Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1404 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 71  Następna
Autor Wiadomość
#601 PostWysłany: 08 Cze 2016 13:07 
Site Admin
Awatar użytkownika

Tylko odwieczny problem: skąd na życie wziąć? ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyspa Afrodyty okołoweekendowo za 669 PLN 🌤️😎👣 Loty z Warszawy i 4 noce w hotelu Wyspa Afrodyty okołoweekendowo za 669 PLN 🌤️😎👣 Loty z Warszawy i 4 noce w hotelu
Gorące last minute❗ Tylko 1299 PLN za tygodniowe all inclusive na Riwierze Tureckiej 🍸🏖️🤭 Gorące last minute❗ Tylko 1299 PLN za tygodniowe all inclusive na Riwierze Tureckiej 🍸🏖️🤭
#602 PostWysłany: 08 Cze 2016 13:20 
Awatar użytkownika

niebieski
Gdy pracowałem odłożyłem na koncie 150 tysięcy. Za tę kasę mógłbym żyć wiele lat bez pracy.
Oczywiście trzeba będzie wrócić do zarobkowania za jakiś czas bo dziewucha mnie będzie o to dręczyła :D

Powalone w tym świecie jest to, że ludzie wolą np. kupić samochód za 35 tysięcy zł. zamiast za tę kwotę pożyć kilka lat bez pracy na wolności.
Zniewolenie za pomocą systemu jest totalne.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#603 PostWysłany: 08 Cze 2016 13:38 

ELBE napisał(a):
Gdy pracowałem odłożyłem na koncie 150 tysięcy. Za tę kasę mógłbym żyć wiele lat bez pracy.
Oczywiście trzeba będzie wrócić do zarobkowania za jakiś czas bo dziewucha mnie będzie o to dręczyła :D

Powalone w tym świecie jest to, że ludzie wolą np. kupić samochód za 35 tysięcy zł. zamiast za tę kwotę pożyć kilka lat bez pracy na wolności.

Życie wiele lat bez pracy z kwotą 150k zł? Chyba w Azji :P.

O ile rozumiem, że ktoś woli zamiast nowszego auta czy remontu mieszkania pojechać gdzieś i coś zobaczyć, to nie bardzo rozumiem dorabianie do tego ideologi zniewolenia i krytykowanie innych, że jednak wolą kupić auto za 35k.Ich sprawa.
 PM off
Arrival lubi ten post.

#604 PostWysłany: 08 Cze 2016 14:23 

Za 150 000 życie wiele lat bez pracy.
A za 35 000 kilka lat. :D

Oszczędny jakiś człowiek. :mrgreen:
I jeszcze podróżować, spać w hotelach, jadać w knajpach. :lol:

Przypominają mi się górnicy na Śląsku w latach 90- tych. Brali po 40 000 odprawy i zwalniali się z pracy, rezygnując z przywileju wysokiej emerytury po 25 latach pracy na dole. Niektórym dosłownie kilka lat pracy brakowało. Myśleli że ta "zawrotna" kwota 40 k starczy do końca życia. ;)
Pokupowali meble, lodówki, czasem jakiegoś używanego rzęcha i po kasie. A tu rachunki do zapłacenia, dzieci itd. Wręcz żal było patrzeć na ich głupotę.
Dlatego wpis @ ELBE traktuję jako uaktywnienie się gimbazy na forum.....
 PM off
5 ludzi lubi ten post.

#605 PostWysłany: 08 Cze 2016 17:13 
Awatar użytkownika

niebieski
ELBE napisał(a):

Zazdroszczę umiejętności odkładania pieniędzy. Ja wszystkie nadwyżki od razu wylatuję.
 Profil Relacje PM off
ELBE lubi ten post.

#606 PostWysłany: 08 Cze 2016 19:36 
Awatar użytkownika

niebieski
Anonymous napisał(a):
Za 150 000 życie wiele lat bez pracy.
A za 35 000 kilka lat. :D

Oszczędny jakiś człowiek. :mrgreen:
I jeszcze podróżować, spać w hotelach, jadać w knajpach. :lol:

Łażąc wczoraj po Katanii natknąłem się na parę rodaków wychodzących z tutejszej Biedronki z zakupami na kanapki, od razu wyobraziłem sobie ze przylecieli FR z promocji i śpią w u kogoś na pokoju. Jakoś tak... W każdym razie spokojnie dali by radę kilka lat za takie pieniądze, ale hotele i knajpy raczej nie teges.

Z drugiej strony... Czemu nie?

#607 PostWysłany: 08 Cze 2016 19:55 

Loty: 4
Kilometry: 17 154
niebieski
@ELBE zapytam z ciekawości , ile masz lat?
 Profil Relacje PM off  

#608 PostWysłany: 08 Cze 2016 20:08 
Awatar użytkownika

niebieski
@samaki9 >>> 35 cudownych lat
 Profil Relacje PM off  

#609 PostWysłany: 08 Cze 2016 20:15 

Loty: 4
Kilometry: 17 154
niebieski
Nie obraż się , ale możesz nam wszystkim wytłumaczyć w jaki sposób za 150 000 zotych można (zakładam , że normalnie , a nie śpiąc na ulicy czy na plaży za darmo) przeżyć wiele lat?
 Profil Relacje PM off  

#610 PostWysłany: 08 Cze 2016 21:26 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Jak przeżyć za 500 złotych miesięcznie?

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off  

#611 PostWysłany: 08 Cze 2016 22:10 

Loty: 149
Kilometry: 304 277
niebieski
ELBE napisał(a):
Instrukcja życia za 150 tysięcy złotych przez wiele lat:

a to nie lepiej kupić jakieś aktywa dające przychód? np mieszkanie na wynajem i wtedy zamiast 500 będzie np.1000 na wydatki? "przejadanie" kapitału to głupota,

ps. a z wykorzystaniem lekkiej dźwigni finansowej można by i 2 mieszkania , 2k już można przeżyć :)

Ostatnio edytowany przez marek.lysy, 08 Cze 2016 22:13, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#612 PostWysłany: 09 Cze 2016 08:16 

cccc napisał(a):

Tytuł mylący, adekwatny do tej sytuacji byłby: "jak wegetować za 500zł", przykre.

A co do @ELBE - kasowanie swoich niewygodnych postów to dość znamienne dla tych, co to przyjdą, napiszą byle co a potem jak się spotykają ze zmasowaną krytką to szybciutko robią "del". Dziecinada ale mnie to nie dziwi :P.
Fantastycznie rozmydliłeś fajny wątek :(.
 PM off  

#613 PostWysłany: 09 Cze 2016 09:27 
Awatar użytkownika

srebrny
Dajcie koledze spokój, chciał się pochwalić, że odłożył trochę grosza ale sposób źle wybrał :)
 Profil Relacje PM off  

#614 PostWysłany: 09 Cze 2016 10:01 
Awatar użytkownika

Loty: 370
Kilometry: 645 917
HON fly4free
@marcino123 Tu masz jedna z recept :)

ELBE napisał(a):
e] życie jako seks niewolnik u bogatego milionera [lub milionerki] :D
 Profil Relacje PM off
marcino123 lubi ten post.

#615 PostWysłany: 09 Cze 2016 10:57 
Awatar użytkownika

Loty: 510
Kilometry: 1 229 791
niebieski
BrunoJ napisał(a):
Poza tym - nie wiem zupełnie dlaczego - praca jest traktowana jako cos złego, za karę. Przecież można pracować robiąc coś co czym się naprawdę interesujemy, coś, co się lubi i z przyjemnością poświęca się na to czas, a przy okazji przynosi to jakiś dochód. czasem niezły. i niczego nie trzeba rzucać, żeby odpocząć. Jakby to głupio nie zabrzmiało - wolę pracować, niż kombinować jak przeżyć za 1k miesięcznie.

Ja moglabym zostac rentierem, ale wole pracowac i miec wieksze srodki do dyspozycji na podroze i w innych dziedzinach. Pracy nie mam jakiejs super, ale doceniam jej elastycznosc i mozliwosci zarobkowe.
2 ludzi lubi ten post.

#616 PostWysłany: 09 Cze 2016 11:06 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
@ELBE
Powiem szczerze, rozhustales ciekawy temat i ozywiles forum nowym sposobem na zycie. :)
Pewnie gdybys napisal jak zaoszczedziles ta kase, to nie wzbudzilbys az takiego zainteresowania.
Jest sporo nudnych tematow, a Twoje postingi od razu obudzily wiele Uzytkownikow.
De facto, nie wiedzialem, ze niewolnictwo znow powraca… ;)

Pozdrawiam.

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off  

#617 PostWysłany: 09 Cze 2016 11:22 
Awatar użytkownika

niebieski
[SMILING FACE WITH OPEN MOUTH AND COLD SWEAT][CRYING FACE]?[PERSEVERING FACE][SMILING FACE WITH OPEN MOUTH][FACE WITH TEARS OF JOY] kupiłem. Do Sztokholmu. Za jedyne 77.52. Ratunku. Pasy!
 Profil Relacje PM off  

#618 PostWysłany: 09 Cze 2016 11:28 
Site Admin
Awatar użytkownika

Ile emocji w nazwach emotikonek... :P
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#619 PostWysłany: 09 Cze 2016 11:32 
Awatar użytkownika

Loty: 367
Kilometry: 570 014
platynowy
@grzegorz84 PLN ?
przepłaciłeś: http://azair.me/1VO7lB1 ;)

Image
 Profil Relacje PM off  

#620 PostWysłany: 09 Cze 2016 11:33 
Awatar użytkownika

niebieski
77.52 PLN za dwie osoby w dwie strony. Nie mogłem lecieć w czerwcu ani lipcu. Nie pokazuj mi takich cen, bo kupię żeby kupić, a nie polecę!

Ostatnio edytowany przez grzegorz84 09 Cze 2016 11:34, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1404 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 71  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości