Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 179 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 17 Sie 2023 11:36 

Ottoman napisał(a):
Był lepszy moment na odwiedzenie Rosji, np. 2018 r. i World Cup. Wtedy była super luźna atmosfera, policja przymykała oko jak ktoś przeszedł na czerwonym świetle itd.

Potwierdzam. Nie było wtedy m.in. problemów przy zwiedzaniu urbexu.
 Profil Relacje PM off
pietia lubi ten post.

Dubaj tanio 😍🤗 Loty i noclegi w hotelu za 1276 PLN 👙🌤️🏖️ Dubaj tanio 😍🤗 Loty i noclegi w hotelu za 1276 PLN 👙🌤️🏖️
Albański raj przy prywatnej plaży 🏖️ 4* all inclusive nad Adriatykiem za 2459 PLN Albański raj przy prywatnej plaży 🏖️ 4* all inclusive nad Adriatykiem za 2459 PLN
#42 PostWysłany: 18 Sie 2023 07:44 

niebieski
Ottoman napisał(a):
14/8 Moskwa - Dubaj, Emirates
14/8 Dubaj - Johannesburg, Emirates
18/8 Johannesburg -Dubaj, Emirates
19/8 Dubaj - Moskwa, Emirates

Jeśli mogę zapytać, to podróżujesz na polskim czy rosyjskim paszporcie i czy bilety lotnicze z Rosji drastyczne podrożały ?

Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje, po to, by nie było miejsca na ziemi wolnego od wspólnych wspomnień.
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 18 Sie 2023 08:13 

Na polskim, nie mam innego i nie planuję mieć.
Tak, bilety podrożały. Podrożały również towary importowane, jak i wiele innych co do których rząd FR nie prowadzi działań stabilizujacych ceny.
 Profil Relacje PM off
malawita lubi ten post.

#44 PostWysłany: 18 Sie 2023 09:54 

srebrny
Cytuj:
Podrożały również towary importowane, jak i wiele innych co do których rząd FR nie prowadzi działań stabilizujacych ceny.

Wypada podać źródło tego cytatu.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#45 PostWysłany: 22 Sie 2023 09:05 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Wszystkie moskiewskie lotniska są zamknięte zarówno dla odlotów, jak i przylotów

https://airlive.net/emergency/2023/08/2 ... explosion/

Image
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#46 PostWysłany: 22 Sie 2023 09:24 

Nie wszystkie moskiewskie. W obwodzie moskiewskim znajduje się też lotnisko Żukowskij, 40 km od centrum Moskwy, które działa normalnie.
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 22 Sie 2023 11:22 

złoty
Stamtąd to możesz sobie polecieć Suchojem do Duszanbe i o ile się nie rozpadnie po drodze napisać relację w temacie "czy zdejmujecie onuce w samolocie" na odpowiednim forum :mrgreen:
 Profil Relacje PM off
9 ludzi lubi ten post.

#48 PostWysłany: 22 Sie 2023 12:29 
Awatar użytkownika

Loty: 717
Kilometry: 989 932
platynowy
No nie, na ziemniaki jeszcze można
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 23 Sie 2023 04:27 

Loty: 55
Kilometry: 120 474
niebieski
Nie no, trochę tych lotów mają dzisiaj:

Załączniki:
ZIA.jpg
ZIA.jpg [ 148.79 KiB | Obejrzany 1943 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 23 Sie 2023 21:05 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Czyli oprócz słodzenia herbaty, to w Rosji, warto nie wsiadać w samoloty.
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#51 PostWysłany: 23 Sie 2023 21:13 
Awatar użytkownika

Loty: 340
Kilometry: 429 519
srebrny
@Zeus
I nie otwierać okien/stać za blisko nich ;)
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#52 PostWysłany: 23 Sie 2023 21:15 
Awatar użytkownika

Loty: 717
Kilometry: 989 932
platynowy
O tym już pisano

https://wiadomosci.onet.pl/swiat/latani ... wo/rh5s9kg

ale nie o tym, że ryzyko zależy od tego z kim lecisz. Choć nie wiem czy ci, którzy sprawiają niebezpieczeństwo latają liniowymi rejsami
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#53 PostWysłany: 26 Sie 2023 16:53 

niebieski
@Ottoman

Jakie nastroje w Rosji po smierci Prigożyna i jak odnoszą się do tego Rosjanie ?

Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje, po to, by nie było miejsca na ziemi wolnego od wspólnych wspomnień.
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 26 Sie 2023 16:58 
Awatar użytkownika

srebrny
@malawita , jedni lamentują jakby umarł papież (w sumie pewne podobieństwo jest), jedni się cieszą, że zbrodniarz sczezł, a jeszcze inni żartują sobie z tego, że to był wypadek, oczywiście w taki sposób, jak może sobie żartować zniewolony człowiek.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#55 PostWysłany: 26 Sie 2023 17:11 

niebieski
@ghostwriter

Dzięki, a jesteś w Rosji ?

Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 26 Sie 2023 17:15 
Awatar użytkownika

srebrny
@malawita , nie, moja dziewczyna ma tam rodzinę, a ja mam w mediach społecznościowych podpięte sporo rosyjskich stronek i czasami sobie komentarze czytam. Przyznam szczerze, że prychłem ze śmiechu jak widziałem żałobne komentarze na instagramie pod informacją, że potwierdzono jego zgon. Jakby jakimś bohaterem narodowym był :) Ale pojawiały się też głosy satysfakcji. Mniej więcej podobnie jest z różnymi wypowiedziami Putina - niektórzy piszą o nim jakby był jakimś bogiem, ojcem narodu, który chroni wszystkich, a inni nazywają łysym fallusem ;)
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#57 PostWysłany: 29 Sie 2023 16:38 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Wielka i potężna Rosja AD 2023. To nie jakiś Muchosrańsk na końcu świata, tylko Karelia, europejska część Rosji, sąsiedzi Finlandii.

Do tej pory m.in.: Algieria, Etiopia, Gambia, Ghana, Rwanda, Senegal, Uganda, WKS | | Indie, Indonezja, Iran, Kazachstan, Kirgistan, Liban, Malezja, Nepal, Oman, Tajlandia, Uzbekistan || Boliwia, Brazylia, Kanada, Kolumbia, Meksyk, Panama + Europa.
Image
 Profil Relacje PM off
9 ludzi lubi ten post.

#58 PostWysłany: 11 Wrz 2023 16:28 

Info z grupy fb o wyjazdach na Wschód. Każdy niech sam wyciągnie wnioski.

"Info dla tych, którzy wybierają się do Rosji:
Wiecie jak wygląda kibel na komendzie policji w Rosji? Ja już wiem.
Ostatni tydzień spędziłem w Obwodzie Kaliningradzkim. W środę 6.09.2023 ok 8:30 zatrzymała mnie policja i przekazała FSB (rosyjska bezpieka). Ci zabrali mi dokumenty (nie tylko paszport i dowód rejestracyjny, ale wszystkie jakie miałem ze sobą), dwa telefony komórkowe i tablet, który służy mi za nawigację na motocyklu. Bardzo skrupulatnie przeszukali też bagaże. Potem rozpoczęli przesłuchanie odgrywając „złego i dobrego policjanta”.
Telefony zniknęły mi z oczu na wiele godzin. Na pewno ingerowano w ich oprogramowanie. Nie jestem fachowcem, ale to łatwo sprawdzić. Np. ikony są w innych miejscach, pojawiły się nowe programy (np. Honor Suite), a galerii ukazały się zdjęcia z przeszłości, które już dawno usunąłem (najstarsze z sierpnia 2019). Także mam pewność, że odzyskiwano też na nich dane usunięte z pamięci. Przez te kilka godzin FSB miało dostęp m.in. do moich social-mediów, komunikatorów, SMSów, e-maila, telefonicznej listy numerów i wykonywanych połączeń.
Żadne z moich social-mediów i komunikatorów nie zostało przejęte, do wszystkich mam dostęp. Zakładam, że FSB ma „wgląd” w ich obecną aktywność, być może w tę aktywność ingeruje. Zakładam, że oba telefony są obecnie pod „dozorem”, a FSB ma „wgląd” na wszystko co się na nich dzieje.
Przesłuchanie dotyczyło mnie i sytuacji we Wrocławiu i w kraju. Pytano o wiele kwestii. Na początku pytania były osobiste. Z pewnością nie pamiętam wszystkich, ale przewijały się w nich pytania o:
- gdzie pracuje?
- czy firma, w której pracuję ma kontakty z wojskiem albo służbami?
- czy mam znajomych w wojsku, policji, służbach albo polityce?
- czy moi znajomi mają znajomych w wojsku, policji, służbach albo polityce?
- czy byłem w wojsku?
- po co byłem na Ukrainie?
- po co byłem na Białorusi?
- czy kontaktowałem się z kimś na Ukrainie?
- do kogo dzwoniłem dzień przed wjazdem do Rosji?
Następnie pytania dotyczyły Wrocławia (w którym mieszkam) oraz ogólnie Polski. Tu pojawiały się wątki o:
- jakie duże firmy i fabryki są we Wrocławiu?
- czy we Wrocławiu jest wojsko?
- czy we Wrocławiu jest ABW?
- co wiem o pomocy Polski dla Ukrainy?
- czy Polacy walczą na Ukrainie jako najemnicy?
Z komendy wypuszczono mnie o 17:04 oddając wszystkie dokumenty, telefony i tableta.
W następnych dniach kontynuowałem podróż po Obwodzie.
Pewnie niektórzy z Was zadają Sobie pytanie „Po co on się tam pchał?”. Cóż, nie każdy ma w sobie pierwiastek podróżnika i takie pytanie jest dla tych osób naturalne. To też jest OK, nie oceniam. Postaram się w prosty sposób na nie odpowiedzieć.
Rosja od 1 sierpnia wznowiła wydawanie wiz turystycznych. Być może to była ostatnia okazja aby odwiedzić Obwód Kaliningradzki, a takich sytuacji przepuścić nie można (np. Krymu zobaczyć nie zdążyłem, choć bardzo chciałem). Tyle.
Pojechałem tam turystycznie, legalnie, na podstawie ważnej wizy.
Obecnie jestem już w kraju, bezpieczny. O incydencie została powiadomiona Straż Graniczna, ABW, Ministerstwo Spraw Zagranicznych i konsulat RP w Kaliningradzie."
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.
Architekt2001 uważa post za pomocny.

#59 PostWysłany: 11 Wrz 2023 16:40 

platynowy
Ottoman napisał(a):

Jeśli ktoś zdecyduje się przyjechać do Rosji to życzę udanej i bezproblemowej podróży pełnej wyłącznie pozytywnych wrażeń.

Miałeś rację, wrażenia pozostaną na długo
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#60 PostWysłany: 11 Wrz 2023 16:45 

Ottoman napisał(a):
Być może to była ostatnia okazja aby odwiedzić Obwód Kaliningradzki, a takich sytuacji przepuścić nie można (np. Krymu zobaczyć nie zdążyłem, choć bardzo chciałem).

Krym zwiedzi sobie gdy ten region wróci do Ukrainy. Na spokojnie, bez uznawania z definicji, że jest wrogiem ojczyzny, bez poznawania kibli na policji, bez instalowania backdoorów w smartfonie i wysyłania wiadomości, że jest już bezpieczny w kraju.
 PM off
10 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 179 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 9  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość