Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 266 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  Następna
Autor Wiadomość
#161 PostWysłany: 25 Maj 2021 11:24 

niebieski
Najlepiej pokazać zaświadczenie o przeciwciałach po angielsku, dopuszczalnych metod jest kilka. Test na przeciwciała jest najprostszy do zrobienia, chyba że masz stary test PCR dodatni i chcesz bawić się w tłumaczenia. Wszystko było już w tym wątku i ciągle obowiązuje.
https://www.landlaeknir.is/um-embaettid ... ember-2020
 Profil Relacje PM off  

Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎 Odkryj południe Francji ☀️ Loty do Marsylii i Nicei od 191 PLN 😎
Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎 Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎
#162 PostWysłany: 25 Maj 2021 18:05 
Awatar użytkownika

Loty: 133
Kilometry: 206 956
Matias napisał(a):
My też lecimy 29maja na krótki wypad, wulkan, i zapewne skok na sztandarowe atrakcje. Żółta książeczka i wpis z ikp w ingliszu ściągnięte. Przed chwilą sprawdzałem opcje z rentalcars i szok - brak opcji na wypożyczenie samochodu na te trzy dni. Ktoś miał kiedyś podobną historię?

@Matias mógłbyś proszę zdradzić, kto zrobił Ci wpis do żółtej książeczki?

#163 PostWysłany: 25 Maj 2021 20:27 

Grzyw napisał(a):
Matias napisał(a):
My też lecimy 29maja na krótki wypad, wulkan, i zapewne skok na sztandarowe atrakcje. Żółta książeczka i wpis z ikp w ingliszu ściągnięte. Przed chwilą sprawdzałem opcje z rentalcars i szok - brak opcji na wypożyczenie samochodu na te trzy dni. Ktoś miał kiedyś podobną historię?

@Matias mógłbyś proszę zdradzić, kto zrobił Ci wpis do żółtej książeczki?

Mi zrobił lekarz przy szczepieniu i pieczątka z punktu szczepień, tylko u mnie była to przychodnia a nie stadion czy hala sportowa ;)
 Profil Relacje PM off  

#164 PostWysłany: 25 Maj 2021 21:21 
Awatar użytkownika

Loty: 970
Kilometry: 2 125 130
HON fly4free
ja na stadionie bez problemu dostałem wpis do żółtej książeczki od pielęgniarki.

#165 PostWysłany: 26 Maj 2021 09:51 
Awatar użytkownika

srebrny
A czy nie wystarczy kod QR z aplikacji Eobywatel?

Image
 Profil Relacje PM off  

#166 PostWysłany: 26 Maj 2021 10:07 

niebieski
A w jaki sposób ten QR ma niby odczytać islandzki urzędnik? Druga rzecz, rząd Islandii jasno określił cechy, jakie ma spełniać zaświadczenie o szczepieniu, które ma zawierać m.in. nazwę szczepionki oraz numer serii. To nie są ich wymysły, ale kwestie zgodne z przyjętymi regulacjami przez większość krajów świata https://en.wikipedia.org/wiki/Internati ... rophylaxis
Teraz popatrz, co widzisz na stronie z kodem QR. Jakie info masz w świadectwie pobranym z IKP. Niestety nasi geniusze stworzyli te dokumenty nie zawracając sobie głowy jakimiś regulacjami międzynarodowymi, więc są one niewiele warte po przekroczeniu polskiej granicy, chyba że jakiś kraj wykaże maksimum dobrej woli.

Ps. Znając obrotność naszych rodaków oraz nie taką znowu wielką chęć do szczepień jest kwestią czasu, kiedy nasze żółte książeczki zaczną być traktowane jak niewiele warte świstki papieru ;)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#167 PostWysłany: 26 Maj 2021 11:15 
Awatar użytkownika

srebrny
Nie odczytywałem kodu QR z aplikacji ponieważ nie mam jej jeszcze zainstalowanej, stąd moje pytanie co się w nim zawiera i czy nie jest wystarczający. Co do druku z IKP to nawet o to nie pytałem bo po lekturze tematu stwierdziłem że nie jest nic warty.

Image
 Profil Relacje PM off
j_a lubi ten post.

#168 PostWysłany: 26 Maj 2021 22:29 

W tym zaświadczeniu nawet nazwy szczepionki nie ma więc z czym do ludzi. Najzabawniejsze jest to, że na koncie pacjenta jest wszystko co potrzeba ale jak klikasz obok w wygeneruj PDF nie ma nic istotnego.
 Profil Relacje PM off
meczko lubi ten post.

#169 PostWysłany: 29 Maj 2021 10:50 

Prośba do testowanych na KEF.
W jakiej formie dostaliście wynik i jakie informacje zawierał? To jakaś skrócona informacja czy pełne info, analogiczne do tego co dostajemy robiąc test w PL?

Lecę na 2 dni i wracam przez Niemcy co chcą testu i nie wiem czy dostanę z testu lotniskowego coś wartościowego czy powinienem robić następny test.

Dzięki.
 Profil Relacje PM off  

#170 PostWysłany: 29 Maj 2021 11:17 
Awatar użytkownika

Loty: 328
Kilometry: 456 296
niebieski
Wiadomość tekstowa w aplikacji Rakning C-19 o tym, że nie wykryto zakażenia Covid-19

Załączniki:
IMG_1968.PNG
IMG_1968.PNG [ 299.47 KiB | Obejrzany 973 razy ]

#171 PostWysłany: 30 Maj 2021 09:55 

Obecnie zaszczepieni też są testowani? ma się to zmienić w czerwcu?
 Profil Relacje PM off  

#172 PostWysłany: 30 Maj 2021 13:03 
Awatar użytkownika

niebieski
Tak, i zapowiedzieli że to się nie zmieni w najbliższym czasie.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#173 PostWysłany: 30 Maj 2021 21:37 

Jak wygląda procedura testowania? i to ten do nosa? ;)
 Profil Relacje PM off  

#174 PostWysłany: 31 Maj 2021 08:40 
Awatar użytkownika

Loty: 133
Kilometry: 206 956
Uzyskaliśmy z żoną bez problemu wpis do żółtej książeczki szczepień. Samą książeczkę zamówiłem na Allegro, wypełniliśmy nasze dane, żeby lekarka / pielęgniarka miała minimum roboty:)

Żona dostała wpis od lekarki tuż po szczepieniu, zapytała, czy mi też wpisze (czekałem pod punktem szczepień). Zgodziła się,

#175 PostWysłany: 01 Cze 2021 13:05 
Awatar użytkownika

srebrny
Podobnież te certyfikaty co to można je od dzisiaj pobrać z IKP są honorowane również w Islandii.
W sumie to wyglądają trochę jak żółta książeczka.

https://www.onet.pl/informacje/onetwiad ... b,79cfc278

https://www.fakt.pl/pieniadze/koronawir ... wy/c0g0zhs

Proszę pominąć poziom źródeł, ale pierwsze z brzegu które mi wpadły w wyszukiwarce ;)

Image
 Profil Relacje PM off
Kashpir lubi ten post.
Kashpir uważa post za pomocny.

#176 PostWysłany: 01 Cze 2021 15:15 

niebieski
https://www.landlaeknir.is/um-embaettid ... the-border

Wydaje się, że polskie zaświadczenie spełni teraz odpowiednie warunki. Na paszport jeszcze chwilę poczekamy.
 Profil Relacje PM off  

#177 PostWysłany: 01 Cze 2021 15:58 
Awatar użytkownika

Loty: 227
Kilometry: 523 063
Czyli podsumowując - dla zaszczepionych i ozdrowieńców wymagany certyfikat + darmowy test po przylocie a do otrzymania wyniku pouczenie żeby nie chodzić po sklepach / restauracjach ale niekoniecznie w wyznaczonym miejscu tylko dowolna rezerwacja z bookingu czy agody wystarczy?
 Profil Relacje PM off  

#178 PostWysłany: 01 Cze 2021 16:08 
Awatar użytkownika

srebrny
Wygląda na to, że obecne ograniczenia przedłużone zostały do 15.06, więc jest tak jak piszesz.

https://www.covid.is/announcements

Image
 Profil Relacje PM off  

#179 PostWysłany: 03 Cze 2021 21:01 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie wiem kiedy, ale jedna rzecz się zmieniła w ostatnim czasie: nie można już zaoszczędzić na pierwszym noclegu czekając na wynik testu w rządowym hotelu, gdzie jeszcze na początku maja była taka opcja.
 Profil Relacje PM off  

#180 PostWysłany: 03 Cze 2021 21:23 

Ja jestem zaszczepiony i nie mam żadnego noclegu a przylatuje o północy, więc mnie nie wpuszczą?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 266 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość