Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2940 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100 ... 147  Następna
Autor Wiadomość
#1921 PostWysłany: 03 Sty 2018 16:59 

niebieski
@esztemeszte - po prostu zadzwon do Fly4free, ale pamietaj, dzwon tylko na wegierski numer, bo za inne strasznie kasuja. Aha, i jeszcze jedno, tylko zeby Ci nie przyszlo do glowy dzwonic do Ryainera!
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

Turcja w grudniu 🌞 5* hotel z aquaparkiem 💦 All inclusive na Riwierze Tureckiej za 1687 PLN Turcja w grudniu 🌞 5* hotel z aquaparkiem 💦 All inclusive na Riwierze Tureckiej za 1687 PLN
Leć z Emirates na Bali z Mediolanu za 1808 PLN 😍🤩😎 Podróż z Polski za 2006 PLN❗ Leć z Emirates na Bali z Mediolanu za 1808 PLN 😍🤩😎 Podróż z Polski za 2006 PLN❗
#1922 PostWysłany: 10 Sty 2018 00:22 
Awatar użytkownika

niebieski
Witam, kupując bilet u pośrednika Kilroy na lot KLM, dwuczłonowe nazwisko wpisane z myślnikiem zlało się w jedno słowo (bez spacji między nazwiskami). Czy jest to poprawne zachowanie systemu e-ticketów czy powinienem napisać do pośrednika? Pasażerka jest zapisana tak:
MS ANNA NOWAKKOWALSKA
 Profil Relacje PM off  

#1923 PostWysłany: 10 Sty 2018 01:03 
Awatar użytkownika

niebieski
wszystko jest ok.

#1924 PostWysłany: 10 Sty 2018 09:38 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
Jest to standard.
 Profil Relacje PM off  

#1925 PostWysłany: 11 Sty 2018 15:58 

Loty: 32
Kilometry: 102 578
Witam kupowałem wczoraj bilety z Londynu dla dwóch osób do Sydney przez Pekin a potem z Auckland-londyn problem jest taki że rezerwacja była robiona na portugalskiej wyszukiwarce govolo i nie zauważyłem że kraj pochodzenia pozostał bez zmian w danych które dostaliśmy w meilu widnieje kraj pochodzenia portugalia. Teraz pytanie co z tym zrobić jak to odkręcić i czy to jest w ogóle konieczne? A kolejne pytanie to dlaczego checkmytrip nie widzi tych biletów skoro na meilu wydaje się być wszystko ok? Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#1926 PostWysłany: 11 Sty 2018 16:10 

srebrny
Krajem pochodzenia nie musisz się martwić nie ma to większego znaczenia,jeśli inne dane są właściwe .
 Profil Relacje PM off  

#1927 PostWysłany: 11 Sty 2018 17:47 

Dodam ze wszystkie loty odbywaja sie air china checkmytrip juz na szczescie widzi rezerwacje. Co do innych danych to jedna osoba ma jeszcze odwrotnie wpisane imie i nazwisko ;) nie pytajcie jak ta rezerwacja byla robiona... albo dobra przyznam sie nie robilem to ja tylko plec piekna.... ;)
 Profil Relacje PM off  

#1928 PostWysłany: 11 Sty 2018 18:04 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
zorman napisał(a):
Dodam ze wszystkie loty odbywaja sie air china checkmytrip juz na szczescie widzi rezerwacje. Co do innych danych to jedna osoba ma jeszcze odwrotnie wpisane imie i nazwisko ;)

Kod:
Can I change the name on my ticket if I find an error after the ticket has been issued?

E-tickets are issued to specific individuals and the passenger name can not be changed after the ticket is purchased. Please be sure that the passenger name is correct before you purchase your ticket.
http://www.airchina.com.cn/www/en/html/ ... tomer/faq/

Wg. Air China nie ma mozliwosci zmiany nazwiska, ale mysle ze powinno przejsc. ;)
Pozdr. i udanego pobytu.

Znów prymitywne ataki!

Socotra / Afganistan
Afryka / Goryle
Wyprawa na Biegun lodołamaczem atomowym, Antarktyda, Polska Stacja Arctowski, Arktyka etc.
Fotorelacje na życzenie przez PW
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: [CA] Air China
#1929 PostWysłany: 11 Sty 2018 21:00 

Czy ktoś leciał tą linią z błędem w rezerwacji polegajacym na zamianie miejscami imienia i nazwiska? Dodam ze lot do sydney a potem z nowej zelandi do londynu pozdrawiam

//mod: przeniesiono z tematu [CA] Air China
 Profil Relacje PM off  

#1930 PostWysłany: 17 Sty 2018 13:56 
Awatar użytkownika

niebieski
Rezerwacja wizzaira,koleżanka podała nieprawidłową datę powrotu o miesiąc,jest jakaś możliwość zmiany do 24h od rezerwacji czy tylko standardowe dopłaty do zmiany daty?w jakiej wysokości?
 Profil Relacje PM off  

#1931 PostWysłany: 17 Sty 2018 15:17 
Site Admin
Awatar użytkownika

Jeśli już to tylko na infolinii, może tam jakoś się ich zbajeruje ;)
 Profil Relacje PM off  

#1932 PostWysłany: 25 Sty 2018 10:21 

Cześć,
Na bilecie mam wpisane dwa imiona bez spacji (MACIEJADAM). Czy będzie to problem przy odprawie, czy powinieneim zmienić dane w bilecie?
 Profil Relacje PM off  

#1933 PostWysłany: 25 Sty 2018 10:33 
Awatar użytkownika

srebrny
zmień dane

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#1934 PostWysłany: 25 Sty 2018 10:44 

-- 25 Sty 2018 10:35 --

becek napisał(a):
zmień dane

bład wynika z systemu bookowania, dwa imiona połączył w jedno słowo, a za zmianę naliczają opłatę

-- 25 Sty 2018 10:44 --

MaciekW1980 napisał(a):
becek napisał(a):
zmień dane

bład wynika z systemu bookowania, dwa imiona połączył w jedno słowo, a za zmianę naliczają opłatę

Linie lotnicze likwiduą spacje między imionami. To standard.
 Profil Relacje PM off  

#1935 PostWysłany: 25 Sty 2018 10:44 
Awatar użytkownika

srebrny
nie zmieniaj danych

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#1936 PostWysłany: 25 Sty 2018 10:47 

La donna e mobile... :?

Ostatnio edytowany przez Zeus, 25 Sty 2018 10:47, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: [CA] Air China
#1937 PostWysłany: 25 Sty 2018 10:49 

Loty: 352
Kilometry: 854 931
niebieski
zorman napisał(a):
Czy ktoś leciał tą linią z błędem w rezerwacji polegajacym na zamianie miejscami imienia i nazwiska? Dodam ze lot do sydney a potem z nowej zelandi do londynu pozdrawiam

//mod: przeniesiono z tematu [CA] Air China

nie tymi liniami i do Ameryki Północnej, ale niedawno kupiłem bilet dla siebie i partnera i u niego pomyliłem się właśnie zamieniając imię z nazwiskiem i po kilku konsultacjach ustalono, że to bardzo ryzykowne lecieć na takim bilecie - OTA jak i linia odradzili takie rozwiązanie - było też ryzyko, że w tamtą stronę puszczą, a w drugą trafisz na problematyczną osobę przy odprawie i każe kupować nowy bilet; dodatkowo linia nawet odpłatnie nie chciała tego skorygować; musiałem zrezygnować po prostu z jednego biletu i lecę sam;
 Profil Relacje PM off  

#1938 PostWysłany: 25 Sty 2018 11:17 
Awatar użytkownika

srebrny
MaciekW1980 napisał(a):
La donna e mobile... :?

przykro mi ale jeśli ty po 97 stron takich przypadków nie wiesz co robić , to moja rada jest taka;
lataj z biurem podroży, wtedy myśli ktoś za ciebie

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off
WojtekGA lubi ten post.

#1939 PostWysłany: 25 Sty 2018 12:43 
Awatar użytkownika

srebrny
Jaka tam donna... dyć to chochlik fly4freeski.

Nic nie musisz zmieniać, wszystko jest ok.

#1940 PostWysłany: 26 Sty 2018 22:50 

Witam.
Rezerwująć loty przez Gotogate,wkradła się drobna literówka w nazwisku.
Od przedstawiciela GG uzyskałem zapewnienie,że nie ma sprawy,skoro bilety wystawia KLM.
Rezerwowałem lot KRK-AMS-HKG-MNL realizowany przez KLM,ale odcinek HKG-MNL przez Philippine Airline.
Powrót w całości przez KLM.
Po kilkukrotnych monitach z mojej strony,uzyskałem odpowiedź od Gotogate
"Szanowny Panie,

dziekujemy za wiadomosc dotyczaca rezerwacji XXXXXX.

Informujemy, iz niestety nie otrzymalismy autoryzacji od linii lotniczej

Philippine Airlines na korekte danych Pasazera.

W zwiazku z tym dokonanie korekty nazwiska jest niestety niemozliwe.

Sprawdzilismy reguły biletowe dotyczące Panstwa rezerwacji.

Przewoźnik nie przewiduje zwrotu kosztów za podróz w przypadku anulowania rezerwacji.

Z poważaniem,
Mirona M
Gotogate

"
wychodzi na to,że Gotogate umywa ręce,a resztą sprawy mam się zająć sam.
W związku z tym,mam pytanie:
-Czy próbować bezpośrednio w KLM uzyskać chociaż jakąś obietnicę,że znają problem.....i nie będą stwarzać komplikacji w podróży.?
-Czy analogicznie próbować z Philippine Airline.?
-Czy udawać ,że nic nie wiem.....i zdać się na to ,że na etapach podróży nikt się nie dopatrzy.?
....Najgorsze,że lecimy grupą 7 osób....i już mamy zabookowane bilety na dalsze przeloty w Filipinach.
Pozdrawiam,i proszę o jakąkolwiek radę.

Ostatnio edytowany przez krasnal, 26 Sty 2018 22:52, edytowano w sumie 1 raz
Proszę używać wyszukiwarki!
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2940 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100 ... 147  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości