Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 17 Lis 2015 23:01 

Hej,

mam krótką wycieczkę na jarmark.
Powrot z Berlina ZOB PolskimBusem 0.20.
Jak wyglada przejazd z Potsdamer Platz do ZOB metrem okolo 23, bezpiecznie jest?
No i sam pobyt na ZOB lub w jego okolicy.... Bede sam, nie ukrywam, ze obecna sytuacja w Europie + uchodzcy troszke mnie martwi...
 Profil Relacje PM off  

Majówka w Czarnogórze 🌊🏝️ Loty i noclegi za 909 PLN Majówka w Czarnogórze 🌊🏝️ Loty i noclegi za 909 PLN
Wreszcie coś z Radomia! ♥️😇 Cypr okołoweekendowo za 549 PLN (loty + hotel nad morzem ze śniadaniami) 🌊🍴 Wreszcie coś z Radomia! ♥️😇 Cypr okołoweekendowo za 549 PLN (loty + hotel nad morzem ze śniadaniami) 🌊🍴
#2 PostWysłany: 17 Lis 2015 23:24 

niebieski
Nie popadajmy w paranoje, Berlin to nie Bejrut ani Bagdad. Dworzec Zoo moze zbyt malowniczy nie jest ale w bliskiej okolicy masz sporo knajpek otwartych do pozna. A jak sie boisz to mozesz przeczekac na wygodnych kanapach w recepcji Waldorf Astoria, tam uchodzcow raczej nie spotkasz .-)

Laponia | Komory | Bahrajn | Senegal | Santiago de Chile | Guca | Ladakh | Palestyna | Athos | Ziemia Ognista | Syberia zimą

Instagram: @podruuznik
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 17 Lis 2015 23:25 

Uhm, dzieki. Zoo to nie ZOB.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 17 Lis 2015 23:26 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Po pierwsze tak jak mówi @pbak jest ok
Po drugie, przestań oglądać TV i czytać media i wypowiedzi na FB, bo tylko strachu pozbierasz i nić więcej.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 17 Lis 2015 23:30 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 583
Kilometry: 1 242 867
Arabów dziś na kilogramy na Zob. czy jest bezpiecznie ? Skąd mamy wiedzieć. Poranek piątkowy w Paryżu tez był bezpieczny wiec takie pytania wydają się całkowicie nie na miejscu.
Jeśli boisz się jechać polskim busem z Zob jedz na lotnisko SXF

#6 PostWysłany: 17 Lis 2015 23:34 

niebieski
qazwsxedc napisał(a):
Uhm, dzieki. Zoo to nie ZOB.

Mea culpa, nie wiem dlaczego przeczytalem jedno a pomyslalem o drugim. Niemniej jednak odpowiedz o bezpieczenstwie caly czas jest aktualna. A w Waldorfie i tak mozesz posiedziec, potem hop w metro i pare minut pozniej jestes na dworcu :-)

Laponia | Komory | Bahrajn | Senegal | Santiago de Chile | Guca | Ladakh | Palestyna | Athos | Ziemia Ognista | Syberia zimą

Instagram: @podruuznik
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 17 Lis 2015 23:36 

niebieski
Jak dla mnie ZOB i jego okolice do najprzyjemniejszych nie należą i gdybym musiała tam w nocy czekać na PB to pomyślałabym o lotnisku SXF.
 Profil Relacje PM off
qazwsxedc lubi ten post.

#8 PostWysłany: 17 Lis 2015 23:42 

szarik dziekuje,

a innym - no coz, hejt is grejt. Spytalem o bezpieczenstwo, a nie czy doradzicie mi co mam robic z tv, massmediami itd.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 18 Lis 2015 00:18 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Napisałem ze jest spokojnie i nić się nie dzieje tam. Policja tam jest non stop.
Co do uchodźcach, no cóż, nigdy nie miałem problemów.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 18 Lis 2015 09:08 

Kiedyś toczyła się już dyskusja na ten temat na forum. Okolice ZOB ani sam dworzec przyjemne nie są, zdecydowanie lepiej przeczekać na SXF. Co prawda ostatnio nie byłam w Berlinie więc nie wiem jak wygląda sprawa z uchodźcami ale na ZOB zawsze było pełno bezdomnych i różnych innych mało przyjemnych typów.
 PM off  

#11 PostWysłany: 18 Lis 2015 09:43 

niebieski
W marcu bylismy na ZOB i ZOO w nocy w zwiazku ze wczesnym wylotem z Tegla i według mnie ZOO było gorsze (moze dlatego ze był piatek).

Na SXF natomiast cisza i spokoj, chociaż lotnisko jest dramatyczne i absolutnie nie ma co na nim robic.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość