Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
https://pacjent.gov.pl/ekuz
https://pacjent.gov.pl/ikp/moje-konto/wniosek-ekuz

oraz o certityfkatu, jak sie zapomni zrobic EKUZ na czas
https://pacjent.gov.pl/aktualnosc/ekuz-w-mojeikp

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 303 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 16  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: EKUZ
#121 PostWysłany: 19 Wrz 2016 13:30 
Awatar użytkownika

Loty: 225
Kilometry: 260 138
niebieski
Jeżeli cos się stanie w trakcie pobytu, gdzie polisa komercyjna będzie nie wystarczająca, warto mieć zapisane dane kontaktowe do swojego OW NFZ. W takiej sytuacji można wystąpić o certyfikat tymczasowo zastępujący EKUZ, który potwierdza takie same uprawnienia jak EKUZ. https://www.ekuz.nfz.gov.pl/hidden_main_page/kontakt
Cicha_Woda lubi ten post.

Przygoda w Wietnamie! 🏯🐉🏮 Hanoi i Ho Chi Minh w jednej podróży za 2564 PLN 🛵🍜 Przygoda w Wietnamie! 🏯🐉🏮 Hanoi i Ho Chi Minh w jednej podróży za 2564 PLN 🛵🍜
🌴Ciepło, luksus i rajskie plaże☀️✨ Wycieczka na Zanzibar za 3412 PLN 🏖️✈️ Loty z dużym bagażem i 4⭐ hotel 😍 🌴Ciepło, luksus i rajskie plaże☀️✨ Wycieczka na Zanzibar za 3412 PLN 🏖️✈️ Loty z dużym bagażem i 4⭐ hotel 😍
#122 PostWysłany: 07 Paź 2016 14:49 
Awatar użytkownika

Dziś na Chałubińskiego w Warszawie ok.10:00 8 osób w kolejce i 20min czekania bo jedno okienko dla EKUZ otwarte.Dowiedziałem się,że od współmałżonka nie potrzeba upoważnienia do odbioru karty ale od dorosłych dzieci i rodziców jest wymagane(nie przestrzegają jednak tego, jak w przypadku Pana przede mną).
 Profil Relacje PM off  

#123 PostWysłany: 31 Paź 2016 12:23 

Dąbrowa G. -wprowadzili numerki i dlatego teraz są kolejki, nigdy nie czekałam tak długo jak dziś: 20 minut od pobrania numerka do wejścia do pokoju, z którego wyszłam po 2 minutach.Brawo.
Co ciekawe oddział jest czynny w godz.8-16 cały tydzień....brawo po raz drugi.
 PM off  

#124 PostWysłany: 09 Lis 2016 20:47 

niebieski
Ja w Poznaniu załatwiam to korespondencyjnie. Karta przychodzi po 3 dniach od wysłania wniosku mailem.
 Profil Relacje PM off  

#125 PostWysłany: 10 Lis 2016 08:53 

Dokładnie. Można założyć profil zaufany i przez ePUAP sprawę załatwić w kilka minut bez ruszania się od kompa.

Ostatnio edytowany przez michzak, 10 Lis 2016 08:59, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie
 Profil Relacje PM off  

#126 PostWysłany: 10 Lis 2016 09:23 

srebrny
Można wysłać wniosek emailem. Przez ePUAP pół roku temu nie udało mi się złożyć tego konkretnego wniosku (inne działały bez problemów).
Tak że raczej szkoda zachodu z ePUAP w tym wypadku.

#127 PostWysłany: 10 Lis 2016 10:12 

niebieski
Prosty i szybki sposób, realizowałem ostatnio. Ściągnąć wniosek ze strony najbliższego nam NFZu, wypełnić, zeskanować, wysłać emailem. cztery dni po wysłaniu mailem miałem karty dla całej rodziny.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#128 PostWysłany: 10 Lis 2016 10:36 

HON fly4free
ja wysyłam wnioski mailem (delegatura Wałbrzych) i dzwonię z prośbą o potwierdzenie otrzymania - kiedyś wpadł im do spamu :lol:
ostatnio wniosek wysłany 3 czerwca (piątek) rano - karta dostarczona pocztą 6 czerwca (poniedziałek)
nie ukrywam, że zarówno nfz jak i poczta (chociaż to raptem ok 20 km) pozytywnie zaskoczyły mnie sprawnością działania
 Profil Relacje PM off  

#129 PostWysłany: 10 Sty 2017 16:43 

Loty: 42
Kilometry: 63 566
niebieski
Ja kolejny raz wysyłka wniosku email (delegatura Nowy Targ) (uwaga, teraz skrócony wniosek jest, nie trzeba podawać danych płatnika składek).
Wniosek wysłany w czw. 5.01, w skrzynce 9.01 pon. - po drodze długi weekend.

Kolejny raz czas realizacji 24 h roboczych - z doręczeniem pocztą polską oczywiście.
 Profil Relacje PM off
pawelos lubi ten post.

#130 PostWysłany: 21 Mar 2017 20:56 
Awatar użytkownika

niebieski
Od paru dni NFZ wystawia EKUZ na okres 1 roku :)
10 ludzi lubi ten post.
pawelos uważa post za pomocny.

#131 PostWysłany: 21 Mar 2017 22:41 
Awatar użytkownika

Loty: 22
Kilometry: 20 023
niebieski
Akna napisał(a):

Od jutra do piątku 24 marca będzie można wyrobić kartę EKUZ na lotnisku KTW (parter terminala B w godzinach 10-14)
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#132 PostWysłany: 22 Mar 2017 08:57 
Awatar użytkownika

niebieski
Akna napisał(a):

Fakt, wyrabiałem na początku miesiąca i też się zdziwiłem:)

#133 PostWysłany: 12 Kwi 2017 18:29 

Loty: 34
Kilometry: 85 452
srebrny
Czy mogę dwa wnioski (swój i żony) wysłać jednym mailem, czy trzeba to robić oddzielnie?

EDIT
Wystarczy ta pierwsza strona, czy te 2 kolejne też muszę skanować?
 Profil Relacje PM off  

#134 PostWysłany: 12 Kwi 2017 18:49 

Loty: 22
Kilometry: 63 900
Niedawno złożyłem wniosek przez EPUAP bez zakładania tam konta. Wystarczyło logowanie przez bankowość internetową. Karta przyszła po 3 dniach roboczych (Poznań).
 Profil Relacje PM off  

#135 PostWysłany: 12 Kwi 2017 19:25 

srebrny
Próbowałem przez ePUAP, ale cały czas mam komunikat, że wniosek nie został zaadresowany i nie mogę kliknąć "wyślij"
 Profil Relacje PM off  

#136 PostWysłany: 12 Kwi 2017 20:21 
Awatar użytkownika

Loty: 124
Kilometry: 218 290
srebrny
To może go jednak zaadresujesz:-)
Musisz wybrać wojewódzki oddział nfz

Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#137 PostWysłany: 12 Kwi 2017 20:26 

srebrny
Mam wybrany, ale to nic nie zmienia

Załączniki:
Przechwytywanie.PNG
Przechwytywanie.PNG [ 38.66 KiB | Obejrzany 2312 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#138 PostWysłany: 13 Kwi 2017 13:25 

Loty: 42
Kilometry: 63 566
niebieski
trocha napisał(a):
Czy mogę dwa wnioski (swój i żony) wysłać jednym mailem, czy trzeba to robić oddzielnie?
EDIT
Wystarczy ta pierwsza strona, czy te 2 kolejne też muszę skanować?

Wysyłam 3 wnioski na raz: skanuję każda pierwszą stroną, 2 i 3 tylko raz (tu nic się nie pisze, więc raz wystarczy) i robię 3 pliki pdf 3-stronicowe. W treści maila wpisuję: proszę o wysyłkę wszystkich 3 kart razem na adres....

Nigdy nie było problemu. Mail w pon. z samego rana, we wt. list z kartami doręczony
 Profil Relacje PM off  

#139 PostWysłany: 13 Kwi 2017 19:05 
Awatar użytkownika

niebieski
Na stronie nfz-warszawa.pl są wszystkie te informacje:

1. Jeżeli planują Państwo wyjazd w ciągu najbliższych 30 dni zalecamy zgłosić się z wnioskiem osobiście do oddziału lub jednej z delegatur.
2. Prosimy o przesyłanie wniosku tylko na jeden adres e-mail. Przesłanie go na więcej niż jeden adres może spowodować wydłużenie czasu oczekiwania ze względu na dublowanie wniosków i jednocześnie sztuczne zwiększenie ich ilości w systemie informatycznym MOW NFZ.
3. W przypadku przekazywania wniosków o EKUZ dla wszystkich członków rodziny prosimy o wysyłanie ich w jednym pliku, w jednej wiadomości e-mail.
4. Prosimy o dołączanie skanu tylko pierwszej strony wniosku (bez stron z informacjami).
5. W przypadku przekazywania wniosków o EKUZ dla osób, które ukończyły 18 lat, prosimy o dołączanie skanu aktualnej legitymacji szkolnej/studenckiej lub zaświadczenie ze szkoły/uczelni o kontynuowaniu nauki.
6. W przypadku odbioru osobistego wniosku, bardzo prosimy o umieszczenie tej informacji także w treści lub tytule e-maila
i przekazywanie ich na adres e-mail MOW NFZ lub Delegatury, w której ma być odebrany.
Pawel_T lubi ten post.

#140 PostWysłany: 20 Kwi 2017 11:16 

srebrny
To ja tylko napiszę, że jeśli chodzi o ePUAP to zgłosiłem im ten problem z nieadresującym się wnioskiem i odpisali mi na maila, że powinno już działać. Sprawdziłem - działa.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 303 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 16  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości