Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 106 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 15 Lis 2012 14:46 

HON fly4free
a u mnie właśnie się pojawiła, pewnie za chwilę wszyscy dostaną
 Profil Relacje PM off  

Ale cena 😮❗️ Wycieczka do Gruzji za 288 PLN 🔥 Loty do Kutaisi i hotel w cenie 😎 Ale cena 😮❗️ Wycieczka do Gruzji za 288 PLN 🔥 Loty do Kutaisi i hotel w cenie 😎
Stambuł i Goa za 1297 PLN 🔥⚡ Egzotyka na wyciągnięcie ręki i w supercenie 👋☀️🌴 Stambuł i Goa za 1297 PLN 🔥⚡ Egzotyka na wyciągnięcie ręki i w supercenie 👋☀️🌴
#22 PostWysłany: 15 Lis 2012 14:48 

Loty: 41
Kilometry: 48 991
niebieski
Mi tez wpadł cashback

#23 PostWysłany: 15 Lis 2012 16:06 

cashback wpadł :)

podliczyłem wydatki i wyszło mi że nie dają cashbacku za opłatay w:
- transferuj.pl
dają za:
- airbnb

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 15 Lis 2012 16:34 

Zbanowany
No w końcu, parę stówek wróciło na konto :)

Ja liczyłem tak na oko i za wszystkie transakcje dostałem.
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 15 Lis 2012 17:02 

srebrny
czy ktoś może podzielić się informacją jaki był kurs przeliczania waluty dla jakiejś transakcji w Syncu?
Chodzi oczywiście nie o datę wykonania, tylko datę rozliczenia.
Dzięki.
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 15 Lis 2012 18:22 

Loty: 218
Kilometry: 294 994
Ktoś wie, czy megabus.co.uk łapie się do zwrotu ?
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 15 Lis 2012 18:24 
Awatar użytkownika

niebieski
ziberro napisał(a):
Ktoś wie, czy megabus.co.uk łapie się do zwrotu ?

ta
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 15 Lis 2012 19:21 

niebieski
@sewcio

daja za airbn? to chyba jeszcze przed zmiana regulaminu (25.10) bo oni sciagaja w euro...
jesli sie myle teraz juz sie nie da? czy transakcje w nowym ragulaminie musza byc rozlicznane w zlotowkach?
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 15 Lis 2012 20:42 

niebieski
JA dzisiaj dostałem premię.

Mogę jednak powiedzieć, że aliorsync ma kiepski kurs po którym przeliczają transakcje zagranicą z eur na pln.

Korzystałem 2 tygodnie temu z ich karty płatniczej zagranicą i przelicznik był 4,31 EUR/PLN przy kursie średnim NBP ok. 4,12.
Dużo lepiej wypadały mi zawsze płatności kartą do konta direct w ING - nawet w Szwecji czy Chorwacji gdzie waluta miejscowa (SEK lub HKN) była przeliczana na EUR i dopiero wtedy na PLN więc było dwukrotne przewalutowanie każdej transakcji. Kurs był zawsze lepszy niż gdybym wymieniał gotówkę w kantorach - co zawsze uważałem za najlepszą opcję.

#30 PostWysłany: 15 Lis 2012 20:55 

gulakov napisał(a):
@sewcio

daja za airbn? to chyba jeszcze przed zmiana regulaminu (25.10) bo oni sciagaja w euro...
jesli sie myle teraz juz sie nie da? czy transakcje w nowym ragulaminie musza byc rozlicznane w zlotowkach?

dają premię nawet jeśli płacisz w euro,

inna sprawa że kurs jest kiepski
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 15 Lis 2012 21:22 

Dostałem 5 % za bilety z www.airasia.com

#32 PostWysłany: 15 Lis 2012 21:23 

Wypłacają teraz 10 dnia roboczego miesiąca.

Dziś dostałem równeż.
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 16 Lis 2012 09:54 

srebrny
cichyy napisał(a):
JA dzisiaj dostałem premię.

Mogę jednak powiedzieć, że aliorsync ma kiepski kurs po którym przeliczają transakcje zagranicą z eur na pln.

Korzystałem 2 tygodnie temu z ich karty płatniczej zagranicą i przelicznik był 4,31 EUR/PLN przy kursie średnim NBP ok. 4,12.

dzięki za info. Oznacza to, że ich kurs wraz z ewentualną prowizją za przewalutowanie to ok. 4% dla EUR, zapewne dla innych walut będzie jeszcze gorzej, bo wymagane jest zapewne podwójne przewalutowanie.
W związku z tym stwierdzam, że oferta AliorSynca nie jest powalająca dla wszystkich transakcji wykonanych w innej walucie niż PLN.
Dla przykładu karty kredytowe Polbanku dają cashback 1% od wszystkich transakcji bez wyjątku. Do tego ich kurs przeliczania waluty jest bardzo zbliżony do średniego NBP, a więc różnica 4% CB między Polbankiem, a AliorSynciem jest niwelowana przez kurs walut. Szkoda.
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 19 Lis 2012 11:27 

Loty: 40
Kilometry: 67 613
niebieski
opo napisał(a):
dzięki za info. Oznacza to, że ich kurs wraz z ewentualną prowizją za przewalutowanie to ok. 4% dla EUR, zapewne dla innych walut będzie jeszcze gorzej, bo wymagane jest zapewne podwójne przewalutowanie.
W związku z tym stwierdzam, że oferta AliorSynca nie jest powalająca dla wszystkich transakcji wykonanych w innej walucie niż PLN.
Dla przykładu karty kredytowe Polbanku dają cashback 1% od wszystkich transakcji bez wyjątku. Do tego ich kurs przeliczania waluty jest bardzo zbliżony do średniego NBP, a więc różnica 4% CB między Polbankiem, a AliorSynciem jest niwelowana przez kurs walut. Szkoda.

dokładnie ! ostatnio sprawdzałem ( zakupy kartą Synca i KK Polbanku w walucie GBP ) Polbank wyszedł dużo korzystniej

#35 PostWysłany: 29 Lis 2012 15:05 

Kursy w Sync są słabe. Internetowe kantory wypadają dużo lepiej. Ale jeśli ktoś ma wybór płacić zwykłą kartą czy z cashbackiem i tak wybrałbym z cashbackiem. Kursy we wszystkich bankach są porównywalne (spread ok. 5% na EURO). I właśnie te 5% można zlikwidować cashbackiem.
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 29 Lis 2012 15:17 

srebrny
schwung napisał(a):
Kursy w Sync są słabe. Internetowe kantory wypadają dużo lepiej. Ale jeśli ktoś ma wybór płacić zwykłą kartą czy z cashbackiem i tak wybrałbym z cashbackiem. Kursy we wszystkich bankach są porównywalne (spread ok. 5% na EURO). I właśnie te 5% można zlikwidować cashbackiem.

nie we wszystkich, bo cytowany tutaj Polbank ma karty, które mają kursy zbliżone do średnich NBP. W związku z tym zysku na walutowych transakcjach w tym wypadku nie ma żadnego dla transakcji Synciem. Wyjątkiem są oczywiście transakcje w PLN gdzie zyskujemy bezwzględne 4% względem Polbanku.
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 29 Lis 2012 15:27 

możliwe, choć wydawało mi się, że bank ma jeden kurs walut dla wszystkich rachunków/kart. A w przypadku kursów podanych na stronie:

http://fundusze.polbankefg.pl/waluty

mnie widzę żadnego szału.
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 29 Lis 2012 15:50 

schwung napisał(a):
możliwe, choć wydawało mi się, że bank ma jeden kurs walut dla wszystkich rachunków/kart. A w przypadku kursów podanych na stronie:

Obstawiam że ktoś brał popd uwagę kurs po jakim dokonali mu blokady na karcie (blokadę wykonuje się zawsze kursem średnim) a nie zwrócił uwagi, że potem zeszło mu z konta więcej (po kursie banku faktycznym - sprzedaży z dnia księgowania)
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 29 Lis 2012 15:54 

sewcio napisał(a):
cashback wpadł :)

podliczyłem wydatki i wyszło mi że nie dają cashbacku za opłatay w:
- transferuj.pl
dają za:
- airbnb

Pozdrawiam

Jeśli płaciłeś przez transferuj.pl za jakiś zakup w sklepie, a nie robiłeś komuś przelewu "zwykłego" to masz prawo reklamować :)
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 29 Lis 2012 15:58 

srebrny
schwung napisał(a):

nie ma jednego kursu, wydaje mi się, że dla kart brany jest kurs nie banku, a organizacji rozliczającej (w tym wypadku MasterCard), dla przykładu z mojego wyciągu jakaś transakcja pierwsza z brzegu:
data księgowania 23.10 USD kurs dla karty 3,1474, średni kurs NBP tego dnia 3,1662, kurs sprzedaży ze strony podanej powyżej 3,3167.
Jak widać różnica między NBP, a Polbank to ok. 0,5% in plus dla Polbanku! Jednak różnica jest na tyle mała, że zakładam że kurs Polbank=średni NBP, bo zapewne może to się różnić w poszczególnych dniach.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 106 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości