Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 125 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 05 Cze 2013 14:26 

no też myślę że lepiej zainwestować w bilet 7dniowy ;) to jeszcze pytanie, gdzie moge go dostać? bo w automatach najdłuższe są bilety 72h? zakładam że na stacjach metra dostane, ale czy gdzieś jeszcze, na np. lotnisku?
 Profil Relacje PM off  

Loty na słoneczny Cypr 🔥 Bilety do Larnaki od 188 PLN 😍 Loty na słoneczny Cypr 🔥 Bilety do Larnaki od 188 PLN 😍
Ucieknij przed zimą na Maltę 🏖️🏛️ Loty + 3 noce w hotelu z krytym basenem za jedyne 519 PLN ❗️🤩 Ucieknij przed zimą na Maltę 🏖️🏛️ Loty + 3 noce w hotelu z krytym basenem za jedyne 519 PLN ❗️🤩
#62 PostWysłany: 05 Cze 2013 16:33 
Awatar użytkownika

Loty: 13
Kilometry: 14 166
Jak ja ostatnio byłem to wszystkie bilety z automatów/kiosków długookresowe czy jak je nazwać były wykupione. I musiałem na sztuki kupować. A później to jakoś bez biletu przez przypadek starym ikarusem pojeździłem, na takie zadupie do hotelu. A tak to na własnych nóżkach :D Tyle że ja byłem na 3 dni.

#63 PostWysłany: 05 Cze 2013 20:19 

Brendlingo napisał(a):
ktoś wspominał wcześniej że bardziej opłacalne jest wyciąganie kasy z bankomatów (konto w mBanku) niż w Polsce w kantorze - czy ktoś wie czy taka sytuacja nadal ma miejsce?

czy ktoś kto był w Budapeszcie na tydzień mógłby doradzić - kupić bilet na 7dni, czy lepiej blok 10 biletów?

Teraz to są opłaty za wyplaty z mbanku. Najbardziej opłacalna jest po prostu wymiana złotowek w jakimś Budapesztańskim kantorze (trzeba szukac tych bez comission). Bardzo małe różnice między kupnem a sprzedażą. Dla porownania jakieś 2 tyg temu przy wymianie w kantorze za 1 zł dostałem 68 HUF (sprzedaz była 71 HUF za zł) natomiast jak płaciłem karta w sklepie to po przewalutowaniach wyszło ok 65 HUF za złotówkę.
 Profil Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 09 Cze 2013 22:12 

Ostatnio byłem w Budapeszcie i wszystkie bilety na komunikację miejską można kupić na lotnisku (Terminal A), na poczcie, która znajduje się na I piętrze, obok biur linii lotniczych. Spokojnie można płacić kartą, nie pobierają żadnych dodatkowych opłat. Niestety, ale nie zwróciłem uwagi, w jakich godzinach jest czynna ta poczta.
Inna kwestia to wydawanie reszty: w knajpie, jak płacisz za rachunek dużym banknotem to notorycznie próbują Cię skubnąć na 1000 HUF.
Każdy później przeprasza, ale wiadomo, o co chodzi.

moje podróże, moje życie - www.rosczak.blogspot.com
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 09 Mar 2014 09:11 

Byłem w Budapeszcie na początku marca 2014r. Polecam 24 godzinny travelcard ( koszt 1650 forintów ), dzięki czemu możemy podróżować dosłownie każdym środkiem transportu w mieście, również statkiem po Dunaju. Wszystkie bilety możemy kupić na lotnisku, po prawej stronie przed samym wyjściem na zewnątrz jest malutki punkt obsługi miejskiego zakładu komunikacji BKK lub BKV. Można płacić kartą bez problemu. Odnośnie komunikacji miejskiej, nawet nie zdążycie na nią poczekać i już podjeżdża. Metro, autobusy i tramwaje w centrum dosłownie co 3-5 minut.

W razie jakichś pytań proszę pisać postaram się na wszystko odpowiedzieć. Dzięki fly4free zaplanowałem całą wycieczkę z małżonką i udała się wyśmienicie, więc chętnie sam dołożę coś od siebie.
 Profil Relacje PM off  

#66 PostWysłany: 28 Kwi 2014 22:46 

może ktoś dać jakiś odnośnik w internecie do tego statku co można nim pływać po Dunaju z trawelcard 24h
i jeszcze jedno pytanie, bo gdzieś wyczytałem że te bilety 24h są ważne tylko w dni robocze , to co jak jadę na weekend to jaki bilet mam kupić ?
 Profil Relacje PM off  

#67 PostWysłany: 29 Kwi 2014 00:18 

giuly44 napisał(a):
może ktoś dać jakiś odnośnik w internecie do tego statku co można nim pływać po Dunaju z trawelcard 24h
i jeszcze jedno pytanie, bo gdzieś wyczytałem że te bilety 24h są ważne tylko w dni robocze , to co jak jadę na weekend to jaki bilet mam kupić ?
Bilety 24 h, 72 h i 5/30 [5 x 24h] są ważne w każdy dzień tygodnia. Te bilety pozwalają także na podróż tramwajem wodnym D11 i D12, jednak tylko w dni robocze.
Rozkład rejsów dla linii D11 i D12 znajdziesz tu i tu. Dostępna jest też mapka.
Śmiało możesz więc kupować każdy bilet, a jeżeli chcesz w weekend przepłynąć się tramwajem wodnym to musisz dokupić osobny bilet. Pełny cennik tutaj.
 Profil Relacje PM off
futro uważa post za pomocny.

#68 PostWysłany: 22 Sie 2014 08:44 

platynowy
Za tydzień lecę do Budapesztu i mam pytanko odnośnie biletów 10 przejazdowych.
Czy z jednego takiego biletu mogą korzystać dwie osoby??
W przypadku dojazdu do centrum z lotniska należałoby skasować go 4 razy (dwa w autobusie i dwa w metrze)??
Czy na tym bilecie wybijana jest data i godzina??

Od razu pytanie odnośnie Budapeszt Card, w tej karcie jest też transport miejski.
To jest jedna karta i na atrakcje i na transport??
Jak wpiszę godzinę to dotyczy wszystkiego??
Wiem, że w jakimś mieście nie mogę sobie przypomnieć w jakim, były dwie niezależne karty jedna na wejścia do atrakcji druga na transport.

Lece na 5 dni na pewno będę brał 72h Budapeszt Card, 10 przejazdów-kę i raz chyba 24h.
Mam późny przylot i główkuje jak tu ogarnąć najmniejszym kosztem transport, żeby się to pozazębiało.
Gdyby BC miała dwie niezależne karty pole manewru byłoby chyba większe.
 Profil Relacje PM off  

#69 PostWysłany: 22 Sie 2014 09:52 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
niebieski
Czy opłaca się brać Budapest Card 24h? Lecę dzisiaj do Budapesztu, wracam w niedzielę. Byłem zdecydowany brać 2x bilet 24h, ale waham się jeszcze nad tą kartą. Muzea mnie raczej nie interesują, ewentualnie darmowe oprowadzanie po mieście w ramach karty może być ciekawe i zniżki w knajpach, ale nie jestem pewien, czy zrekompensują wyższą cenę karty od biletu 24h. Jak myślicie?
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 22 Sie 2014 11:06 

niebieski
vincenz napisał(a):
Czy opłaca się brać Budapest Card 24h? Lecę dzisiaj do Budapesztu, wracam w niedzielę. Byłem zdecydowany brać 2x bilet 24h, ale waham się jeszcze nad tą kartą. Muzea mnie raczej nie interesują, ewentualnie darmowe oprowadzanie po mieście w ramach karty może być ciekawe i zniżki w knajpach, ale nie jestem pewien, czy zrekompensują wyższą cenę karty od biletu 24h. Jak myślicie?

Sam musisz zdecydować, z których atrakcji zamierzasz skorzystać i po prostu policzyć, czy Ci się to opłaca. Trzeba policzyć, czy oszczędności na atrakcjach będą większe niż nadwyżka ceny Budapest Card 24h nad ceną 24h biletu komunikacyjnego. Nadwyżka ta wynosi 2.850 HUF (Budapest Card 4.500 HUF - bilet 24H 1.650 HUF).

Z Budapest Card masz darmowe oprowadzanie po Budzie, które normalnie kosztuje 10 euro, czyli jakieś 3.142 HUF i darmowe oprowadzanie po Peszcie, które normalnie kosztuje 12 euro, czyli 3.771 HUF. Tak czy inaczej nadwyżka ceny Budapest card nad ceną biletu miejskiego zwraca się już przy skorzystaniu z jednej wycieczki ;-)
 Profil Relacje PM off  

#71 PostWysłany: 22 Sie 2014 11:09 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Co do darmowych oprowadzen, jest tez free Walking Tour Budapest
www.triptobudapest.hu/

;)
 Profil Relacje PM off  

#72 PostWysłany: 07 Wrz 2014 21:37 

BKK chwali się w ogóle punktem obsługi klienta bezpośrednio na lotnisku, gdzie powinno się dać kupić różne typy biletów, sprawdzę niedługo http://www.bkk.hu/en/2013/09/bkk%E2%80% ... transport/
 Profil Relacje PM off  

#73 PostWysłany: 07 Wrz 2014 21:48 

W ubiegłym roku byłem w Budapeszcie. Na lotnisku było stoisko informacyjne w którym można było kupić bilety i dostać wiele darmowych materiałów. Dziewuchy rozmawiały po angielsku. Tam zakupiłem bilet tygodniowy : )
 Profil Relacje PM off  

#74 PostWysłany: 05 Paź 2014 23:44 
Awatar użytkownika

Loty: 51
Kilometry: 29 292
macus napisał(a):
Polecam 24 godzinny travelcard ( koszt 1650 forintów ), dzięki czemu możemy podróżować dosłownie każdym środkiem transportu w mieście, również statkiem po Dunaju.

Chyba tylko w dni robocze można użyć biletu dobowego, aby wejść na statek. W weekend trzeba normalnie kupić bilet. Tak mnie w zeszłym roku kasowali.
 Profil Relacje PM off  

#75 PostWysłany: 11 Sty 2015 14:32 

niebieski
Na stronie BKK odnośnie tego tramwaju napisano, że bilety 24h obowiązują w "workdays". Teraz pytanie czy to oznacza dni robocze, czy po prostu dni pracy tego tramwaju (w sensie, że np. w zimie nie jeździ i wtedy logiczne że bilet nie uprawnia do przejazdu).

Kolega wyżej napisał, że go tak kasowali, więc chyba niestety w weekend trzeba kupować bilet, ale mógłby to ktoś jeszcze potwierdzić?

#76 PostWysłany: 11 Sty 2015 14:52 

niebieski
kleyo napisał(a):
Na stronie BKK odnośnie tego tramwaju napisano, że bilety 24h obowiązują w "workdays". Teraz pytanie czy to oznacza dni robocze, czy po prostu dni pracy tego tramwaju (w sensie, że np. w zimie nie jeździ i wtedy logiczne że bilet nie uprawnia do przejazdu).

To oznacza dni powszednie, czyli od poniedziałku do piątku.
 Profil Relacje PM off
kleyo uważa post za pomocny.

#77 PostWysłany: 06 Lut 2015 01:31 

Loty: 96
Kilometry: 101 069
niebieski
Czy na standadowym bilecie za 350 HUF mogę się przesiąść z autobusu na metro lub z metra na autobus (bilet jest ważny 80 minut) czy w takich przypadkach musiałbym kupić inny bilet? jaki?
 Profil Relacje PM off  

#78 PostWysłany: 06 Lut 2015 02:25 
Awatar użytkownika

Nie, trzeba kupić bilet transferowy.
http://www.bkk.hu/en/prices/transfer-ticket-2/

PS: Nie jestem Polakiem, i jeszcze uczę się polskiego

Ostatnio edytowany przez Zeus, 06 Lut 2015 10:34, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#79 PostWysłany: 11 Lut 2015 16:15 

Bilety można kupić na lotnisku w punkcie BKK. Bilet 7 dniowy czyli hetijegy kosztuje 4950 HUF
Na bilecie jest wydrukowane imię i nazwisko (trzeba pokazać dowód osobisty) takiego biletu już nie kasujemy. Dla dzieci najtańszą opcją okazał się bilet miesięczny. Bilety upoważniają do korzystania z tramwaju wodnego w dni powszednie.
 Profil Relacje PM off  

#80 PostWysłany: 11 Lut 2015 17:58 
Awatar użytkownika

Jak bylem ten punkt nie pracowal, bilet na 7 dni kupowalem na najbizszej stacji metra

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 125 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość