lat napada na inne kraje i morduje Bogu ducha niewinnych ludzi. Który tylko rozwala wokół wszystko, tak jakby w szale zazdrości, że inni umieją budować, a on nie. W kraju, w którym mieszkańcy mają z rządzącymi niepisaną umowę: jeśli rządząca kleptokracja da im pensję, to oni się nie wtrącają w politykę, a Putin może kraść ile chce i mordować kogo chce.

Nie mnie oceniać dlaczego tam żyjesz, ale na litość Boską nie próbuj nam wmawiać, że jadąc do Rosji jedziemy do normalnego kraju, w którym może i są minusy, jak w każdym innym kraju, ale ważne, żeby te minusy nie przysłoniły plusów. Że takie "przywitanie" turysty to przecież nic, bo dziwne czasy i służby się troszkę zdenerwowały. Nie, to co się przydarzyło temu chłopakowi z Wrocławia, jest czymś, co stawia Rosję jako kraj totalnie nieprzyjazny komukolwiek z zewnątrz. A zachęcanie do wyjazdu do Rosji jest równoznaczne z zachęcaniem do skoku na bungee, gdy guma jest nadpruta.
 PM off
17 ludzi lubi ten post.

#80 PostWysłany: 22 Paź 2023 21:24 
Awatar użytkownika

srebrny
@FUX , jeśli zastanawia to śmiało, pytaj, z chęcią odpowiem. A jeśli to już było takie ogólne pytanie, to mogę tylko napisać, że udzielam się, bo trochę znam realia rosyjskie, mam dostęp do zwykłych ludzi z Rosji i Krymu, mam trochę styczności z rosyjską netosferą, no i z jednej strony nie za bardzo podoba mi się tendencyjne przedstawianie tego kraju, ale i nie bardzo zgadzam się z wygładzaniem jego wizerunku. Ot i cała tajemnica.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 179 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość