Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Pocztówki booking :arrow: pocztowka-od-booking-com,81,134957

numer telefonu do obsługi booking.com: 22 3060857

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6258 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 282, 283, 284, 285, 286, 287, 288 ... 313  Następna
Autor Wiadomość
#5681 PostWysłany: 25 Wrz 2023 00:12 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Raczej brak współpracy do pomocy.
Primo było by miło znać który to obiekt na Barbadosie
Secundo ludzie ci napisali, zadzwoń do bookinga
Trito, sam tworzysz posty które nic nie wnoszą

Wysłane przez moją Nokię 3330
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

🌴 Floryda jak z filmu ☀️🎬 Loty do Miami, hotel przy plaży i auto za 3323 PLN ✈️+🏨+🚗 🌴 Floryda jak z filmu ☀️🎬 Loty do Miami, hotel przy plaży i auto za 3323 PLN ✈️+🏨+🚗
🍕Do serca Kampanii na weekend za 799 PLN🇮🇹✨ City break w Neapolu 🏛️ Loty i 4* hotel 😎 🍕Do serca Kampanii na weekend za 799 PLN🇮🇹✨ City break w Neapolu 🏛️ Loty i 4* hotel 😎
#5682 PostWysłany: 25 Wrz 2023 00:28 

Cześć; mam rezerwację z opcją bezpłatnego odwołania; dzień przed datą końca okresu bezpłatnego odwołania ustawione jest automatyczne obciążenie karty (karta debetowa); co się stanie, jeżeli w momencie realizacji płatności nie będzie środków na koncie; czy rezerwacja będzie automatycznie odowłana, czy będę miała możliwość uzupełnienia środków na koncie / zmiany katy?
anka
 Profil Relacje PM off  

#5683 PostWysłany: 25 Wrz 2023 00:36 

srebrny
Do momentu wygaśnięcia opcji bezpłatnego odwołania(ten 1 dzień) będzie możliwość samodzielnego opłacenia rezerwacji po uzupełnieniu środków lub za pomocą innej karty. Potem anulują rezerwację.
 Profil Relacje PM off
sanchopan uważa post za pomocny.

#5684 PostWysłany: 25 Wrz 2023 00:49 

niebieski
@Coniferka
Skoro nie chcesz podać nazwy obiektu, dzwonić do obiektu ani kontaktować się z booking to ja na Twoim miejscu zrobił bym tak. Przedstaw listę zakupów, na wyjeździe jedz i pij do woli. Bez ograniczeń. Pamiętaj tylko o zebraniu wszystkich oryginalnych rachunków. Po powrocie reklamacja w booking i kasa wraca do Ciebie. Masz pełne All Inclusive Gold Ultra Hiper 24h. Co tylko chcesz. Nawet Pringelsy w tubie.

Syn koleżanki z pracy tak zrobił z narzeczoną. Hotelu nie mogę podać, ale mieli weekend z kawiorem, szampanem i homarami na koszt bookingu. ;)
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.

#5685 PostWysłany: 25 Wrz 2023 07:40 

Loty: 6
Kilometry: 12 016
srebrny
Trochę niebezpieczna zabawa, bo jak booking znajdzie jakiś powód, żeby nie płacić, to zostaniemy z wielkim rachunkiem...
 Profil Relacje PM off
sanchopan lubi ten post.

#5686 PostWysłany: 25 Wrz 2023 07:41 

niebieski
ancol000 napisał(a):
Cześć; mam rezerwację z opcją bezpłatnego odwołania; dzień przed datą końca okresu bezpłatnego odwołania ustawione jest automatyczne obciążenie karty (karta debetowa); co się stanie, jeżeli w momencie realizacji płatności nie będzie środków na koncie; czy rezerwacja będzie automatycznie odowłana, czy będę miała możliwość uzupełnienia środków na koncie / zmiany katy?
anka
Wydaje mi się, że przed płatnością też jest dostępna opcja zmiany karty.
 Profil Relacje PM off  

#5687 PostWysłany: 25 Wrz 2023 08:12 

niebieski
kumkwat_kwiat napisał(a):
@Coniferka
Skoro nie chcesz podać nazwy obiektu, dzwonić do obiektu ani kontaktować się z booking to ja na Twoim miejscu zrobił bym tak. Przedstaw listę zakupów, na wyjeździe jedz i pij do woli. Bez ograniczeń. Pamiętaj tylko o zebraniu wszystkich oryginalnych rachunków. Po powrocie reklamacja w booking i kasa wraca do Ciebie. Masz pełne All Inclusive Gold Ultra Hiper 24h. Co tylko chcesz. Nawet Pringelsy w tubie.

Syn koleżanki z pracy tak zrobił z narzeczoną. Hotelu nie mogę podać, ale mieli weekend z kawiorem, szampanem i homarami na koszt bookingu. ;)

:mrgreen: :lol: :lol: :lol:
Popieram - przynajmniej w zakresie dla ludzi o mocnych nerwach. I w razie czego z grubym portfelem. :mrgreen: :lol: :lol: :lol:
 Profil Relacje PM off  

#5688 PostWysłany: 25 Wrz 2023 09:26 

srebrny
piwili napisał(a):
Wydaje mi się, że przed płatnością też jest dostępna opcja zmiany karty.

Tak. Ta opcja jest stale aktywna.
 Profil Relacje PM off  

#5689 PostWysłany: 25 Wrz 2023 17:44 

Loty: 16
Kilometry: 26 175
ancol000 napisał(a):
anka

Jeśli płatność w ustalonym terminie się nie powiedzie to dostaniesz informację o tym i 24h na zapłacenie manualne. Jeśli tego nie dokonasz to rezerwacja zostanie anulowana.

#5690 PostWysłany: 25 Wrz 2023 22:03 

serdecznie dziękuję Wam za odpowiedzi:)
 Profil Relacje PM off  

#5691 PostWysłany: 01 Paź 2023 05:50 

złoty
Ciekawy artykuł na temat braku płatności dla partnerów hotelowych ze strony booking.com:

https://www.theguardian.com/business/2023/oct/01/booking-com-hotel-fees-unpaid-millions-technical-issue
 Profil Relacje PM off
SPLDER lubi ten post.

#5692 PostWysłany: 02 Paź 2023 19:37 
Awatar użytkownika

Loty: 22
Kilometry: 20 023
niebieski
Jakie macie doświadczenia z ofertami "Nowość na Booking"? Znalazłem bardzo korzystne cenowo oferty apartamentów w Rzymie, ale właśnie są to nowości, bez jakiejkolwiek oceny. Czy takie miejsca są już jakoś zweryfikowane przez Booking?
 Profil Relacje PM off  

#5693 PostWysłany: 02 Paź 2023 19:52 

niebieski
Nikt niczego nie weryfikuje.
A potencjalnych oszustw namnożyło się sporo.
Sam booking wręcz mam wrażenia jeśli nie wspiera, to co najmniej toleruje wałki i pośrednio pomaga na przykład przez to, że rzekomo w pełni zwrotne oferty na nowe obiekty bez recenzji są w całości płatne w momencie rezerwacji, więc jak się trafi oszust to i tak jesteś ugotowany.
 Profil Relacje PM off
sherif14 uważa post za pomocny.

#5694 PostWysłany: 02 Paź 2023 19:59 

Loty: 16
Kilometry: 26 175
Jak jest z odwołaniem, to najlepiej od razu napisać do właściciela czy to przez ich chat czy watsapp czy sms jakieś pytanie od czapy np. czy możesz być 15 min wcześniej.
scam nie odpisze :) i masz lepszą weryfikację niż booking :)
Do tego warto poszukać w google po nazwie adresie, popatrzeć na Gmaps i Earth czy tam coś rzeczywiście jest.
Ale ostatecznie zawsze to jest większe ryzyko, które dostajesz za mniejszą cenę.
tommmik lubi ten post.
sherif14 uważa post za pomocny.

#5695 PostWysłany: 02 Paź 2023 21:59 
Awatar użytkownika

niebieski
opisywalem w tym lub innym watku sprawe jak ktos korzystajac z bookingu wykorzystal moje dane karty kredytowej aby ukrasc mi 2600zl placac za jakis hotel w Kopenchadze.

A mialem 8 pozytywnych opini-wszystkie fakowe jak sie okazalo.

#5696 PostWysłany: 04 Paź 2023 10:59 

niebieski
Tu jak się wydaje klasyczny przykład wałka w działaniu:

Gilbert Accomodation Mediolan

znakomita cena, pełna dostępność na rok do przodu, brak jakiejkolwiek recenzji,

Na stronie internetowej przy opcji z bezpłatną rezygnacją i płatnością na 3 dni przed przybyciem rezerwacja nie przechodzi, a jest wysyłane zapytanie do gospodarza, który na nie oczywiście na nie nie odpowiada.

Pośrednie wspieranie wałka przez booking polega, że przy rezerwowaniu z aplikacji mobilnej nawet rezerwacja z opcją rezygnacji wymaga opłacenia całości w momencie rezerwacji ;)

Dodatkowe kolejne dziwadło bookingu - rożne opcje rezygnacji i płatności w zależności od tego czy rezerwuje się ten sam obiekt przez stronę czy przez aplikację.
 Profil Relacje PM off  

#5697 PostWysłany: 04 Paź 2023 11:43 

srebrny
Po co wogóle rozważać obiekty zupełnie nowe (albo bardzo niedawno dodane), bez recenzji lub z minimalną ilością recenzji napisanych kilka dni wcześniej w mega atrakcyjnej cenie?
Jeżeli coś jest nowe i ma bardzo atrakcyjną cenę/jakość to nie jest zazwyczaj przypadek. Każdy obiekt jest opisany jako: "Obiekt XYZ obsługuje Gości Booking.com od ZYX." Szukaj prawdziwych okazji, a nie wałków.
Booking to ogromny portal, który zapewne walczy z wałkami ale nie jest to wyrównana walka. Obiekt zapewne jest usuwany po pierwszym oszukanym gościu, po co być tym pierwszym? Jeżeli zapłacisz bezpośrednio przez Booking kartą to kasę odzyskasz ale nikt nie zwróci Ci czasu z wakacji, a i nowy nocleg last minute może okazać się już sporo droższy. Podawanie numeru karty w takich obiektach do płatności "zapłać później" jest proszeniem się o problemy.
 Profil Relacje PM off  

#5698 PostWysłany: 04 Paź 2023 12:17 

niebieski
Szukasz, wyskakują, rozważyć można - korzystałem też i z nowych obiektów - ktoś musi być pierwszy.
Ten jest po prostu książkowym przykładem podejrzanej oferty, gdzie rzekomo bez kosztowe odwołanie daje jedynie pozór bezpieczeństwa - uznałem, że taki przykład może być przydatny dla początkujących korzystających z booking i tyle.

Ostatnio edytowany przez Tomasz101 04 Paź 2023 14:21, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

#5699 PostWysłany: 04 Paź 2023 12:24 

niebieski
Rozważać zawsze można. Kiedyś wynająłem mega-tanio (jak na warunki izraelskie) jako pierwszy biedne, bo biedne (ale zgodne z opisem) mieszkanie w Jerozolimie. Fakt, faktem do Starego Miasta w jedną stronę było 2-3 km dreptania w jedną stronę, ale coś za coś ;)
Ryzyko za to zawsze jest - pozostaje mieć nadzieję, że Booking na miejscu w razie "wu" coś pomoże (czasem). Inna sprawa, że jakby z Izraela albo ogólnie spoza UE dzwonić i czekać na konsultanta na linii, to... każdy musi ocenić samemu. ;)
 Profil Relacje PM off  

#5700 PostWysłany: 05 Paź 2023 14:42 

niebieski
A tak przy okazji - w Dubaju też należy się bać obiektów "Nowość na Booking", czy z racji tego ich "bezpieczeństwa" raczej się nie zdarza, żeby obiektu nie było po przyjeździe?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6258 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 282, 283, 284, 285, 286, 287, 288 ... 313  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości