Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 124 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 09 Mar 2024 19:28 

Loty: 66
Kilometry: 158 956
heja, mam dość nietypową sytuacje, aż sam się dziwię, że udało mnie się to zrobić ale zawsze musi być ten pierwszy raz. W skrócie kupowałem bilety (BER-JFK RT) dla 8 osób na jednej rezerwacji, bezpośrednio na delta.com i machnąłem się podczas wspisywania Imienia. Zamiast Malgorzata (first name) Barbara (middle name) mam 'Malgorzata Barba'. Posiedziałem troche na delta.com i nie udało mnie się w żaden sposób tego zmienić (choć niby można) w zarzadzaniu rezerwacja lub nawet przez konto skymiles. Nawet połaczenie ze skyMiles nie bardzo pomogło.
Czy ktoś może miał podobną sytuację? NIe bardzo wiem czy teraz będzie problem (i jak duży) gdy na bilecie imie troche odbiega od tego co jest w paszporcie. Wszelkie pomysły jak to naprostować mile widziane.
 Profil Relacje PM off  

Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐 Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐
Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN
#102 PostWysłany: 09 Mar 2024 19:37 

złoty
2 imię?

Wyslane z telefonu przez Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#103 PostWysłany: 09 Mar 2024 20:49 

no właśnie pierwsze imie mam 'Malgorzata Barba' i chciałbym poprostu to wyprostować, albo usunąć Barba z Imienia albo ideolo przy okazji uzupełnić 2imię aby było prawilnie.

brzemia napisał(a):
2 imię?

Wyslane z telefonu przez Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#104 PostWysłany: 09 Mar 2024 20:52 

HON fly4free
Jeśli kupowałaś dzisiaj, to możesz anulować całą rezerwację i zrobić ją jeszcze raz poprawnie. Do 24 h od zakupu w US zwrot biletów jest z pełnym refundem bez względu na warunki taryfy.
 Profil Relacje PM off  

#105 PostWysłany: 13 Mar 2024 22:14 

no troche to mineło od zakupy więc już to nie wchodzi w grę ale mam garść informacji, może się komuś przyda w podobniej sytuacji kiedyś

1. na stronie delta.com można odplić czat z botem a następnie uzyskać kontakt z człowiekiem
2. ja trafiłem na takiego ziomka, który tylko mi mówił, że na lotnisku wszystko da sie wyprostować i nie mam sie stresować. Jak go cisnąłem kilka razy aby to zrobić teraz to za którymś razem napisał 'ok, let it be, I will do it' i zaczał coś dłubać
3. niestety ziomek nie załatwił tego i nawet zmienił mi dane w koncie SkyMiles (lol x3)
4. podał mi linka do zmiany danych gdzie załącza sie zdjęcie paszportu i wpisuje się co trzeba zmienić ale nie sądze aby to zmieniło coś na bilecie a jak już wyporostowało konto SkyMiles

podsumowując, jak ktoś trafi na ogarniętą osobe z supportu delty to wtedy się to da załatwić całkiem sprawnie - ja niestety jeszcze spróbuje coś zrobić online aby na lotnisku być ok. Jedynie dobre jest to, że reszta ekipy (z poprawnymi danymi) może odprawić się online - czyli ja nie blokuje ich

pozdr
marek2011 napisał(a):
Jeśli kupowałaś dzisiaj, to możesz anulować całą rezerwację i zrobić ją jeszcze raz poprawnie. Do 24 h od zakupu w US zwrot biletów jest z pełnym refundem bez względu na warunki taryfy.
 Profil Relacje PM off  

#106 PostWysłany: 02 Maj 2024 10:27 

Hej, mam podobną sytuację - po zakupie biletu w liniach Delta skrócone drugie imię dodało się do pierwszego (jest Bartlomiej Miros, a powinno być Bartlomiej Miroslaw). Chciałam spytać jak zakończyła się ta sytuacja w waszym przypadku i czy na lotnisku były z tego powodu jakieś problemy?
Wychodzi na to, że gdy jest powyżej 15 liter w obu imionach ucina resztę drugiego imienia...
 Profil Relacje PM off  

#107 PostWysłany: 02 Maj 2024 10:35 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Nie będzie żadnego problemu. U mnie w mało który bilet ma w całości i imie i nazwisko
 Profil Relacje PM off
Karolina18287 lubi ten post.

#108 PostWysłany: 04 Lip 2024 18:33 

https://podroze.onet.pl/aktualnosci/sam ... tu/w2q0bd3
 Profil Relacje PM off  

#109 PostWysłany: 13 Sie 2024 12:33 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Delta Air Lines uruchamia darmowe Wi-Fi na lotach transatlantyckich

Rozkład kiedy będzie on uruchamiany

Image

https://travel-dealz.com/news/delta-fre ... ntal-wifi/
 Profil Relacje PM off
brzemia lubi ten post.

#110 PostWysłany: 29 Sie 2024 13:02 
Awatar użytkownika

Loty: 130
Kilometry: 196 798
Cześć - mam pytanko
Delta odwołała mi lot do SFO przez JFK z Berlina (poleciałem 2 dni później) - parę dni później wysłała mi mailowo vouchery ecredit - pytanie brzmi : czy jest to jakoś powiązane - ubieganie się o odszkodowanie za odwołany lot zgodnie z dyrektywą UE - a wykorzystanie voucheru ? czy jest to dodatkowa rekompensata ?
Z góry dzięki za pomoc
 Profil Relacje PM off  

#111 PostWysłany: 24 Lis 2024 13:41 

niebieski
Na razie daję Delcie plusa za sprawne załatwienie zmiany rezerwacji z uwagi na zmianę rozkładowà. Na www/apce nie dało się zmienić BUD-AMS-JFK-EZE na BUD-AMS-EZE, na czacie - jak najbardziej.
 Profil Relacje PM off  

#112 PostWysłany: 17 Sty 2025 08:34 

Dzień dobry, wiele lat nie latałam samolotami. Teraz lecę do Orlando. Zakupiłam bilety i dostałam potwierdzenie na maila. I zastanawiam się czy powinnam jeszcze dostać bilety, które mogłabym np wydrukować? W mailu są tylko informacje o locie, nie ma np. kodu QR, dołączonego pliku z biletem ani nic takiego. Z góry dziękuję za rozwianie wątpliwości.
 Profil Relacje PM off  

#113 PostWysłany: 17 Sty 2025 08:53 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Nie.
Dostałaś bilet elektroniczny w postaci rezerwacji z numerem PNR.
Na podstawie tego będziesz mogła odprawić się on-line lub (pewniej) na lotnisku, gdzie dostaniesz papierowe karty pokładowe do końca swojej podróży tam (jeżeli lecisz na jednym - łączonym bilecie).
Sprawdź na stronie Delty czy widzisz swoją rezerwację i czy jest poprawna (nazwiska, daty, trasy).
Szerokiej drogi.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#114 PostWysłany: 23 Mar 2025 17:40 

Muszę pochwalić konsultantów Delty - przy zmianach (i nie koniecznie takich zgodnych z ich regulaminami :) ) da się jak w Lufie zoptymalizować zakupiony w first minute bilet.
 Profil Relacje PM off  

#115 PostWysłany: 28 Mar 2025 20:52 

platynowy
Ja pochwalić nie mogę. Strasznie dziwna sytuacja.

Bilet kupiony kilka miesięcy temu, trasa BUD-SCL-BUD. Po jakimś czasie zmiana rozkładu powodująca utratę przesiadki, zamiast BUD-CDG-ATL-SCL, zmiana na czacie na BUD-AMS-ATL-SCL, wszystko potwierdzone. Bilety dwa, mój i kolegi, na osobnych rezerwacjach.

Kilka dni temu zauważyłem zwrot na karcie za bilet, po prześledzeniu kwoty okazało się że to za bilet kolegi. Do rezerwacji już nie da się wejść. Pytam go czy dostał jakieś maile, twierdził że nie ale potem w SPAMie zauważył maila o zmianie rozkładu jednego z odcinków. I informacja że jak nie potwierdzi tej zmiany to w ciągu 24h bilet anulują. Tak też się stało. Mój bilet nieruszony mimo że loty identyczne.

Latam od tylu lat, zmian rozkładów miałem setki ale pierwszy raz spotykam się z tym że linia bez zgody pasażera sobie bilet anuluje. I zastanawiam się teraz czy jest jakakolwiek szansa na wyszarpanie od Delty tego biletu w tej samej cenie. Bo na czacie i telefonicznie nie chcą o tym słyszeć.

Na FT czytałem że to jakieś nowe regulacje US DOT. I rzeczywiście w warunkach na stronie tak jest. Co jest moim zdaniem chore, nie każdy sprawdza codziennie skrzynkę.

Załącznik:
dl.jpg
dl.jpg [ 36.27 KiB | Obejrzany 822 razy ]
Zeus lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#116 PostWysłany: 29 Mar 2025 12:38 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 569
Kilometry: 1 186 630
Niestety to nowe amerykanskie prawo jest durne,szczególnie jak masz minor change i olewasz potwierdzanie.
Maciek737 lubi ten post.

#117 PostWysłany: 29 Mar 2025 14:06 

Czy to nie jest tak, że skoro wylot z UE, to podlega pod regulację UE, a nie USA?
 Profil Relacje PM off  

#118 PostWysłany: 29 Mar 2025 14:43 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 569
Kilometry: 1 186 630
Nie

#119 PostWysłany: 29 Mar 2025 16:31 

HON fly4free
@zero0: wylot podlega w przypadku IRROPSów a nie kwestii kontraktowej - a tu DL stosuje się do zasad DOT, tyle że ta akurat zasada - przyjęta w celu ochrony interesów pasażerów - jest klasycznym przykładem wylania dziecka z kąpielą, bo prowadzi właśnie do nieracjonalnych skutków - przewoźnicy, w obawie przed naruszeniem reguły, skargami klientów i w konsekwencji potencjalnymi karami ze strony DOT, natychmiast wszystko teraz refundują.

Dla równowagi ja mam świeże bardzo dobre doświadczenie z DL. Z własnej winy (żle sobie zapisałem) przegapiłem ważność kredytu na loty na prawie 300$, który liczy się w DL rok od daty wystawienia oryginalnego biletu, a nie jak np. w AA - daty oryginalnego lotu. Kredyt zgodnie z warunkami wygasł. Napisałem prośbę o jego przywrócenie - wyjaśniłem że się po prostu zagapiłem, mea culpa. Odpisali, że wprawdzie co do zasady tego nie robią i że warunki kredytów są od dawna znane, ale wyjątkowo wystawiają mi nowy kredyt ważny kolejny rok. Agentka wskazała na moją lojalność (pomógł pewnie status DL w tej sprawie) plus to, że jestem klientem spoza US, więc mogłem być mniej zorientowany w zasadach tych kredytów.
 Profil Relacje PM off
oskiboski lubi ten post.

#120 PostWysłany: 03 Cze 2025 18:40 

Loty: 352
Kilometry: 854 931
niebieski
Cześć, czy Delta ma dużo zmian w rozkładach lotów? I drugie pytanie, przy takich zmianach na ile są elastyczni, co do zmian zaproponowanych przez pasażera? Pytam pod kątem tego, że rozważam zakup biletu na kwiecień 2026. Dodam, że bilet składa się z 3 odcinków, co chyba podnosi szanse na zmiany w rozkładzie :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 124 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości