Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 520 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 26  Następna
Autor Wiadomość
#141 PostWysłany: 21 Lis 2014 23:50 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
srebrny
Wydawało mi się, że całkiem precyzyjnie odniosłem się do stwierdzenia o "zewnętrznym ubezpieczeniu likwidującym udział własny" ;)

Inną parą kaloszy jest możliwość wykupienia "pełnego" ubezpieczenia w wypożyczalni (w Hiszpanii kosztowało ok 6 EUR za dzień, teraz na szybko w Grecji 12 EUR) i zakres tego full.
 Profil Relacje PM off  

Ostatni dzień promocji PLL LOT❗️✈️ Obniżka cen na wszystkie kierunki ♥️ Ostatni dzień promocji PLL LOT❗️✈️ Obniżka cen na wszystkie kierunki ♥️
Wypoczynek w Dubaju za 2829 PLN ☀️🏙️ Loty PLL LOT i noclegi w 4* hotelu Queen Elizbeth Wypoczynek w Dubaju za 2829 PLN ☀️🏙️ Loty PLL LOT i noclegi w 4* hotelu Queen Elizbeth
#142 PostWysłany: 07 Sty 2015 17:41 

niebieski
A jak wygląda kwestia odbioru pojazdu w wypożyczalni poza godzinami jej pracy (tzn. po 23:00) - aktualnie sonduję możliwość wypożyczenia samochodu w Gironie i Economy Car Rentals wypada o ok. 30 euro drożej niż DoYouSpain, ale ECR gwarantuje brak opłat za wypożyczenie poza godzinami pracy, a DYS nic o tym nie pisze (z okoliczności sprawy wynika, że w obu przypadkach chodzi o wypożyczenie w Goldcar, który dolicza za taką przyjemność 40 euro). Jest ktoś zorientowany w tym temacie?:)
 Profil Relacje PM off  

#143 PostWysłany: 07 Sty 2015 21:12 
Awatar użytkownika

Loty: 257
Kilometry: 546 135
srebrny
Chciałbym poznać która wypożyczalnia kryje się za ofertą ECR. ECR pisze, że anulacja rezerwacji jest darmowa, dobrze kombinuję, że w ten sposób mogę bez obaw machnąć przykładową rezerwację, poznać kto to taki, i anulować jak mi nie spasuje?

Pierwsze raz w Afryce: https://www.fly4free.pl/forum/a-na-koniec-ktos-ci-powie-ze-nic-z-tej-afryki-nie-widziales,213,175117
Pojechaliśmy z nastolatkami w kilkumiesięczną podróż dookoła świata: W sto dni dookoła świata
 Profil Relacje PM off  

#144 PostWysłany: 07 Sty 2015 22:10 

Nie zwrócą Ci prowizji.
Natomiast jeżeli chodzi o Goldcar to oni maja flexi fuel system (czy jakoś tak). Skasowali mnie ok 60 euro za pełny bak paliwa ( wartość na kanarach ok 30 euro), jak zwrócisz pełny bak to zwracają Ci opłatę pomniejszoną o koszty logistyczne (około 30 euro). Więc dla zasady odradzam tą firmę.

#145 PostWysłany: 07 Sty 2015 22:17 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
srebrny
To nieprawda, ECR zwracają bezproblemowo prowizję i to sprawdzone wielokrotnie. Oczywiście w terminie dozwolonym na anulację.
 Profil Relacje PM off  

#146 PostWysłany: 07 Sty 2015 22:50 

Loty: 38
Kilometry: 79 867
maci3q napisał(a):
Nie zwrócą Ci prowizji.
Natomiast jeżeli chodzi o Goldcar to oni maja flexi fuel system (czy jakoś tak). Skasowali mnie ok 60 euro za pełny bak paliwa ( wartość na kanarach ok 30 euro), jak zwrócisz pełny bak to zwracają Ci opłatę pomniejszoną o koszty logistyczne (około 30 euro). Więc dla zasady odradzam tą firmę.

Z tego co pisałeś to nie zrobiłeś interesu na Kanarach ~ponad 200euro za 9 dni - swoją drogą nie wiem co to za pomysł korzystać z ECR czy Goldcar na Kanarach kiedy najtańsze firmy to są firmy lokalne - Citroen C4 na 7 dni w autoreisen - 80 euro ( Full -Full ) z pełnym ubezpieczeniem, za ok. 20 euro więcej cicar.es - również z Full - Full i pełnym ubezpieczeniem.
 Profil Relacje PM off  

#147 PostWysłany: 07 Sty 2015 23:09 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
niebieski
Ja ze swej strony na kanarach mogę jeszcze polecić Payless.es (również ok. 80€ za tydzień, full-full z ubezpieczeniem bez excessu).
 Profil Relacje PM off  

#148 PostWysłany: 08 Sty 2015 08:36 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 195 396
niebieski
blondyna1 napisał(a):
Chcę wypożyczyć auto w Stanach, a dokładniej w Maine na 5 dni w przyszłym roku. Znalazłam taka ofertę

Image

z takim opisem ubezpieczenia

Image

Rozumiem, że jest to już pełne ubezpieczenie i nie bedę musiała nic na miejscu dokupywać. Nie powinno też być dodatkowych obciążeń na karcie, poza małą przedpłatą :?:

Mam taka sama sytuacje i pytanie. Czy zapis 0 excess and damages oznacza że wypożyczalnia nie zablokuje żadnych dodatkowych środków i zapłacę tylko to co mam na potwierdzeniu? (USA, auto od Alamo)

#149 PostWysłany: 08 Sty 2015 08:43 

to oznacza że normalnie zablokują Ci kwotę depozytu na karcie i zostanie ona ściągnięta w przypadku uszkodzeń pojazdu, a dopiero ubezpieczyciel powiązany z ECR zwróci Ci kwotę pobraną przez wypożyczalnię
 Profil Relacje PM off  

#150 PostWysłany: 08 Sty 2015 09:32 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 195 396
niebieski
Dzięki, zastanawiam się tylko ile taki depozyt może wynieść? Bo karta ma limit a chciałbym jeszcze z niej skorzystać...

#151 PostWysłany: 08 Sty 2015 09:58 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
oneway napisał(a):
to oznacza że normalnie zablokują Ci kwotę depozytu na karcie i zostanie ona ściągnięta w przypadku uszkodzeń pojazdu, a dopiero ubezpieczyciel powiązany z ECR zwróci Ci kwotę pobraną przez wypożyczalnię

Wydaje mi się, że tak nie jest. To, o czym mówisz, to wariant "Zero refundable", natomiast tu jest "zero deductible".
Chyba że zostanie zabezpieczona kwota na poczet "typical exclusions" jak wymiana zamków, zgubienie kluczyków.

Załączniki:
T&C.jpeg
T&C.jpeg [ 235.27 KiB | Obejrzany 1767 razy ]
 Profil Relacje PM off
Shaq uważa post za pomocny.

#152 PostWysłany: 08 Sty 2015 10:31 

złoty
Jest tak jak pisze @krasnal. Wypożyczałem 3x samochód w Alamo przez ECR i żadna kwota nie była blokowana, a ubezpieczenia były oznaczane jako CDW+SLI. Dodatkowo można było wziać ubezpieczenie NW i od zgubienia/zniszczenia kluczyków.

Btw. brałem właśnie w Alamo ten Jeep Liberty or similar i dostałem g....nego Chevroleta Captiva (nic innego w tej klasie nie było,na placy same Captivy).
 Profil Relacje PM off
Shaq uważa post za pomocny.

#153 PostWysłany: 22 Sty 2015 10:27 

niebieski
Odnośnie sprawdzenia w ECR od jakiej wypożyczalni pochodzi dana oferta to polecam sposób z czytaniem komentarzy - o ile ECR nie udostępnia informacji o wypożyczalni, to komentarze odnoszą się już do konkretnej wypożyczalni i często (u mnie bodajże w 4 przypadkach na 5 prób) w tych komentarzach ktoś używa nazwy wypożyczalni - sposób trochę bardziej pracochłonny, ale nie ma problemu z ewentualnym zwrotem prowizji.

Mam jednak inne pytanie: jeśli nie mam jeszcze karty kredytowej (robi się) to mogę bez przeszkód zarezerwować samochód już teraz i zapłacić za niego moją kartą debetową, a przy odbiorze dopełnić transakcję kartą kredytową na moje nazwisko (mając przy sobie także tamtą kartę debetową)? Czytałem gdzieś, że niektórzy wymagają tej samej karty, stąd moje pytanie:)
 Profil Relacje PM off  

#154 PostWysłany: 22 Sty 2015 10:42 

niebieski
Chciałbym wziąć auto we Francji konkretnie w Blois. Wprowadzam te same dane na stronie EconomyCarRentals i RentalCars (mam 23 lata). No i np. Twingo pokazuje mi na Economy za 1335zł, a na RentalCars 595zł. Skąd taka różnica? Czy ten 2 pośrednik nie uwzględnia wieku czy ubezpieczenia czy jak?
 Profil Relacje PM off  

#155 PostWysłany: 22 Sty 2015 12:07 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
Wszystko masz na pewno opisane w ofercie, my nie zgadniemy. Różnice mogą dotyczyć najróżniejszych opłat - "one way fee", opłata za zwrot po godzinach, opłata za młodego kierowcę, ubezpieczenie. ECR przeważnie ma te opłaty w cenie, inne wypożyczalnie niekoniecznie.
 Profil Relacje PM off  

#156 PostWysłany: 22 Sty 2015 21:52 

mnowakrgw napisał(a):
Mam jednak inne pytanie: jeśli nie mam jeszcze karty kredytowej (robi się) to mogę bez przeszkód zarezerwować samochód już teraz i zapłacić za niego moją kartą debetową, a przy odbiorze dopełnić transakcję kartą kredytową na moje nazwisko (mając przy sobie także tamtą kartę debetową)? Czytałem gdzieś, że niektórzy wymagają tej samej karty, stąd moje pytanie:)

Raczej nie powinno być z tym problemu. Przeważnie rezerwuję / płacę kartą debetową w eur, a na miejscu kaucję zakładam na kartę kredytową w zł.
 Profil Relacje PM off
mnowakrgw uważa post za pomocny.

#157 PostWysłany: 16 Lut 2015 19:41 

Czy ktoś zna jakąś polska firmę ubezpieczeniową, w której można byłoby wykupić ubezpieczenie udziału własnego?
Bezskutecznie szukam takiej już od kilku dni.
 Profil Relacje PM off  

#158 PostWysłany: 16 Lut 2015 19:57 

Loty: 180
Kilometry: 424 089
niebieski
@mnowakrgw Ja zawsze płacę zaliczkę w EUR jedną kartą, a na miejscu w $ inną kartą i nigdy nie było z tym problemów.

@Shaq Potwierdzam, że na 3 wypożyczenia w ECR w Alamo ani razu nie obciążali mi karty przy wypożyczeniu. A swoją drogą
wypożyczając samochód na lotniskach przy tych warunkach oprócz spisania licznika na bramie i poziomu paliwa nikt nawet nie
oglądał specjalnie samochodu. Widać te ubezpieczenia działają, bo będąc na Route66 parkowała przy mnie kobitka, która nie
zauważyła dużego głazu i przy niby zerowej prędkości zdemolowała cały przedni zderzak. Po wyjściu z samochodu śmieje się
do mnie i mówi "Spoko, to tylko samochód z wypożyczalni" :-)

@jasiub Potwierdzam, że w tej kategorii mają same Captivy.

#159 PostWysłany: 23 Lut 2015 13:39 

niebieski
Dzięki za odpowiedź. Finalnie wyszło tak, że wypożyczyłem auto w opcji, w której nie musiałem nawet podawać nr karty przy rezerwacji (płatność całości na miejscu).
 Profil Relacje PM off  

#160 PostWysłany: 23 Lut 2015 13:46 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
niebieski
Możesz tak zrobić, z tym, że po pierwsze: upewnij się, że na pewno masz do 48h przed wypożyczeniem darmową anulację (a nie np. 48h po zrobieniu rezerwacji), a po drugie licz się, z tym, że pieniądze mogą do Ciebie wracać tydzień albo i dłużej.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 520 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 26  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości