Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 116 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 14 Gru 2015 20:18 
Awatar użytkownika

niebieski
Tysiące mieszkańców wschodnich Filipin zostało ewakuowanych przed atakiem tajfunu Melor. Żywioł powoduje lokalne powodzie i lawiny błotne. Fale na morzu osiągają wysokość 4 metrów.

Tajfun, któremu towarzyszą intensywne opady deszczu, osiągnął w poniedziałek wybrzeża wyspy Batag, we wschodnich Filipinach. Według prognoz w najbliższych godzinach zaatakuje prowincję Sorsogon.
Wieje z prędkością nawet 185 km/h
Szybkość wiatru sięga 150 km/godz, a w porywach nawet 185 km/godz. Oko tajfunu przemieszcza się z prędkością 17 km/h.
Zawieszono zajęcia w szkołach. Odwołano 40 lotów krajowym. 73 promy i łodzie rybackie musiało pozostać w portach. Ewakuowano około 750 tysięcy mieszkańców trzech prowincji.
Alerty pogodowe
W 20 prowincjach Filipin ogłoszono alert pogodowy dotyczący silnego wiatru i ulewnego deszczu, którego może spaść do 300 l/mkw.v
 Profil Relacje PM off  

Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥 Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥
Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️ Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️
#82 PostWysłany: 14 Sty 2016 08:52 
Awatar użytkownika

niebieski
Tak sobie sledze ostatnie loty z Dubaju i powaznie zastanwaiam sie czy przesiadka na kolejny lot o 14:50 z bagazem rejestrowanym i zmiana terminalu ma szanse.

Załączniki:
Capture.JPG
Capture.JPG [ 52.2 KiB | Obejrzany 1459 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#83 PostWysłany: 14 Sty 2016 09:53 

Loty: 155
Kilometry: 370 915
srebrny
To zależy z którego terminalu w MNL wylatujesz. Z pozoru na przesiadkę masz dużo czasu, ale jeśli będziesz musiał zmienić terminal z 1,2 <->3 to może być problem. Czas podany na wklejonym zrzucie ekranu to zapewne czas dotknięcia kołami pasa. Dolicz kołowanie, oczekiwanie na bagaż, przejście do busa/taksówki, przejazd (nawet godzina jak są korki, zwłaszcza z T3) i jakieś procedury przy wejściu do terminalu. Wygląda mi też na to, że te opóźnienia wynikają raczej z działalności operacyjnej lotniska i linii, niż z powodu pogody. W okolicy azji płd-wsch brak jest obecnie aktywnych cyklonów.
maarcin1938 lubi ten post.
maarcin1938 uważa post za pomocny.

#84 PostWysłany: 14 Sty 2016 09:57 

Loty: 191
Kilometry: 627 645
niebieski
Zadna taksowka nie jedziesz.Przy zmianie terminala jedziesz darmowym busem. Wszystko jest dobrze opisane i sprawnie zorganizowane. Zdazysz bez problemu.
 Profil Relacje PM off
maarcin1938 lubi ten post.
maarcin1938 uważa post za pomocny.

#85 PostWysłany: 14 Sty 2016 10:03 
Awatar użytkownika

niebieski
@rattaman
ląduje na T3, a musze dostac się na T4. Czytalem ze najszybciej pokonał drogę busem lotniskowym, który jedize po płycie lotniska. Niestety jeszcze bagaz do odebrania i nadania...
Tak mi sie tez wydaje, po prostu ogromny ruch na tych lotniskach powoduje te opoznienia.
Rozmyslam nad tym tematem bo w zasadzie ponad 3 h przesiadki zgodnie z rozkladem powinno dac duzy zapas czasu, a niestety jest inaczej.
 Profil Relacje PM off  

#86 PostWysłany: 14 Sty 2016 10:18 

srebrny
Kian napisał(a):
Zadna taksowka nie jedziesz.Przy zmianie terminala jedziesz darmowym busem. Wszystko jest dobrze opisane i sprawnie zorganizowane. Zdazysz bez problemu.

Być może w ostatnich miesiącach się coś zmieniło, ale widziałem bardziej sprawnie zorganizowane lotniska. Darmowy bus jeździ zdaje się teoretycznie co 15min, ale trzeba pamiętać, że jedzie nie po płycie lotniska, ale po objeżdza lotnisko zwykłymi ulicami, które czasem są zakorkowane. Byłbym ostrożny ze stwierdzeniami "zdążysz bez problemu", jesli kolega maarcin1938 pisze, że ma lot o 14.50, a samolot z DXB przylatuje czasem dopiero o 13.

#87 PostWysłany: 14 Sty 2016 10:25 
Awatar użytkownika

niebieski
To jaka jest szansa ze jezeli np bede miał opoznienie i sie nie wyrobie to uda mi sie ugrac przebookowanie na pozniejszy lot np do Kalibo ?
 Profil Relacje PM off  

#88 PostWysłany: 14 Sty 2016 10:28 
Awatar użytkownika

srebrny
Znając życie to ten samolot o 14.50 też wyleci z opóźnieniem, ale z tym "zdążysz bez problemu" to mocne nadużycie.

@maarcin1938 trochę męczysz konia.
Już Ci kiedyś napisałem, że mi się udało przebookować na wcześniejszy lot, ale nikt Ci tego nie zagwarantuje.
 Profil Relacje PM off  

#89 PostWysłany: 14 Sty 2016 10:33 

niebieski
Z tego co wiem przebookowanie jest bez problemu.

"zdazysz bez problemu" mialem na mysli bedz spoznienia lotu z Dubaju.

2 m-c temu lecialem z Dubaju do PPS ,ze zmiana lotniska i z zajelo mi to 2 godz.

Poza tym po co Ci bagaz rejestrowany???

Podreczne sa wystarczajaco duze,a na kazdym locie zaoszczedzisz 20-30 min.
 Profil Relacje PM off
cypel lubi ten post.

#90 PostWysłany: 14 Sty 2016 10:34 
Awatar użytkownika

srebrny
Kian napisał(a):

Może chce przewieźć czajnik, żelazko i parawan ;)
 Profil Relacje PM off  

#91 PostWysłany: 14 Sty 2016 10:37 
Awatar użytkownika

niebieski
cypel napisał(a):
Kian napisał(a):

Może chce przewieźć czajnik, żelazko i parawan ;)

Lece z kobietą ;)
 Profil Relacje PM off  

#92 PostWysłany: 14 Sty 2016 10:40 
Awatar użytkownika

srebrny
A to nie może wsiąść normalnie jak człowiek do samolotu tylko musisz ją nadać rejestrowym ?
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#93 PostWysłany: 14 Sty 2016 10:41 
Awatar użytkownika

niebieski
Dobre :P

Ostatnio edytowany przez szymonpoznan1, 14 Sty 2016 13:31, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#94 PostWysłany: 14 Sty 2016 10:43 

srebrny
maarcin1938 napisał(a):
To jaka jest szansa ze jezeli np bede miał opoznienie i sie nie wyrobie to uda mi sie ugrac przebookowanie na pozniejszy lot np do Kalibo ?

Nie wiem jakimi liniami lecisz do Kalibo. Tak jak napisał kolega cypel, czasami możliwa jest zmiana na wcześniejszy lot (np. w moim przypadku PA zaproponowało mi przelot wcześniejszym rejsem, bo byłem odpowiednio wcześniej na lotnisku). Nie sądzę jednak, aby byli tak uprzejmi w przypaku spóźnienia. Jeśli lecisz Cebu, czy Air Asia, to może taniej kupić dodatkowy bilet na pozniejszy rejs (jesli jest tani) i ew. dokupic bagaz pozniej na ostatnia chwile przez net, lub na lotnisku.

#95 PostWysłany: 14 Sty 2016 10:46 

maarcin1938 napisał(a):
cypel napisał(a):
A to nie może wsiąść normalnie jak człowiek do samolotu tylko musisz ją nadać rejestrowym ?

Dobre :P

Nawet bardzo dobre.
Tekst miesiąca. :mrgreen:
 PM off  

#96 PostWysłany: 14 Sty 2016 10:46 
Awatar użytkownika

niebieski
Czuje zaraz to w łapu capu, czy jak to się tam zwie :P

Ostatnio edytowany przez szymonpoznan1, 14 Sty 2016 13:31, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#97 PostWysłany: 14 Sty 2016 10:52 

Loty: 713
Kilometry: 899 175
niebieski
Zależy czy wcześniej została zarejestrowana / np. w USC / lub
zalegalizowana / w innym urzedzie /!!! :lol:

Ostatnio edytowany przez szymonpoznan1, 14 Sty 2016 13:30, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#98 PostWysłany: 14 Sty 2016 12:50 

niebieski
Usiadz i policz ile kosztuje nadanie bagazu na wszystkich lotach. 300-400zl? / Za ta kase kupisz na miejscu co chcesz. Przemysl to.

Ja pojutrze lece z kobieta i 2 dzieci. Kazdy ma swoj plecak. I kazdy musi sie do niego spakowac.
 Profil Relacje PM off
Japonka76 lubi ten post.

#99 PostWysłany: 30 Sie 2016 07:59 

Loty: 87
Kilometry: 227 848
Orientujecie się jak wygląda obecnie sytuacja na południu kraju? W wiadomościach pojawia się coraz więcej informacji o zagrożeniu terrorystycznym ze strony muzulmanskich radykałów powiązanych z ISIS.
 Profil Relacje PM off  

#100 PostWysłany: 30 Sie 2016 08:29 

niebieski
Akurat nie poludniem kraju martwilabym sie najbardziej.

Mnie to bardziej przeraza nowy prezydent, jedo listy podejrzanych drug dealerow i przyzwolenie na samosady. Sa dni kiedy na ulicach Manili znajduja kilkanascie trupow.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 116 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość