Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 106 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: cashback Alior sync.
#1 PostWysłany: 05 Lis 2012 17:13 

Witam,

Mam 2 pytania :

1. Czy cashback 5% w Alior Sync w dalszym ciągu obowiązuje przy płatnościach za bilety lotnicze dokonywane w Euro (zakup dokonany w serwisie airtickets24 ? )

2. W jaki sposób uniknąc kosztów przewalutowania pieniędzy z PLN na EUR ? Kayak wyliczył mi cenę biletu na 1980zł ale jak zapłace kartą z banku to biorąc pod uwage ich kurs przeliczeniowy wyjdzie prawie 110zł więcej bo bilety sa płatne w Euro. Jest jakiś sposób na uniknięcie takiej dużej różnicy ?

Dzięki za odpowiedź !
 Profil Relacje PM off  

Wizz Air kasuje jedną ze swoich nowych tras z Polski. Latali tam od września i stwierdzili, że już starczy Wizz Air kasuje jedną ze swoich nowych tras z Polski. Latali tam od września i stwierdzili, że już starczy
Tajlandia w sezonie! 🏝️ Loty Qatar Airways do Bangkoku od 2671 PLN 😍 Tajlandia w sezonie! 🏝️ Loty Qatar Airways do Bangkoku od 2671 PLN 😍
#2 PostWysłany: 06 Lis 2012 13:13 

platynowy
MG31 napisał(a):
Kayak wyliczył mi cenę biletu na 1980zł ale jak zapłace kartą z banku to biorąc pod uwage ich kurs przeliczeniowy wyjdzie prawie 110zł więcej bo bilety sa płatne w Euro. Jest jakiś sposób na uniknięcie takiej dużej różnicy?

Tak - nie kupować u oszustów AT24 tylko u innego pośrednika, ewentualnie bezpośrednio na stronie linii lotniczej.

#3 PostWysłany: 06 Lis 2012 13:52 

HON fly4free
mucha napisał(a):
MG31 napisał(a):
Kayak wyliczył mi cenę biletu na 1980zł ale jak zapłace kartą z banku to biorąc pod uwage ich kurs przeliczeniowy wyjdzie prawie 110zł więcej bo bilety sa płatne w Euro. Jest jakiś sposób na uniknięcie takiej dużej różnicy?

Tak - nie kupować u oszustów AT24 tylko u innego pośrednika, ewentualnie bezpośrednio na stronie linii lotniczej.

tylko pewnie wtedy bilet będzie o te 110 (albo i więcej) droższy
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 06 Lis 2012 14:05 
Awatar użytkownika

srebrny
pemat napisał(a):

Ale przynajmniej jest pewność, że będzie.

#5 PostWysłany: 06 Lis 2012 14:29 

HON fly4free
horacy19 napisał(a):
pemat napisał(a):

Ale przynajmniej jest pewność, że będzie.

ja raz skorzystałem z AT24 - bilety dostałem :)
ale fakt, kurs wymiany nie był korzystny - też płaciłem kartą
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 14 Lis 2012 14:48 

dostal ktos w listopadzie cashback (za pazdziernik) -sprawdzam i nic :-(
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 14 Lis 2012 17:33 

Zbanowany
suzi napisał(a):
dostal ktos w listopadzie cashback (za pazdziernik) -sprawdzam i nic :-(

U mnie też brak :(
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 14 Lis 2012 17:57 

niebieski
Spokojnie zwrot będzie dokonany najpóźniej jutro. Ale od stycznia zmieniają regulamin i w zasadzie już po tak dogodnych warunkach zwrotu jak były do tej pory. Pozdrawiam

#9 PostWysłany: 14 Lis 2012 18:10 
Awatar użytkownika

niebieski
orfik11 napisał(a):
Spokojnie zwrot będzie dokonany najpóźniej jutro. Ale od stycznia zmieniają regulamin i w zasadzie już po tak dogodnych warunkach zwrotu jak były do tej pory. Pozdrawiam

bez przesady, utrzymanie salda to nie jest az taki problem, zwlaszcza ze konto służy do zakupów w necie http://livesmarter.pl/alior-sync-kolejn ... wybranych/
ew lokata (7.5%) na 10 tys i po problemie
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 14 Lis 2012 18:28 
Awatar użytkownika

Loty: 67
Kilometry: 146 355
srebrny
Na mój durny babski rozum utrzymywanie salda 1500zł też jest średnim rozwiązaniem, bo to jest 1500zł które sobie na koncie po prostu leży, nie zarabia, i właściwie ruszyć go nie można, bo jak się tylko ruszy to trzeba natychmiast wyrównać rachunek z innego konta. Zwłaszcza, że są ludzie którzy niewiele więcej w ogóle zarabiają ;)
Nie każdy też ma 10 tys zł żeby wrzucić na lokatę, a nawet jeśli - to lokaty też istnieją lepsze...
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 14 Lis 2012 19:00 
Awatar użytkownika

niebieski
to ja na miejscu tych co niewiele więcej zarabiają skierowałbym tam swoje wynagrodzenie i po problemie.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 14 Lis 2012 19:08 
Awatar użytkownika

Loty: 67
Kilometry: 146 355
srebrny
No właśnie nie :) Dajmy na to, że zarabiasz 1800zł. Przerzucasz wynagrodzenie na konto z Synca. Żeby dostać cashback po pierwszym miesiącu wprowadzenia zmian, musisz tenże miesiąc przeżyć za 300zł.
Edit: doczytałam, że jednym z punktów jest po prostu 'wpływ wynagrodzenia' i wtedy wymagane saldo nie jest konieczne, my bad. Z ciekawości: skąd bank będzie wiedział, że dany wpływ jest wynagrodzeniem od pracodawcy?
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 14 Lis 2012 19:35 

Ja osobiscie mam gdzies te ich 5 % zarabiam 1600zł i mam calą rodzine utrzymac za 100zł żeby z laski dostac 5% jak kupie bilety lotnicze raz na poł roku za 400-800zł.... obejdzie sie. co tydzien zmiana regulaminu na niekorzyść i jakies kombinacje. przy zarobkach 1600zł nie wydaje nie wiadomo ile żeby coś z tego miec 10 000 na lokate nie mam widać ze to konto tylko dla bogatych nie dla przeciętnych ludzi... poprostu pieniądze wrcają do tych co maja dużo a biednemu zawsze wiatr w oczy. jutro jade likwidowac konto w syncu bo to tylko było mydlenie oczu 2 miesiące temu.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 14 Lis 2012 19:58 

HON fly4free
@11deep11 - najwięcej tracą nie ci, co mają mało ale ci, co nie potrafią czytać ze zrozumieniem.

Utrzymanie średniego salda 1500 zł wymagane jest, gdy nie kierujesz wypłaty wynagrodzenia na konto sync. Jeśli tak byś robił, saldo możesz mieć dowolne. Polityki banku nie ma co komentować... a 5% daje znaczące sumy tylko jeśli robi się znaczące zakupy w internecie, które i tak by się robiło... czyli jak zawsze, "pieniądz robi pieniądz". Okazjonalny zwrot 5% od niewielkich zakupów wielkiej kasy nie da i wtedy pewnie nie ma się w co bawić. Z drugiej jednak strony, konto cały czas jest darmowe, nawet jeśli nie spełnia się "kryteriów cashback", nadal jest 10 bezpłatnych ekspresowych przelewów, które są interesującym dodatkiem... no i sprawne sprzężenie z kantorem alior...
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 14 Lis 2012 21:09 
Awatar użytkownika

niebieski
Niva napisał(a):
Na mój durny babski rozum utrzymywanie salda 1500zł też jest średnim rozwiązaniem, bo to jest 1500zł które sobie na koncie po prostu leży, nie zarabia, i właściwie ruszyć go nie można, bo jak się tylko ruszy to trzeba natychmiast wyrównać rachunek z innego konta. Zwłaszcza, że są ludzie którzy niewiele więcej w ogóle zarabiają ;)
Nie każdy też ma 10 tys zł żeby wrzucić na lokatę, a nawet jeśli - to lokaty też istnieją lepsze...

Tak. Tylko teraz weź pod uwagę dobre oprocentowanie (6.5% na oczędnościowym w mille) i policz zysk. Mi wychodzi ok. 6.5 PLN miesięcznie (uwzględnij podatek). Rachunek jest prosty - płacisz syncem ponad 130 PLN - warto trzymać saldo. Nie płacisz - nie warto. Matematyka.

Oczywiście można to załatwić wynagrodzeniem, aczkolwiek biorąc pod uwagę zmienność banku wole już poświęcić te 6.5 PLN i mieć spokój. Inna sprawa, że zawsze na tym koncie pare stówek trzymam (na zakupy), wiec prawdziwa "strata" jest mniejsza.
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 14 Lis 2012 21:33 
Awatar użytkownika

niebieski
Dostał już ktoś cashback w tym miesiącu?

#17 PostWysłany: 14 Lis 2012 22:04 
Awatar użytkownika

niebieski
Mateusz napisał(a):
Do jutra mają czas.

#18 PostWysłany: 14 Lis 2012 22:22 
Awatar użytkownika

niebieski
Czyli wszystkim przelewają ostatniego możliwego dnia :)
Myślałem, że do 10tego dnia roboczego, który chyba wypada dzisiaj.

#19 PostWysłany: 14 Lis 2012 22:25 

niebieski
kerad85 napisał(a):
Czyli wszystkim przelewają ostatniego możliwego dnia :)
Myślałem, że do 10tego dnia roboczego, który chyba wypada dzisiaj.

dziesiąty dzień roboczy listopada wypada jutro, bo przecież pierwszy dzień tego miesiąca był dniem wolnym ;-)
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 15 Lis 2012 14:16 

Zbanowany
U mnie nadal kasy brak :(
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 106 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: czeskipepik oraz 5 gości