Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 576 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 29  Następna
Autor Wiadomość
#441 PostWysłany: 20 Mar 2015 22:28 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Pierwszy lepszy konik nie bo wolali nawet po 500 ale trzeba było poczekać na rozsądnego. Dodam, że najpierw kupiłem ja za 100 (od dwóch niemców których kumpel nie mógł przyjść) a po chwili kumpel też za 100 kupił (nominalnie miał 30 na bilecie) od niemca którego kumpel nie mógł przyjechać. Obaj i tak byliśmy w sektorze gości ostatecznie :)

Kolumbia w dobrej cenie 😎 Loty do Cali i Medellin od 2387 PLN 😍 Kolumbia w dobrej cenie 😎 Loty do Cali i Medellin od 2387 PLN 😍
Apulia na przedłużony weekend za 789 PLN 🇮🇹☀️ Loty do Bari + ⭐⭐⭐⭐ hotel z widokiem na morze 🌊 Apulia na przedłużony weekend za 789 PLN 🇮🇹☀️ Loty do Bari + ⭐⭐⭐⭐ hotel z widokiem na morze 🌊
#442 PostWysłany: 04 Maj 2015 20:40 

Coś temat zamarł...

Wybiera się ktoś może w najbliższą sobotę na BVB-Hertha? Może jakieś wspólne piwko przed lub po spotkaniu? ?
 Profil Relacje PM off  

#443 PostWysłany: 01 Lip 2015 11:48 
Awatar użytkownika

Loty: 367
Kilometry: 570 014
platynowy
to ja trochę w ciemno zainaugurowałem sezon 15/16 ;)
24-25.X.2015 GDN-DTM RT.

jest szansa na mecz 10. kolejki Borussia Dortmund - FC Augsburg o ile rozegrany zostanie on w sobotę 24 października.

Image
 Profil Relacje PM off  

#444 PostWysłany: 01 Lip 2015 14:23 

niebieski
No jak Borussia awansuje do Ligi Europy to już możesz sobie planować zwiedzanie Dortmundu i okolic :P 22.10 jest 3 kolejka fazy grupowej Ligi Europy i Borussia w Bundeslidze zagra dopiero w niedzielę 25.10.
ewentualnie jak faktycznie zagrają w niedzielę możesz spróbwać dotrzeć na Leverkusen-Stuttgart bądź M'gladbach-Schalke

W tym sezonie na awans BVB pozytywnie mogą zareagować mieszkańcy okolic Warszawy. Bowiem Borussia częściej będzie grać w niedziele a nie w soboty a Wizz lata z/do DTM nie w soboty a właśnie w niedziele. (a przynajmniej powrót w dniu meczu, bo dolot musiałby być np. z KTW albo GDN).

Edit:
choć tak po głębszym namyśle to nie musisz nawet czekać na rozwój wypadków w el. do LE bo przecież Augsburg zagra w fazie grupowej na 100%... w sumie Schalke też, więc może warto wybrać się na Leverkusen.
 Profil Relacje PM off
marcino123 lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#445 PostWysłany: 01 Lip 2015 15:12 

Dzięki za info o tej niedzieli, jakie piękne połączenie, nie zwróciłem wcześniej uwagi! Trzeba się chyba będzie w końcu kiedyś wybrać...
 Profil Relacje PM off  

#446 PostWysłany: 12 Lip 2015 17:38 
Awatar użytkownika

Loty: 104
Kilometry: 143 742
niebieski
Właśnie kupiłem bilety WAW-DTM-WAW. Na daty 18-20.09.2015. Czy ktoś się orientuje ile mogą kosztować bilety na mecz BVB - Bayer Leverkusen? Inna sprawa, mecz zaczyna się o 17:30 w niedzielę (jak mniemam) a samolot mam o 21:30. Jest szansa, że obejrzę cały mecz (czy będę się musiał chwile wcześniej urwać?)? I jeszcze jedno: czy w dniu meczu, mając bilet na mecz BVB komunikacja miejska jest za darmo (gdzieś sprzed kilku lat wyczytałem taki post)? :)

#447 PostWysłany: 23 Lip 2015 19:41 

niebieski
smarzyk napisał(a):
Właśnie kupiłem bilety WAW-DTM-WAW. Na daty 18-20.09.2015. Czy ktoś się orientuje ile mogą kosztować bilety na mecz BVB - Bayer Leverkusen? Inna sprawa, mecz zaczyna się o 17:30 w niedzielę (jak mniemam) a samolot mam o 21:30. Jest szansa, że obejrzę cały mecz (czy będę się musiał chwile wcześniej urwać?)? I jeszcze jedno: czy w dniu meczu, mając bilet na mecz BVB komunikacja miejska jest za darmo (gdzieś sprzed kilku lat wyczytałem taki post)? :)

To tak: bilety kosztują zależnie od a) trybuny b) sposobu kupienia. Bilety prawdopodobnie będziesz musiał załatwiać na "czarnym" rynku, bo sprzedaży przez neta pewnie nie będzie. Jak będziesz szukać tylko 1 biletu to jakoś ogarniesz możliwe, że nawet w miarę tanio, jak więcej to jak zwykle mogą zacząć się schody. Z tym zdążeniem to nie wiem.. Proponowałbym wcześniej wyjść żeby być jak najszybciej wejścia do U-Bahna. Potem szukaj połączeń na efa.vrr.de. Może autobus lotniskowy by jechał ale on chyba 7,5E.
 Profil Relacje PM off  

#448 PostWysłany: 24 Lip 2015 11:24 
Awatar użytkownika

Loty: 104
Kilometry: 143 742
niebieski
Będę potrzebował dwóch biletów na najtańszą strefę (w sensie tę za bramką, gdzie się stoi i gdzie prowadzony jest doping). Kurczę myślałem, że na stronie BVB przez neta kupie i potem w okienku odbiorę bilet. A ktoś coś słyszał o darmowej komunikacji miejskiej w dniu meczu z biletem BVB?

#449 PostWysłany: 24 Lip 2015 12:08 

A zamierzasz dopingować BVB czy chcesz bilet, bo jest najtańszy? Jeżeli to drugie, to jednak polecam zapłacić trochę więcej za normalny sektor, bo nie wypada.
 Profil Relacje PM off
DaroGol lubi ten post.

#450 PostWysłany: 27 Lip 2015 15:15 

niebieski
Z tym, że nie wypada nie przesadzałbym. Raczej dopingiem żyją sektory 12 i 13 a reszta to tak wyrywkowo. Tylko z załatwieniem tych biletów jest zawsze ciężko bo jest ich najmniej. No i nie można ich zdobyć w sprzedaży internetowwej jeśli takowa by się już odbyła.

Komunikacja miejska jest darmowa, ale tylko jak bilet masz w ręce a nie np. faktura upoważniająca do odbioru biletu pod stadionem. No i ponoć tylko w środkach transportu bezpośrednio pod i ze stadionu. Bo ja np. miałem bilet w ręce i w autobusie z lotniska (440) do Aplerbeck kierowca stwierdził, że muszę zapłacić, bo to nei jest bezpośredni przejazd. Nie wiem jak to wygląda z tym, czy miał rację, nie chciało mi się za te 2,60 z nim użerać.
 Profil Relacje PM off  

#451 PostWysłany: 27 Lip 2015 17:15 
Awatar użytkownika

Loty: 163
Kilometry: 196 420
niebieski
Do tej pory słyszałem, że musi być w kierunku stadionu. O tym, że ma być bezpośrednio, pierwsze słyszę.
Szczególnie, że taki bilet jest zazwyczaj ważny w całym landzie.
smarzyk lubi ten post.

#452 PostWysłany: 30 Lip 2015 13:12 

Co do korzystania z komunikacji na bilecie meczowym to nigdy nie mialem z tym problemu, a za każdym razem korzystam z autobusu 440 jeżdżącego z lotniska do Aplerbeck.

A jeśli chodzi o szybki powrót po niedzielnym meczu na lotnisko tak żeby zdążyć na samolot to przy obecnym rozkładzie są dwie opcje:
1) Po meczu z buta na stację Signal Iduna Park, stamtąd pociągi odwożą kibiców na dworzec główny Hauptbahnof, przejazd trwa jakieś 10 minut, z Hauptbahnof o 19:49 jest U47 w kierunku Aplerbeck, na miejscu o 20:11, a z Aplerbeck o 20:15 autobus 440 na lotnisko, gdzie jesteśmy o 20:26. Raczej nie ma ryzyka, że 440 nam ucieknie bo U47 i 440 żyją w symbiozie i wzajemnie na siebie czekają :)

2) Jak nie zdążymy na U47 o 19:49 to o 20:07 jest odjeżdżający co godzinę pociąg RB59 z Hauptbahnof, o 20:12 jest na stacji Signal Iduna Park, a o 20:27 jest w Holzwickede, stamtąd szybko z buta na lotnisko, gdzie jesteśmy o 20:40. Holzwickede niby jest pierwszą stacją poza strefą miejską VRR, więc tak naprawdę nie wiem jak to jest z pełną legalnością tego przejazdu na bilecie meczowym, ale kolega się kiedyś pytał o to w informacji na dworcu głównym w Dortmundzie i powiedzieli mu, że można ;) Poza tym i tak tam nie ma kontroli :P

Rozkład RB59:
http://www.vrr.de/imperia/md/content/fa ... b/rb59.pdf
 Profil Relacje PM off
smarzyk lubi ten post.
smarzyk uważa post za pomocny.

#453 PostWysłany: 30 Lip 2015 14:53 

niebieski
03.08 o godz.8:30 będzie możliwość kupienia biletów w Internecie na mecz BVB-Hertha Berlin, który odbędzie się 30.08 o 15:30.
 Profil Relacje PM off
kindziuk1 lubi ten post.

#454 PostWysłany: 30 Lip 2015 15:29 

O ile cokolwiek zostanie po przedsprzedaży dla członków klubu kibica :P W przypadku mniej atrakcyjnych meczów czasem można coś upolować w tym internetowym ticketshopie ale trzeba regularnie zaglądać i odświeżać, bo co prawda trafiają się jakieś pojedyncze sztuki ze zwróconych biletów ale dość szybko znikają. Ale jak ktoś cierpliwy to kupi, niemniej jednak odrazu mówię, że na bilety na Południową Trybunę nie ma co liczyć :P
 Profil Relacje PM off  

#455 PostWysłany: 30 Lip 2015 15:41 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie ma co przesadzać, że jest aż tak trudno. Być o 8:25 na portalu, mieć wcześniej założone konto, odświeżać, wybierać miejsca, nie zastanawiać się długo i bilety bezproblemowo kupione. Wyjątki dotyczą Bayerny, Schalke, pierwszego meczu sezonu i ostatniego. Na Herthe powinno się bez problemu udać coś złapać, szczegółnie po nieco gorszym sezonie, wszak w mistrzowskich sezonach spokojnie byłem na kilku meczach kupując w otwartej sprzedaży ;)

A na südtribüne da się zazwyczaj dostać z biletami z innych sektorów.
 Profil Relacje PM off  

#456 PostWysłany: 30 Lip 2015 16:46 

niebieski
Nie ma czegoś takiego, że po sprzedaży dla członków klubuu kibica może nic nie zostać na sprzedaż internetową. Jak ogłaszają sprzedaż internetową to zawsze jest jakaś pula na takową. Także bilety będą na pewno. Kwestia tego, by o 8:30 być w sklepie online i wybierać już miejsca. Wtedy wybór mamy naprawdę niezły. No, oczywiście Sudtribune nie będzie, bo po prostu w sprzedaży internetowej na oficjalne mecze jej nigdy nie było i nie będzie.
 Profil Relacje PM off  

#457 PostWysłany: 05 Sie 2015 10:59 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Gdzieś wyczytałem kiedyś na forum (a na stronie po niemiecku mi cieżko idzie szukanie) że zwiedzanie stadionu jest we wtorki o 12:00 z przewodnikiem (ale po niemiecku) - wejście na płytę, do szatni itp i kosztuje 10 EUR.

Potwierdzi mi ktoś albo zdementuje?

#458 PostWysłany: 05 Sie 2015 11:06 
Awatar użytkownika

niebieski
Tu masz kalendarz wycieczek po stadionie: http://www.signal-iduna-park.de/Veranst ... lender.htm

Tutaj informacje o biletach i zakresie: http://www.signal-iduna-park.de/Stadiontouren.htm

Wszystko proste, więc google transalte powinien w zupełności wystarczyć, żeby zrozumieć. A znalezienie tych informacji zajęło mi jakieś 10 sekund, wystarczyło wrzucić wujkowi G. "signal iduna park tour".
 Profil Relacje PM off
marcino123 lubi ten post.
tabo89 uważa post za pomocny.

#459 PostWysłany: 05 Sie 2015 11:23 
Awatar użytkownika

Zbanowany
Dziękuje, szukałem na stronie BVB, nie pomyślałem o stronie stadionu.

#460 PostWysłany: 12 Wrz 2015 08:12 
Awatar użytkownika

Loty: 119
Kilometry: 174 534
srebrny
niby nic:
https://www.eventimsports.de/ols/bvb
ale zawsze może, ktoś skorzysta,
3 bilety na Dortmund - Leverkusen

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 576 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 29  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość