Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Sklepy akceptujące (lub nie) Dinersa
https://bit.ly/2XGUKY7

Uzupełniajcie listę o sieci (nie wpisujcie sklepu u Maryny na Kołobrzeskiej w Zabrzu)

Edycja 17.10.21: Na chwilę obecną płatność kartą Curve z podpiętą Diners aktywuje ubezpieczenie Dinersa w podróży tak samo jak bezpośrednio kartą DC.

lluukk napisał(a):
lista kodów MCC wykluczonych ze zbierania mil.
http://dinersclub.pl/images/Dokumenty/R ... dw-MCC.pdf

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4498 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 225  Następna
Autor Wiadomość
#1001 PostWysłany: 03 Gru 2017 14:13 

złoty
adamkru napisał(a):
PayU o ile się nie mylę DC nie przyjmuje. Uważaj też na PayPal bo kartę przyjmie ale rozliczy w USD. I tego niestety nie da się zmienić nawet kontaktując się z ich biurem obsługi klienta. Warto o tym wiedzieć żeby nie stracić na przeliczeniu.

Rozmawiałem z DC na temat paypala. Ponoć po zrobieniu takiej transakcji (i automatycznym przewalutowaniu na USD i z powrotem) należy w polskim DC zgłosić reklamację i oni oddają koszty przewalutowania.

mateusz323 napisał(a):
Ale widzę ze dotpay przyjmuje dinersa, teraz tylko pytanie czy transakcja z teraz da mi możliwość aktywacji jeszcze dzisiaj saloników
Po telefonie na infolinie nawet zrobiona transakcja na 5min przed wejściem do saloniku aktywuje pakiet, gorzej ze dotpay coś nie rozliczył mojej płatności karta..

I Twoja transakcja i wejście do saloniku zaksięgują się z opóźnieniem. Jeśli tylko będą w tym samym dniu, będziesz miał zwrot za salonik.
tropikey lubi ten post.
Apocalipse uważa post za pomocny.

City break we Florencji za 675 PLN 😍 Loty z Warszawy, wynajem auta i hotel 😎 City break we Florencji za 675 PLN 😍 Loty z Warszawy, wynajem auta i hotel 😎
Styczniowy city break na Costa del Sol 🌞🍊 Malaga na przedłużony weekend za 909 PLN Styczniowy city break na Costa del Sol 🌞🍊 Malaga na przedłużony weekend za 909 PLN
#1002 PostWysłany: 09 Gru 2017 12:53 

srebrny
Czy wynajem mieszkania na Airbnb przez PayPal z podpiętym dinersem aktywuje ubezpieczenie ?
 Profil Relacje PM off  

#1003 PostWysłany: 09 Gru 2017 14:18 
Awatar użytkownika

Loty: 427
Kilometry: 671 145
srebrny
Jak najbardziej. Problem jest taki, że PayPal przerzuca płatność Discover przez dolary i wychodzi niekorzystne przewalutowanie. Prawdopodobnie bez reklamacji się nie obejdzie.

#1004 PostWysłany: 09 Gru 2017 16:09 

niebieski
Nawet gdyby nie było Paypal, to płatności Dinersem w "walutach" to wybitnie słaby pomysł. Ostatnio jak używałem tej karty w tym celu, to było chyba jeszcze gorzej niż w standardowych kartach mBanku.
Do tego stopnia, jeśli mamy jakiś nieco droższy pobyt noclegowy opłacany nie w PLN, to bardziej opłaca się aktywować ubezpieczenie za 67zł niż przepłacać za koszty przewalutowania ;) Ech, ta karta była cudowna :P
 Profil Relacje PM off  

#1005 PostWysłany: 09 Gru 2017 16:19 

srebrny
Dlatego tylko jeden nocleg ta karta, reszta już normalnymi
 Profil Relacje PM off  

#1006 PostWysłany: 09 Gru 2017 16:38 

niebieski
ciekawe, dzisiaj szukałem noclegu do BUD i w mozliwych platnosciach pokazalo Discover wiec rozumiem ze Diners powinien bezposrednio przejsc i do tego w PLN.
 Profil Relacje PM off  

#1007 PostWysłany: 10 Gru 2017 01:37 

Apropo ubezpieczenia - kartę kupiłam w tym roku, po przeliczeniu, ile każdorazowo wydaję na ubezpieczenie 2+1 na 2 egzotyczne wyjazdy w roku. Już po Tajlandii koszt zakupu mi się zwrócił, natomiast na Dominikanie pierwszy raz miałam "szczęście"skorzystać z oferty. Bardzo dobry kontakt z ubezpieczycielem, dzwoniłam do nich kilka razy, w tym 2 razy, by porozmawiać na infolinii z lekarzem. Całość załatwiona bezkosztowo - zamówiony lekarz, po jego wizycie z apteki przywieziono leki.
Na ten moment polecam.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
eroberto1 uważa post za pomocny.

#1008 PostWysłany: 10 Gru 2017 07:59 
Site Admin
Awatar użytkownika

@manio tak, ale czy przejdzie w pln zależy czy cena do zapłacenia jest w pln.
Z tego co zauważyłem ostatnich pare transakcji przeliczył mi mniej więcej +5%, czyli lepiej niż mbank (gdzie mam 6.5%)

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
 Profil Relacje PM off  

#1009 PostWysłany: 10 Gru 2017 17:25 

niebieski
eowen napisał(a):
Apropo ubezpieczenia -
Na ten moment polecam.

Jak w praktyce wyglądało sprawdzenie, czy ubezpieczenie jest aktywne? Dzwoniłaś bezpośrednio do ubezpieczyciela czy najpierw do Dinersa?

Własnie taka sytuacja, jak Twoja, to dosokonały use case dla tej karty.
Warto ją mieć, jeśli regularnie podrózujemy, zwłaszcza z rodziną, a nie mamy dostępu do innych ubezpieczeń na preferencyjnych warunkach. Plus jeszcze ubezpieczenie jazdy na nartach.
Ceny ubezpieczeń podróżnych o podobnych warunkach na "wolnym rynku" przyprawiają o zawrót głowy.
 Profil Relacje PM off
wtak lubi ten post.

#1010 PostWysłany: 10 Gru 2017 23:35 
Awatar użytkownika

Loty: 88
Kilometry: 152 863
niebieski
Ogarnia ktoś jak dodać do aplikacji na andka kartę wydaną przez polski DC?
 Profil Relacje PM off  

#1011 PostWysłany: 11 Gru 2017 09:45 
Awatar użytkownika

Loty: 427
Kilometry: 671 145
srebrny
manio napisał(a):
ciekawe, dzisiaj szukałem noclegu do BUD i w mozliwych platnosciach pokazalo Discover wiec rozumiem ze Diners powinien bezposrednio przejsc i do tego w PLN.

U mnie na początku również tak pokazuje, ale w momencie gdy wpisuję pełny numer karty to waluta zmienia się na rozliczenie w USD.

#1012 PostWysłany: 11 Gru 2017 10:08 

niebieski
Total (USD)
$169.90
You are paying in PLN. Your total charge is 607.39 zł. The adjusted exchange rate for booking this listing is 1.00 zł PLN to Ft72.6188 HUF.

Airbnb cos dlubie, kiedys juz w PLN placilem za noclegi zagraniczne. Generalnie pisalem ze Diners sie pojawil bo wczesniej go nie bylo.
 Profil Relacje PM off  

#1013 PostWysłany: 11 Gru 2017 11:42 

niebieski
Problem z ubezpieczeniem do kart jest taki, że limity na poszczególne zdarzenia nie są odnawialne na przy każdej podróży, a sumy ubezpieczenia są na rok. Jeżeli przy pierwszej podróży w roku zdarzy nam się zagubić bagaż, a ubezpieczyciel nam wypłacił odszkodowanie czy zwrot kosztów poniesionych wydatków, to już druga podróż nie ubezpieczona na tę samą sumę ubezpieczenia. I tak po jednej podróży. gdzie korzystaliśmy z dobrodziejstwa polisy, możemy już nie być ubezpieczeni od jakiegoś tam zdarzenia. Mnie się tak zdarzyło kilka lat temu przy opóźnieniu dostarczenia bagażu. Odmówiono mi wypłaty rekompensaty w całości, bo wyczerpał się roczny limit.
 Profil Relacje PM off  

#1014 PostWysłany: 11 Gru 2017 11:58 

No i suma ubezpieczenia jest zdaje się na podróż, a nie na osobę.

#1015 PostWysłany: 11 Gru 2017 16:55 
Awatar użytkownika

Loty: 495
Kilometry: 511 304
srebrny
Orintujecie sie w jaki sposób można wymienić pkt DC na mile przy karcie LOT ?
 Profil Relacje PM off  

#1016 PostWysłany: 11 Gru 2017 17:01 

niebieski
zadzwonic na infolinie - min.500pkt
 Profil Relacje PM off
cool_aka_romeo lubi ten post.
cool_aka_romeo uważa post za pomocny.

#1017 PostWysłany: 11 Gru 2017 17:05 
Awatar użytkownika

Loty: 225
Kilometry: 260 138
niebieski
E-mail do obsługi klienta.

#1018 PostWysłany: 12 Gru 2017 00:18 

john_doe napisał(a):
eowen napisał(a):
Apropo ubezpieczenia -
Na ten moment polecam.

Jak w praktyce wyglądało sprawdzenie, czy ubezpieczenie jest aktywne? Dzwoniłaś bezpośrednio do ubezpieczyciela czy najpierw do Dinersa?

Dzwoniłam na numer z karty z plakietki, która przyszła razem z kartą, czyli do ubezpieczenia. Co do aktywacji, to teraz specjalnie 1 bilet był kupowany Dinersem (w przypadku Tajlandii extra aktywowaliśmy ubezpieczenie). Co prawda w regulaminie jest mowa o tym, że kupując bilet nie trzeba wykonywać żadnych dodatkowych rzeczy, natomiast polecam tak czy inaczej wysłać im informację o wyjeździe. Dopiero potem pomyślałam, że tak na logikę, oni widzą tylko obciążenie za lot, nie wiedzą, nie znają szczegółów.
No i Pani na infolinii dopytywała, czy ten zakup dotyczył dokładnie tej podróży.

Co do innych ubezpieczeń, zawsze kupowałam jeden z najlepszych pakietów na rynku (jeśli chodzi o kwoty ubezpieczeń), natomiast zraziłam się do nich po innej sytuacji, gdy musieliśmy z dzieckiem na pogotowie na Malcie jechać, ubezpieczyciel podczas rozmowy telefonicznej stwierdził, że jeśli mamy Ekuza, to skorzystajmy z niego.

W przypadku Dinersa duży plus za obsługę klienta. Rozmawiałam z 2 różnymi osobami, konkret, pomoc i zwyczajnie miła obsługa.
 Profil Relacje PM off  

#1019 PostWysłany: 12 Gru 2017 09:04 
Site Admin
Awatar użytkownika

eowen napisał(a):
Dopiero potem pomyślałam, że tak na logikę, oni widzą tylko obciążenie za lot, nie wiedzą, nie znają szczegółów.

Znają, na wyciągu będzie imię i nazwisko wraz z numerem biletu (etix) pierwszej osoby na rezerwacji
 Profil Relacje PM off  

#1020 PostWysłany: 12 Gru 2017 10:32 

Loty: 2
Kilometry: 9 598
niebieski
krzysztof.ka napisał(a):
Problem z ubezpieczeniem do kart jest taki, że limity na poszczególne zdarzenia nie są odnawialne na przy każdej podróży, a sumy ubezpieczenia są na rok. Jeżeli przy pierwszej podróży w roku zdarzy nam się zagubić bagaż, a ubezpieczyciel nam wypłacił odszkodowanie czy zwrot kosztów poniesionych wydatków, to już druga podróż nie ubezpieczona na tę samą sumę ubezpieczenia. I tak po jednej podróży. gdzie korzystaliśmy z dobrodziejstwa polisy, możemy już nie być ubezpieczeni od jakiegoś tam zdarzenia. Mnie się tak zdarzyło kilka lat temu przy opóźnieniu dostarczenia bagażu. Odmówiono mi wypłaty rekompensaty w całości, bo wyczerpał się roczny limit.

Szukam w regulaminie ubezpieczenia podróżnego i nie moge tego znaleźć. Również po dodzwonieniu się do DC Polska tego nie potwierdzają.
Czy wiesz gdzie jest to napisane jeżeli mamy na uwadzę kartę Dinersa (ubezpieczyciel Mondial Assistance)?

Miałem niemiłą sytuacje że okradziono mi bagaż rejestrowany, Mondial zwrócił za to odszkodowanie. Szykuje mi sie kolejna podróz w grudniu i zastanawiam się czy suma ubezpieczenia bagażu podróożnego jest pomniejszona o wartość którą wypłacili czy nie..
W tej sytuacji zdecydowałbym się na niezależne ubezpieczenie gdzie indziej.

SUMA UBEZPIECZENIA
1.
Suma ubezpieczenia jest ustalona w wysokości 6 000 PLN, w granicach WARTOŚCI
RZECZYWISTEJ BAGAŻU PODRÓŻNEGO.
2.
Suma ubezpieczenia stanowi górną granicę odpowiedzialności UBEZPIECZYCIELA i ustalana
jest na wszystkie WYPADKI UBEZPIECZENIOWE zaistniałe podczas pojedynczej PODRÓŻY.
3.
UBEZPIECZYCIEL wypłaca odszkodowanie w kwocie odpowiadającej rzeczywistej wysokości
szkody, nie więcej jednak niż do wysokości sumy ubezpieczenia, z zastrzeżeniem ust. 4 poniżej.
4.
Każdorazowa wypłata kosztów, o których mowa w § 7 ust. 3 oraz kosztów, o których mowa
w § 29 ust. 4, powoduje zmniejszenie sumy ubezpieczenia o wypłaconą kwotę.

Mając na uwadze punkt 2, pisze że chodzi o pojedyncza podróż.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4498 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 225  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 12 gości