Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 226 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna
Autor Wiadomość
#141 PostWysłany: 09 Mar 2019 23:31 

Na ile przy wejsciu jest sprawdzany wiek dziecka? Oficjalnie można od ósmego roku życia. Czy siedmiolatek wejdzie?
 Profil Relacje PM off  

Czarterowe loty (z dużym bagażem) do Sri Lanki za 2499 PLN ✈️🧳🎒 Czarterowe loty (z dużym bagażem) do Sri Lanki za 2499 PLN ✈️🧳🎒
Wakacje 2026 w tureckim raju 🏝️ 4* hotel z aquaparkiem w Kemer za 2369 PLN Wakacje 2026 w tureckim raju 🏝️ 4* hotel z aquaparkiem w Kemer za 2369 PLN
#142 PostWysłany: 27 Maj 2019 10:54 
Awatar użytkownika

Loty: 100
Kilometry: 242 055
Wszystkie bilety za 10 e na termin 1-8 lipca są wyprzedane, a w tym czasie będę w Maladze. Nie chcę kupować wejścia z przewodnikiem, bo w zasadzie tylko ja bym z tego skorzystała, a reszta by się nudziła. Czy komuś udało się zdobyć bilet na miejscu w sezonie, nie stawiając się o 7 rano przy kasie? Nie wiem, czy z dziećmi będzie mi się chciało zrywać tak rano (dobra, nie zganiajmy na dzieci- ja mam sama mega problemy ze wstawaniem) :?

#143 PostWysłany: 27 Maj 2019 11:11 

Co do dzieci
Kod:
muszą mieć minimum 8 lat!

co do biletów: pewniak z przewodnikiem lub jakieś tam ryzyko nie wejścia

Kod:
To był sierpień, nie wiem jak jest w przypadku innych miesięcy, ale warto o tym pomyśleć wcześniej. Kupując określacie w jaki dzień i o której godzinie chcecie wejść do wąwozu.

Ponieważ nie kupiłam biletów przez internet postanowiłam zaryzykować i przejść te 2,7 km do bramki kontrolnej, gdzie można też kupić bilety. Okazało się, że sprzedano mi je bez żadnego problemu, a cena była taka sama. Jednak nie było tłumu (byłam tam ok. godziny 13.00) i spokojnie mogłam dołączyć do grupy.

osobna kwestia to przejście szlaku z dziećmi w upale, istnieje też ryzyko zamknięcia szlaku w wyniku bardzo wysokich temperatur
 PM off  

#144 PostWysłany: 27 Maj 2019 13:06 
Awatar użytkownika

Dzieci 10 i 11 lat, więc spokojnie, do upałów jakby też już nauczone, chyba będę zatem ryzykowała i pojadę w ciemno. Może się uda....Dzięki.

#145 PostWysłany: 15 Cze 2019 19:49 

-- 15 Cze 2019 19:47 --

Myszelka napisał(a):
Na ile przy wejsciu jest sprawdzany wiek dziecka? Oficjalnie można od ósmego roku życia. Czy siedmiolatek wejdzie?

Wejdzie, znajomi zabrali córkę 6-letnią, wpuścili ale po podpisaniu oświadczenia że nie biorą odpowiedzialności. Znajomi dziecko trzymali całą drogę za rękę ;)

-- 15 Cze 2019 19:49 --

bernikula napisał(a):
Wszystkie bilety za 10 e na termin 1-8 lipca są wyprzedane, a w tym czasie będę w Maladze. Nie chcę kupować wejścia z przewodnikiem, bo w zasadzie tylko ja bym z tego skorzystała, a reszta by się nudziła. Czy komuś udało się zdobyć bilet na miejscu w sezonie, nie stawiając się o 7 rano przy kasie? Nie wiem, czy z dziećmi będzie mi się chciało zrywać tak rano (dobra, nie zganiajmy na dzieci- ja mam sama mega problemy ze wstawaniem) :?

Udało się mi wejść ze znajomymi w sierpniu, bez biletów 4 osoby. Zawsze jest pula biletów do wykorzystania na miejscu tylko czasem trzeba poczekać jeśli są grupy pełne, bo pierwszeństwo mają ci co bilet mają.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#146 PostWysłany: 24 Cze 2019 08:53 
Awatar użytkownika

@PaulinaTyl bedziemy próbowali na pewno. Już nawet się poświęcę i wstanę rano :D Cały czas siedzi mi tylko w głowie ten cholerny tunel, boję się przez niego przechodzić, boję się, że zacznę się dusić z tej klaustrofobii.

#147 PostWysłany: 30 Cze 2019 15:12 

srebrny
byłam w czwartek, o jaki tunel chodzi?

#148 PostWysłany: 30 Cze 2019 18:19 
Awatar użytkownika

Loty: 124
Kilometry: 218 290
srebrny
Przupuszczam że o tunel podczas dojścia do startu. W jednym miejscu zaraz na początku. Ale są dwie drogi z parkingu, więc nie ma przymusu leźć przez ten tunel

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#149 PostWysłany: 30 Cze 2019 18:41 
Awatar użytkownika

Loty: 269
Kilometry: 576 283
niebieski
To jest krótki tunel - zresztą nie trzeba przez niego przechodzić i też się dojdzie tą drogą bardziej przez las - ale jest ona dłuższa - przed tunelem prosto
pozdrawiam
jerzy5 lubi ten post.

#150 PostWysłany: 30 Cze 2019 20:38 

srebrny
czy chodzi o ten 2 metrowy tuneliczek przed wejściem na drogę ze strzałką 2,7km do wejścia na szlak
? :o

#151 PostWysłany: 30 Cze 2019 20:43 
Awatar użytkownika

Loty: 124
Kilometry: 218 290
srebrny
Nie, jest na drodze kilkudziesięciometrowy, ale jak powtórzę, nie trzeba przez niego przechodzić

Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#152 PostWysłany: 30 Cze 2019 23:03 

srebrny
To widać szłam inną trasą, bo tunelu nie widziałam ;) znalazłam go w internecie już.

#153 PostWysłany: 05 Lip 2019 02:30 

bernikula napisał(a):
@PaulinaTyl bedziemy próbowali na pewno. Już nawet się poświęcę i wstanę rano :D Cały czas siedzi mi tylko w głowie ten cholerny tunel, boję się przez niego przechodzić, boję się, że zacznę się dusić z tej klaustrofobii.

Udało się?
 Profil Relacje PM off  

#154 PostWysłany: 09 Lip 2019 08:31 
Awatar użytkownika

@PaulinaTyl udało się, choć lekka panika była. Nawet kręciłam relacje na insta, prawie się dusząc :D

Co do biletów- nie miałam kupionych wcześniej w necie, na miejscu byłam w kasie około godz. 11 i w zasadzie weszliśmy od razu. Grupy, które miały bilety na określoną godzinę stały i czekały. Jeszcze kilkanaście innych osób kupowało na miejscu.
jerzy5 lubi ten post.

#155 PostWysłany: 09 Lip 2019 11:18 

Loty: 201
Kilometry: 341 834
niebieski
Kurczę byłem w marcu w Maladze i jakoś mnie zakrecilo i po sprawdzeniu strony internetowej, że brak biletów odpuściłem i to był błąd gdyż jak czytam trzeba było jechać rano i trochę ryzykować, dzięki wszystkim, teraz jak będę powtórnie będę wiedział jak to zrealizować
 Profil Relacje PM off  

#156 PostWysłany: 30 Lis 2019 20:28 

Cześć.
Chciałbym poradzić się w kwestii wejścia na El Caminito del Rey. W grę wchodzi któryś dzień między 18.12.2019 - 20.12.2019r.
Lokum mam w centrum Malagi, niedaleko muzeum Picassa.
1. Zastanawiam się teraz jak zrobić z biletami, z tego co tu wyczytałem to lepiej jest w ciemno (nie wiadomo jaka będzie pogoda) kupić wejściówki przez Internet na stronie El Caminito del Rey. Czy ma ktoś doświadczenie jak sytuacja wygląda w drugiej połowie grudnia, czy też bezpieczniej jest zakupić wejściówki wcześniej aby później uniknąć niemożliwości zakupu na biletów na miejscu i wejścia? Zależy mi też na tych biletach tańszych, bez przewodnika.
2. Czy będąc w El Caminito del Rey, można ten sam szlak pokonać drogą powrotną czy raczej nie da rady i czy mogą się o to czepiać?
3. O której porze dnia wejście tam byłoby najowocniejsze?
4. Jak teraz po sezonie dojechać tam w grudniu (18.12.2019 - 20.12.2019r.) na własną rękę za pomocą transportu publicznego? Słyszałem, że jedzie tam bezpośrednio jakiś pociąg z Malagi czy z powrotem jest tak samo? Proszę o jakieś informacje w tym zakresie bo nie mogę nic znaleźć.
Z góry dziękuję za wszelkie informacje i pozdrawiam serdecznie
 Profil Relacje PM off  

#157 PostWysłany: 30 Lis 2019 20:40 

Przeczytać ze zrozumieniem ten krotki temat, wszystkie odpowiedzi tu znajdziesz

W Maladze da się tanio wypożyczyć samochód, z jego pomocą najlepiej planować według wskazówek stąd :!:

Leń do kwadratu
 PM off  

#158 PostWysłany: 30 Lis 2019 21:01 

Nie chciałbym właśnie za pomocą samochodu a za pomocą transportu publicznego. Chciałbym się upewnić jak sytuacja wygląda obecnie i przede wszystkim w okresie zimowym , po sezonie. Nie które informacje są z przed kilku lat i mogą być "przeterminowana", może ktoś ostatnio podróżowął i był w podobnej sytuacji?
 Profil Relacje PM off  

#159 PostWysłany: 30 Lis 2019 21:08 

To według wskazówek z artykułu

http://xn--magnespodry-zeb59o.pl/el-cam ... raktyczne/

Autobus M-340 będzie najlepszym rozwiązaniem
 PM off
Userr1 lubi ten post.
Userr1 uważa post za pomocny.

#160 PostWysłany: 02 Gru 2019 13:48 

gorny77, dziękuję za link. Znalazłem informacje których szukałem.
Mam tylko pytanie o ten rozkład tego autobusu M-340, nie znam Hiszpańskiego ale czy dobrze rozumiem, iż według tego rozkładu ten autobus w grudniu nie jeździ z stacji Alora, a odjeżdża z miasta, z przystanku Veracruz? Mówimy tu o dniu 18.12.2019r.
Jak dobrze rozumiem, odjazd z Vercruz jest w godzinach 08:50, 10:50, 12:30 źródło: http://www.ctmam.es/lineas/M-340

Tyle tylko, że szukając dalej na tej stronie znalazłem jakoby był ten autobus z samej stacji Estación FF.CC.Álora o godzinie 08:45 oraz 10.25 źródło: PDF z zakładki Descargar http://siu.ctmam.ctan.es/es/horarios_li ... &linea=121

Bilet na ten przejazd tym autobusem M-340 kupię w jedną i drugą stronę kupię na miejscu u kierowcy?

Jak rozumiem przy opcji zakupu biletu na bus z zakupem biletu do Caminito oznacza przejazd autobusem pomiędzy końcem trasy Caminito, a początkiem wędrówki czyli El Chorro?? (Brak możliwości przejścia z powrotem po szlaku Caminito)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 226 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości